Center Parcs Heijderbos
Vakantieparken
Ramon Kuiters
Vakantieparken
02/04/2024
11 min

De 7 Center Parcs vakantieparken met de mooiste zwembaden 2024

02/04/2024
11 min

Wie aan de faciliteiten van Center Parcs denkt, denkt al gauw aan de het zwembad ook wel Aqua Mundo genoemd. Dit is niet zomaar een zwembad maar een subtropisch zwembad met vele waterpret mogelijkheden. 

Elk Center Parcs heeft een zwembad maar het ene zwembad is wel iets uitgebreider, grotere, luxe , uitdagender dan het andere. Om te zorgen dat je voor een zwembad of een vakantiepark kiest met het mooiste zwembad ben ik opzoek gegaan naar de 7 mooiste zwemparadijzen bij vakantieparken van Center Parcs. De zwembaden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Wist je dat je niet een vakantie hoeft te boeken om te kunnen zwemmen bij één van zwembaden van Center Parcs? Vraag bij het desbetreffende park naar de mogelijkheden voor een dagje zwemmen bij de aqua mundo van Center Parcs!

Vakantiepark Het Heijderbos

Het Center Parcs Vakantiepark het Heijderbos ligt in Noord-Limburg en heeft zonder twijfel één van de mooiste zwembaden van Nederland. Bij het binnenstappen van de Aqua Mundo lijkt het wel dat je in de tropen bent, een warme temperatuur en veel groen om je heen. Wat meteen opvalt zijn de vele waterpret mogelijkheden. 

Je hebt namelijk verschillende glijbanen waaronder de nieuwe Duo Racer, je kunt de strijd aan met je broertjes, zusjes of met je ouders op deze razend snelle glijbaan. Wie komt er van jullie het eerste beneden? Als je van uitdagingen en spektakel houdt zou je ook niet uit de aller-snelste Wildwaterbaan van Center Parcs te krijgen zijn. Vooral aan het einde dan wordt het pas echt leuk. 

Voor de kleintjes is er ook genoeg te beleven en uitdagingen zo heb je er een speciaal kinder-doe-bad in een jungle thema. Je vind hier een boomstamglijbaan, palmboom fonteintjes en een jungle speeleiland dus de allerkleinsten kunnen zich ook uren vermaken in een veilige omgeving. 

Ook voor de snorkel en duikliefhebber zijn er vele mogelijkheden. Je hebt namelijk een snorkelbad, het snorkelbad zit boordevol tropische vissen is dat niet gaaf? Kun je nog niet duiken? geen probleem volg je toch een les in het zwembad! uiteraard onder begeleiding van een instructeur. 

Is er nog meer te doen in het zwembad zoals Aqua Workouts en voor de baby's is er baby zwemmen. 

Uiteraard is er ook een golfslagbad, bubbelbaden en een groot buitenbad. Wil jij liever ontspannen dat is ook met een Turks stoombad en een sauna. 

Bekijk hier meer informatie over het vakantiepark Center Parcs Heijderbos en Aqua Mundo

Vakantiepark De Eemhof 

Center Parcs De Eemhof heeft een prachtige Aqua Mundo met ontelbaar veel mogelijkheden. We beginnen met de gave glijbanen, de Turbo Twister heeft een hoogte van 11 meter en is 154 meter lang. Door de hoogte en lengte kom je goed op snelheid en dit geeft een heerlijk gevoel. De Duo Racer is ook zo uitdagende en verschrikkelijk leuke glijbaan, samen strijden wie het snelste is en eindigen met een grote plons, ik weet zeker dat je vaker dan 1x wil winnen. 

Dit zijn maar 2 van de 5 glijbanen die je vind in Aqua Mundo Eemhof uiteraard zijn er ook glijbanen voor kinderen. Over kinderen gesproken, de Kinder-doe-bad van de Aqua Mundo is niet alleen veilig maar ook super leuk met glijbanen en fonteintjes. 

Uiteraard is er meer te beleven dan alleen een kinder-doe-bad en een aantal glijbanen. De Lazy River is een gemoedelijke stroomversnelling, ontspannen kun je ook in het bubbelbad. Het golfslagbad is ook een optie, je laten meenemen op de grote golven. Bij de Flowrider surf je over over de golfen. De golven zijn misschien wel kunstmatig maar niet minder uitdagend. Leuk voor de beginner als de gevorderde die nu ook in het zwembad zijn of haar kunsten kan laten zien. 

De wildwaterbaan mag ook niet vergeten worden dit is altijd leuk voor het hele gezin. Vind jij de wildwaterbaan maar saai kies dan door de Wild Water Rafting. Verder vind je nog een buitenzwembad bij Aqua Mundo de Eemhof en kun je sporten in het water zoals Waterpolo en waterbasketbal. Voor de senioren en de baby's zijn er speciale uren zodat ze rustig kunnen van het zwembad zonder al te veel gespetter en drukte. 

