Legoland Duitsland
Duitsland
Ramon Kuiters
Duitsland
01/23/2024
6 min

De top 7 van de leukste pretparken van Duitsland 2024

01/23/2024
6 min

Diverse leuke pretparken en dierentuin zijn niet ver van de Duits / Nederlandse grens en zeer geschikt voor een dagje weg. Sommige parken zijn eigenlijk te groot voor één dag een overnachting in de buurt kan een goede optie zijn. Dit geldt ook zeker voor de parken die niet bij de Nederlandse grens in de buurt ligt. 

De Duitse pretparken zijn populair en dat is zeker niet zonder reden, een aantal behoren zeker tot de mooiste pretparken van Europa. Voor deze pagina heb ik de 7 leukste pretparken in Duitsland geselecteerd. Om je een goed beeld te geven van de pretparken heb ik de attractieparken uitgebreid beschreven. 

Europa Park

Europa Park is het grootste pretpark van Duitsland, en na Disneyland het meest bezochte themapark van Europa. Het attractiepark is gelegen in het Zuid-Westen van Duitsland ten noord van Freiburg in het Zwarte Woud. 

Het thema van het pretpark is Europa op een oppervlakte van circa 200 hectare waar 15 Europese landen zijn vertegenwoordigd en 3 fantasie gebieden. Het pretpark is prachtig gedecoreerd en doet je meteen aan een bepaald land denken. In totaal vind je hier meer dan 100 attracties voor jong en oud. Het leuke aan de attracties is dat het ook gelijk met een bepaalde regio of land te maken heeft 

Zo kun je met een gondelvaart door het zonnige Italië varen, en met de Bobslee door het besneeuwde Zwitserland. Naast de attracties zijn er ook diverse shows waar top artiesten over de hele wereld aan mee doen. 

Europa Park is geschikt voor meerdere dagen aan één dag heb je echt te kort. 

Bestel hier je goedkope toegangstickets voor een onvergetelijke dag

Phantasialand

Phantasialand is gelegen in Brühl in de buurt van Keulen niet heel ver van de Nederlandse grens. Maar gezien de grote van het park en de vele mogelijkheden zijn 2 dagen wel aan te raden. Phantasialand is één van de drukste bezochte themaparken in Duitsland en als je rond loopt in het park snap je dit wel. Ondanks dat het één van de oudste attractieparken is merk je hier weinig van het lijkt wel een sprookje met iets magisch als je hier rondloopt. 

Phantasialand bestaat uit 6 themagebieden: Berlijn, Mysterie, Mexico, Chinatown, Diep Afrika en Fantasie. Elke gebied heeft zijn eigen attracties en een draak. De attracties zijn helemaal in het thema aangekleed, Phanatasieland wordt niet voor niets gezien als één van de mooiste gedecoreerde parken van Europa. 

Naast een prachtige aankleding en vele attracties voor jong en oud zijn er ook diverse voorstellingen die ook zeker de moeite waard zijn. Het park is zeer geschikt voor gezinnen ook met jonge kinderen. Voor de jongste kinderen zijn er diverse mogelijkheden en dit geldt ook zeker voor de waaghalzen en iedereen die op zoek is naar een adrenaline kick. Je vind in Phantasialand spannende en uitdagende achtbanen en andere attracties. 

Bestel hier je goedkope toegangstickets voor een onvergetelijke dag

Holiday park Pfalz

Holiday Park is een attractiepark gelegen in Haßloch in Zuid-Duitsland. Dit pretpark is sinds 2010 onderdeel van de Plopsa Pretparken en heeft het thema Studio 100. In het park kom je dan ook vele studio 100 figuren tegen. Het pretpark is niet zo groot als vele andere pretparken in de lijst maar is met 40 hectare zeker de moeite waard en zeer geschikt voor 1 dag

Hoewel in de meeste Plopsa attractieparken Studio 100 bijna bij elke attractie aanwezig is, is dat in Holiday Park Pflaz minder het geval. Er zijn diverse attracties die je samen met de Studio 100 helden gaat beleven maar ook vele attracties met een ander thema. 

Diverse attracties zijn ook te vinden in de andere parken maar Holiday Park Pflaz heeft ook een aantal leuke unieke attracties die ook zeker de moeite waard zijn. Bigfoot Expedition Geforee” waar je met een topsnelheid van 120km/u over de baan vliegt of  launch coaster Sky Scream die maar liefst 55 meter de lucht in schiet.

Naast de meer dan 30 leuke attracties in Holiday Park Plopsa kun je ook genieten van enkele shows en liveoptreden. Handig en prettig van het pretpark is dat er ook een groot indoorzone is op het park ideaal bij minder mooie dagen of slecht weer. 

