achtbaan Walibi
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/02/2024
11 min

De 7 redenen om Walibi Holland te bezoeken in 2024

02/02/2024
11 min

Het huidige attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen heeft diverse namen gehad en heeft vele verbouwingen meegemaakt. Het begon allemaal in 1971 onder de naam Flevohof. De Flevohof bestond onder andere uit een groot indianendorp, met diverse huisjes met een ballenbak, modeltreintjes, oldtimers en nog veel meer. Naast vermaak had het park ook een educatieve functie.

In 1991 ging Flevohof falliet en werd het overgenomen door de Walibi Group en ging het verder onder de naam Walibi Flevo. Eind 1993 werden er nieuwe attracties gebouwd en werd het een echt attractiepark. Op 7 mei 1994 heropende het park, met de opening van de nieuwe attractie waaronder de Condor. De Condor is een  over de kop gaande achtbaan waar de stoeltjes onder de rails hangen.

In 1998 werd Walibi Group overgenomen door Premier Parcs Inc. In 2000 werd de naam Six Flags Holland. Er werd miljoenen geïnvesteerd met het effect dat er 30 nieuwe attracties en nieuwe thematisering tot stand kwam. Looney Tunes en de grote hoeveelheden achtbanen zijn de belangrijkste wijzigingen.

In 2004 was er weer een overname dit keer door Palamon Capital Partners. In 2005 werd de naam Walibi World en werden de Looney Tunes vervangen door de bekende oranje Kangoeroe (De mascotte van Walibi). Ook in 2006 was er weer een overname  Franse onderneming Grévin & Cie (Compagnie des Alpes). Dolfinarium en Avonturenpark Hellendoorn hebben ook tot deze onderneming gehoord, maar zijn inmiddels verkocht.

In 2011 heeft het pretpark de naam Walibi Holland gekregen en is er 5 jaar lang gewerkt aan een renovatie. Veel attractie kregen een aanpassing en een andere naam geld ook voor de thema's in het park. Vanaf deze periode zijn er ook vele nieuwe spectaculaire attracties bij gekomen.

Om je een goed beeld te geven of Walibi Holland iets voor jullie is vind je de 7 belangrijkste redenen waarom je Walibi Holland kunt bezoeken. Naar de 7 redenen vind je nog meer informatie over Walibi op deze pagina.

Het grootste verschillen tussen Walibi Holland en de Efteling

De Efteling en Walibi Holland worden gezien als de leukste en beste attractieparken van Nederland, maar welke is nu het allerleukste? Hieronder vind je de grootste verschillen van beide parken.

Het grootste verschil is eigenlijk wel de locatie, de Efteling ligt in een bosrijk gebied en het park is ook erg groen. Dit in combinatie met het sprookjesthema zorgt voor erg veel sfeer. De Efteling heeft ook veel meer aankleding. Dus qua aankleding en de magische sfeer is de Efteling wel in het voordeel.

Daarin tegen richt Walibi Holland zich veel meer op volwassenen en tieners,  die zie je ook terug in het park. Minder aandacht word er besteed aan de aankleding, maar wel aan spectaculaire attracties. Naast vele attracties voor tieners en volwassenen zijn er ook genoeg kinderattracties zodat het hier ook leuk is voor het hele gezin. De Efteling heeft naast vele kinderattracties ook genoeg uitdagingen voor volwassenen en tieners.

Beide parken hebben erg veel attracties en een dag of een weekend in het attractiepark is dan bij beide ook geen enkel probleem.

Voor gezinnen met kleine kinderen en weinig tot geen waaghalzen is de Efteling in de meeste gevallen de beste keuze. Wil jij actie en uitdaging dan kies je voor Walibi Holland.

De toegangsprijs (Korting)

Nederland is de laatste jaren een stuk duurder geworden de corona pandemie heeft hier zeker aan meegedragen. Een bezoekje aan Walibi Holland is zeker niet goedkoop (dit geldt ook voor de Efteling en andere attractieparken).

Walibi Holland heeft je veel te bieden en gelukkig zijn er nog diverse mogelijkheden om voordeliger toegang te krijgen. Ten eerst hanteert Walibi op rustige dagen een lagere toegangsprijs, ook zijn er kortingsmogelijkheden als je met een gezin naar het attractiepark gaat.

