| |

7x waarom je het beste voor Center Parcs De Limburgse Peel kunt kiezen.

Center Parcs de Limburgse Peel heeft al vele namen gehad, zoals: Gran Dorado Park Loohorst, Center Parcs Park Loohorst, Sunparks Limburgse Peel. Het park werd in 1980 geopend onder de naam  Park Loohorst. Vanaf 2003 is Center Parcs de eigenaar.

Kort na de overname is het zwembad verbouwd, naast vernieuwingen is er ook een kinderbad aangelegd. De vakantiehuisjes zijn na de overname ook gerenoveerd. In januari 2009 werd het park even onderdeel van Sunparks. De naam werd veranderd in Sunpark Limburgse Peel. Sinds 2011 is het vakantiepark weer van Center Parcs en heeft het de huidige naam Center Parcs de Limburgse Peel.

In 2017/2018 werd er voor ruim 14 miljoen euro gerenoveerd aan de Limburgse Peel. De cottages (accommodaties) , de Aqua Mundo (zwembad) en de Market Dome werden hierbij vernieuwd.

Het park is gelegen in America in de provincie Limburg aan de Peelheideweg 25, 5966 PJ America. In dit Kerkdorp is ook Center Parcs vakantiepark Meerdal gevestigd.

Op deze pagina vind je de 7 redenen waarom je het beste voor de Limburgse Peel kunt kiezen als je een onbezorgde vakantie wil met veel vermaak en plezier.

Waarom je het beste voor Center Parcs de Limburgse Peel kunt kiezen.

Er zijn natuurlijk vele redenen waarom je voor de Limburgse Peel of überhaupt Center Parcs kiest. Om kort en bondig te blijven heb ik de 7 belangrijkste reden voor je in kaart gebracht en deze uitgebreid toegelicht waarom jij de volgende vakantie voor de Limburgse Peel kunt kiezen.

Aqua Mundo

Bij velen is het al bekend dat Aqua Mundo de naam van de subtropische zwembaden van Center Parcs zijn. Uiteraard ontbreekt het subtropische zwembad ook niet bij de Limburgse Peel. Het is moeilijk een begin te maken als het om het subtropische zwembad gaat er is namelijk veel erg veel te beleven.

We beginnen bij de kleintjes onder ons er is namelijk een speciaal kikkerbad gedeelte, waar jouw (kleine) kinderen heerlijk veilig kunnen spelen. niet alleen ondiep water maar ook glijbanen, fonteintjes zijn aan wezen om het plezier te vergroten. In totaal zijn er 2 leuke kikkerbaden. twee leuke kikkerbaden. Waaronder de octopus rots met zeer veel vermaak en uitdagingen.

Het grote zwembad veranderd diverse keren in een heus golfslag bad, zijn de golven even verdwenen, dan kun je altijd nog gebruik maken van de stroomversnelling die er aanwezig is. Als je nog meer spektakel wil kun je kiezen voor de glijbaan. Je kunt zelfs waterglijbanen race doen, want er is bijna niet leuks om te winnen van je broertje, zusje of je ouders.

Als je wil ontspannen of afkoelen is dit ook zeker mogelijk er is namelijk een bubbelbad aanwezig maar ook een buitenzwembad met goed weer is dit ook een heerlijke plek. Het bovenstaande is allemaal inbegrepen bij je vakantie.

Wil je helemaal tot rust komen kun je ook tegen betaling gebruik maken van de Sauna.


De omgeving van de Limburgse Peel

Zoals je al gelezen hebt is de Limburgse Peel gelegen in America, één van de 16 kerkdorpen van de gemeente Horst aan de Maas. America is gelegen in Noord-Limburg, niet ver gelegen van Venray en Venlo. Vooral Venlo leent zich erg goed voor een middag shoppen. Een andere walhalla voor de shopper is Roermond met de vele outlet stores.

Ook niet ver van het park ligt het Attractiepark Toverland. Het park werd in 2001 geopend als indoor speeltuin met enkele kleine attracties maar is inmiddels uitgegroeid tot een zeer mooi en groot park met vele attracties voor jouw en oud. Het park heeft diverse prijzen gewonnen waaronder de prijs van beste attractiepark van Nederland in 2010.

Als je meer van de natuur bent is het Nationaal Park de Groote Peel een echte aanrader. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van ruim 1.300 hectare en is een veengebied. Het ligt op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg en niet ver van het vakantiepark af. Het gebied leent zich perfect voor wandelaars en fietsers mede door de aangelegde paden.

Een ander Nationaal Park dat ongeveer op dezelfde afstand ligt van het park is Nationaal Park Land van Maasduinen. Ook dit park is een echte gezicht voor natuurliefhebbers. Andere tips zijn het Oorlog museum in Overloon, Eindhoven en Nijmegen.


Market Dome

Een van de grootste pluspunten en voordelen van Center Parcs vind ik de Market Dome een overdekt centrum waar vele activiteiten gehouden wordt, je een hapje en een drankje kunt doen, een supermarkt en souvenirs winkel, maar ook het zwembad en andere faciliteiten zijn hier gevestigd. Terwijl de ouders hier rustig kunnen bijkomen kunnen de kinderen hier binnen zich perfect vermaken.

