Hunebedbaan
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/18/2024
5 min

De top 7 van de leukste attracties van Attractiepark Drouwenerzand 2024

01/18/2024
5 min

Attractiepark Drouwenerzand is een klein maar gezellig familiepark met een All-Inclusive formule. Dit houdt in dat je niet alleen betaald voor de entree, maar dat je ook gebruik kunt maken van eten en drinken zonder extra kosten. Je kunt vrij gebruik maken van koffie, thee, limonade, ijs, soep, patat, diverse snacks, fruit en broodjes. Dit allemaal voor een prijs vanaf € 17,50 is dat niet gaaf? 

Drouwenerzand ligt in de provincie Drenthe in het plaatsje Drouwen. In 1956 begon de lokale bakker Hendrik Buntjes met een theeschenkerij en een speeltuin om de kinderen te vermaken. Dit was al snel een succes en groeide uit tot een vakantiepark met een speeltuin. In 1992 kwamen er ongeveer 500.000 bezoekers. 1994 was het jaar dat Bert van der Linde de speeltuin van Buntjes kocht. In 2002 introduceerde hij de all-inclusief formule, die er nog steeds is. 

Drouwenerzand is echt een familie pretpark en richt zich op gezinnen met kinderen tot en met 14 jaar. Hoewel het park zich richt op gezinnen en kinderen zijn er ook diverse attracties geschikt voor volwassenen, alleen het aanbod is beperkt. 

In totaal zijn er 19 attracties te vinden, naast de attracties zijn er diverse speeltoestellen en trampolines aanwezig. Bij de horeca waar je gratis gebruik van kun maken zijn vele zit mogelijkheden en er zijn ook diverse videogames en spelletjes aanwezig. Bij de ingang / uitgang van het park vind je nog een souvenirs winkel. 

Tijdens Halloween is het park spookachtig en zijn er speciale dagen met acteur die de boel eens wakker schudden, ook zijn er dan extra spookhuizen geopend. 

Op deze pagina lees alles over de 7 leukste attracties van Drouwenerzand. De attractie worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Koop hier je kaartje voor het attractiepark Drouwenerzand

Freak Out


De Freak out is sinds 2018 op het park te vinden. Deze gave attracties is echt voor waaghalzen. met z'n 16en kun je plaatst nemen is deze enorme schommel en niet zomaar een schommel. Deze bijzonder attractie gaat met een grote snelheid over de kop. 

De Freak Out neemt je mee op grote hoogten en laat je tevens voelen wat er met g-krachten wordt bedoeld als je naar beneden duikt. Deze sensatie is tevens de uitdagendste attractie in Drouwenerzand

Het is niet alleen leuk in de attractie te gaan maar na te kijken is voor vele al spannend genoeg. Helaas mag niet iedereen i.v.m. veiligheid de attractie betreden je hebt geen toegang als je kleiner bent dan 125 centimeter en personen (zoals ik) die langer zijn dan 2 meter worden ook niet toegelaten. Ook personen met een brede lichaamsomvang kunnen niet mee de beugel moet kunnen sluiten. 

Koop hier je kaartje voor het attractiepark Drouwenerzand

De Hunebed8baan

Je vind maar 1 hunebed attractie op de wereld en die vind je uiteraard in Drenthe dicht bij de grootste hunebed van Nederland (in Borger). Deze attractie is speciaal ontworpen en gemaakt voor Attractiepark Drouwenerzand

Je stapt samen in een grote steen de hunebed. De hunebed gaat eerst op en neer vergelijkbaar met de attractie piratenboot die je zowel in Drouwenerzand vind maar ook in vele andere attractieparken. Maar deze steen laat het hier niet bij en gaat tijdens de rit ook nog draaien, dit maakt de attractie niet alleen speciaal maar ook nog eens erg leuk. 

De attractie is voor iedereen groter dan 80 centimeter. Van 80 tot 120 centimeter alleen onder begeleiding, boven de 120 centimeter heb je vrij toegang. 

Dumbo

Dumbo is een vrij nieuw attractie en is zeer populair zowel bij de kinderen zelfs als bij gezinnen. Ook opa en oma zitten regelmatig in de olifantjes. Het leuke is van de olifantjes dat je ze zelf kunt bedienen omhoog en omlaag. Dus als jij de wolken een beetje te hoog vind blijf je toch iets lager vliegen

Je hebt toegang in de attractie bij een lengte vanaf 90 centimeter tot 120 centimeter alleen onder begeleiding. Boven de 120 centimeter mag je ook alleen richting de wolken en terug met de Dumbo olifantjes. 

Koop hier je kaartje voor het attractiepark Drouwenerzand

Dierenmolen

De dierenmolen is te vinden naast de Dumbo olifantjes. Het leuke aan de dierenmolen is dat het voor iedereen te betreden is. Voor kinderen onder en meter mag je met een begeleider op de dierenmolen anders mag je ook alleen genieten van deze leuke kinderattractie. 

Je kiest een dier uit en beklimt deze. De dieren die wachten op jou zijn o.a een varkentje, koetje, kippetje, Schaapje, Paardje, ezeltje en nog veel meer. Misschien gaat deze attractie niet zo snel, maar de kleintjes zullen er zeker van genieten.

De Tea Cups

De Tea Cups is ook een bekende attractie en staat in Drouwenerzand sinds 2021. Je vind de Tea Cups midden op het park in een omheinde omgeving en ook nog eens overdekt. Naast tea cups vind je hier ook een mini reuzenrad en bouwstenen. De ouders kunnen goed zicht houden op de kinderen terwijl ze rustig kunnen genieten en eventueel uitrusten. 

De Tea Cups hebben vrolijke kleuren, als je ze niet snel genoeg vind gaan, dan draai je toch aan het stuur om de tea cups sneller te laten draaien? 

Kinderen met een lengte vanaf 90 centimeter hebben vrij toegang. Je mag met maximaal 4 kindjes in de tea cups of 1 volwassene met maximaal 2 kinderen. 

Koop hier je kaartje voor het attractiepark Drouwenerzand

XLR8

De XLR8 is ook een attractie voor de durfal. Deze leuke attractie mag misschien niet over de kop gaan maar is zeker uitdagend. Je gaat binnen één seconde van 0 naar 65 kilometer per uur is dat niet spannend? 

Een leuke feitje en weetje van deze attractie is dat deze attractie niet alleen stroom verbruikt maar ook stroom levert. Hiermee is de XLR8 een groene attractie! 

Helaas kan en mag niet iedereen in deze bloedstollende attractie. Je hebt geen toegang als je kleiner bent dan 125 centimeter. Iedereen die groter is mag er wel in. De attractie is met schouderbeugels. Deze gordels moeten tot een bepaald punt om te kunnen draaien. Helaas lukt dit niet met een brede lichaamsomvang. 

Spookhuis

Het hele jaar door kun je griezelen in het spookhuis achter in de hoek in de buurt van de Freak-out verstopt achter de breakdance. Je gaat met een karretje de griezel en spoken achterna. Dit spookhuis is voor iedereen boven de 80 centimeter en boven 120 centimeter heb je vrij toegang zonder begeleiding. 

Het leuke van het spookhuis is dat je na het ritje kunt genieten van de foto die ze stiekem van je gemaakt hebben. Was jij ook stiekem een beetje bang op de foto? 

Tijdens de Halloweendagen is er niet 1 maar zijn er 3 spookhuizen de 2 andere spookhuizen zijn niet voor alle leeftijd geschikt ook een stuk enger en griezeliger. 

Koop hier je kaartje voor het attractiepark Drouwenerzand

Reacties
Categorieën