Kerst Londen
Stedentrips
Ramon Kuiters
Stedentrips
01/25/2024
8 min

De 7 onmisbare tips om Kerst in Londen te vieren 2024

01/25/2024
8 min

Londen wordt gezien als één van de kerststeden van Europa en dat is uiteraard niet zonder een reden. Vele toeristen gaan 1 dag of meerdere dagen in de kerstperiode naar Londen, om te genieten van de sfeer en kerst inkopen te doen.

Het leuke van Londen is dat (bijna) de hele Engelse hoofdstad al vanaf november versierd is in winter en kerstsfeer. Niet alleen de stad is extra verlicht en versierd er zijn ook diverse kerstmarkten en vele activiteiten vanaf november tot begin januari.

Op deze pagina lees je de 7 onmisbare tips als jij kerst wil vieren in Londen. De tips hebben te maken met de kerstactiviteiten in Londen, wanneer, hoelang en hoe je het beste kun reizen na Londen. Ook vind je hier tips over het overnachten en de plekken die je zeker niet mag overslaan in Londen in wintersfeer.

Kerstshoppen in Londen

Winkelen is Londen is altijd leuk vooral met de vele mogelijkheden en de bijzondere winkels. Maar tijdens de kerstperiode is het extra leuk om in Londen te gaan shoppen. Naast prachtig kerstcadeau´s zijn de kerstoutfits ook precies wat jij zoekt. Niet alleen de straten zijn extra verlicht dit geldt ook zeker voor de winkels.

Het warenhuis Harrods is hier en goed voorbeeld van. De hele gevel is prachtig verlicht maar ook het beroemde warenhuis is helemaal in kerstsfeer. Alleen alle versieringen bekijken is al de moeite waard in Harrods. En dit is zeker niet het enige warenhuis en winkel dat prachtig versierd is.

De beste straten waar je uitstekend kunt shoppen zijn Carnaby Street, Oxford Street en Regent Street. Als je door Oxford street heen loopt valt je oog zeker op één van de prachtig versierde etalage, hier is soms moeilijk om niet even binnen een kijkje te nemen.

De mooiste bezienswaardigheden tijdens Kerst

Londen is een prachtige stad en ook een stad met vele bezienswaardigheden de ene nog bijzondere en mooier dan de andere. Een aantal van deze bezienswaardigheden zijn met de kerstperiode nog net iets magischer en mooier dan anders. De bezienswaardigheden die er tijdens de kerst er boven uitspringen vind je hier onder.

Een Dierentuin met je geliefde of met kinderen bezoeken is altijd leuk vooral in een ander land om ook de verschillen te kunnen zien. London Zoo is één van de mooiste dierentuinen in Europa en vanaf november tot begin januari extra leuk om te bezoeken. Overal hangt er kerstverlichting en versiering en er zijn extra gezellige kerstkraampjes met souvenirs en lekkers.

Wat tijdens de kerstperiode extra mooi is, zijn de winkelstraten en de etalages van de winkels uitbundig en misschien wel iets te, maar daarin tegen wel prachtig om te zien. Niet alleen overdag ziet het er mooi uit ´s avonds is het eigenlijk om het mooiste. Je kunt er voor kiezen om wandelend door Londen te gan maar ook de dubbeldekker bussen zijn een aanrader.

  • Oxford street: Hier vind je de beroemdste kerstverlichting van Londen, veel zilver en goud wat je hier vind.
  • Regent Street: Pakt voornamelijk uit met kerstlichtjes en licht engelen.
  • Carnaby Street: De versiering is hier gerust bond, kleurrijk en levendig te noemen. Het is een feest om hier door te lopen.

Bezoek een museum in Londen. De musea in londen hebben misschien niet direct iets te maken met de kerst en de wintersferen maar kunnen wel zorgen voor een goede afwisseling en om je op te warmen of te schuilen tegen de regen. Bij kerst denk je aan een dik pak sneeuw, maar in Londen kan er in deze periode ook flink regenen, dan kan een musea wel een goede uitkomst bieden. Er zijn vele musea in de stad dus voor iedereen wel een geschikt museum te vinden.

Kerstmarkten Londen

Londen heeft niet één maar verschillende kerstmarkten ook in verschillende wijken worden kleinere kerstmarkten gehouden. De grote kerstmarkten in de Stad Londen vind je hier onder en de kerstmarkten worden toegelicht zodat je weet wat je kunt verwachten van de kerstmarkten en ook een keuze kan maken wat het is lastig om alle kerstmarkten te bezoeken in Londen.

