Oldtimerdag
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/06/2024
3 min

De 6 leukste oldtimer beurzen en markten in Nederland 2024

02/06/2024
3 min

Nederland heeft divers festivals, evenementen en beurzen ook op het gebied van motoren, tractoren, auto´s, vrachtwagens, tweewielers en meer. In heel Nederland vind je beurzen en markten die gericht zijn op oldtimer voertuigen. De beurzen in de winterperiode zijn voornamelijk overdekt en in de zomer bijna allemaal in de openlucht.

Maar welke oldtimer beurzen en markten zijn nu eigenlijk het mooiste en het aantrekkelijkste om te bezoeken in Nederland? Om deze vraag te beantwoorden heb ik voor jouw de 6 leukste oldtimer beurzen op een rij gezet. Om je een goed beeld heb ik oldtimer beurzen voor je uitgebreid beschreven.

Nationale oldtimerdag Lelystad 

22 juni 2024 is er weer een prachtig oldtimer dag in Lelystad. De oldtimerdag wordt gehouden in de Bataviahaven. De locatie is zeer geschikt voor een mooi evenement zoals de oldtimerdag.

Het aanbod is heel divers je vind ruim 400 oldtimers in de volgende genres Belle Epoque, The Roaring Twenties, Fire Fighters en Classic Supercars. Naast de vele oldtimers is er ook een mooie markt aanwezig met veel variaties ook aan de kinderen is gedacht met diverse activiteiten waardoor oldtimerdag Lelystad zeer geschikt is voor families.

De Oldtimerdag Lelystad is goed te combineren met een bezoek aan de Batavialand (museum en werf), het Batavia Stad Outlet Center en of de Nationale Historische Reddingbootdag.

Noordhollands Oldtimer Festival Venhuizen

Het Noord Hollandse Festival in Venhuizen is 2 daagse festival tijdens Pasen. Het festival wordt gehouden in het expo-complex in Venhuizen. In totaal zijn er 8 hallen gevuld met historische voertuigen vanaf 1917.

Naast de vele opgestelde voertuigen zijn er ook diverse onderdelen kleding, boeken en accessoires te koop bij één van de vele kraampjes? Voor de kinderen is er ook een mini kartbaan aanwezig.

Ander vermaak is een demo met minitrucks, live muziek en diverse shows. Door de vele activiteiten is Oldtimer Festival in Venhuizen een zeer geschikt uitte voor het hele gezin tijdens de paasdagen.

Internationaal Historisch Festival Panningen

Het Internationale Historische Festival Panningen is het grootste 2 daagse historisch festival van Europa die zeer geschikt is voor families. Het festival wordt jaarlijks bezocht door 25.000 bezoekers. In 2024 wordt het festival gehouden op 27 t/m 29 juli.

Tijdens het festival zijn er meer dan 2.500 tractoren en 500 stationaire motoren. Naast de vele voertuigen is er ook een hele grote onderdelenmarkt met reserve onderdelen, gereedschappen en allerlei gebruiksartikelen tot en met technische handboeken zoals gebruiksaanwijzingen en onderdeellijsten en nog veel meer.

Oldtimer bromfietsbeurs in het Autotron in Rosmalen

13 en 14 januari 2024 wordt deze bijzondere beurs weer gehouden. Een echte aanrader voor de bromfiets liefhebber

Naast vele bromfietsen te geshowd worden maar ook diverse de te koop staan is er een grote onderdelenmarkt, naast de onderdelen zijn er ook boeken, kleding accesssoires en nog veel meer te koop dat met de bromfietsen te maken hebben.

Het aanbod is groot van antieke en klassieke fietsen en hulpmotoren en is daarom ook zeer geschikt voor alle antieke en klassieke fietsen liefhebbers.

Historisch Festival Vreeland

Historisch Festival Vreeland is sinds 1994 een prachtig evenement voor de liefhebbers van o.a.  bromfietsen, stoommachines, motorfietsen, tractoren en appendages, (vracht)auto‘s, legervoertuigen, stationaire motoren.

Vreeland mag dan misschien wel een klein dorp zijn in Utrecht maar is met 5 hectare en meer dan 1000 voertuigen een interessant oldtimer evenement. Naast de voertuigen zijn er diverse kraampjes met onderdelen, gereedschappen, documentatie, cursiosa en nog veel meer. Ook zijn er diverse demonstraties van oude ambachten en een heuse wipmolen.

In de feesttent kan een hapje en een drankje genuttigd worden en is er live muziek. Het festival is  augustus. Op de zondagochtend is er een jongvee keuring. in 2024 wordt het festival gehouden op 17 en 18 augustus

Nationaal Oldtimer Festival

Het Nationaal Oldtimer Festival wordt gehouden het circuit van Zandvoort. Naast de ruim 1000 klassiekers op de paddocks is er nog veel meer te zien. Ook zijn er een tal van merkenclubs en het Meguiar's Concours d"Elegance.

Het Thema voor 2022 is Saab in verband met het 75 jaar bestaan. Je vind dat ook vele bijzondere Saab voertuigen tijdens dit oldtimer festival. Andere prachtige bolides zijn o.a. Ferrari 250 SWB, een Porsche 904, een prototype Maserati 330S uit de jaren '50, een Lola T70,  ex-DTM BMW E30, Ford Sierra Cosworth en nog veel meer.

Het circuit bied je vele mogelijkheden zoals 20 minuten vrij rijden op het circuit en de parade. In 2024 wordt dit prachtige festival gehouden op 15 september.

Reacties
Categorieën