Bekijk hier meer informatie over het vakantiepark Center Parcs de Eemhof en Aqua Mundo

Vakantiepark Kempervennen

De grote trekpleister van vakantiepark Kempervennen in Westerhoven is Aqua Mundo. Dit zwemparadijs heeft vele hoogte punten. Misschien wel het allermooiste is het koraalbad en ook nog eens educatief. In snorkelbad kun je genieten van de vele fel gekleurde tropische vissen.  Het lijkt wel dat je op een tropisch eiland bent. Het koraalbad is ontstaan door een samenwerking met het Wereld Natuurfonds. Duiken is ook mogelijk! 

Niet alleen onderwater is het leuk in de Kempervennen ook boven het water is erg plezier en spektakel te beleven.  Kijk alleen maar naar de tropische planten die geven je het idee dat op een ver resort bent.  Laat je vervoeren voor de wildwaterbaan als je dit niet spannend genoeg vind kies dan voor wild water rafting. Uiteraard zijn er ook glijbanen in het zwembad te vinden, waarvan 1 van wel ruim 60 meter lang. 

Verder vind je hier een golfslagbad, bubbelbaden maar ook een mooi buitenbad met een ligweide en ligstoelen heerlijk om te zonnebaden bij mooi weer. 

Ook aan de kleintjes onder ons is gedacht, er is namelijk peuter en baby zwemmen. Ook is er een kinder-doe-bad. In een mooie, veilige maar toch een uitdaging omgeving vind je hier een glijbaan, fonteinen en anders water plezier voor de jonge kinderen. 

Regelmatig is er een Pool Party heerlijk dansen en zwemmen zijn een lichtshow, lekkere muziek en special effects. De Grote glijbaan lichteffecten mag je zeker niet overslaan. Wil je liever ontspannen kies dan voor de sauna of het Turkse Stoombad. 

Ben je benieuwd hoe een zwembad achter de schermen draait? Kies dan voor een rondleiding achter de schermen. 

Bekijk hier meer informatie over het vakantiepark Center Parcs Kempervennen en Aqua Mundo

Vakantiepark de Huttenheugte 

In het mooiste Drentse land vind je het Vakantiepark de Huttenheugte. In dit park vind je één van de grootste Aqua Mundo's, niet alleen als het om de grote gaat staat Huttenheugte vooraan maar ook aan uitdagingen en plezier geen gebrek.

Wat meteen opvalt als je Aqua Mundo binnenkomt is de touwbrug, leuk om hier over heen te lopen vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het tropische zwembad. Het kiest wat je gaat doen is lastig omdat er zoveel keuze is. Voor de kinderen is er bijvoorbeeld het Kinder-doe-bad glijbanen, fonteinen en nog meer en dat allemaal in een veilige omgeving zodat de kleintjes ook uren kunnen spetteren. 

Een andere optie is het Water Playhouse: Een platform met waterspellen zoals, glijbanen, waterpistolen en een enorme emmer water die 900 liter water uitstort over de zwemmers. Niet alleen leuk voor de kinderen. Hoewel dit een blikvanger is en erg populair is er nog veel meer.

De wildwaterbaan is altijd grappig en als jij dit saai vind ga je toch raften over de wildwaterbaan. Of kies je voor één van de watergames die zowel boven als onder het water afspelen, ook kun je een workshop volgen. Uiteraard is er ook een golfslagbad, verschillende bubbelbaden en glijbanen. Duiken behoort ook tot de mogelijkheden, nog nooit gedoken? Neem dan een les in het zwembad! 

Zwemmen kun je in het 25 meter bad of lekker buiten als het weer het toelaat. Baby zwemmen is er ook, en als jij de baby echt wil verwennen kun je ook kiezen voor baby massages. Ook voor je zelf is er ontspanningsmogelijkheden genoeg met een sauna en een Turks Stoombad. 

Benieuwd hoe alles gaat achter de schermen? Kies dan voor een rondleiding en laat je verrassen de door de technieken en de randzaken van het zwembad. 

Bekijk hier meer informatie over het vakantiepark Center Parcs de Huttenheugte en Aqua Mundo

Vakantiepark De Vossemeren 

In het Belgische Lommel ligt een Aqua Mundo waar je niet uitgespeeld raakt. Het ziet er niet alleen uitdagend uit maar het is ook nog eens. Zeker met de hoge glijbaan van ruim 13 meter waar bij je met ruim 30 kilometer per uur na beneden sjeest. Onderweg kun je ook nog eens door de glijbaan heen kijken op de bepaalde stukken is dat niet cool! De naam van de glijbaan is ook al zo leuk Monkey Splash. 

Maar er zijn meer waterattracties te vinden in de Vossemeren wat dacht je van het koraalbad dat vol zit tropische vissen. Snorkelen in een exotische wereld en toch dit bij huis is dat niet super cool! Duiken is ook een mogelijkheid je kunt zelfs lessen volgen.  

Voor de kinderen is er een kinder-doe-bad. Het Kinder-doe-bad is voorzien van een leuke glijbaan, fonteinen en andere watertoestellen. Dit allemaal in een veilige omgeving wat wil je nog meer voor de kleintjes! 

