Dagcamping
Campings
Ramon Kuiters
Campings
01/20/2024
4 min

De top 7 van de leukste dagcampings in Nederland 2024

01/20/2024
4 min

Een dagcamping is een plek waar je gratis mag kamperen van zonsopgang tot zonsondergang. Overnachten op een dagcamping plek mag niet. De faciliteiten per dagcamping zijn heel verschillend. Van bijna helemaal niets tot picknicktafels, speeltoestellen en een sanitair gebouw (wel zelf toiletpapier meenemen).

Op een dagcamping kun je recreëren met een camper, caravan, tent of een vouwwagen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen met een picknick mand en kleed te komen. Je vind de dagcamping door heel Nederland, vaak zijn ze gelegen midden in de natuur, of bij een recreatieplas, recreatieveld of een camping.

De dagcampings zijn ideaal om een dagje weg te zijn met het hele gezin, voor een rust pauze tijdens je reis, je kampeerspullen uit te proberen en gereed te maken voor de vakantie. (terwijl de rest van het gezin zich kan vermaken). Maar ook om aan het camping te gaan snuffelen kijken of het iets voor jou is.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste dagcampings in Nederland. De campings worden uitgebreid beschreven, zoals de faciliteiten en de voorzieningen.

Dagcamping Het Doornse gat

Het Doornse gat maakt deel uit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het recreatieterrein / natuurgebied is een voormalige zandafgraving en is gelegen ten oosten van Doorn. Het dag kampeerterrein heeft een prachtige ligging naast een zandheuvel met speeltoestellen. Je mag je kampeerspullen op verschillende weides plaatsen.

In de omliggende bossen zijn gemarkeerde wandelroutes uitgezet en goed te combineren met de dagcamping. Je mag de (gas)barbecue ook meenemen en deze hier gebruiken. Open vuur is niet toegestaan.

Dagcamping Park Zegersloot

Dagcamping Park Zegersloot is gelegen in Alphen aan de Rijn. Het is een groot recreatiegebied met vele faciliteiten. Naast een prachtige plas heb je ook een (kabouter) bos in de buurt. Maar ook wandelen rond het meer is een echte aanrader. Je kunt uitstekend vissen bij het meer, en er is ook een zandstrandje aanwezig. Voor de kinderen zijn er speelmogelijkheden voldoende, dit geldt ook voor het sport. Zo is er een fitness circuit en vaste schaak- en dam tafels.

Op de dagcamping kun jij je caravan, of tent neerzetten genieten,  uitproberen of gereed maken voor de vakantie. De Lodge Alphen (horecagelegenheid) is de gastheer van de camping. Je kunt hier terecht voor vragen of bij problemen.

Dagcamping Burchtbos

De dagcamping Burchtbos is op het dagrecreatieterrein in het Kuinderbos. Het Kuinderbos is één van de mooiste bossen en is gelegen aan de rand van de provincie Flevoland, grenst het aan Overijssel en Friesland.

Op het terrein zijn diverse speeltoestellen en er staan enkele picknickbanken. Ook is er een sanitair gebouw te vinden met uiteraard toiletten en stromend water. Het toiletgebouw is geopend van 1 april tot 1 november.

Op het grasveld kun jij je kampeerspullen plaatsen en genieten van de prachtige omgeving. In het omliggende bos zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Wil je blijven eten op de dagcamping? Je mag hier barbecueën met een gas barbecue, open vuur is niet toegestaan.

Dagcamping Holterberg

Dagcamping Holterberg liggen midden op de Holterberg en is gelegen in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. De dagcamping is uitermate geschikt met kinderen er zijn namelijk grote speelweide met diverse speeltoestellen, een zandbak en mogelijkheden genoeg om hutten te bouwen.

Naast speelvoorzieningen zijn er ook picknickbanken en toiletten aanwezig. Je mag je hond aangelijnd meenemen naar deze dagcamping ook het gebruik van een gas-barbecue is toegestaan. In de directe omgeving zijn diverse wandelingen mogelijk. Vervelen is dus niet mogelijk bij dagcamping Holterberg.

Dagcamping Bleiswijkse Zoom

Dagcamping Bleiswijkse Zoom is gelegen in Bleiswijk aan de Rottemeren. Het gebied is een recreatieterrein waar je overdag dus ook kunt kamperen met je eigen spullen. Je hebt hier mogelijkheden genoeg zoals zwemmen, zeilen, kanoën, suppen en nog veel meer. Je hebt hier ook een strandje en een ligweide dus ontspannen en uitrusten is goed mogelijk.

 Voor kinderen zijn er enkele speelvoorzieningen. Honden zijn toegestaan alleen vanaf april tot november niet op het strandje. Barbecueën is toegestaan, maar niet op de grond en zet een emmer water in de buurt voor de veiligheid.  Als de terreinomstandigheden slecht zijn door de regen, kan het zijn dat het terrein tijdelijk wordt afgesloten om te voorkomen dat het gras helemaal kapot wordt gereden.

Kortom: Bij mooi weer een heerlijk plek voor een dagje!

Dagcamping De Borkeld

Dagcamping de Borkeld vind je tussen Rijssen en Markelo in de provincie Overijssel. Het dagrecreatieterrein is gelegen aan de rand van het natuurgebied de Borkeld en heeft verschillende voorzieningen.

Naast verschillende speelvoorzieningen en picknickbanken zijn er ook toiletten aanwezig. Op het dagrecreatieterrein zijn diverse velden, één er van is bestemd voor je caravan, vouwwagen of tentje neer te zetten voor een dag.

Je mag je hond mits aangelijnd meenemen. Ook is barbecueën toegestaan op gas. In de omliggende bossen zijn gemarkeerde wandel- en ruiterroutes uitgezet. In de zomermaanden kun je terecht in de naastgelegen informatieboerderij ’n Witten. voor meer informatie en bijzonderheden over De Borkeld.

Dagcamping de Dorregeest

In Uitgeest vind je het recreatieterrein Dorregeest. Dit is een leuk recreatieterrein met een zeer mooi Kinderspeelstrand. Vanuit het strand kijk je uit op het Uitgeestermeer. Op het recreatieterrein vind je ook een dagcamping waar je vanaf Pasen tot medio oktober voor een dag kunt kamperen en recreëren. De dagcamping is gelegen aan de noordelijk parkeerplaats.

Naast het strand zijn er voor de kinderen nog meer speelvoorzieningen en er kan uiteraard gezwommen worden bij mooi weer. Je vind het recreatieterrein Dorregeest aan de parallelweg 2 in Uitgeest.


Reacties
Categorieën