K3 zweefmolen
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/29/2024
4 min

De top 7 van de leukste attracties in Plopsa Indoor Hasselt 2024

01/29/2024
4 min

Plopsa Indoor Hasselt is gelegen in Hasselt niet ver van de grens met Maastricht en Sittard-Geleen. Ideaal voor een dagje vanuit Nederland, maar ook goed te combineren met een vakantie in Limburg, Noord-Brabant of België. Plopsa Indoor Hasselt is een overdekte themapark en onderdeel van Studio 100. Studio 100 is ook het thema van attractiepark. Naast de attractie met de helden van Studio 100 lopen de bekende figuren ook regelmatig door het park. Naast het overdekte gedeelte is er ook een buitengedeelte met een leuke avontuurlijke speeltuin.

In Plopsa Indoor Hasselt vind je 20 attracties welke attracties het leukste zijn lees je op deze pagina. De 7 leukste attracties worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de attracties en de mogelijkheden in Plopsa Indoor Hasselt.

Plopsa Indoor Hasselt is er vergelijkbaar met Plopsa Indoor Coevorden in Nederland en het meest geschikt voor kinderen tussen de 2 en de 8 jaar. Het park is niet zo groot en met 20 attracties zeer geschikt voor een middagje speelplezier voor de kinderen of op een regenachtige dag.

De K3-Brandweermolen

Altijd al een keer een brandje willen blussen? Bij de K3 brandweermolen staan hotels en kantoorgebouwen in lichterlaaie en aan jouw om deze brand te blussen. Samen met de K3 meiden kun jij met echte water gaan spuiten.

Dit doe je niet alleen samen met 6 brandwagens en bemanning kun jij de brandblussen. Er kunnen maximaal 4 personen per wagen 2 op de brandweerladder en gaan blussen en 2 in de brandweerwagen.

Een leuke attractie waarbij je ook nog eens actief bezig bent. Wie de meeste punten haalt bij het blussen van de brand is de winnaar ben jij de beste brandweerman of vrouw?

De Woeste Zee

De Woeste zee is niet voor watjes, alle trossen worden losgegooid en het is maar wachten of je ooit nog de wal weer bereikt. De boot / gondel waar jij in zit, kunnen in totaal 24 personen in. De boot begint rustig maar uiteindelijk slingert de storm je alle kanten op. Met de wind in de zeilen is het hopen op het beste.

Deze leuke attractie zorgt voor sensatie en is vergelijkbaar met de hunebed in Drouwenerzand, en met een attractie in Toverland en Plopsaland de Panne.

De Bumbaspeeltuin

Vlakbij het Studio 100 Café vind je Bumba speeltuin. Deze leuke speeltuin is zeer geschikt voor de jongste kinderen. Hier kan gespeeld worden met Bunba, Bumbalu en al hun andere circusvriendjes.

In deze speeltuin kan je klimmen, kruipen, spelen, glijden, draaien en nog veel meer. Er zijn namelijk diverse speeltoestellen zodat er ook echt iets te spelen en te kiezen is.

Het voordeel van de ligging van de Bumba Speeltuin is dat het in de buurt is van Studio 100 café, hier kunnen de ouders in tussentijd een koffie koffie of thee nuttigen.

De grote Bumba in de speeltuin is voor vele de favoriet ook een leuke plek voor een foto.

De Eendjes

De Eendjes molen is een leuke maar vrij eenvoudige molen een zeer geschikt voor de jongere kinderen. Stap bij de eendjes in en ga samen rondjes varen op de vijver. Onderweg is er veel te zien dat maakt het tochtje in de eend ook extra leuk

Tot 2014 stond de molen in het Plopzone van het park en had als thema Kabouter Plop. Sinds december 2014 staat de attractie in de nieuwe zone Mayazone en vind je hier Maya en haar vriendjes terug bij de eendjes.

Wickie Coaster

De Wickie Coaster is één van de spannende attractie in Plopsa Indoor Hasselt. Deze achtbaan gaat met grote snelheid door een donkere grot. De achtbaan is misschien niet alleen spannend maar ziet er ook prachtig uit in het thema Wickie de Vinking.

De achtbaan komt uit 2005 en is sinds 2013 in het Thema Wickie. De lengte van de achtebaan 222 meter lang en een ritje duurt 1 minuut en 33 seconden. Als het rustig is worden er vaak 2 rondjes achter elkaar gereden. De topsnelheid is 39 kilometer per uur, het hoogste punt is 9 meter hoog. .

De K3-Zweefmolen

De zweefmolen is bij veel kinderen een favoriet en het leuke aan deze zweefmolen is dat het helemaal in de K3 sfeer is. Deze attractie is niet alleen geliefd bij kinderen maar ook bij families.

Een rit in deze leuke K3 zweefmolen duurt 2 minuten en 15 secondes. Tijdens deze rit hoor je één van de bekende K3 hit. De echte K3 fan mag deze leuke attractie niet overslaan en de kans is groot dat jij hier meerdere keren in wilt gaan.


De Vuurtoren

De Vuurtoren is een leuke attractie je gaat omhoog en dan begint het pas echt. Je kunt dan genieten van Plopsa Indoor Hasselt van boven af. Je kijkt bijvoorbeeld op het dek van de Scheve Schuit.

Tijdens het omhoog en omlaag gaan draait de vuurtoren ook nog eens zo kun je alles goed bekijken. In de vuurtoren is per keer plek voor 10 personen en een ritje in de vuurtoren duurt ongeveer 1 minuut 40.

Je denkt misschien dat je één keer langzaam omhoog en omlaag gaat? Dat is zeker niet het geval ! Maar dat maakt juist de attractie spannend en leuk!


Reacties
Categorieën