Plopsa Indoor Coevorden
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/22/2024
7 min

De 7 leukste attractieparken van Plopsa (Studio 100) 2024

01/22/2024
7 min

Plopsa is de benaming voor de Plopsa Group ook wel Studio Plopsa genoemd. Dit is de overkoepelende groep met Plopsa parken. De naam Plopsa is afgeleid van de eerste twee personage van Studio 100. Namelijk Plop van Kabouter Plop en sa van Samson.

In Totaal heeft Plopsa 8 attractieparken, 2 waterparken een hotel, vakantiepark en een theater. De parken zijn gevestigd in België, Nederland, Duitsland en Polen. De Plopsa-parken zij opgebouwd rond de populaire Studio 100 figuren. De meeste attracties hebben ook direct of indirect met de Studio 100 helden te maken.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste pretparken van Plopsa voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de attractieparken van Plopsa heb ik een uitgebreide beschrijving geplaatst van de pretparken.

Plopsaland de Panne

Plopsaland De Panne is het grootste themapark van België met meer dan 50 attractie voor alle leeftijden. Het park is in het thema van de helden van Studio 100. Pretpark Plopsaland de Panne is gelegen in de badplaats de Panne ongeveer een uurtje rijden vanaf Zeeland.

Voor de jongere kinderen is de binnenspeeltuin Mayaland een geweldige plek met de muzikale bloemenmolen, de swingboon en een ballenbak kunnen ze hier zich goed vermaken. Ook een aanrader is het Kabouter Plop Bos je gaat met een bootje door het bos. Regelmatig zijn de helden van Studio 100 in levende lijve te ontmoeten in het pretpark en magische ervaring voor de (jongere) kinderen.

Voor de oudere kinderen en volwassen is Plopsaland de Panne ook een walhalla. Er zijn veel spannende achtbanen en andere uitdagende attracties. Bij Anubis The Ride wordt je in 2 seconden met een snelheid van 90 kilometer per uur gelanceerd naar een hoogte van maar liefst 34 meter. Andere leuke attracties die niet overgeslagen mogen worden zijn de DinoSplash, The Ride to Happiness by Tomorrowland, Nachtwacht-Flyer en de Supersplash.

Bekijk hier meer informatie over het pretpark en bestel gelijk je entreekaarten voor een onvergetelijke dag

Holiday Park

Holiday Park is een attractiepark gelegen in Haßloch in Zuid-Duitsland. Dit pretpark is sinds 2010 onderdeel van de Plopsa Pretparken en heeft het thema Studio 100. In het park kom je dan ook vele studio 100 figuren tegen. Het pretpark is niet zo groot als vele andere pretparken in de lijst maar is met 40 hectare zeker de moeite waard en zeer geschikt voor 1 dag.

Hoewel in de meeste Plopsa attractieparken Studio 100 bijna bij elke attractie aanwezig is, is dat in Holiday Park Pflaz minder het geval. Er zijn diverse attracties die je samen met de Studio 100 helden gaat beleven maar ook vele attracties met een ander thema.

Diverse attracties zijn ook te vinden in de andere parken maar Holiday Park Pflaz heeft ook een aantal leuke unieke attracties die ook zeker de moeite waard zijn. Bigfoot Expedition Geforee” waar je met een topsnelheid van 120km/u over de baan vliegt of  launch coaster Sky Scream die maar liefst 55 meter de lucht in schiet.

Naast de meer dan 30 leuke attracties in Holiday Park Plopsa kun je ook genieten van enkele shows en liveoptreden. Handig en prettig van het pretpark is dat er ook een groot indoorzone is op het park ideaal bij minder mooie dagen of slecht weer.

Bekijk hier meer informatie over het pretpark en bestel gelijk je entreekaarten voor een onvergetelijke dag

Plopsa Coo

Plopsa Coo is een attractiepark gelegen in het gelijknamige plaatsje Coo in de Ardennen bij de bekende Watervallen van Coo. Het attractiepark Plopsa Coo is een park van Studio 100, en de aankleding en attracties hebben te maken met de studio 100 helden. De ligging is geweldig van het attractiepark in het landschap van de Ardennen.

Dit is mooi mee genomen maar je komt hier voor de attracties. In tot zijn er meer dan 20 attracties en de meeste zijn geschikt voor gezinnen met jongere kinderen. Een paar attracties zijn ook geschikt voor de oudere kinderen zoals de Smurfer (achtbaan), de bobslee en de Dino Splash. Voor de jongere gasten is er heel veel te kiezen. Enkele voorbeelden hier van zijn de Autorijschool, het labyrint, de konijntjes en de vlindertuin.

Naast de attracties is er nog minigolf, speeltuinen, een apeneiland en een dierenweide dus vervelen wordt wel erg moeilijk in Plopsa Coo. Na een dagje Plopsa Coo is een bezoekje aan de Watervallen van Coo ook een echte aanrader.

