Argentenië
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/10/2024
5 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Argentinië 2024

02/10/2024
5 min

Gek genoeg kiezen we niet vaak voor een land in Zuid-Amerika als het gaat om vakanties. Dit geldt ook zeker voor Argentinië. Terwijl het land je juist zoveel te bieden heeft, ten eerst al de wereld stad Buenos Aires met ontelbaar veel bezienswaardigheden. Maar misschien nog veel interessanter is de prachtige natuur dat Argentinië ons te bieden heeft. 

Van bergen tot woestijnen en van gletsjers tot uitgestrekte vlaktes en de natuur is niet enige mooie in Argentinië je vind hier ook een zeer boeiende cultuur met de bijbehorende bezienswaardigheden.

Wil jij op vakantie naar Argentinië en je goed voorbereiden zodat jij geen van de mooie bezienswaardigheden en plekjes mist in het prachtige land? Bereid je dan voor met 1 van de reisgidsen op deze pagina.

De top 7 van reisgidsen worden aan de hand van een boekomschrijving en een link van Bol.com uitgebreid beschreven. Via de link van Bol.com kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Riksja Travel is een uitstekende partner als je op zoek bent naar een prachtige rondreis door Argentinië. 

ANWB wereldreisgids - Argentinië

ANWB Wereld Reisgids Argentinië De ANWB Wereldreisgids Argentinië is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Argentinië. Het land van de donderende watervallen van Iguazú, de huizenhoge gletsjers van Perito Moreno en zonnende zeeolifanten op het kiezelstrand van Península Valdés. 

Maar ook van de mix van Europese architectuurstijlen uit de 19e en vroeg 20e eeuw in Buenos Aires en de wijnhuizen van Mendoza en Cafayate. De uitgebreide Argentinië reisgids telt meer dan 500 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. 

Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Argentinië!

Reishandboek - Argentinië – Buenos Aires en het zuiden

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden. Deze reisgids neemt je mee naar de bruisende hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. De stad van de ‘dwaze moeders van Plaza de Mayo’ en de tango. 

Ook de omgeving, met het gauchostadje San Antonio de Areco en de delta’s rondom de stad Tigre, wordt besproken. Rondom het Andesgebergte liggen de grote toeristische trekpleisters. Zoals het merengebied met zijn donkerblauwe meren en de berglandschappen met uitgestrekte bossen en besneeuwde toppen. In het zuiden van Patagonië vind je imponerende gletsjers. Bij het schiereiland Valdés aan de Atlantische kust word je verwelkomd door enorme walvissen en vriendelijke pinguïns. 

De hoofdstukken over Vuurland en Zuid-Chili met aandacht voor de prachtige nationale parken vormen het sluitstuk van deze reisgids. 

  • Veel achtergrondinformatie 
  • Praktische informatie: onder andere accommodatie, vervoer, gezondheid, geldzaken etc. 
  • Alle bezienswaardigheden 
  • Kaarten en plattegronden in kleur

National Geographic Reisgids - Argentinië

De National Geographic reisgids Argentinië, is de ideale reispartner, met veel foto’s en kaarten, achtergronden over cultuur en geschiedenis, informatie en tips.

National Geographic Reisgids Argentinië is een exclusieve gids met sublieme fotografie die u meeneemt naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De experts van National Geographic nemen een kijkje achter de schermen en dringen door tot de kern van de cultuur, de geschiedenis en bijzondere plekjes van het land. 

Bezoek met deze National Geographic Reisgids Argentinië de legendarische Ruta 40, het wildrijke Esteros del Iberá en Tierra del Fuego. Verken Buenos Aires per fiets of maak hier een wandeling door het koloniale verleden. Vergeet niet de beroemde Mendoza-wijnen te proeven. De uitgebreide kennismaking met Argentinië, het overzicht met belevenissen die je niet mag missen, de insider tips, de excursies buiten de gebaande paden en de reiswijzer met hotels en restaurants en de handige kaarten maken de gids compleet. 

Speciaal aanbevolen voor natuur- en cultuurliefhebbers!

Trotter - Argentinië

De onmisbare gids voor echte trotters 

  • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters 
  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen 
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter 
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen 
  • 34 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Dominicus landengids - Argentinië

Hoezeer de Argentijnen ook blijven worstelen met hun recente verleden en de economie, het blijven échte latino's. Bij tijd en wijle melancholisch en emotioneel, en dan toch weer levenslustig en vol passie. Dat alles komt samen in de intensiteit waarmee de tango wordt gedanst. Een wandeling in Buenos Aires roept onmiskenbaar herinneringen op aan grote steden in Spanje, Italië of Frankrijk. 

De weemoed en het verlangen - vroeger naar het moederland, tegenwoordig naar de vervlogen glorievolle en rijke jaren - is voelbaar in elke cultuuruiting. Naast de tango, het voetbal, de literatuur en de wijn is er nog zoveel meer te beleven. Argentinië heeft een overweldigende en afwisselende natuur: de pampa, de gletsjers, de Andes, het woestijnachtige noorden... Wie naar Argentinië reist en openstaat voor wat dit land en zijn inwoners te bieden hebben, zal er steeds willen terugkeren.

Marcel Bayer is geograaf en journalist. Voor Dominicus schreef hij ook de reisgidsen Cuba, Jamaica, Het Colombia van Gabriel García Márquez en Brazilië

Te gast in... - Argentinie & Chili

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die de nodige tips bevatten voor je reis naar Argentinië en Chili. 

Onderwerpen die in deze editie aan bod komen zijn de recente geschiedenis die in beide landen nog voelbaar is, het leven van de gaucho's, herinneringen aan Hollandse zeevaarders en de populariteit van Condorito, de Chileense Donald Duck. De reisreportages brengen je naar Buenos Aires, de stad waar grandeur en vergane glorie hand in hand gaan. In Chili gaan we op zoek naar de nalatenschap van Pablo Neruda, de bekende Chileense dichter. En we reizen naar de wonderschone landschappen van Patagonië en Vuurland in het zuiden en de adembenemende Atacama woestijnvlakte in het noorden. 

De rubriek 'reisinformatie' bevat de nodige praktische tips. En voor wie zich verder wil oriënteren is er een lijstje met boekentips. Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Argentinië en/of Chili willen bezoeken. Voor iedereen die interesse heeft in deze landen en in korte tijd een goede indruk wil krijgen.

Rough Guide - Rough Guide Argentinië

Argentinië is een uitgestrekt land: zelfs zonder de gigantische punt van Antarctica die de autoriteiten graag tot het nationale territorium rekenen, is het een van de grootste landen ter wereld. Het land bezit dan ook een enorme verscheidenheid aan landschappen, van de hete en vochtige jungles in het noordoosten en de kurkdroge hooglandsteppen van het noordwesten tot de vruchtbare pampa¿s en het winderige Patagonië en de archipel van Vuurland, die aan het eind van de wereld lijkt te liggen.

Reacties
Categorieën