Vlissingen
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/22/2024
4 min

De top 7 van leukste pinkstermarkten (1ste en 2de pinksterdag) 2024

01/22/2024
4 min

Tijdens Pinksteren is er veel te beleven, het weer is vaak goed dus ook uitstapjes in de natuur of naar het strand is mogelijk. Maar je hebt ook speciale activiteiten en evenementen met Pinksteren denk hierbij aan de Pinksterfeesten en aan de Pinkstermarkten.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste Pinkstermarkten in ons land tijdens eerste en tweede Pinksterdag. De markten worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de markt en of deze de moeite waard is voor jullie!

Pinksteren wordt in 2024 gehouden om 19 en 20 mei. 

Elst op Stelten (2de Pinksterdag)

Op 2de Pinksterdag in Elst (Gelderland) van 11.00 uur tot 18.00 uur. In het centrum van Elst is de grote braderie en de vele activiteiten. Het grootste gedeelte van de markt is in de dorpsstraat maar ook in de aanliggende zijstraten zijn kraampjes en of activiteiten te vinden.

Naast vele standhouders uit heel Nederland zijn er ook plaatselijk winkels die een kraampje huren en verenigingen uit Elst aanwezig. Elst op Stelten trekt duizenden bezoekers uit Elst en de omgeving terwijl er ook een zeer grote braderie in Nijmegen is.

In 1976 is voor het eerste de activiteiten begonnen in de loop van de jaren is Elst op Stelten veranderd tot het evenement van nu.

Pinkstermarkt Vlissingen (1ste Pinksterdag)

Net zoals op eerste Paasdag wordt er ook op eerste Pinksterdag een grote markt gehouden op de boulevard van Vlissingen. Op de markt staat ruim 150 kraampjes met standhouders uit heel Nederland.

De markt heeft een groot en divers aanbod. Op deze markt zijn traditioneel ook altijd diverse standwerkers aanwezig die op een leuke en humoristische manier hun handen proberen te verkopen.

De Boulevard is een prachtig decor voor deze markt en het nodigt je uit om ook van het strand en Vlissingen zelf te genieten nu je er toch bent.

Deze markt en Vlissingen wordt zeer goed bezocht tijdens de markt op Eerste Paasdag en niet alleen door de Zeeuwen zelf ook vele toeristen uit binnen- en buitenland.

Pinksterbraderie Reusel (1ste Pinksterdag)

De Carnavalsvereniging Narrendonk organiseert elk jaar een gezellige en drukke braderie op 1ste Pinksterdag. Deze grote braderie is een begrip in de regio. Pinksterbraderie Reusel is meer dan alleen een braderie je vind hier ook veel muziek en entertainment voor jong en oud.

Normaal gesproken komen er ruim 10.000 bezoekers. Qua standhouders is er een uitgebreid aanbod met vele producten van standhouders uit Nederland maar ook uit Duitsland en België. Zoek je een leuke braderie in Noord-Brabant tijdens Pinksteren? Dan is Reusel zeker een goede optie.

Pinkstermarkt Leek (2de Pinksterdag)

Pinkstermarkt Leek is één van de leukste en drukste markten in het Noorden van land. Leek niet ver van Groningen is tijdens 2de pinksterdag helemaal in het teken van een grote markt van ongeveer 250 kramen. Naast de pinkstermarkt vind je een grote kermis in het dorp.

De grote markt is 1 dag terwijl de kermis 4 dagen duurt. Naast de kermis en de braderie zijn er nog meer activiteiten die er voor zorgen dat de 25.000 bezoekers die hier onder normale omstandigheden op tweede Pinksterdag komen naar Leek.

Pinkstervaria Altforst (1ste Pinksterdag)

Tijdens Pinksteren is het 3 dagen feest in Altforst. Altforst is een dorpje in de gemeente West Maas en Waal, niet ver van het plaatsje Druten in de provincie Gelderland.

Op eerste pinksterdag is het de dag van de vele activiteiten, naast een gezellig markt zijn er vele activiteiten die het extra aantrekkelijk maken om Altfort te bezoeken op 28 mei 2023. Voor de kinderen is het kikkerparadijs de leukste plek, hier staan diverse attracties waar zij hun energie kwijt kunnen raken. Op het terrein Froggypop heb je live muziek. Voor de oudere jeugd zijn er outdoorgames en nog zo als elk jaar is er ook weer fierljeppen.

De markt verbind de activiteiten aan elkaar zodat je ook echt niet hoeft te missen en ook van de markt kunt genieten.

Pinkstermarkt Elburg (2de Pinsterdag)

De Pinkstermarkt in Elburg is een hele speciale markt. De prachtige historische vesting is 2de Pinksterdag het decor voor ongeveer 150 kramen. Naast veel diversiteit van het aanbod kun je meteen ook genieten van Elburg. Dit allemaal wordt nog eens extra gezellige gemaakt met live muziek. De terrassen staan klaar om jullie te ontvangen.

Het leuke aan Elburg is dat er ook een leuke grote kleedjesmarkt is waar altijd wel weer iets leuks te vinden is. Dat deze markt geliefd is merk je ook wel aan het aantal bezoekers bij normale omstandigheden komen hier meer dan 20.000 bezoekers. Trouwens niet alleen de binnenstad is een bezoekje waard dit geldt ook zeker voor de haven.

Luikse Markt Linne (2de Pinksterdag)

In het Limburgse Linne is 2de pinksterdag een gezellige markt. Je vind hier meer dan 200 kramen met een grote diversiteit zodat er altijd wel iets leuks te vinden en te koop is. De markt start al om 10.00 uur. in de ochtend. Het grote feest op de Nieuwe Markt waar een feesttent staat en waar diverse artiesten optredens starten om 14.00 uur.

Dit is niet de enige plek waar je live muziek vind ook op de Oude markt en Maartenshof is het een feest en gezelligheid. Ook naast de vele kraampjes en de live optredens zijn er nog diverse activiteiten, maar vergeet ook niet om op 1 van de vele gezellige terrasjes plaatst te nemen.

Reacties
Categorieën