Heksendoorn
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/07/2024
5 min

De top 6 van de leukste Halloween evenementen in Nederland 2024

02/07/2024
5 min

In veel landen wordt Halloween op 31 oktober groots gevierd, Ierland, Engeland, de Verenigde Staten en Canada zijn hier goede voorbeelden van. In Nederland wordt Halloween steeds populairder, dit komt ook door alle aandacht en de vele evenementen in de maand oktober. 

Halloween betekent ¨De avond voor Allerheiligen¨, de mensen herdenken dan de doden. Vroeger ging ze van naar begraafplaatsen (kerkhoven) om daar kaarsjes te branden voor de overleden mensen. De kinderen werden veelal ook mee genomen (ook in Nederland). In het donker kan het best griezelig zijn en eng zijn op een kerkhof. 

Bij Halloween wordt tegenwoordig voornamelijk gefeest en genoten van griezels en andere enge elementen en gebeurtenissen. Steeds meer organisaties en bedrijven gebruiken Halloween voor iets speciaals. Je ziet dan ook door heel Nederland verschillende soorten Halloween evenementen. 

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 6 leukste Halloween evenementen in Nederland. De Halloween activiteiten en evenementen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven welke evenement geschikt is voor jullie. Een groot voordeel de meeste evenementen zijn meerdere dagen in de maand oktober dus je kunt meerdere evenementen bezoeken als je durft. 

Halloween Fright Nights in Walibi Holland

Walibi Holland maakt altijd een spektakel als het gaat om Halloween. Voor kinderen van 6 t/m 12 zijn er speciale Spooky Days. Bij dit evenement is Daysee terug ze gaat op zoek naar nieuwe monsters en ze kan jullie hulp daar goed bij gebruiken. Er is eigenlijk maar één vraag durf jij het aan op zoek te gaan naar de spooky monsters? 

Voor 12 jaar en ouder zijn er de Fright Nights in 2024 wordt  Halloween Fright Nights gedomineerd  door Darkness. Zelfs Eddie de Clown voelt zich opgejaagd door de ontwikkelingen in Walibi. Eddie heeft zijn spullen gepakt en is vertrokken. Maar is Eddie wel echt weg? Een ding is zeker je bent belang in de chaos van het donker en er zijn vele activiteiten te doen tijdens de Fright Nights 

Uiteraard is het park geopend en kun je in één van de vele achterbanen en de andere attraties, er lopen zombies rond. Het park is aangekleed in de stijl van Halloween en als een spookslot. Je hebt Scare Zoes, Haunted Houses en Eddie de Clown (als deze terug is gekomen tenminste)

Er zijn verschillende spookhuizen / De Haunted Houses (loopspookhuizen). De spookhuizen in Walibi Holland worden gezien als de engste spookhuizen van Nederland en zijn voorzien van 10-tallen acteurs die zorgen dat jij de tocht door het spookhuis niet snel meer vergeet.

Voor de die-hards is er nog iets speciaals. De After Dark Huisjes de vakantiehuisjes bij Walibi Holland. Als jij iets speciaals wil en niets bang bent huur dan op speciale dagen een After Dark huisje. je kunt hier met maximaal die durfallen blijven slapen. Of je echt aan slapen toe komt is maar de vraag. Het is een hels huisje dat er alles aan doet om jouw wakker te houden. Scare Zone in je verblijf. 

Halloween Nights in Toverland

In Toverland kan je vanaf begin oktober weer griezelen. Diverse avond in Oktober is het feest in Toverland dan wordt het park overgenomen door angstaanjagende gedaantes die uit alle hoeken en gaten komen. De datums voor 2024 zijn nog niet bekend.

In het park zijn diverse scare zones met spookachtig en beest achtige figuren die jou wel heel interessant vinden. Weet jij je veilig naar de attracties te komen? Of laat jij jouw de stuipen op je lijf jagen. Vanaf 19.00 komen de meeste gruwelijke gedaantes te voorschijn die jouw de duistere kant van Toverland laten zien.