Ben je van plan meerdere keren naar Walibi Holland te gaan dan is het abonnement een echte aanrader. Bij een aanschaf met meerdere personen krijg je een fikse korting. Bijvoorbeeld met de familie of een vriendengroep.

Bekijk hier de ateule kortingen en voordelen voor Walbii Holland

De 7 redenen waarom jij het beste kunt kiezen voor het attractiepark Walibi Holland.

Eigenlijk zijn er veel meer redenen dan 7 om Walibi Holland te bezoeken, naast de belangrijke redenen heeft het park ook veel voordelen, zoals dat je zelf eten en drinken mee mag nemen (Eten en drinken is er genoeg te krijgen zijn in totaal 15 punten waar je iets kunt halen in het park).

De belangrijkste reden(de grootste pluspunten) van Walibi Holland geven je een goed beeld over het attractiepark zodat je goed kan inschatten of het park voor jullie geschikt is of juist niet.

Ruim 30 Attracties

Op het moment van het schrijven van deze blog zijn er 35 attracties. Walibi staat bekend om zijn spectaculaire attracties en die zijn er zeker. Meer dan 20 spektakel attracties voor kinderen vanaf 6 jaar. Uiteraard is er ook veel te beleven voor kleintjes onder ons.

Walibi hanteert voor de attracties een minimale lengte. Als je deze lengte bereikt hebt mag je in de attractie. Bij sommige attracties mag je bij een bepaalde lengte alleen in de attractie met een begeleider bijvoorbeeld met je ouders of oma en opa. Dit wordt gehanteerd om de veilighedi te kunnen garanderen.

Walibi Holland staat bekend om zijn achtbanen hier wordt later ook nog uitgebreid aandacht aan besteed en hetzelfde geldt voor de kinderattracties. Maar ook buiten de achtbanen en kinderattracties blijven er nog veel mogelijkheden over.

Zo zijn er 3 water attracties, waaronder de Crazy River. Dit is een wildwaterbaan die je aflegt in een boomstam. Deze tocht van drie en halve minuut is een spektakel. De baan is 524 meter lang en heeft een afdaling van 23 meter. 1 ding is zeker helemaal droog blijf je niet! Ook bij de El Rio Grande is een nat pak een zekerheidje.

Een andere echte publiekstrekker is de Space Shot. Je wordt bijna 60 meter om geschoten, uiteraard moet je ook weer na beneden dit gaat ook ik een snel tempo, in een (bijna) vrije val kom je weer beneden aan. De snelheid die de Space Shot behaalt is 85 kilometer.

Merlin's Magic Castle is een madhouse (een draaiend huis) die draait om het verhaal van de Tovenaar Merlijn. Naast Merlijn speelt de uil ook een grote rol. Een erg leuke attractie waar het gaat om experimenten in het laboratorium.

De Achtbanen

In Walibi Holland zijn 7 achtbanen te vinden. De meeste uitdagende en stoerste achtbaan is zonder twijfel de Untamed. Dit is de nieuwste achtbaan en is sinds 2019 operationeel. Deze is gebouwd op de plaats van de houten achtbaan de Robin Hood.

De Untamed is een hybride achtbaan, dit bekent dat er is gekozen voor een combinatie van staal en hout. Door het hout krijg je de onrust in de rit en door de staal zijn loopings en andere uitdagende capriolen mogelijk. Dus een combinatie van het beste van beide, een echte aanrader.

De Goliath is al jaren de populairste attractie in Walibi Holland. Deze achtbaan staat al jaren in het park maar blijft geliefd. Dit komt mede door de hoge snelheid die je leidt over allerlei heuvels en scherpe bocht. De achtbaan heeft een hoogte  van 46,8 meter en is de één na hoogste achtbaan in de Benelux. De hoogste snelheid die de achtbaan haalt is 106 kilometer per uur op een lengte 1214 meter.

De Lost Gravity is ook een achtbaan voor de echte liefhebber. De achtbaan geeft je het gevoel van gewichtloosheid. Je wordt in een trein omhoog getakeld tot 32 meter. Je gaat in een steile afdeling met een bocht van 180 na beneden. hierna volgen nog 2 inversies en meerder heuvels die je airtime (zweeftijd) geeft. Om een grote gewichtloosheid te voelen worden bezoekers snel en verticaal naar een hoogte van 30 meter gebracht om de bijzondere G-krachten goed te voelen.

