Efteling de Baron
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/18/2024
5 min

De top 7 van de leukste attracties van de Efteling

01/18/2024
5 min

Wie is er nog niet naar de Efteling geweest? Dat is een goede vraag omdat het park al jaren open is. want Sinds 1951 is het mogelijk de Efteling te bezoeken. De Efteling is één van de oudste nog geopende themaparken ter wereld. Het sprookjes bos werd op 31 mei 1952 geopend.

De Efteling is al jaren Nederlands druk bezochte attractiepark en een attractie voor het hele gezin. Waar Walibi zich meer op de jeugd en ouderen heeft gericht is de Efteling een echt familiepark. Met circa 60 attracties kom je nog tijd gekort. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door een hotelkamer of een vakantiehuisje te huren bij de Efteling.

In een dag red je de 60 attracties helaas niet allemaal omdat je ook te maken hebt met wachttijden om naar binnen te kunnen bij de attracties. Om te zorgen dat je de mooiste attracties niet mist heb ik de 7 mooiste voor je op een rij gezet en uitgebreid toegelicht, zodat je ook een goed beeld krijgt van de attracties.

Kortom deze top 7 met mooiste attracties in de Efteling mag je absoluut niet missen.

Bestel je alvast je Efteling toegangskaarten voor een onvergetelijke dag

Fata Morgana

De Fata Morgana mag gerust een oudje genoemd worden, de attractie zelf kom uit 1986 maar is uiteraard helemaal vernieuwd. Het is een dark water ride een overdekte boottocht geïnspireerd door de sprookjes van "Duizend en één Nacht". Je vaart met kleine bootjes door een oosterse wereld.

De Fata Morgana speelt zich af in een prachtig oosters gebouw waar ook een restaurant en een souvenirwinkel gevestigd is. Het is een attractie waar je niet zomaar uit bent het is een flinke boottocht van 7 minuten, maar als je in één van de bootjes zit lijkt het veel korter omdat er bijna te veel te zien en te beleven is.

De Fata Morgana vind je in het themagebied Anderrijk en mag zeker niet overgeslagen worden met kinderen.

Het Sprookjesbos

Het sprookjesbos staat er sinds 1952 de bouw hiervan is begonnen in 1950 en heeft dus 2 jaar gebeurd om er tien prachtige sprookjes neer te zetten. Anton Pieck heeft de sprookjes voor de Efteling ontworpen.

Uiteraard is er sinds 1952 wel veel veranderd in het sprookjes bos, maar het is minstens nog zo mooi, je vind er o.a. de volgende sprookjes Roodkapje, Pinokkio, de Put van Vrouw Holle, Sneeuwwitje, en nog veel meer.

Het leuk is dat het niet alleen maar kijken is er is ook nog meer te beleven zoals de vrolijke muziek uit de paddenstoelen. ook zijn de nieuwste technieken gebruikt in het sprookjesbos zodat het ook weer helemaal van deze tijd is en toch magisch blijft. Het sprookjesbos is uiteraard geschikt voor de kleine kinderen maar de meeste volwassenen genieten hier ook erg van en mag zeker niet overgeslagen worden.

In de Efteling is ook een show te vinden over het sprookjesbos en is er een televisie programma van gemaakt en zijn er cd's uitgebracht uiteraard allemaal te koop in de Efteling.

Bestel je alvast je Efteling toegangskaarten voor een onvergetelijke dag

Symbolica: Paleis der Fantasie

De Symbolica: Paleis der Fantasie is een bijzondere attractie op vele punten. In januari 2016 is er begonnen met de bouw van deze attractie en werd geopend op 1 juli 2017. Deze attracties is de duurste attractie van de Efteling en de Benelux en heeft 35 miljoen euro gekost.

Symbolica is gevestigd in het paleis van de Efteling mascotte Pardoes de tovenaar. Tijdens deze aparte en bijzondere rit neem je plaats in een uniek voertuig. Het voertuig rijd zonder rails door het paleis, in het paleis 3 veschillende routes mogelijk. Elke route heeft zijn eigen bezienswaardigheden. Je hebt de Heldentour, de Schattentour en de Muziektour.

