| |

De 7 leukste faciliteiten van Center Parcs Zandvoort 2023

Center Parcs heeft met het vakantiepark in Zandvoort een echte toplocatie niet ver van het strand en in de buurt van het circuit. De badplaats Zandvoort heeft je nog veel meer te bieden dan alleen het strand en het circuit, het is gezellig en levendig, daarnaast vind je hier ook vele leuke winkels.

De ligging qua andere steden is ook ideaal, je kunt zowel met de auto als de trein eenvoudig naar Haarlem en Amsterdam. Ook voor de liefhebber van de natuur, wandelen en fietsen is het een zeer goede keuze. De omgeving is ideaal voor wandelingen en fietstochten.

Center Parcs Zandvoort hoeft het niet alleen van de ligging te hebben op het vakantiepark zelf is ook veel te beleven en de cottages (de accommodaties) zijn ook door een ringetje te halen. De accommodaties zijn jongstleden vernieuwd en zien er niet alleen sfeervol uit ze bieden je ook veel comfort voor een heerlijke en onvergetelijke vakantie.

In totaal zijn er 17 verschillende cottages, van hotelkamers tot zeer luxe bungalows. Bij Center Parcs zijn de accommodaties verdeeld in 3 categorieën; Comfort, Premium en VIP Cottage. De Premium en VIP Cottage bieden je extra veel luxe en zijn een echte aanrader.

De Twee cottage die er bovenuit springen zijn de Rolstoelvriendelijk Premium cottage en de Beach Chilla. Beach Villa is helemaal vintage ingericht met beach vibes en zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het stapelbed is in de vorm van een retro bus, er is speelgoed voor de kinderen en een speeltuintje met glijbaan en waterelementen.

Op Center Parcs Zandvoort vind je ook vele faciliteiten, bijna te veel om op te noemen. De 7 leukste faciliteiten heb ik voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Aqua Mundo

Aqua Cinema Park Zandvoort

Center Parcs Zandvoort heeft net zoals de andere vakantieparken van Center Parcs een prachtig subtropisch zwembad Aqua Mundo. Het zwembad veel vele mogelijkheden zowel voor de allerkleinste als voor de volwassenen. Er is bijvoorbeeld zelfs baby zwemmen. Voor de iets andere kinderen is er een kinder doe bad. Je vind hier diverse glijbanen en fonteintjes waar de kinderen veilig kunnen spelen en spetteren.

Voor de oudere kinderen, de jeugd en volwassen zijn er ook glijbanen en een wildwaterbaan van maar liefst 116 meter lang. Een tocht door deze snelle rivier is een leuke uitdaging en onderweg als je er tijd voor hebt kun je genieten van de palmbomen en exotische planten.

Voor de ontspanning kun je terecht in het warme bubbelbad een heerlijk plek om te genieten van je vakantie. In Aqua Mundo zijn er ook voldoende zwemmogelijkheden in het 25 meter bad en in het verwarmde buitenzwembad. Bij het buitenbad zijn diverse ligstoelen om in de zomer lekker te zonnen.

Regelmatig worden er activiteten gehouden in het zwembad denk hierbij aan aquafloating en de bioscoop in het water. In speciale rubberbanden kun je met gedoofd licht genieten van een gedraaide film op een groot scherm.


BALUBA

BALUBA indoor speelparadijs Park Zandvoort

Naast buiten speeltuinen heeft vakantiepark Zandvoort ook een indoorspeeltuin genaamd BALUBA. Deze indoorspeeltuin is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Ook voor de jongste gasten zijn er diverse speel mogelijkheden.

De speelmogelijkheden zijn groot en uitgebreid de kinderen kunnen hier lekker klimmen, glijden en ravotten. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn kunnen de ouders plaats nemen op het terras en van hier uit de kinderen in de gaten houden en zelf lekker relaxen.

Wat je kunt verwachten van de BALUBA indoorspeeltuin is o.a:

  • Klimrekken
  • Glijbanen
  • Ballenbakken
  • Bouwblokken

Action Factory

Als je iets meer actie wil dan de indoorspeeltuin of juist net te oud bent is er gelukkig ook een goed alternatief namelijk de Action Factory. De naam zegt het al hier is veel actie te beleven. De Action Factory is een overdekt activiteiten paradijs met vele mogelijkheden.