Het park is tijdens Halloween dagen / avonden geopend van 10:00 tot 23:00 uur.

Zoetermeer Halloweenstad

Tijdens Halloween is er maar één echte Halloween stad is dat is Zoetermeer. 25 oktober ken je Zoetermeer niet weer en lijkt het wel overgenomen door clowns en zombies. In de binnenstad zijn er vele activiteiten zoals: Halloweenwalk, Haunted Park Halloween, Halloween markt, Circus Halloween en  Shoppingday Halloween Kidsday

Voor het hele programma en alle activiteiten en evenementen tijdens Zoetermeer Halloweenstad kun je het beste de website van Halloweenstad bekijken. Hieronder vind je een filmpje met impressie van 2021. 

Heksendoorn

In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het Avonturenpark Hellendoorn omgetoverd in Heksendoorn: Halloween voor families! Tijdens Heksendoorn is het Avonturenpark aangekleed in herfstige Halloweensferen (met o.a. ruim 2.000 pompoenen!). Naast de prachtige aankleding zijn er extra activiteiten en spannende spookhuizen. Alle Heksendoorn dagen draait het om vrolijke vogelverschrikkers, vriendelijke heksen en de sfeervolle aankleding. 

Diverse dagen is Heksendoorn extra lang geopend, dit is niet alleen om extra lang te genieten van alle ruim 30 attracties maar ook van de unieke avondsfeer en de beleving in het donker. Aan het einde van de avond wordt er feestelijk en spectaculaire afgesloten met een vuurwerkshow. (voordat de scream horroravonden beginnen)

Op de speciale avond zijn er ook Screams Horroravond leuk voor volwassenen maar niet geschikt voor kleine kinderen. Deze avond vinden plaats vanaf 19.00 uur. 

Wel leuk voor de jongere en kleine kinderen is Odelia's Toverschool waar je een heksendiploma kan winnen en Kareltje en het Spookschip is ook een aanrader een nieuwe dagelijkse show.

Koop hier je entree kaartjes met korting voor Avonturenpark Hellendoorn en Heksendoorn

Koop hier je entree kaartjes met korting voor avonturenpark Hellendoorn en Heksendoorn!

Halloween Run

Halloween Run in Almere is niet zomaar een wedstrijd maar een wedstrijd voor waaghalzen. Op zaterdag 28 oktober kun je hardlopend of wandelend door het centrum van Almere Buiten je stalen zenuwen het beste meenemen. Het centrum lijkt wel overgenomen door zombies, clowns, boobytraps en vele andere schrikeffecten en gruwelijke taferelen. 

Voor de kinderen is er een kidsrun of walk van 1 kilometer. (Ouders mogen meelopen). Naast de kidsrun is er een Halloween walk een wandeling van 2,5 kilometer en een Halloween Run een hardloopparcours van 5 kilometer. 

Na afloop is er iedere deelnemer een medaille en een goodiebag! Ook worden er prijzen uitgereikt voor o.a. de beste verklede deelnemer en deelneemster. Een prachtig en uniek evenement tijdens Halloween. 

Bekijk hier de website voor Halloween

Halloween Drouwenerzand

In de maand oktober is het Drouwenerzand attractiepark in Halloweensfeer; overal liggen strobalen, pompoenen, kalebassen en sfeerverlichting. De datums voor 2024 zijn nog niet bekend

Op deze speciale dagen zijn er extra veel activiteiten die met halloween te maken hebben op het park. Zoals pompoenen snijden, wonden laten zetten, schminken, halloween snacks, entertainment en nog veel meer. Uiteraard loperen er ook diverse (vriendelijke) griezel op het park. 

Ook zijn er extra spookhuizen geopend tijdens deze dagen, vanaf 18.00 komen de echte griezels en is het tijd voor de kinderen en de bangerikken om het park te verlaten. Want nu wordt het pas echt griezelig en spannend. Elke halloween avond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Ook tijdens de Halloween dagen is de entreeprijs inclusief eten en drinken zoals je gewend bent bij Drouwenerzand.

Douwenerzand

Reacties
Categorieën