Xpress Platform 13 is een ander soort achtbaan je wordt niet opgetakeld maar gelanceerd. In 2,9 seconde ga je van 0 naar 90 kilometer per uur. In een rit van 1 meter 40 vlieg je langs de kurkentrekker en de looping. Je zeer bijzondere rit in een mooie achtbaan.

De Speed of Sound is een stalen shuttle achtbaan. Het treintje wordt achterwaarts omhoog getrokken. Op het moment dat je los gelaten wordt ga je met een grote snelheid naar beneden. Je gaat 3 keer over de kop tot dat je tot stilstand komt. Daarna leg je het parcour nog een keer af wat betekend dat je in totaal 6 keer over de kopt gaat. De laatste 3 keer ga je alleen in achterwaartse richting.

De Condor is een achtbaar waar je onder aan de baan hangt. Je wordt omhoog getakeld tot 32 meter, De snelheid die het wagentje bereikt is 80 kilometer per uur en je gaat maar liefst 5 keer over de kop in ongeveer 2 minuten dat de rit duurt.

De Drako is de laatste van de 7 achtbanen en is een kinder achtbaan voor iedereen grote dan 90 centimeter. Met een lengte van 370 met en maximaal 6 meter hoog is het erg leuk voor de kinderen. Een goede achtbaan om mee te beginnen!

Walibi Play Land (Kinderwereld)

Er is veel spektakel in Walibi Holland, maar er is ook zeker aan gezinnen met kleine kinderen gedacht. Het aanbod is qua kinderattracties wel kleiner dan bij vele andere attractieparken. Het voordeel is wel dat ze te vinden zijn in het Walibi play land. Dit thema gedeelte is vrolijk aangekleed met veel kleur.

3 attracties zijn voor alle kinderen toegankelijk. De Merrie Go’Round is er één van dit is een ouderwetse draaimolen met hobbelpaarden. Kinderen vanaf 1.20 mogen hier zonder begeleiding in. Kleinere kindjes mogen hier ook in maar onder begeleiding.

De Le tour des jardins kunnen kinderen rijden in een oldtimer. Langs het water en over bruggetjes. De kinderen van alle lengtes mogen hier in met begeleiding vanaf 1.20 meter mogen ze ook zonder begeleider in de attractie.
De Walibi Express is een treintje die je rustig langs een parcour rijd en is geschikt voor alle leeftijden.

Naast deze 3 attracties heb je ook nog 6 kinderattractie waar ze minimaal 90 centimeter voor moeten zijn. vanaf 1.20 mogen ze ook in de attractie zonder begeleiding. Hieronder de attractie met een beschrijving.

Fibi’s Bubble Swirl is een attractie waar de kinderen plaats nemen in een bakje van een luchtballon dit stijgt langzaam op en draait rondjes. De ballonnen gaan steeds harder en zelfs een beetje schuin.

Squad’s Stunt Flight In deze attractie kunnen kinderen plaatsnemen achter het stuur van een vliegtuig. De vliegtuigen draaien rondjes en stijgen op.

Walibi’s Fun Recorder is een draaiende theepot maar dan niet met theepotjes, maar met auto's uiteraard kun je deze auto's ook draaien. Hoe harder je draait hoe harder deze beweegt.

Zenko’s Graffity Shuttle Dit is een attractie voor de iets grotere kinderen. De minimum lengte is voor deze attractie is ook 1.20m. In deze attractie gaan de kinderen in een grote gele bus die van boven naar beneden beweegt.

Haaz’ Garage In deze attractie kunnen de kinderen zelf over het parcour gaan rijden. Ze rijden in en grote truck.

W.A.B tour: Je gaat met een felgekleurde trein rijdt in een klein rondje door Walibi Play Land.

De Thema Gebieden

IN totaal zijn er 8 thema gebieden in Walibi Holland. één er van hebben we hierboven al besproken namelijk het kinder gedeelte Walibi Play Land. De andere zeven bespreek ik hier onder.

