Suske en Wiske razende Race
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/29/2024
4 min

De top 7 van de leukste attracties van Plopsa station Antwerpen 2024

01/29/2024
4 min

Plopsa Station Antwerpen is een overdekt pretpark gelegen in het Centraal Station van Antwerpen. Het maakt sinds eind 2019 deel uit van de Plopsa-groep . Het park heeft diverse attracties en shows die bezoekers urenlang vermaak biedt. Plopsa Station Station is verdeeld over verschillende verdiepingen en heeft in totaal 14 coole attracties. 

Het thema in Plopsa Station Antwerpen is uiteraard studio 100, maar dit zijn niet de enige helden in het attractiepark, je vind hier een mooie mix van diverse stripfiguren zoals Suske & Wiske, de Smurfen en Lucky Luke met de helden van Studio 100.

Het indoor attractiepark is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 9. Welke attractie nu het allerleukste zijn in Plopsa Station Antwerpen zie je in de top 7 van leukste attracties op deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de attracties worden de attracties uitgebreid beschreven. 

Ondanks dat het attractiepark midden in Antwerpen is gelegen is het goed bereikbaar met de auto en kun je ook makkelijk parkeren in de buurt van het attractiepark. 

Het Smurfenavontuur

In deze darkride ga je op bezoek bij de smurfen. Je rijd in een langzaam tempo langs schermen, op de schermen gebeurt veel, heel veel. Door middel van je toverstaf kun jij de smurfen helpen. Dit kan wezen om een vuurwerk show af te steken, een valstrik opzetten of misschien wel om vleermuizen weg te jaren. 

De voertuigen waar je in komt te zitten zijn voorzien van speakers, je hoort tijdens de rit dus ook diverse geluidseffecten. Aan het einde van de rit krijg je op de scorebord je score te zien. Heb je veel punten gehaald of viel het een beetje tegen? Geen probleem probeer je het gewoon weer opnieuw. Dit maakt Het smurfenavontuur ook zo leuk.

Storm op Zee

Er zijn ook diverse spannende attracties te vinden bij Plopsa Station Antwerpen: Storm op Zee is er hier één van. Je zwiert en draait op de woeste golven samen met de helden Piet Piraat en zijn vrienden. 

Durf jij het aan neem dan plaats in de attractie en laat je meer slepen over de golfen. De attractie zwaait lekker heen en weer en is alleen geschikt voor echte zeebonken.

Bestel hier je voordelige entreekaarten voor Plopsa Station Antwerpen

Suske en Wiske: De Razende Race

In deze leuke attractie neem je plaats in ´t Vitamientje van Suske en Wiske. In deze kleurrijke auto´s rijdt je een soort ovale rondjes. Dit klinkt misschien een beetje saai maar dit is zeker niet het geval. 

De attractie bied je veel fun door de zijwaartse versnelling die je ervaart in de bochten van de baan. Lambiek daagt jouw uit als jij durft mee te racen. Suske en Wiske kijken en juichen van de zijlijn toe en oordelen wie het snelste gaat. Ben jij dat toevallig? 

Wickie's Valtoren

Bij de Plopsa parken vind je diverse Valtoren ook bij de overdekte attractieparken. In Plopsa Station Antwerpen vind je de Wickie´s Valtoren. Deze valtoren is niet de hoogste valtoren van de Plopsa parken maar wel een hele leuke. 

Bij deze valtoren ga je in een donkere ruimte met enkele projecties op en neer. Durf jij je ogen open te houden en te genieten van alles wat je onderweg tegen komen. De minimale lengte voor deze attractie is 1 meter en als je 1 meter 20 bent of langer mag je zelfs zonder begeleiding. 

De Bumbamolen

De Bumbamolen is een leuke attractie voor de jongste gasten. Ondanks dat het voor de jongste gasten is, zit er wel een leuke uitdaging in. Je stap op de rug van de kikker. Maar deze kikker zit echt niet stil tijdens de rit. De kikker springt en kwaakt er op los. Kun jij de kikker temmen?

De Bumbamolen heeft 5 gondels en per gondel kunnen maximaal 4 passagiers. Kinderen boven de meter mogen er zelfs in zonder begeleiding. Ben jij kleiner dan een meter neem dan je opa, oma, papa of mama mee. 

De Vliegende Fietsen

De Vliegende fietsen zijn een uitvinding van Opa Fonkel de bekende opa van Mega Mindy. De fietsen zijn een prachtige uitvinding die jij mag gaan uitproberen. Wist je dat als je heel hard gaat fietsen dat je dan ook heel hoog komt te vliegen? 

Als je hoogte vrees hebt zou ik zeker niet te hard gaan fietsen. Als je aan het fietsen ben lijkt het wel dat je aan het vliegen en het zweven bent cool hé. Je kunt mijn z´n tweeën in één gondel en je mag in deze gave attractie als je 85 centimeter of langer bent. Vanaf 1 meter 20 mag je er in zonder begeleider. 

Bestel hier je voordelige entreekaarten voor Plopsa Station Antwerpen

Lucky Luke Express

Kom aan boord van de enige echte Lucky Luke Express en beleef een interactief schietavontuur in de cowboystad! In deze bijzondere attractie kun je kiezen om te gaan zitten of te gaan staan. Vervolgens wordt er een film afgespeeld rond de stripheld Lucky Luke en consorten. 

Bij deze attractie is het de bedoeling dat jij met je pistool pannen, potten en dynamietstokken raakt. Dit is leuk maar nog veel leuker is de bandieten te schieten. Aan het einde van de film zie jij je score. Ben jij de beste bandieten schutter?

Reacties
Categorieën