|

De 7 leukste zomermarkten (braderieën) in Nederland 2024

Een braderie is een favoriete uitstapje tijdens de vakanties voor zowel dagjes mensen als tijdens je vakantie. Elke regio in Nederland heeft wel één of meer zomermarkten / zomerbraderieën. Sommige markten zijn 1 x per jaar andere zijn een aantal weken achter elkaar.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste zomerbraderieën in Nederland voor de zomer van 2022. De zomermarkten worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de markt of het iets voor jullie is.De zomerbraderieën in Ermelo

De Zomerbraderieën in Ermelo zijn veel meer dan alleen een braderie naast de 190 kramen is er ook veel muziek. Je vind een podium op het Molenplein.

De zomerbraderieën worden op dinsdagavond tijdens de zomervakanties gehouden vanaf 18.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het aanbod van producten is erg groot zowel in de food als in de non-food. Het is één van de grootste en drukste markten op de Veluwe.

De Braderie loopt vanaf de Immanuelle Kerk tot het VVV-kantoor in Ermelo. Een goede tip is om al eerder na Ermelo te gaan zodat je een goed plekje voor je auto kan vinden en je laat verwennen in één van de leuk restaurants in Ermelo.

De braderieën worden gehouden op dinsdagen in Juli en Augustus 18.00-21.00 uur


Feelgood Market Eindhoven

Elke derde zondag van de maand is er een Feelgood Market Eindhoven. Ook in de zomermaanden derde zondag van de maand een bruisende markt op het festivalterrein Strijp in Eindhoven.

Het is een bijzondere markt met design, art, fashion, vintage, sieraden, lifestyle, kids stuff, (bio) food en mooie, smaakvolle, originele, eigenzinnige (streek)producten van geïnspireerde ontwerpers, ambachtslieden, ondernemers en creatievelingen. De meeste producten worden door de maker en ontwerpers zelf aangeboden.

Naast de gezellige markt is er ook live muziek, theater en diverse workshops. Uiteraard ontbreekt het ook niet aan hapjes en drankjes.

Een zomermarkt het iets anders dan de rest maar zeker niet minder leuk of gezellig misschien juist daarom wel zelfs iets leuker.


Workum (de merk)

In het gezellig Friese Workum is elke zomer elke woensdag een leuke markt in Workum.. De markttijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Elke week is er een ander thema of evenement aan de markt gekoppeld zoals een grote kindervrijmarkt of Zo Lang als Workum. Op deze dag vind je door de hoofdstraat van Workum honderden kramen met een groot en divers aanbod. Uiteraard zijn er ook nog veel meer activiteiten zodat het een gezellige en leuke dag wordt.

De andere woensdagen is de markt kleiner maar minstens zo gezellig. Workum is ook een prachtig plaatsje om door heen te wandelen en te verkennen. Het is bekend geworden door de televisie serie Dokter Tinus.De Ommen Bissingh Zomermarkten

Op de woensdag tijdens de zomervakantie zijn de Ommense zomermarkten. Deze woensdagen hebben allemaal een eigen thema zo heb je een landbouwdag, een mannendag, de internationale dag Duitsland en de palingdag.

Tijdens deze themadagen is er ook een braderie en een vlooienmarkt in het centrum van Ommen. Door het thema zijn er vele activiteiten die te maken hebben met het thema, de activiteiten zijn er voor jong en oud de dagactiviteiten duren van 10 tot 17 uur.

In de avond is er ook nog een programma met veel muziek en spektakel deze duurt tot ongeveer 21.00 uur.


Oud Veluwse Markt (Barneveld)

Op diverse donderdagen in Juli en Augustus wordt er van 10.00 tot 17.30 uur weer een Oud Veluwse Markt gehouden in Barneveld.

De winkelstraten staan vol met marktkramen met zeer diverse handel. Naast de markt is er nog veel meer te beleven je hebt bijvoorbeeld een nostalgische optocht, diverse dansgroepen, oude ambachten, een historistische veiling op een boerenkar en nog veel meer.

Deze bijzondere markt trekt vele bezoekers uit heel Nederland en is zeker een aanrader als je in de buurt bent.


De Hoogeveense Pulledagen

In Hoogeveen wordt er 6 donderdag de Pulledagen gehouden in de maanden Juli en Augustus . Naast de weekmarkt op donderdag is er ook een grote braderie en (kinder)rommelmarkt. Deze worden gehouden op de Hoofdstraat en de Schutstraat.

Ook zijn er diverse activiteiten en treden diverse artiesten op. Het leuke aan de Pulledag in Hoogeveen is er dat er elke week een nieuw thema is. Veel activiteiten hebben ook direct met het thema te maken.

Nachtmarkt Kolhorn

In Kolhorn heb je 3 x in de zomer een prachtige nachtmarkt in 2024 wordt deze gehouden . Kolhorn was ooit een vissersdorp dat lag aan de Zuiderzee. Door de inpolderingen ligt het nu midden in het Noord-Hollandse landschap. Het uiterlijk van het vissersdorp is blijven bestaan.

3 x per jaar worden hier een prachtige nachtmarkt gehouden met 250 kraampjes. Het assortiment met food en non-food is heel divers, zodat er voor iedereen wel iets leuks te koop is.

De markt is opgesteld rondo de oude haven en de kerk, het oudste gedeelte van het dorp. Tijdens de markt is het dorp mooi verlicht zodat je er goed kunt lopen. De markttijden zijn van 19.00 tot 24.00 uur.


Vergelijkbare berichten