Je zit in een zelf rijdend karretje en onderweg heb je ook interactie met de omgeving. Elke keer kijk jij je ogen weer uit naar de nieuwe dingen die je ziet en meemaakt. De attractie is niet alleen leuk het is ook nog eens prachtig aangekleed. Symbolica heeft niet voor niets de prijs gewonnen van de beste nieuwe attractie van 2017 uitgereikt door een Amerikaans vakblad.

Baron 1898

De Baron 1898 is niet zo oud dan je zou verwachten het is een attractie uit 2015 en is te vinden in het Ruigrijk gedeelte. Deze achtbaan is echt voor waaghalzen je gaat met een snelheid van 90 km/h van een hoogte van 30 meter. Het leuk aan deze achtbaan is dat et een vloer loze stalen duikachtbaan is.

De achtbaan heeft als Thema de Nederlandse mijnen gebaseerd op Zuid-Limburg. Voordat je in de attractie kunt wordt je verwelkomd in een oude mijn waar je het verhaal van Baron Gustave Hoghmoed te horen krijgt, de eigenaar van het mijnencomplex.

Zoals eerder al aangegeven is de achtbaan echt alleen voor waaghalzen en je moet ook minimaal 1,32 meter zijn voordat je de mijn en de achtbaan mag betreden. De Baron is één de meeste spectaculaire achtbanen van Nederland.

Bestel je alvast je Efteling toegangskaarten voor een onvergetelijke dag

Piraña wildwaterbaan

In de zomer is dit één van de populairste attracties en vooral bij warme dagen. Als je de Piraña gaat bezoeken houdt je het niet droog. Deze waterattractie bestaat uit bootjes die door een wildwaterbaan parcour gaan. Het parcour en de attractie is helemaal in de Zuid-Amerikaans Inca stijl.

De attractie is niet alleen leuk voor de mensen die in de bootjes zitten, want vanaf de kant kun je de sproeiers activeren, dus je kunt een bijdrage leveren aan een nat pak, is dat niet leuk? Je komt niet alleen de sproeiers van de ondeugende parkbezoekers tegen maar ook watervallen, fonteinen en stroomversnellingen.

Droomvlucht

De Droomvlucht is ook weer zo'n attractie waar je speciaal voor naar de Efteling gaat. Het is een hangende darkride waarin je met gondels langs planeten, sterrenstelsels, elfendorpen en magische wouden vliegt. Omdat iedere gondel individueel wordt bestuurd gaat elke gondel in en verschillende snelheid over het parcours.

Aan het einde van de vlucht wordt het nog even spannend met een vrije val naar beneden. Dat de attractie populair is, is uiteraard geen wonder, vaak staat hier een lange wachtrij. Maar schrik niet de attractie duurt dan wel gemiddeld 6 minuten maar is 425 meter lang en kan ruim 1800 bezoekers per uur laten zweven door de droomvlucht.

Na een droomvlucht kun je plaats nemen in het restaurant van de Gulden Gaarde om even bij te komen van alles wat je gezien hebt.

Joris en de Draak

Joris en de draak is een houten achtbaan rondom de legende van Sint Joris en de Draak. De achtbaan staat in de Efteling sinds 1 juli 2010 op de plaats van de Pegasus de oude houten achtbaan in het gedeelte Ruigrijk.

In deze snelle achtbaan met een snelheid van 75 km/h en een hoogte van 25 meter ga je de strijd aan met de draak. Twee treinen strijden tegen elkaar om de draak te verslaan na 810 meter (beide banen zijn even lang) zie je op het finishbord wie de winnaar is geworden. Onderweg passeer je de levensgrote draak die vuur spuugt.

Bestel je alvast je Efteling toegangskaarten voor een onvergetelijke dag

Reacties
Categorieën