Bestel hier je goedkope toegangstickets voor een onvergetelijke dag

Legoland Duitsland

Legoland vind je niet alleen meer in Denemarken, ook Duitsland heeft een Legoland. Het is gelegen in Günzberg tussen Stuttgart en München. Legoland Duitsland is een attractiepark dat bezocht moet worden door de Lego fans. Niet alleen kinderen genieten in Legoland volwassenen gaan dit ook geweldig vinden. 

Het kleurrijke attractiepark heeft een oppervlakte van ongeveer 26 voetbalvelden, en staat in het teken van de wereldberoemde LEGO-blokjes / speelgoed. Legoland Duitsland bestaat uit 10 themagebieden: Entrance Area, LEGO City, Miniland, Pirate Land, Adventure Land, LEGO X-treme, Imagination, Knights Kingdom, the Pharaohs en NINJAGO World. 

Je vind in Legoland uiteraard prachtige bouwwerken zoals Kasteen Neuschwanstein, De haven van Hamburg en de skyline van Frankfurt. Maar ook talloze attracties (meer dan 60) voor jong en oud. Het park is te groot voor één dag. 

Overnachten kan bijvoorbeeld in het vakantiepark Legoland. Je kunt dan slapen in een kamer een echte legokamer. Naast Legoland zelf kun je ook gebruik maken van alle faciliteiten op het vakantieparken een Win-Win situatie.

Pretpark Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is en pretpark is gelegen in Kalkar net over de grens bij Arnhem en Nijmegen. Dit is niet zomaar een pretpark, maar een all inclusief pretpark inclusief friet, drankjes en ijsjes. Naast dat je van de 40 attracties kunt genieten kun je dus ook eten en drinken zonder dat je extra hoeft te betalen. 

Het attractiepark is gebouwd op het terrein van de voormalige kerncentrale Schneller Brüter, het is pretpark is dus gelegen op een bijzondere plek en heeft mooie aangelegde tuinen met o.a. vijverpartijen. 

Het pretpark is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. De attracties kunnen het best beoordeeld worden als familieattracties. Uiteraard zijn er ook vele speelmogelijkheden voor de jongste gasten in het park. Het park is zeer geschikt voor 1 dag en vanaf veel locaties in Nederland ook goed te bereiken. 

Movie Park

Movie Park Bottrop niet ver va Oberhausen is ook een attractiepark dichtbij de Nederlandse Grens. Het attractiepark mag ook gerust filmpark genoemd worden, je beleeft in het attractiepark de films nu zelf ook kom je veel meer te weten over de films en tv shows.

Movie Park heeft 5 verschillende thema gebieden: Thrills, Family & Kids en ‘Wonderland Studios, Water Fun en Hollywood. 

Thrills is het gebied met de spannendste en meest uitdagende achtbanen en andere attracties. Family en Kids spreekt voor zichzelf een prachtig gebied voor gezinnen met (jongere) kinderen. Wonderland Studios is het gebied van de tekenfilmsterren en kinderattracties. Water Fun is het gebied waar je zeker nat kunt gaan worden met waterattracties zoals Ice Age Adventure. Hollywood is een duitsfilmmuseum klinkt misschien saai maar is wel een heel leuk gebied. 

In het park lopen ook regelmatig de figuren van Warner Bros en Nickelodeon rond, dit is erg leuk voor de kinderen. Ook leuk voor het gezin zijn de shows op het park. Op de Holleywood Boulevard zijn ook diverse optredens en acts. 

Movie Park is te doen voor één dag de kans dat je iets mis is wel aanwezig zeker op de drukke dagen. Wil je relaxt door het attractiepark kies dan voor 2 dagen of kom een keertje weer. Het park vernieuwd vrijwel jaarlijks. Het park is geschikt voor de pretpark liefhebber maar ook zeker voor de filmfanaten. 

Bestel hier je goedkope toegangstickets voor een onvergetelijke dag

Hansa-park

Hansa-Park is gelegen in Sierksdorf niet ver van Lübeck in Noord-Duitsland boven Hamburg. Dit attractiepark is het enige pretpark in Duitsland dat aan de kust is gelegen en vanaf diverse attracties heb je een prachtig uitzicht op de zee. Het gekke van Hansa-Park is dat het een vrij onbekend attractiepark in Duitsland is terwijl het zeker niet minder is dan de vele andere pretparken in Duitsland. 

Hansa-Park heeft 12 themagebieden en meer dan 125 attracties en 4 prachtige shows. Te veel om eigenlijk in 1 dag te bekijken en te beleven. Het pretpark heeft vele leuke en unieke attracties de Drop-Tower is hier een goed voorbeeld van met een hoogte van 120 meter. Hansa-park is leuk voor het hele gezin zowel voor de jongste kinderen als voor de oudere kinderen en de volwassenen. 

Reacties
Categorieën