Plopsaaqua
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
03/04/2024
2 min

De 2 prachtige plopsaqua parken 2024 (uitgebreide beschrijving)

03/04/2024
2 min

Naast de prachtige verschillende attractieparken zoals pretparken voor jong en oud en indoor attractieparken meer gericht op gezinnen met jonge kinderen heeft Plopsa Group ook 2 prachtige Plopsaqua parken in België.

Eén van de 2 Plopsa Aquaparken is gelegen bij Plopsaland De Panne en ander is gelegen bij Hannuit, niet ver van Luik, Namen en Brussel. Beide waterparken worden hieronder uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden van beide Plopsaqua parken. 

Plopsaqua Landen-Hannuit 

Plopsaqua Landen-Hannuit is een waterpark gelegen in Hannuit, België. Het waterpark behoort tot de Plopsa-groep en functioneert ook als gemeentezwembad voor de gemeentes Hannuit en Landen.

Het waterpark is gethematiseerd naar Maya de Bij en Bumba, het wedstrijdbad heeft een neutrale uitstraling. Op 11 december 2020 in de Covid-19 periode is het wedstrijdbad geopend en het gehele waterpark op 9 juni 2021. 

Naast het 25 meter bad is er veel te beleven diverse glijbanen waaronder de spectaculaire Sky Drop, een glijbaan met een lanceerplatform op 19 meter hoogte. Maar ook een glijbaan met banden en een Disco Slide. Voor de jongste gasten is zijn er ook glijbanen en een peuterbad en een playhouse. 

Het golfslag bad is ook populair en geliefd dit geldt ook zeker voor de wild river. Ook aan de ontspanning is gedacht met 3 bubbelbaden en een sauna. Het buitenbad en de ligweide zijn heerlijke plekken met mooi weer. 

Dit zwembad heeft je meer te bieden dan een standaard zwembad en zorgt zeker voor een middag of een dag plezier voor het hele gezin. Want wat je allemaal gelezen hebt is nog lang niet alles maar de rest mag je zelf komen verkennen. 

Wat is nog wel wil vermelden is dat er ook een Maya restaurant is voor lekker snacks, ijsjes en een kop koffie uiteraard. 

Bestel hier voordelig je kaarten voor Plopsaqua Hannuit!

Bestel hier de kaartjes voor Plopsaqua Landen-Hannuit. 

Plopsaqua De Panne 

Plopsaland de Panne heeft sinds 2015 haar eigen zwemparadijs een uniek themapark waar Wickie de Viking een grote rol speelt. De aankleding van dit zwemparadijs is door een ringetje te halen en heeft veel sfeer en zorgt voor veel water plezier voor jong en oud. Naast de mogelijkheid om te zwemmen heb je ook een scala aan waterattracties en mogelijkheden. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn de wonderlijke Wild River, het Stormbad, 6 indrukwekkende en uitdagende glijbanen en veel mogelijkheden om te zwemmen zowel binnen als buiten. Ook aan de jongste gasten is gedacht en ook zij kunnen zich hier uren vermaken. De oudere kinderen en volwassenen hebben ook zeker genoeg uitdagingen kijk alleen maar na de sky drop met een hoogte van 19 meter. Dit is tevens de hoogste glijbaan van België. Je kunt hier een snelheid van 40 kilometer per uur halen. 

Liever relax dan adrenaline? Kies dan voor één van de bubbelbaden of de sauna. Relaxen kan ook erg goed op de ligweide. Een super fijne plek om te zonnen en bijvoorbeeld een boekje te lezen terwijl de kinderen zich vermaken. 

Het waterpark is goed te combineren Plopsaland Attractiepark maar ook leuk voor een dagje. 

Bestel hier voordelig je kaarten voor Plopsaqua de Panne!

Reacties
Categorieën