Ook het Market Dome in de Limburgse Peel is een geweldige plek geworden na de renovatie in 2017/2018. Er is zelfs een Bamboe Dome gekomen die inmiddels volhangt met planten wat een heerlijk jungle gevoel geeft. De Bamboe constructie is maar liefst 17m breed en 8m hoog.

Dit is natuurlijk niet alles, in het Market Dome vind je diverse restaurants met een terras denk hierbij aan een Snackcorner maar ook aan een restaurants, ook vind je hier diverse shops. Je hoeft dus voor het eten en drinken niet meer van het park af.

Verder vind je het subtropisch zwembad (Aqua Mundo), Kids Creacafé (waar vele activiteiten gehouden wordt), het business center en de bowling in het Market Dome.


Orry en Vrienden (Animatie / Recreatie)

Orry is de parkmascotte van Center Parcs en is ook zeker aanwezig op het vakantiepark de Limburgse Peel. Orry is er niet alleen, maar met zijn vriendjes: Bing, Woeps en Rep. Samen met de kinderen zorgen ze voor veel vermaak en plezier, je kunt er op rekenen dat het een dolle boel wordt.

Enkele activiteiten die georganiseerd wordt waar Orry aanwezig is zijn: Voorlees verhaaltjes, Kinderdisco, De knotsgekke spelshow, meet and greet en nog meer entertainment.

Ook buiten Orry en vriendjes is er animatie aanwezig waaronder een welkoms avond, live muziek, spelavonden en nog veel meer. Dus buiten alle faciliteiten en activiteiten is er ook veel animatie op het vakantiepark en zijn er weinig mogelijkheden om te vervelen.


Outdoor activiteiten

Outdoor activiteiten daar kan veel onder vallen zoals de speeltuin, en de sport mogelijkheden. Maar de Limburgse Peel heeft naast de standaard buiten activiteiten ook veel spektakel.

Denk hierbij aan het boogschieten, maar ook het vernieuwde minigolfterein is super leuk geworden. Je kunt namelijk nu op Adventure Golf je helemaal uitleven. Dit zijn 13 holes en een leuke uitdaging voor het hele gezin zelfs voor opa’s en oma’s. Wil je liever landelijk golfen? kies dan voor boerengolf

Een ander leuke familie activiteit is het de family laser battle game. Je kunt hier met verschillende speelstijlen spelen waardoor het een leuk, dynamisch en spannend spel wordt.

Uiteraard zijn er nog veel meer outdoor activteiten zoals een gloednieuwe Kinderboerderij waar altijd is te beleven is ook als het geen voedertijd is. enkele andere voorbeelden zijn:

  • Kids Safari
  • Kids Adventure
  • Fun Bikes
  • Familie Bikes
  • Vissen
  • En nog veel meer

Accomodaties (de huisjes)

In de loop van de jaren zijn de huisjes (cottages) regelmatig vernieuwd en gerenoveerd. De laatste keer dat er een nieuwe look is gekomen was begin 2020. Denk hierbij aan vernieuwde keukens, frisse badkamers, nieuwe gordijnen maar ook nieuwe vloeren. meubilair en decoratie.

Kortom je komt in nieuwe huisje die heer helemaal van deze tijd zijn. Niet onbelangrijk de lat is erg hoog gelegd als het om comfort gaat. Je kunt heerlijk tot rust komen in de heerlijke huisjes van Center Parcs de Limburgse Peel.

De cottages (huisjes) zijn vanaf 4 personen tot 8 personen. De meeste huisjes zijn comfort vergeleken met veel andere vakantieparken kun je dit gerust luxe noemen. Naast de comfort huisjes is er ook een Vip Cottage te huur voor 4 personen.

De extra bijzonderheden zijn onder andere: Streaming Wi-Fi, badkamer met bubbelbad, regendouche en Sauna. Standaard wordt er een handdoekenpakket geleverd en dagelijks kunnen de broodjes ’s morgens aan je deur worden bezorgd.

De Prijs

Center Parcs is vergeleken met vele andere vakantieparken wel iets duurder. Vooral als je het vergelijk met Roompot en Oostappen. Veel van deze parken zijn budget vakantieparken en niet te vergelijken met de Center Parcs parken.

Toch is de prijs een plus punt van de Limburgse Peel het is namelijk niet het duurste park van Center Parcs maar doet niet veel onder als het gaat om faciliteiten en accommodaties. Het is een echt Center Parcs park waar je nog betaalbaar op vakantie kunt gaan.

Als er aanbiedingen zijn zoals de vroegboek korting is de Limburgse Peel vaak één van de goedkoopste parken van het vakantiepark keten. Dus wil jij graag naar een Center Parcs maar niet de hoofdprijs betalen maar wel alle pluspunten van de vakantieketen dan is de Limburgse Peel een schot in de roos. Bekijk via de Link hieronder de aantrekkelijke aanbiedingen van de Limburgse Peel.Vergelijkbare berichten