Westerkogge
Vakantieparken
Ramon Kuiters
Vakantieparken
01/30/2024
4 min

De 3 mooie aan het water gelegen vakantieparken van Topparken

01/30/2024
4 min

TopParken is een Nederlandse keten van vakantieparken die verspreid zijn over verschillende locaties in Nederland. Deze vakantieparken bieden accommodaties zoals vakantiehuizen, chalets en bungalows voor vakantiegangers. TopParken staat bekend om zijn diverse faciliteiten en activiteiten, waaronder zwembaden, restaurants, fietsverhuur, en nog veel meer, afhankelijk van de locatie van het vakantiepark.

Elk TopParken vakantiepark heeft zijn eigen unieke kenmerken en faciliteiten, variërend van parken in de buurt van stranden tot parken in natuurrijke omgevingen. Voor deze pagina heb ik de 3 prachtige vakantieparken op een rij gezet die aan het water gelegen zijn.

Om je een goed beeld te geven van de vakantieparken heb ik de vakantieparken uitgebreid beschreven. Er is aandacht voor de faciliteiten, de voorzieningen, de accommodatie, de omgeving en de uiteraard de ligging aan het water.

Park Westerkogge

Vakantiepark Westerkogge ligt in het Noord-Hollandse Berkhout. Berkhout is een klein dorpje in de buurt van Hoorn. Door deze goede ligging zijn vele uitstapjes mogelijk in de omgeving. Volendam, Enkhuizen maar ook Alkmaar liggen op een geringe afstand en zijn zeer geschikt voor een dagje. Ook buiten deze grotere steden valt er veel te beleven en bekijken.

Het vakantiepark ligt in waterrijk gebied met o.a. het IJsselmeer en het Markermeer. Vanuit het park heb je 30,5 kilometer aan vaarroutes. Ook is de omgeving zeer geschikt om te vissen.

Park Westerkogge heeft zelf ook visvijvers en steiger om je boot aan te leggen. Kortom een ideale vakantieplek voor de watersportliefhebber. Zwemmen kun je ook het park in het verwarmde buitenzwembad. Dat van april tot oktober open is. Ook is er een speciale verwarmd peuterbad voor de jongste en kleinste vakantiegangers. Op het park is tijdens de vakanties en vele weekenden een actief animatie team aanwezig dat niet alleen de kinderen bezig houdt.

Voor de kinderen zijn er ook sportvelden, een speeltuin en een trampoline waar ze zich uren mee kunnen vermaken. Het restaurant geeft je de luxe zodat je niet elke dag hoeft te koken en zelf ook extra kan ontspannen. Het restaurant heeft een terras aan het water dus ook nog eens een prachtig uitzicht! Wil je liever een snelle hap kies dan voor de snackbar.

Park Westerkogge is niet het park met de meeste faciliteiten, maar de faciliteiten die er zijn, maken veel goed. Een ander groot pluspunt van het park zijn de prachtige luxe accommodaties. Je hebt keuze uit 9 verschillende type accommodaties de ene nog luxer dan de andere. Je hebt zelfs accommodaties met wellness faciliteiten. De vakantiewoningen zijn geschikt voor maximaal 6 personen.

bekijk hier de laatste aanbiedingen en meer informatie over het park Westerkogge

Toppark Parc de IJsselhoeve

Parc de IJsselhoeve is gelegen in Nieuwerkerk aan de IJssel. De plaatsnaam zegt het al het ligt aan de rivier de IJssel. De IJssel is niet alleen waar het park aan grenst, het park is ook omringd door uitgestrekte weilanden en veengebieden. Daarnaast ligt het vakantiepark van Topparken niet ver van Rotterdam gelegen.

Rotterdam heeft vele bezienswaardigheden, maar dit geldt ook voor de omgeving. Maar dit vakantiepark is ook uitermate geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers, met fiets bijvoorbeeld kun je langs de diverse monumentale molens en boerderijen in de omgeving. Ook het recreatiegebied Hitland is een aanrader! Je kunt hier heerlijk tot rust komen maar ook actief bezig zijn zoals kanoën, fietsen en wandelen.

Parc de IJsselhoeve is een kindvriendelijk park met een gemoedelijk en huislijke sfeer, waar ook ouderen zich helemaal op het gemak gaan voelen. In de zomermaanden kan er genoten worden van het verwarmde buitenzwembad. Het zwembad heeft een veilig afgezet peuter gedeelte waar de kleintjes veilig kunnen spelen en spetteren. Bij het zwembad zijn vele zit mogelijkheden waar jij je kinderen goed in de gaten kun houden en lekker kunt zonnen.

Naast het zwembad is er nog veel meer voor de kinderen, denk hierbij aan het sportveld, speeltuin. Er is niet alleen een speeltuin voor de kinderen maar ook voor de honden is er een speeltuin is dat niet gastvrij?  Op het park vind je een goed restaurant voor als je een dag niet zelf wil koken.

Qua accommodaties vind je hier 7 prachtige type verblijven. verschillende accommodaties van 4 tot 6 personen. Naast comfort vind je ook de luxe verblijven. Deze bieden je nog meer comfort. Zo vind je hier ook vakantiewoningen met een sauna.

Het park is nog in ontwikkeling, en de komende jaren zullen er nog vele faciliteiten bijkomen.

bekijk hier de laatste aanbiedingen en meer informatie over toppark De IJsselhoeve

Recreatiepark het Esmeer

In het dorpje Aalst (Zaltbommel) gelegen aan de Neswaarden ligt het recreatiepark het Esmeer. De Neswaarden is een recreatiegebied hier kun je goed vertoeven in de zomer op het strand kun je spelen, luieren en uiteraard kan er in het recreatiegebied ook gezwommen worden. In het gebied zijn er ook diverse watersportmogelijkheden zoals vissen mogelijk. Ook de maas ligt namelijk in de buurt van het vakantiepark. Vanuit Aalst Gelderland kun je ook goed de omgeving verkennen. Zaltbommel is leuk maar ook Utrecht en Den Bosch liggen op een geringe afstand.

Recreatiepark het Esmeer is een kleinschalig en een rustig vakantiepark, het park is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en voor rustzoekers. Op het park zelf vind je een grote speeltuin en er is een gamingroom aanwezig. De omgeving leent zich er goed voor mooie fietstochten daar is slim op in gesprongen met de mogelijkheid om fietsen te huren op het recreatiepark.

Op het park is een restaurant aanwezig ideaal als je een dag geen zin hebt in het koken. Vanaf het restaurant heb je prachtig uitzicht op de jachthaven en het water.

In totaal zijn er 11 verschillende soorten accommodaties naast lodges vind je hier ook prachtige chalets. Hoewel alle accommodaties je veel luxe en comfort geven kun je ook kiezen voor een extra luxe verblijf met wellness faciliteiten.

bekijk hier de laatste aanbiedingen en meer informatie over het Recreatiepark het Esmeer

TopParken Zomer in Nederland

Reacties
Categorieën