De 7 leukste Pinksterfeesten in Nederland voor 2024

In Nederland wordt er tijdens het Pinksteren diverse leuke pinksterfeesten gehouden in Nederland. Vaak worden er in de kleine dorpjes de leukste en grootse pinksterfeesten gehouden. Uiteraard weten ze ook steden en grote dorpen hou een pinksterfeesten gehouden moet worden.

Een Pinksterfeest bestaat vaak uit meerdere activiteiten, dit kan per feest heel verschillend zijn maar op de meeste pinksterfeesten zie je wel veel muziek, een kermis en een markt. Ook zijn er vaak diverse spellen en wedstrijden.

In 2024 wordt Pinksteren gehouden op zondag 19 mei en maandag 20 mei. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 leukste Pinksterfeesten voor 2024. Om je een goed beeld te geven heb ik de pinksterfeesten uitgebreid beschreven.


Pinksterfeesten Delfzijl

Op het moment van het schrijven van deze blog is het programma nog niet bekend. één ding is zeker er komen naast lokale artiesten ook diverse bekende landelijke artiesten.

Wat al wel bekend is, is dat de Marine groot uitpakt met activiteiten voor jong en oud. Daarnaast is er ook weer een Taptoe festijn, helaas niet op de bekende locatie maar bij het sportpark. Op maandag is er een groot strandfeest op het nieuwe zandstrand.

Wil jij het programma zien of meer informatie over de Pinksterfeesten in Delfzijl, bekijk dan de website.

Pinksterfeesten Beckum

Beckum is een klein dorpje in Overijssel gelegen tussen Hengelo en Haaksbergen. Het staat in de regio bekend om de pinksterfeesten. De pinksterfeesten zijn hier in 1919 voor het eerste gehouden en 2024 wordt ook weer een groot succes. 4 dagen lang feest met een uitgebreid en mooi programma. Naast optredens van lokale helden ook bekende artiesten die jaar komt o.a. Mart Hoogkamer.

Voor de kinderen is er een speciaal kinderfeest, een groot spektakel wat elk jaar wel grote en mooier lijkt te worden. Een ander vast onderdeel van het Beckummer Pinkerfeest is het Vogelschieten in een traditie in Twente en de Achterhoek.

Uiteraard is er nog veel meer te beleven in Beckum tijdens Pinksteren. Bekijk de website voor het hele programma en meer informatie. Pinksterfeesten Beckum


Pinksterfeesten Nistelrode

De Pinkserfeesten in Nistelrode zijn in 1974 ontstaan en nu niet meer weg te denken in Brabant. Nistelrode is een klein dorp in de gemeente Bernheze en ligt onder Oss.

Er zijn vele activiteiten in Nistelrode tijdens de Pinksterfeesten, naast een kermis en een grote braderie met ruim 100 kramen is zijn er ook straatartiesten, een Kinderplein met o.a. springkussen, schminkers, en veel ander vermaakt.

De Muziekkapellenfestijn ontbreekt ook niet in 2024. Dit zijn maar een aantal van de vele activiteiten. Wil jij meer weten over de Pinksterfeesten Nistelrode? Bekijk dan de website voor meer informatie.


Typisch Vollenhove

Typisch Vollenhove meerdaags evenement in het Pinksterweekend voor Vollenhove en omstreken. Vollenhove is een kleine stad in de kop van Overijssel. Zaterdags beginnen de Typisch Vollenhove feest. Deze dag is er altijd een grote en gezellige markt door het hele dorp. Deze markt is niet alleen erg gezellig maar wordt ook nog eens goed bezocht.

Op 2de pinksterdag wordt er Pinksterrijden gehouden. Tijdens deze rit worden kinderen op versierde boerenkarren rond Vollenhove gereden. Dit is een echte traditie waar elk jaar tussen de 200 en 250 kinderen aan meedoen. De ouders, opa´s en oma´s staan langs de route te zwaaien. Ook komen hier veel mensen uit de omgeving op af.

Dit zijn maar 2 van de vele activiteiten die gehouden worden tijdens Typisch Vollenhove. Wil je meer zien van het programma of meer informatie? Bekijk dan de website van Typisch Vollenhove.


Pinksterfeesten Bornerbroek

Bornerbroek is een klein dorp in Twente Overijssel en ligt dichtbij bij Almelo. Het dorp mag misschien wel klein zijn, maar dit geldt niet voor het feest. Naast een grote feesttent vind je hier ook een kermis. Die net zoals het Pinksterfeest al begint op de vrijdag.

Zaterdag is de dag van de Brookersfeesten. Een soort zeskamp met altijd wel een paar gekke en uitdagende opdrachten. Voor de kinderen is er een mega zandbak gebouwd waar ze het hele weekend van kunnen genieten.

Eerste Pinksterdag word hier Vogelschieten gehouden, een leuke traditie wat veel mensen trekt uit de hele omgeving. Tweede Pinksterdag is er o.a. een traptrek tractor wedstrijd en nog veel meer. Uiteraard is er ook bier en muziek aanwezig op het Pinksterfeest in Bornerbroek.

Bekijk de website van Pinksterfeesten Bornerbroek voor hele gehele programma en meer informatie.


Leurse Havenfeesten

In 2024 wordt de 33e editie gehouden van de Leurse Havenfeesten. Tijdens het pinksterweekend is het 4 dagen feest in Eten-Leur. Vrijdags begint het met een Montmartremarkt, (een kunstmarkt en veel gezelligheid) een seniorenmarkt en een schipperskwartier. De zaterdag is er onder andere gezinsdag. Op de zondag is er een grote jaarmarkt, op de laatste dag 2de pinkstermarkt is de bekende lelieloop.

Een leuk gevarieerd programma, wil je graag meer informatie over het Leurse havenfeest en het programma bekijk de website.


Pinksterfeesten Zoutkamp

Zoutkamp is gelegen in Groningen tegen de grens aan van Friesland. Het feest in Zoutkamp begint al op vrijdag met een kranslegging en de opening van de Kermis. Op de zaterdag is het hoogtepunt de Vuurwerk show. Zondag is er live muziek op de Rietdiepkade.

Op 2de Pinksterdag zijn de meeste activiteiten in Zoutkamp, met onder andere de kermis, een grote jaarmarkt, exposities en de garnalenvloot met alle tradities.

De pinksterfeesten in Zoutkamp is een groot feest en er is uiteraard veel meer te beleven dan hierboven beschreven. Voor meer informatie en het hele programma kun je het beste de website van Pinksterfeesten Zoutkamp checken.


Vergelijkbare berichten