Zuid-Afika-Vlag
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/20/2024
7 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Zuid-Afrika 2024

01/20/2024
7 min

Zuid-Afrika een land waar ook de Nederlandse cultuur en taal terug te vinden is. Een land die bij veel reizigers op het bucketlist staat. Ook niets meer dan logisch een land met vele gezichten en een adembenemende natuur met vele natuurparken die zich perfect lenen voor een safari-tour. Maar ook mooie en boeiende bezienswaardigheden en prachtige steden zoals Johannesburg, Stellenbosch en Kaapstad. Zelfs als je van strandvakanties houdt zit je in Zuid-Afrika goed. 

Als je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika is het wel verstandig om je van tevoren goed voor te bereiden het is een groot land met bijna te veel bezienswaardigheden die je in één vakantie te allemaal te zien krijgt. Daarom zijn de juiste keuzes maken ook zo belangrijk. Goede reisgidsen kunnen je daarbij helpen.

Daarom heb ik de 7 beste reisgidsen voor Zuid-Afrika voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Voor extra informatie zoals waardering en de recensies van de lezers heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Uiteraard kun je de reisgids ook eenvoudig bestellen via de link.

Tips: Op zoek naar een reis naar Zuid-Afrika? Bekijk dan de onderstaande reisaanbieders voor Zuid-Afrika. 

Capitool reisgids - Zuid-Afrika

Capitool Zuid-Afrika: de ideale reisgids voor jouw reis naar Zuid-Afrika!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering

Blauwe luchten, wildparken, ongerepte natuur en het vooruitzicht van veel zon, is wat veel reizigers verwachten van Zuid-Afrika. Het landschap is enorm gevarieerd: van prachtige bossen tot indrukwekkende kusten en bruisende steden. Geen enkele reis naar Zuid-Afrika is compleet zonder een bezoek aan een van de nationale parken om de majestueuze leeuwen, olifanten en andere dieren te zien. Kaapstad, gelegen in de schaduw van de imposante Tafelberg, is een van de schilderachtigste steden van Zuid-Afrika.

Alles in één reisgids

Met de reisgids Capitool Zuid-Afrika ben je verzekerd van een reisgids boordevol informatie, mooie plattegronden en de meest handige tips. De reisgids is opgedeeld in de elf verschillende streken die Zuid-Afrika rijk is. Elk gebied wordt in een apart hoofdstuk beschreven, inclusief foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen, driedimensionale beelden en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Denk bijvoorbeeld aan de universiteitsstad Stellenbosch waar je een wijnroute kunt doen, de woonplaats van Nelson Mandela op Robbeneiland of het park van 'overvloedig water', genaamd Tsitsikamma; een groot park waar je heerlijk kunt duiken en snorkelen. De reisgids beschikt tevens over een handige lijst van restaurants, accommodaties, winkels, amusement en speciale vakanties. 

Daarnaast geeft Capitool Zuid-Afrika in alle tijden praktische informatie over jouw reis. Of dat nu gaat over reizen met kinderen, rijden in het drukke verkeer, internet, het vinden van geldautomaten of het openbaar vervoer: met het uitgebreide en handige overzicht achter in het boek, zal je overal beslagen ten ijs komen.

Genoeg te ontdekken

De reisgids laat jou alles weten over de echte do's en don'ts van jouw verblijfplaats. Omdat er zoveel te ontdekken is, zijn er verschillende kaarten te vinden per gebied met de leukste bezienswaardigheden. Op die manier zie je altijd wel een paar bezienswaardigheden. Benieuwd naar welke gebieden er allemaal zijn? In Capitool Zuid-Afrika zijn de volgende streken te vinden:

 • Kaapstad
 • Het Kaapse Wijnland
 • De Westkust
 • De Zuid-Kaap
 • De Tuinroute naar Grahamstown
 • Wild Coast, Drakensbergen en Midlands
 • Durban en Zoeloeland
 • Gauteng en Sun City
 • Blyde River Canyon en Krugerpark
 • Ten zuiden van de Oranjerivier
 • Ten noorden van de Oranjerivier

Met 464 pagina's aan tekst, kaarten, foto's en illustraties is de reisgids Capitool Zuid-Afrika een compleet handboek aan onmisbare informatie. Zo kun jij op de beste manier de reis van jouw dromen maken. Capitool laat je de wereld zien!

Insight guides - Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen en heeft veel te bieden. Wildreservaten met de 'Big-5', zon, strand en schitterende landschappen. De auteurs en fotografen laten je op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit spectaculaire land. 

In de eerste hoofdstukken lees je alles over de turbulente geschiedenis, de cultuur, natuur en de vele bevolkingsgroepen. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis van Kaapstad naar Johannesburg en van de Grote Karoo naar het Kruger Nationaal Park. Je maakt kennis met de verbazingwekkende natuur: uitgestrekte graslanden, droge woestijnen, met sneeuw bedekte bergpieken, weelderige kustgebieden en de overvloedige flora en fauna. 

Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Nelson Mandela', 'Kaapse wijnen', De Goudmijnen', 'Olifanten', en 'Traditionele religies'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet. In het gedeelte 'Reisinformatie' vind je alles over vervoer, accommodatie, safari's, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. 

Insight Guide Zuid-Afrika is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.

ANWB wereldreisgids - Zuid Afrika

ANWB Wereld Reisgids Zuid-Afrika De ANWB Wereldreisgids Zuid-Afrika is compleet vernieuwd!

 Zuid-Afrika, het land van het Krugerpark, Robben Island, de Tafelberg, prachtige stranden en heerlijke wijn. Maar ook van grote steden vol bezienswaardigheden zoals het South African Museum in Kaapstad, het oudste en beste museum van het land, en het Apartheid Museum in Johannesburg. 

De uitgebreide Zuid-Afrika reisgids telt 440 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en gaat dieper in op de achtergronden van land en volk. 

Daarnaast is alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden overzichtelijk gerangschikt, inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een grote uitneembare kaart. 

Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Zuid-Afrika.

National Geographic Reisgids - Zuid-Afrika

De National Geographic reisgids Zuid-Afrika, is de ideale reispartner, met veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie en tips.

National Geographic Reisgids Zuid-Afrika is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en het volk van het land. 

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Zuid-Afrika de Kalahariwoestijn, de Diamantkust, het Namaqualand en de Malotibergen. Geniet van een braai op het strand, raadpleeg een Songoma of maak een kooiduik met haaien. Of ervaar de Freedom-wandeling, Durbans Golden Mile en een wandeling door de wijnvelden van de West-kaap. 

De uitgebreide kennismaking met Zuid-Afrika, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Lannoo's autoboek - Zuid-Afrika on the road

De afwisselende landschappen, de grote wildreservaten en de culturele verscheidenheid maken van Zuid-Afrika een aantrekkelijke reisbestemming. Zuid-Afrika biedt de reiziger ook een uitstekende toeristische infrastructuur en wereldsteden met tal van bezienswaardigheden, musea en aantrekkelijke winkelmogelijkheden.

PLAN UW ULTIEME REIS
Alle praktische informatie om jouw reis thuis tot in de puntjes voor te bereiden, inclusief de beste overnachtingsmogelijkheden

VERKEN DE PERFECTE REISROUTES
Alle reisroutes, opgedeeld in dag etappes en perfect uitgestippeld voor een reisschema op maat

EXPLOREER ALLE HOOGTEPUNTEN
Ontdek de opwindendste bezienswaardigheden en de tips voor uitstapjes en bezoeken

Safari reisgids Afrika, als u weten wil welk dier er voor uw lens verschijnt!

Als je wilt weten welke dieren er tijdens jouw safari voor jouw lens verschijnen en je wilt lezen over de vele wildreservaten, dan mag deze gids niet in jouw bagage ontbreken. Deze Nederlandstalige safari- & veldgids is een zeer uitgebreid en tijdloos naslagwerk. De meest voorkomende zoogdieren, vogels en reptielen worden beschreven, met beeldende foto’s getoond en voorzien van kaarten van hun leefgebied. 

De meer dan 600 diersoorten zijn voorzien van hun Latijnse benaming, Engelstalige namen en natuurlijk de Nederlandse naam. Het 400 pagina's tellende Nederlandstalige boek bevat tevens kaarten met het wegennetwerk en beschrijvingen van de belangrijkste nationale parken. 

Je vindt er uitleg van typische safaribegrippen, meertalige indexen, informatie over voorbereidingen van de reis, accessoires, accommodatie vormen en vele andere onderwerpen. 

Reishandboek Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland

Deze complete reisgids besteedt naast Zuid-Afrika ook uitgebreide aandacht aan Lesotho en Swaziland. Veel reizigers combineren een reis met deze twee landen. 

Het Reishandboek Zuid-Afrika is geschreven door de Nederlandse auteur Jan Willem Hamel. Hij woonde in zowel Johannesburg als de diamantstad Kimberley. Hij beschrijft in deze reisgids naast de bezienswaardigheden ook de geschiedenis, cultuur, de bevolking en de natuur. Ook praktische informatie en tips komen uitgebreid aan bod. 

Het Reishandboek Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland is een complete reisgids boordevol nuttige informatie en geschreven door een echte insider.

Veelzijdig Zuid-Afrika

De kustlijn van Zuid-Afrika is bijna drieduizend kilometer lang; boordevol duik- en snorkelmogelijkheden. Bergen met wandelroutes en ski-oorden, terwijl 'de Kaap' synoniem is voor wijnen, VOC-erfgoed en bloemenpracht. 

De regio combineert op een unieke manier traditioneel Afrika en Afrika met Europese en Amerikaanse invloeden. Gastvrijheid en 'tuisnywerheid' krijgen hier een andere dimensie, die een reflectie vormt van zuidelijk Afrika's warme hart.

Reacties
Categorieën