In de Action Factort vind je onder andere de Balubba Indoorspeeltuin en het nieuw Jump town. Maar in de factory kun je ook Squashen, Bowlen en nog veel meer.

Een perfect plek om je uit te leven, het is ook een plek waar vervellen heel moeilijk wordt met zoveel leuke activiteiten en bezigheden om je heen.


Het recreatie team (Orry en zijn vriendjes)

Op de Center Parcs parken worden altijd veel activiteiten gehouden van knutselen tot gezellige avonden. Dit wordt georganiseerd door het recreatieteam. Ook bij Center Parcs Zandvoort is een actief recreatie team met vele activiteiten voor jong en oud. Naast het recreatieteam dat de kinderen bezig houd komt ook Orry en zijn vriendjes regelmatig langs om mee te doen met de leuke activiteiten zoals voorlezen, mee dansen met de kinderdisco, het geven van een show en nog veel meer.

Voor de volwassen zijn er sporten zoals boogschieten maar ook wordt er regelmatig een leuke avond gehouden met een spelshow of een avondje Bingo. Ondanks dat vakantiepark Zandvoort al vele faciliteiten heeft is het recreatie team wel een leuke aanvulling op het aanbod.

Jump Town

Jump Town Park Zandvoort

Een trampoline is altijd leuk en niet alleen voor kinderen, maar wat nog veel leuker is, is een trampoline park. In Center Parcs Zandvoort vind je een gave trampoline park die zowel geschikt is voor kinderen als voor volwassenen. Dit park is een uitdaging voor de beginnende- als voor de gevorderde trampoline springer.

Het park is heerlijk overdekt dus ook zeer geschikt als er een dagje minder mooi weer is.

Het leuke aan dit trampoline park is dat er verschillende trampolines zijn en dat je ook van de ene na de andere kan jumpen, Dit maakt het niet alleen uitdagend maar je bent ook nog eens erg sportief bezig.


Het verhuur van Fietsen en andere vervoersmiddelen

Het vakantiepark ligt in een prachtige omgeving die ook zeer geschikt is voor de natuurliefhebber. Je hebt natuurlijk Zandvoort zelf met de duinen o.a maar ook om Zandvoort heen is veel te beleven. De omgeving verkennen kan zeer goed met de fiets. Een fiets meenemen is niet voor iedereen even makkelijk en mogelijk.

Gelukkig kun je verschillende soorten fietsen huren bij Center Parcs Zandvoort. De e-bike die worden aangeboden zijn goed onderhouden en van het merk Gazelle. Naast elektrische fietsen zijn er ook kinder fietsen te huur zodat je met het hele gezin op pad kan.

Buiten de fietsen is er meer te huur op het park zoals een side-car een soort kart maar dan een fiets voor 2 personen zeer geschikt voor een ouder en een kind. Maar ook de e-car kan zeer handig en praktisch zijn die karretje lijkt op een golf kan waarmee je makkelijk en snel overal kan komen op het park. Handig als je niet zo goed of ver kunt lopen maar ook ideaal voor je boodschappen, strandtassen en andere spullen te vervoeren.

Voor de kinderen zijn er ook fun-bikes te huur zoals een grote skelter zodat de kinderen makkelijk over het park van de vele faciliteiten naar de andere kunnen.

Als laatste wil ik ook nog melden dat er een mogelijkheid is om waterfietsen te huren je kunt hier misschien niet de omgeving mee te verkennen maar wel het water op het vakantiepark zelf. Een leuke activiteit met het hele gezin.


Restaurants en Winkels

Grand Café Park Zandvoort

Aan alles is gedacht bij Center Parcs Zandvoort en eigenlijk hoeft je ook niet meer van het park af. Dit komt ook door restaurants en winkels die het park heeft. Je kunt je dagelijkse boodschappen halen in de supermarkt en ook souverniers, speelgoed spellen en andere leuke spulletjes zijn te koop in de Shop & Smile winkel.

Aan horeca ontbreekt het zeker niet er zijn verschillende cafés waaronder één in de action factory bij de indoorspeeltuin. Naast een snackbar zijn er ook diverse restaurant zoals het Market restaurant en de The Grill.

Vervelen en verhongeren in Center Parcs Zandvoort is eigenlijk niet mogelijk met de vele faciliteiten en mogelijkheden.


Vergelijkbare berichten