Safari Gambia Senegal
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/17/2024
4 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Gambia 2024

01/17/2024
4 min

Gambia is een prachtig Afrikaans land in opkomst, het land wordt vaak gecombineerd met Senegal, maar is op zichzelf ook zeker de moeite waard. Naast een prachtige natuur is het land ook zeer geschikt voor zon en zee vakanties. Ook zeker niet onbelangrijk is dat Gambia gezien wordt als een veilig land voor je vakanties.

De 7 reisgidsen op deze pagina vertellen je alles over Gambia, over het land zelf, maar ook de mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Tui Reizen is een uitstekende partner voor Gambia. Met een mooi en verrassend aanbod! 

Reishandboek Gambia

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Het reishandboek Gambia geeft je veel praktische informatie en tips over dit Afrikaanse land. Naast achtergrondinformatie over de geschiedenis, de bevolking en de cultuur worden ook belevenissen van andere bezoekers aan Gambia uitgelicht. Leuk om tussen de feitelijke informatie te lezen. De bezienswaardigheden worden uitgebreid beschreven. Gambia heeft een reiziger veel te bieden en met het reishandboek Gambia op zak kun je dit Afrikaanse land gaan ontdekken.

Afrikaanse schoonheid
De kust van Gambia is van een exotische schoonheid: prachtige witte en onvervuilde stranden worden omzoomd door palmbomen. Landinwaarts kun je Afrika ontmoeten zoals dat er in de tijd van de slavenhandel waarschijnlijk heeft uitgezien. De bevolking is vriendelijk en vooral nieuwsgierig. Met een glimlach en een uitgestoken hand kun je overal terecht. Voor vogelliefhebbers en sportvissers is het land een paradijs. Veel plezier bij je ontdekkingsreis naar en in Gambia!

Gambia en Senegal

Ontdek Gambia en Senegal op vakantie met deze Dominicus-reisgids en verken twee unieke Afrikaanse landen. Gambia staat bekend om haar prachtige Atlantische kust en vriendelijke bevolking. Verken 'The Smiling Coast', het prachtige en sfeervolle vissersdorp Tanji en het unieke kunstdorp Wide Open Walls.

Senegal is een trotse West-Afrikaanse natie vol kleurrijke stammen als de Jola en de Bassari en vol unieke en bruisende steden als Dakar. Ook de prachtige nationale parken zijn een onmisbare bezienswaardigheid.

Deze reisgids zit bomvol praktische informatie, handige overzichtskaarten, sfeervolle foto's, historische achtergronden en uitgebreide culturele achtergrondinformatie. Bovendien zijn Dominicus-reisgidsen altijd up-to-date en geschreven door Nederlandstalige experts.

Safarigids Gambia & Senegal

Zoogdieren, Reptielen, Vogels en Nationale Parken

Senegal, Gambia

Gambia en Senegal ontdekken en beleven via deze reisgids. In deze reisgids krijg je meer informatie over de volgende onderwerpen:

  • Winkelen
  • Uitgaan
  • Eten
  • Drinken
  • Overnachten
  • Wandelingen
  • Excursies
  • Bezienswaardigheden

Gambia : De weg naar Tendaba

Kleuren, geuren en geluiden. Gambia is Afrika in het klein. Gambia een land voor de reiziger en een land voor de toerist. De rijke, zeer gevarieerde vogelwereld. De kuststrook met haar mooie stranden en wuivende palmbomen. Het platteland waar machtige baobabbomen zich thuis voelen en waar de bevolking de bezoeker met een brede lach verwelkomt. Het platteland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.
Gambia, dat kleine landje aan de westkust van Afrika dat bijna in het niet valt naast grote broer Senegal. Senegal waar Gambia als een goede buur mee samenleeft.

In dit Afrika - reisboek, stampvol waargebeurde verhalen, leer je Gambia goed kennen. Het boek zal je, net als een reisgids, op ideeën brengen om je Afrika-reis nog mooier te maken. Een reisboek voor de reiziger, een reisboek voor de thuisblijver, een reisboek voor iedereen die houdt van Afrika. Een boek om tips uit te halen, een reisboek met een handige landkaartje, een reisboek met schitterende kleurenfoto's, een boek om bij thuiskomst nog eens te lezen.

De auteur reisde, samen met haar echtgenoot, diverse keren door Gambia. In een huurauto, met de gelly-gelly’s en in taxi’s werd dit West-Afrikaanse land verkend. De weg naar Tendaba bevat twee boeken. Het eerder verschenen reisboek De vissers van Tanji en het niet eerder verschenen reisboek Een school in Farato. Beide verhalen geven samen een goed beeld van wat de (zelfstandige) reiziger kan verwachten van dit land aan de kust van Afrika.

Reisdagboek Gambia - schrijf je eigen reisboek

Je vakantie naar Gambia is pas compleet met dit Reisdagboek Gambia! Beschrijf je ontmoetingen met de Gambianen, de smaak van domoda en yassa. Noteer de geluiden van de jungle, de geuren van de zee, het kriebelen van het zand tussen je tenen en hoe vaak je in een gelly-gelly hebt gezeten. Hou alles bij van adressen van nieuwe vrienden tot je uitgaven. Vragen helpen je op weg om met andere ogen te kijken waardoor je meer ziet en meer geniet van je reis. Je gaat nóg meer houden van dit land met dit Reisdagboek Gambia!

Recensie Reisdagboek Zijderoute
“Ik werd helemaal blij van dit mooie reisdagboek. Net even anders dan de andere reisdagboeken.” – Rosklei

Gambia

De wereldwijzers zijn een gestaag groeiende reeks reisboeken, waarvan inmiddels 18 titels leverbaar zijn en waaraan 12 nieuwe titels
worden toegevoegd.

Full colourgidsen boordevol informatie voor de moderne reiziger die zijn of haar weg snel wil kunnen vinden. Bondige en up-to-date informatie en voor de geïnteresseerde lezer veel achtergrondverhalen.

Duidelijke kaarten en plattegronden en fraaie fotografie. Mooi vormgegeven boeken met een heldere indeling.

Reacties
Categorieën