Er zijn meerdere kerstmarkten te vinden in Londen. Bekende kerstmarkten zijn bijvoorbeeld:

  • Winter Wonderland Hyde Park: Is de plek waar iedereen heen wilt of geweest wil zijn tijdens de kerstperiode. Winter Wonderland zegt het al een beetje het is net een sprookjes festival met vele attracties, activiteten en niet te vergeten een prachtige kerstmarkt.
  • Southbank Centre Winter Market: Deze jaarlijkse kerstmarkt is gelegen aan de Themes ongeveer te hoogte van de London Eye. Het is een echte traditionele kerstmarkt met de mooie houten chalet. Naast de kerstmarkt zin er ook diverse entertainment waaronder live muziek en theater. Deze kerstmarkt is vanaf begin november tot begin januari en gratis te bezoeken.
  • Leicester Square Christmas Market: In het hart van het centrum van Londen is deze kerstmarkt te vinden. Het is een typische Londense kerstmarkt met traditionele kraampjes, met hebbedingetjes, decoratie en uiteraard veel eten en drinken. Tijdens de kerstmarkt worden er ook kerstshow en eventementen georgansieerd waarvan de meeste gratis zijn te bezoeken.
  • London Bridge City Christmas Market:Deze jaarlijkse kerstmarkt heeft een Duitse stijl en is gelegen bij de Tower Bridge en de Tower of londen. Je vind hier meer dan 100 handelaren die vaak zelfgemaakte cadeaus en creaties aan de man proberen te brengen, dit maakt de kerstmarkt ook leuk. De top locatie maakt het nog net iets specialer. Naast de kerstmarkt is er ook live muziek, filmvertoningen en meer activiteiten.
  • Tate Modern kerstmarkt: De Tate Modern kerstmarkt is een echte traditionele kerstmarkt met houten huisjes. Het wordt gehouden tussen de beroemde kunstgalereien en de Themes. Je komt op deze leuk kerstmarkt veel eigen gemaakte producten tegen zoals houten speelgoed, sieraden en nog veel meer. Leuk voor de kinderen is de Victoriaanse carrousel en een bezoekje aan de kerstman in zijn grot.

De beste periode om te reizen naar Londen

De meeste kerstversiering hangt al vanaf begin november. Het eerste of tweede weekend van november beginnen de eerste kerstmarkten ook al. Andere kerstmarkten en evenementen beginnen soms iets later mee. Eind november is alles in kerstsfeer en vanaf eind november hoeft je ook niet meer te missen.

Vaak is eind november nog iets te vroeg om al helemaal in kerstsfeer te komen  en hebben wij in Nederland eerst Sinterklaas nog. De eerste 2 weekenden na Sinterklaas kunnen dan ook een goede optie zijn. Alles is dan al een tijdje volop in kerstsfeer, de voorraden zijn nog voldoende en het is vaak ook nog niet te druk. Het weekend van 9, 10 en 11 december en 16, 17 en 18 december zijn dan ook uitstekende opties.

Op eerste kerstdag zijn de meeste winkels, activiteiten, bezienswaardigheden en kerstmarkt gesloten. Op eerste kerstdag wordt dan ook door de Engelse en Londenaren groot kerst gevierd.

De leukste activiteiten zijn de kerst periode in Londen.

In Londen is veel te doen tijdens de kerst eigenlijk te veel als je maar een dag of een paar dagen hebt om alles te zien, te bewonderen en te ondernemen. De activiteiten die er voor mij boven uitspring naast een bezoek aan Winter Wonderland waar zoveel te doen is zijn:

Schaatsen, bij schaatsen denk je al snel aan Nederland en de Elfstedentocht maar ook tijdens kerst in Londen kan er massaal geschaatst worden. Bij veel evenementen en kerstmarkten ligt een schaatsbaan klaar. De ijsbanen zijn vaak mooi aangekleed met kerstbomen, versiering en vele lichtjes. Voor een paar euro kun je samen of met je hele gezin schaatsen. Het leuke is dat je geen schaatsen mee hoeft te nemen, je kunt ze huren / gebruiken bij de schaatsbaan.

