Center Parcs
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
02/02/2024
8 min

De 7 tips om een goedkope vakantie naar Center Parcs te boeken 2024

02/02/2024
8 min

Center Parcs vakantieparken worden al jaren gezien als één de mooiste vakantieparken in ons land. Maar ook in België, Frankrijk en Duitsland kun je op vakantie naar een Center Pars vakantieparken.

Helaas kan een vakantie in het hoogseizoen naar Center Parcs behoorlijk prijzig zijn. Je krijgt er uiteraard wel heel veel voor terug zoals een subtropische zwembad (Aqua Mundo behoort tot de mooiste zwembaden van Nederland), vele speeltuinen vaak ook grote indoorspeeltuinen. Orie en zijn vriendjes + een animatie team. In de meeste gevallen vernieuwde woningen die je zeer veel comfort bieden. Daarnaast staan de parken vaak midden in de natuur en zijn ze omringd met groen.

Ondanks dat de Center Parcs parken niet het goedkoopste zijn, zijn er verschillende manieren om toch nog betaalbaar en soms zelfs zeer voordelig een Center Parcs vakantiepark te boeken. Op deze pagina vind je 7 tips hoe jij voortaan goedkoper op vakantie kunt gaan naar jouw favoriete Center Parcs vakantiepark.

Center Parcs

Center Parcs is opgericht in 1968 door Piet Derksen. Piet is begonnen met het Park De lommerbergen. Tot 1989 was Center Parcs in Nederlandse handen en tot 2001 was het 1 bedrijf. Op dit moment zijn er 33 vakantieparken: 30 parken onder de vlag van Center Parcs, 1 park onder de vlag van Villages Nature en 2 parken onder de vlag van Sunparks. Daarnaast zijn er een aantal parken in ontwikkeling.

In Nederland zijn er op dit moment 9 parken onder de vlag van Center Pars. De 9 parken zijn:

De 7 tips voor een goedkope vakantie bij Center Parcs

Een vakantie kan veel geld kosten, maar gelukkig kun je op veel zaken bezuinigen waardoor de vakantie zelf. Hieronder vind 7 methodes / manieren / tips om goedkoper op vakantie te kunnen naar Center Pars. De ene tip is wel aantrekkelijker dan de andere ook zullen niet alle tips voor iedereen van toepassing zijn. Maar bekijk de tips en profiteer van de mogelijkheden.

Waanzinnige woensdag

Elke woensdag komt er een op de website van Center Parcs een waanzinnige actie te staan. Dit kunnen erg aantrekkelijk acties zijn voor een extra vakantie met het hele gezin. Als jij op vakantie wil is het verstandig om eerst eens te kijken op woensdag of er nog een aantrekkelijk actie voor jouw is. De acties zijn heel divers van een weekend, midweek tot week in één van de Center Parcs parken.

Misschien dat de datum of het aantal dagen niet altijd uitkomt, maar de aanbiedingen zijn zeer aantrekkelijk en soms bijna te goedkoop. Daarom is het verstandig om regelmatig een kijkje te nemen als je een vakantie wil boeken bij Center Parcs, wie weet ga je de volgende keer ook voor een koopje naar één van de parken.

Bekijk hier de actie pagina van de waanzinnige Woensdag.

Vroegboekkorting én gratis extra's

Vroegboekkortingen heb je vast wel eens van te gehoord. Deze kunnen soms wel aantrekkelijk zijn, maar vaak is het niet eens duidelijk hoeveel korting je krijgt en als je deze wel krijgt. Als je twijfels hebt, moet je zeker eens kijken naar de vroegboekkorting van Center Parcs.

Bij Center Parcs is het duidelijk en krijg je naast een vroegboekkorting die tot 36% kan oplopen ook nog eens aantrekkelijke extra's.

De vroegboekkorting werkt als volgt: als je tenminste 6 maand van de tevoren boekt krijg je 20%, boek je 4 tot 6 maand voor je aankomst ontvang je 15%. Je krijgt 10% als je 2 tot 4 maanden van te voren boekt.

Daarboven kun je nog een korting krijgen van 20% via de familiekorting (als er minimaal 1 kind jonger dan 13 jaar meegaat) of 20% 55+ korting al geldig bij 1 55+. Voor beide kortingen geld dat het alleen geldt voor aankomsten buiten de schoolvakanties.

In totaal kun je een maximale korting van 36% krijgen op je reis. Dus van te voren is duidelijk hoeveel korting je kunt krijgen als je vroegtijdig boekt.

Naast de korting krijg je nog een aantal extra's hieronder lees je welke extra je krijgt als je gaat voor de vroegboekkorting.

  • Activiteiten cadeaubon van € 30,- waarmee je tot 3 activiteiten kunt boeken. (bijvoorbeeld adventure golf, bingo, sauna bezoek etc.)
  • Een gratis voorkeursligging van je cottage t.w.v. € 33,-
  • Gratis omboeken van de reis. .

Bekijk hier alle vroegboekkortingen en de voorwaarden.

Familie- of 55+ korting

De familie- of 55+ korting kwam al tevoorschijn bij de vroegboekkorting, maar is ook zonder de vroegboekkorting te gebruiken.