 • De Main Street: In de welkoms straat van het pretpark met souvenirwinkeltjes en horecapunten.
 • Speedzone: Is het thuis gebied van de achtbaan Goliath. Je vind hier attractie met veel snelheden zoals ook de Space Shot.
 • France: dit is het eerste gebied na de Main Street en hier vind je ondere de autorit Le Tour des Jardins en het reuzenrad La Grande Roue.
 • W.A.B. Plaza In dit gebied vind je 6 tal attracties en 3 horeca gelegenheden.
 • Exotic: Dit is een gebied met exotische attracties, ooit heette dit gebied Mexico. De Condor en de Wild Waterbanen staan hier onder andere.
 • Wilderness: In de wilderniss vind je magisch en uitdagende attracties waaronder de Untamed en het Madhouse Merlin's Magic
 • Zero Zone: Een prachtige zone die de thuis basis is van de Lost Gravity achtbaan. Ook vind je hier de 5D Experience.

Single Rider

De Singe Rider is geen attractie, shops of horecatent maar een mogelijkheid om minder lang te hoeven wachten op de toegang in de attracties. 6 attracties geven je de mogelijkheid om minder lang te hoeven wachten.

De single rider is een wachtrij voor bezoekers die alleen in een attractie willen gaan. De karretje worden gevuld met enkele plaatsen dus als jij alleen bent of alleen in de attractie wil kun jij soms heel snel aan de beurt zijn. Uiteraard kun je ook met meerdere in deze rij gaan staan maar dan bestaat er een kans dat je niet naast elkaar en in de zelfde rit terecht komt.

De attractie met deze mogelijkheid zijn:

 • Space Shot
 • Goliath
 • Lost Gravity
 • Speed of Sound
 • Untamed
 • Condor

Deze mogelijkheid is sinds 2020 in Walibi Holland.

Walibi Village

Als je meerder dagen of een speciaal avond evenementen wil bijwonen in Walibi Holland, kan het verstandig zijn om er in de buurt te overnacht. En waar kan je dan beter overnachten dan in Walibi Village. Dit vakantiepark ligt direct naast het park en je kunt te voer naar het attractiepark vanuit je verblijf.

De standaard vakantiehuisje zijn voor 2 tot 8 personen, voor grote groepen zijn er vakantiewoningen voor maximaal 16 personen. Het park heeft beperkt faciliteiten, maar voldoende om er een onvergetelijk vakantie van te maken en de belangrijkste faciliteit en reden van je verblijf is het vakantiepark.

Op het vakantiepark zelf vind je een overdekt zwembad met een apart peuterbad, een restaurant dat ook pizza's en pasta's verkoopt. In de lounge kun je genieten van een drankje bij de open haard. De verblijven bieden jullie veel comfort voor een paar dagen vakantie is het een perfect onderkomen.

In de omgeving is ook veel te beleven als je een dagje iets anders wil dan het attractiepark of het zwembad. Denk hierbij aan Harderwijk, Elburg Maar ook Lelystad en Zwolle liggen in de buurt.

Bekijk hier de mogelijkheden en de beschikbaarheid voor Walibi Village

Evenementen

De afgelopen jaren hebben vele evenementen in Walibi Holland de revue gepasseerd. Op het moment van het schrijven van deze pagina zijn er 3 evenementen in Walibi.

#LEKKERGAAN is een zomerfestival dat 6 woensdagen in juli en augustus wordt georganiseerd. Het park is dan geopend tot 23.00 uur op het park vind je naast een podia met muziek ook diverse foodtrucks. Er hangt een festivalsfeer tijdens deze avond erg gezellig en lekker lang genieten van de attracties.

Halloween Fright Nights is een Halloween evenement. Het evenement is 4 weekenden in de maand oktober. Tijdens het evenement zijn er verspreid over het park speciaal ingerichte thema gebieden waar de acteur rond lopen jou de stuipen op het lijf jagen. Ook zijn er diverse spookhuizen speciaal voor deze dagen.

 Spooky Days is een halloween-evenement special voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Waar de Halloween Fright Nights afgespeeld, speel dit evenement overdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur, Ook dit evenement is in de vier weekenden van oktober doordeweeks in de herfstvakantie. In de halloween gebieden van het park lopen zeer vriendelijke monsters rond, i.p.v. van de verschrikkelijk enge monsters.

Bestel hier alvast je tickets voor de evenementen


Reacties
Categorieën