Andere leuke activiteiten zijn een kerstmis fietstour. Tijdens een fietstocht door Londen kom je langs de feestelijk versierde en verlichtte straten, bezoekje de kerstmarkten waaronder Winter Wonderland en ga je even etalages shoppen bij o.a. Harrods. Op een leuke manier zie je Londen en met de fiets kun je snel overal komen en je bent lekker actief bezig.

Voor de wandelaar is er ook een georganiseerde kerstwandeltocht door Londen. Dit is een wandeling van ongeveer 4 uur en je komt op de mooiste en bijzonderste kerstplekjes van Londen. Onderweg wordt je ook meer verteld van Kerst in Londen een leuke bezigheid waar je niet alleen veel meer over Londen komt te weten maar je mist ook geen enkele mooi kerstlocatie in Londen.

De beste hotels voor je overnachtingen in Londen.

Zoals je al gelezen hebt en ook al vast gedacht had is er te veel te doen om in 1 dag te zien hier heb je wel een aantal dagen voor nodig en dan heb je eigenlijk nog niet alles meegemaakt maar wel de leukste en belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten voor jou.

Eén of meer overnachtingen in Londen kan je hier bij helpen zodat je meer tijd hebt en niet maar 1 of 2 dingen kunt ondernemen. Hieronder vind je 2 prachtige hotels die er uitspringen in het grote aanbod van hotels en accommodaties in Londen. Met de prijs, service, faciliteiten en uiteraard de ligging is rekening gehouden.

Hotel Alexandra:

Hotel Alexandra is een eenvoudig en betaalbaar hotel en zeer geschikt als je niet om luxe geeft. De kamers zijn netjes en schoon maar kunnen wel een update gebruiken. Het pluspunt naast de prijs is de ligging. Het hotel ligt in de buurt van Winter Wonderland en paar minuten lopen van het metrostation Paddington, waardoor je ook snel bij de andere bezienswaardigheden bent.

Bekijk hier Hotel Axelandra en laat je verrassen

Jurys Inn Croydon:

Het Jurys Inn Croydon hotel is goed 3 sterren hotel en toch zeker betaalbaar. De ligging is vlakbij het centrum en nabij het treinstation East Croydon. Vanuit je hotel sta je binnen 20 minuten in het hartje van Londen waar je van de stad en de kerstsfeer kunt genieten. Het hotel zelf ligt in een groene omgeving en beschikt over een uitstekende  Barista Coffee Bar en een goed restaurant.

Bekijk hier Jurys Inn Croydon en laat je verrassen

Hoe kun je het beste reizen na Londen tijdens de kerstperiode.

Je kunt met je (eigen) auto naar Londen dit betekend wel dat je over moet steken dit kan met de boot maar ook via Dover. Naast de auto zijn er nog meer opties. Vaak zijn deze opties sneller, makkelijker en qua kosten scheelt het niet vaak. Een groot voordeel is dat je dat niet met de auto de drukte van Londen in hoeft, niet links hoeft te rijden en ook niet parkeerplaatsen voor je auto hoeft te zoeken. Dit scheelt veel stress en ergernissen, je wil tenslotte van je vakantie genieten en plaats van ergeren.

Je kunt eenvoudig zelf de treinreis regelen met NS Internationaal je kunt al reizen naar Londen vanuit Nederland vanaf € 88,- voor een retourtje. Ook vliegen is een goede optie een vlucht duurt ongeveer 45 minuten en je kunt vliegen op 1 van de 6 grote luchthavens in Londen. Kayak.nl is een goede partner voor je vliegtickets. Goedkoop en een goede service en een eenvoudige website. Bij Kayak kun je ook hotels en huurauto´s boeken alles in één is dat niet makkelijk

Voor je hotel kun je o.a. terecht bij Trivago. Dit is een zoekmachines voor Hotels met als groot voordeel dat je nooit meer te veel betaald voor een hotel overnachting zelfs niet in Londen tijdens de Kerst. Ook zeer geschikt voor als je met eigen vervoer gaat naar Londen.

Als laatste optie heb je de pakketreizen. Een kant en klare reis met hotel en de reis er naar toe. Bijvoorbeeld met het vliegtuig of de trein. De pakketreizen kunnen in veel gevallen zelfs nog goedkoper zijn dan zelf een reis reserveren via de bovenstaande opties. TUI reizen is een meester in pakketreizen en ook zeker voor een stedentrip naar Londen tijdens de Kerst.

Reacties
Categorieën