Bevrijdingsvlag
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/05/2024
3 min

De 7 leukste bevrijdingsfestivals op 5 mei 2024

02/05/2024
3 min

5 mei is het Bevrijdingsdag in Nederland. Hoewel het officieel een feestdag is in Nederland net zoals Koningsdag is het niet een verplichte vrije dag. In het lustrum jaar is 5 mei een betaalde vrije dag dat is pas weer in 2025. Ondanks dat niet iedereen vrij is blijft het wel een feestdag en wordt er gevierd dat we bevrijd zijn van de Duitse bezitting in 1945.

Nederland heeft op Bevrijdingsdag 14 grote bevrijdingsfestivals door heel Nederland met meer dan 200 optredens. Naast deze grote festivals zijn er ook nog een tal van andere activiteiten en evenementen in Nederland.

Om te zorgen dat jij op een gezellig evenement of festival bent op 5 mei heb ik een top 7 met leukste festivals op Bevrijdingsdag voor jou samen gesteld. De festivals worden uitgebreid beschreven zodat jij een goed beeld krijgt van het festival en de mogelijkheden. 

Bevrijdingspop Haarlem

Bevrijdingsfestival Haarlem staat ook bekend als Bevrijdingspop Haarlem. Op woensdag 4 en donderdag 5 mei 2024 wordt er weer feest gevierd in de Haarlemmerhout. Op 4 mei is er een herdenkingsconcert en op 5 mei het bevrijdingspop rondom het Noord-Hollandse provinciehuis

Haarlem had de eerste Bevrijdingsfestival in Nederland, deze werd in 1980 voor het eerste georganiseerd. Inmiddels is het Bevrijdingspop festival uitgegroeid tot één van de grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland. De laatste jaren voor de corona kwamen er circa 130.000 mensen. 

Het festival heeft 3 podia´s, naast het vele muziek is er ook nog een markt en een kinderfestival. De line-up is nog niet bekend gemaakt voor 2022 maar zodra deze bekend wordt gemaakt wordt deze getoond op de website. www.bevrijdingspop.nl

Bevrijdingsfestival Groningen

In de studentenstad Groningen weten ze wel hoe ze een feestje moeten vieren. Het festival mag misschien wel in een studentenstad gevierd worden maar dit festival is geschikt voor jong en oud. Er is namelijk ook een groot kinder area met vele activiteiten.

Op het festivalterrein zijn diverse podiums en plekken waar gedanst en gefeest kan worden. Ben je benieuwd naar de artiesten en alle activiteiten? Kijk dan op de website www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Wil jij zorgeloos feesten neem dan de trein, het festivalterrein ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het station. Als je nog niet uitgevierd bent kun je voor dat je terug gaat met de trein nog een laatste drankje doen in één van de gezellige kroegen in het centrum van Groningen.

Bevrijdingsfestival Gelderland

Het Bevrijdingsfestival in Gelderland wordt gehouden in Wageningen, de stad waar de vrede in Nederland begonnen is. Het feestgebeuren start op het 5 mei plein in Wageningen. Naast het hoofdpodium heb je nog 9 andere podia´s verspreid door de studentenstad. De muziek wat er gespeeld wordt is jaarlijks heel divers. Helaas is het programma bij het schrijven van deze blog nog niet bekend zodra deze bekend gemaakt wordt is het te lezen op de website. www.bevrijdingsfestivalgelderland.nl

Naast het muziek is er nog veel meer te beleven op Bevrijdingsfestival Gelderland, een leuk uitje voor het hele gezin! 

Bevrijdingsfestival Den Haag

Den Haag de politieke hoofdstad van Nederland heeft ook een prachtig Bevrijdingsfestival. Dit festival wordt gevierd op het bekende Malieveld. Op het grote veld staan diverse podia´s er is zelfs een tweede kamer podium, maar ook een hip-hop en een Dance podium. 

Naast de vele muziek optredens zijn er ook diverse andere activiteiten voor jong en oud. Zodra het programma bekend gemaakt kan worden staat het op de website van www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl/

Bevrijdingsfestival Overijssel / Zwolle

Het bevrijdingsfestival Zwolle wordt ook wel bevrijdingsfestival Overijssel genoemd. Het muziekfestival wordt elk jaar in het Park de Wezenlanden in  Zwolle gehouden. Naast de muziek zijn er ook diverse andere culturele activiteiten.  Zoals een festivalmarkt waar je prachtige gadgets kunt kopen. 

Het Bevrijdingsfestival Zwolle heeft meer dan 50 optreden van zowel bekende artiesten als van diverse locale toppers. Dat het festival een groot succes is blijkt wel als je de bezoekers aantallen ziet. Ruim 130.000 bezoekers die graag komen dansen en feesten. 

Benieuwd geworden na het programma van dit muziekspektakel? Bekijk op de website bevrijdingsfestivaloverijssel.nl het programma.

Bevrijdingsfestival Den Bosch

In Brabant weten ze heel goed hoe ze een feeste moeten vieren en dat is ook zeker terug te zien bij het Bevrijdingsfestival in Den Bosch. Het Bevrijdingsfestival Den Bosch staat ook bekend als Bevrijdingsfestival Brabant. 

Het festival is geschikt voor het hele gezin je hebt namelijk ook een speciaal familie Vrijheidsplein waar diverse activiteiten voor kinderen gehouden worden. De locatie waar het bevrijdingsfestival gehouden wordt is het prachtige Pettelaarse Schans

Naast het hoofdpodium zijn er nog 3 podia´s waar de leukste artiesten optredens zowel bekende artiesten als regionale artiesten krijgen een plekje op het podium. Het programma vind je op bevrijdingsfestivalbrabant.nl

Bevrijdingsfestival Zeeland

Het bevrijdingsfestival Zeeland is niet het grootste en het drukste festival op bevrijdingsdag maar zeker wel de moeite waard. Je vind in de prachtige binnenstad van Vlissingen 7 podia´s waar vele artiesten en bands zullen optreden. De podia staat verspreid door de binnenstad van Vlissingen. Waaronder het Belammypark, Spuiplein, De Oude markt en de Spuikom.  

Naast muziek zijn er ook vele andere activiteiten voor o.a. de kinderen. zowel speelmogelijkheden als sportmogelijkheden. Kortom een ideaal uitje met het hele gezien. Het bevrijdingsfestival Zeeland is het gratis toegankelijke festival van Zeeland met voor de corona ruim 35.000 bezoekers. 

Bekijk de line-up op de website bevrijdingsfestivalzeeland.nl

Reacties
Categorieën