Bekijk hier meer informatie over het pretpark en bestel gelijk je entreekaarten voor een onvergetelijke dag

Plopsa Indoor Coevorden

De naam Plopsa Indoor Coevorden verteld je al dat het een overdekt pretpark in Coevorden is. Coevorden is gelegen in de provincie Drenthe. Plopsa Indoor is zonder twijfel het mooiste indoorpretpark van Nederland. Het is namelijk niet zomaar een pretpark maar helemaal in het thema van Studio 100. De helden van Studio 100 spelen ook een grote rol in het pretpark.

Het pretpark heeft 25 coole attracties en zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar t/m 10 jaar. Naast het indoor gedeelte is er ook nog een buitengedeelte met onder andere een K3-Brandweermolen, K3-Verkeerspark en een Klimberg.

Niet alleen de attracties zijn met de helden maar de helden zelf lopen ook rond en er is zelfs een meet and greet met bijvoorbeeld Kabouter Plop, Mega Minda, Bumba en Maya de Bij. Niet alleen er is een Meet en Greet met de Studio 100 figuren maar er worden ook shows gehouden. Een super leuke toevoeging voor het pretpark.

Lijkt jouw het park ook zeer geschikt voor jou kinderen, en zijn ze ook helemaal fan van de Studio 100 Helden?

Bekijk hier meer informatie over het pretpark en bestel gelijk je entreekaarten voor een onvergetelijke dag

Plopsa Station Antwerpen

Plopsa Station Antwerp de naam van het attractiepark verklapt al veel. Het indoor pretpark is gelegen in het station van Antwerpen. En het is een mooie mix van stripfiguren zoals suske en wiske, de smurfen, lucky luke en de Studio 100 figuren.

In het nieuwe pretpark is het een groot feest voor de kinderen en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen het attractiepark is het meest geschikt voor kinderen tot een jaar of 9. De combinatie van je favoriete striphelden en de studie 100 helden doet het erg goed, en zorgt voor veel diversiteit.

De attracties die je hier onder andere vind zijn: De vliegende fietsen, een smurfenavontuur, De racende race van Suske en Wiske, De K3 disco cars, de Lucky Luke Express en nog veel meer. Een leuke bijkomstigheid is dat er gedurende dag verschillende meet en greets zijn met de striphelden en de studio 100 figuren.

Ondanks de ligging midden in Antwerpen is Plopsa Station ook met de auto goed bereikbaar en een leuk uitje met een gezin met (jonge) kinderen.

Bekijk hier meer informatie over het pretpark en bestel gelijk je entreekaarten voor een onvergetelijke dag

Majaland Kownaty

Majaland Kownaty is een Plopsa pretpark in Polen. Het attractiepark is vergelijkbaar met de andere Plopsa indoorparken zoals Hasselt en Coevorden. Je vind naar Maya de bij en Wickie de Viking ook vele attracties die niet direct iets met studio 100 te maken hebben. De attracties in de indoor pretparken van Plopsa lijken veel op elkaar maar hier vind je wel enkele verschillen.

Naast de grote hal vind je buiten ook en groot aantal attracties waaronder de weerwolf een gave en grote houten achtbaan waar je met ruim 70 kilometer per uur over de baan racet. Ook zijn er diverse waterspeelplaatsen en attracties ideaal bij mooi weer. Bij minder mooi weer kun jij je ook goed vermaken in de hal, waar naast kinderattracties ook een achterbaan is.

Het park is mooi gedecoreerd en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden. Je kunt je makkelijk een middag of een dag vermaken in het pretpark vooral als het mooi weer is.

Ben je in de buurt va Kownaty niet ver van de Duitse grens bij Berlijn en wil jij iets leuks doen met kinderen is dit een echte aanrader.

Bekijk hier meer informatie over het pretpark en bestel gelijk je entreekaarten voor een onvergetelijke dag

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is gelegen in Hasselt niet ver van de grens met Maastricht en Sittard-Geleen. Het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt is een onderdeel van Studio 100 en Studio 100 is ook het thema van attractiepark. Naast de attractie met de helden van Studio 100 lopen de bekende figuren ook regelmatig door het park. Naast het overdekte gedeelte is er ook een buitengedeelte met een leuke avontuurlijke speeltuin.

In Plopsa Indoor Hasselt vind je 20 attracties van een K3 zweefmolen tot aan een de Wickie Coaster. De meeste attracties hebben direct te maken met de Studio 100 figuren. Zo kun je fietsen op de vliegende fietsen van Opa Fonkel en spelen in de Buma Speeltuin.

Plopsa Indoor Hasselt is er vergelijkbaar met Plopsa Indoor Coevorden in Nederland en het meest geschikt voor kinderen tussen de 2 en de 9 jaar. Het park is niet zo groot en met 20 attracties zeer geschikt voor een middagje speelplezier voor de kinderen.

Bekijk hier meer informatie over het pretpark en bestel gelijk je entreekaarten voor een onvergetelijke dag

Reacties
Categorieën