Naast de lazy river waar jij je ontspannen kan laten meevaren door de gemoedelijke stroming kun je ook kiezen voor de wildwaterbaan. En als dit weer te saai is kies dan voor wild water rafting over de wildwaterbaan. 

Verder vind je hier bubbelbaden en een golfslagbad. Buiten is er nog een mooi zwembad waar jij heerlijk kunt afkoelen of juist van de zon kan genieten. Babyzwemmen en Aqua Workshops wordt ook aangeboden in het zwembad. 

Wil jij weten hoe een zwembad in elkaar zit? Neem dan eens een kijkje achter de schermen. 

Bekijk hier meer informatie over het vakantiepark Vossemeren en Aqua Mundo

Park Allgäu

Park Allgäu ligt niet om de hoek, maar Aqua Mundo in dit Center Parcs vakantiepak is een rit naar de Duitse Alpen wel waard. Deze Aqau Mundo is niet iets uitdagende en spectaculaire dan de Nederland zwemparadijzen. Uiteraard heeft dit zwembad de standaard waterattracties zoals een golfslagbad, bubbelbaden en een kinder-doe-bad. Dit bad is geschikt voor kleinere kinderen en is voorzien van watertoestellen zoals een glijbaan en fonteintjes. 

Een andere attractie wat ook leuk is voor kinderen en volwassen is het grootste Water Playhouse van Center Parcs Duitsland. Het waterpark bevat 4 grote glijbanen en nog veel meer leuks, voor eindeloos waterpret. De wildwaterbaan is ook bijzonder omdat dit de langste van alle Center Parcs parken is met maar liefst 165 meter. Iets aparts opvallendst vond in de klimmuur van 13 meter. Als jij het niet haalt geen probleem dan neem je toch een duik in het water. 

Ook het populaire snorkelbad ontbreekt niet in deze Aqua mundo waar je naast het snorkelen ook duiken kan, nog geen ervaring? dan neem je toch een les! 

Het meeste heb ik nu al wel besproken maar waar ik het nog niet over gehad heb zijn de vele glijbanen. En niet zomaar een paar glijbaantjes. Je hebt de Duo Racer waar jij tegen je vader, moeder, zusjes, broertjes of misschien wel opa kunt strijden. Is dat niet niet tof tegelijk starten en aan het einde kijken wie er sneller. 

Bij de Aqua Speed ga je met een hoge snelheid over de 107 meter lange glijbaan. Je kunt met een éénpersoons band maar ook met een band voor 2 personen. In de Aqua Crater ga je ook met een band je kunt hier zelfs met z'n drieën op 1 band. Aan het einde van de 100 meter lange baan kom je in een krater terecht is dat geen sensatie? 

Hou je van sensatie? Dan is de Aqua Rocket is voor jou. je wordt gelanceerd in een buis onderweg ervaar je de hoge snelheid! durf jij dit aan? Ik zou het bijna vergeten er is ook nog een mogelijkheid voor Aqua Training! 

Bekijk hier meer informatie over het vakantiepark Center Parcs Park Allgäu en Aqua Mundo

Les Trois Forêts 

De Vakantieparken in Frankrijk liggen ook niet echt in de buurt maar deze Center Parcs vakantieparken hebben wel prachtige waterparadijzen. Omdat Frankrijk wel een eindje rijden is het ik gekozen voor 1 Frans vakantiepark. (hadden er makkelijk meer in deze top 7 kunnen staan). 

Les Trois Forêts heeft veel spektakel waaronder de langste glijbaan van maar liefst 190 meter lang en 12 meter hoog. De naam is al uitdagend de Master Blaster laat staan de glijbaan zelf. En dit is maar 1 van de 7 mooie glijbanen. Wat er ook bovenuit knalt is het Playhouse een groot speelparadijs voor kinderen en volwassenen met een wateremmer van 900 liter durf jij er onder te blijven staan? Het playhouse heeft ook  glijbanen, waterpistolen en andere waterspeeltoestellen. 

Zijn je kinderen nog iets te jong voor het Playhouse kies dan voor het kinder-doe-bad deze is ook voorzien van watertoestellen waaronder een glijbaan en een fontein en dit is in een veilige omgeving ook niet onbelangrijk. 

Nieuw is de Academy Lifeguard Kinderen kunnen hier alles leren over het beroep badmeester en zijn taken in ons tropisch zwemparadijs Aqua Mundo. Ze leren de technieken en gebaren die een leven kunnen redden. 

Sporten is ook mogelijk met de Aquafunmat en Aqua Worksout. Niet echt een sport te noemen maar wel heel sportief is Aqua Speed Daal in een razend tempo, uitgerust met helm en bodyboard, de Crazy River af, onder het toeziend oog van een team instructeurs.

Verder kun jij je vermaken met de lazy river, de wildwaterbaan, golfslagbad, buitenzwembad en de bubbelbaden. Voor de baby's is er ook nog babyzwemmen. 

Bekijk hier meer informatie over het vakantiepark Center Parcs Les Trois Forêts en Aqua Mundo

Reacties
Categorieën