De korting werkt heel simpel het is alleen mogelijk de korting te krijgen als het gaat om vakanties die niet in de schoolvakanties vallen en op feestdagen. Daarnaast moet er één kind jonger zijn dan 13 jaar of moet er één volwassene 55 jaar zijn of ouder.

Ga je op vakantie met iemand jonger dan 13 jaar of juist van 55 jaar of ouder en wil jij op vakantie buiten de schoolvakanties dan kun jij 20% korting krijgen op het verblijf van één van de parken. Je kunt deze korting ook combineren met een vroeg boekkorting als je minstens 2 maand van te voren een reis boekt via Centerpars.nl.

Last-minute vakanties

Niet alleen vroeg boeken kan een korting opleveren juist op het laatste moment kan ook heel aantrekkelijk zijn. Vroeg ging het om een hele korte termijn nu kun je binnen 2 maand vaak leuk aanbiedingen vinden bij de last-minutes. Je hebt uiteraard niet veel keuzes als het gaat om de cottage's of de parken maar als er iets tussen zit jou leuk lijkt of wat je precies zoekt kun je voordelig op vakantie.

De Last-minutes zijn heel divers, je hebt aanbiedingen in Nederland maar ook in de andere landen.  Van een weekend tot een week en langer.

Wil je op korte termijn op vakantie bekijk dan eens de last-minutes. Op de website kun je met de filters je eigen wensen en datum selecteren zo wordt de keuze makkelijker.

Bekijk hier de Last-minute aanbiedingen voor de komende tijd

Kies voor een periode buiten de vakanties

Helaas is dit lastig voor gezinnen met kinderen om buiten de zomervakantie en de andere vakanties op vakantie te gaan, omdat de kinderen naar school moeten. Toch kan het verstandig zijn om te puzzelen als je op vakantie gaat.

Zo is in de meeste gevallen het eerste en het laatste weekend van de schoolvakantie in de zomer vaak voordeliger. De parken bieden het hele jaar animatie zeker in de weekenden, daarom kan het financieel erg aantrekkelijk zijn om een normaal weekend in het voorjaar op vakantie te gaan i.p.v. de voorjaarsvakantie of de meivakantie.

Naast dat het deze weekenden sowieso goedkoper is kun je ook nog gebruik maken van de Familie- en 55+ korting van 20 procent.

Wil je veel geld besparen en toch op vakantie kan het verstandiger zijn om misschien de zomervakantie anders in te delen en vaker buiten de vakanties een weekendje weg te gaan. De last-minute en de waanzinnige woensdagen dan kunnen hier voor ook aantrekkelijk zijn.

De nieuwsbrief.

De nieuwsbrief, het kan erg vervelend zijn als jij een mailbox vol hebt met nieuwsbrieven van bedrijven met de mooiste aanbiedingen snap ik dat je ze niet gaan lezen. Toch kan het aantrekkelijk zijn om je aan te melden voor de nieuwsbrief van Center Parcs. Je krijgt namelijk na het aanmelden van de nieuwsbrief een waardebon van € 25,- voor je volgende vakantie bij Center Parcs.

Naast de korting van € 25,- ben je ook als eerst op de hoogte van de leukste aanbiedingen en nieuwtjes van Center Parcs. Door middel van de nieuwsbrief kun jij dus goedkoper op vakantie. Heb je geprofiteerd van de € 25,- en vind je den nieuwsbrief storend kun jij je ook zo weer afmelden als er niets gebeurd is.

Klik hier om je direct aan te melden voor de nieuwsbrief

Kosten besparing

Met de bovenstaande tips is de kans groot dat jij voordeliger op vakantie kunt gaan ten opzichte van de normale prijs van een cottage. Niet alleen met de kortingen kun je winst behalen. Ook de keuze van het park kan je veel kosten besparen. Je kunt kijken welk park in de periode dat jij op vakantie gaat het goedkoopste is, of kosten kunt besparen door een andere cottage te kiezen, maar ook op de vervoerskosten kun je veel geld besparen.

Soms kan aantrekkelijker zijn om een midweek te boeken dan een weekend, vooral als je buiten de vakantie op vakantie ga. Dus vergelijk verschillende datums en de lengte van de vakantie met puzzelen kun je soms veel geld besparen vooral als je niet verbonden bent aan vaste dagen.

Center Parcs heeft in diverse delen van Nederland een vakantiepark dus de kans is groot dat er relatief dichtbij een vakantiepark aanwezig is. Als de parken even duur zijn of vergelijkbaar kun je dus ook naar de brandstof kosten kijken welk park dichterbij ligt. Als je met één auto op vakantie gaat scheelt het misschien niet zoveel, maar als je met 2 of meer auto's op vakantie gaat kun je hier dus ook veel op besparen.

Ook tijdens je vakantie kun je veel besparen zelf koken is uiteraard goedkoper dan uit eten gaan. Een patatje of een pizza halen is misschien wel duurder dan zelf koken maar wel een goedkoper dan uitgebreid uit eten. Op de parken kun je ook boodschappen kopen, maar deze zijn doorgaans duurder dan in een standaard supermarkt in een dorp of stad. Voor een kleine boodschap kun je niet gaan reizen ben je duurder uit maar voor een volle boodschappenwagen kan het aantrekkelijk zijn om hiervoor de auto te pakken en naar de dichtstbijzijnde supermarkt te gaan.

Reacties
Categorieën