natural Museum History
Stedentrips
Ramon Kuiters
Stedentrips
01/30/2024
9 min

De 7 leukste gratis bezienswaardigheden in Londen 2024

01/30/2024
9 min

Een stedentrip kan behoorlijk in de papieren lopen, je hebt namelijk niet alleen het hotel, je vertering (eten en drinken) maar ook de reis en de bezienswaardigheden. Gelukkig kun je op verschillende manieren geldt besparen. Bijvoorbeeld door buiten het centrum te eten, de supermarkt te gebruiken voor je lunch, drinken en eventueel ontbijt. Of voor een goedkope accommodatie te kiezen, je bent als het goed is hier alleen maar om te slapen en je op te frissen.

Maar ook op de reis en de bezienswaardigheden kan zeker geldt bespaar worden. Voor de goedkope stedentrip heb ik voor dat ik met de top 7 van leukste gratis bezienswaardigheden in Londen begin, een aantal goedkope reisorganisaties voor je op een rij gezet als het gaat om Londen en een stedentrip. Bekijk het aanbod en laat je verrassen door de aantrekkelijk aanbiedingen.

Besparen op de bezienswaardigheden, vaak zijn de entree kaarten of de activiteiten die je wil ondernemen kostbaar. Gelukkig zijn er in de stad bij de toeristenpunten, hotels etc vaak kortingsbonnen te vinden. Ook is het mogelijk via het internet goedkope bezienswaardigheden en activiteiten te reserveren. Niet goedkoop maar zeker wel een aanrader is Withlocal. Ga met je privé een prachtig tour ondernemen. Een tour wat voor jou speciaal na wens wordt aangeboden.

De goedkoopste optie zijn de gratis activiteiten en bezienswaardigheden in Londen. Op deze pagina vind je de 7 goedkoopste activiteiten en bezienswaardigheden. Om je een goed beeld te geven heb ik een uitgebreid beschrijving geplaatst.

De goedkope en aantrekkelijk reisaanbieders voor een stedentrip of korte vakantie naar Londen!

Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

Buckingham Palace, een van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de bouw ervan in 1703 voor John Sheffield, de hertog van Buckingham. Het paleis onderging in de loop der jaren aanzienlijke renovaties en uitbreidingen, waarbij het huidige uiterlijk teruggaat tot 1913, toen koning George V de gevel liet renoveren.

Buckingham Palace is sinds 1837 de officiële residentie van de Britse monarch, toen koningin Victoria de eerste monarch werd die permanent in het paleis woonde. Het paleis is een belangrijk symbool van het Britse koningshuis en is synoniem met de monarchie, en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Wanneer de vorst aanwezig is, wordt de koninklijke standaard boven het paleis gehesen en wordt het paleis zwaar bewaakt door de Koninginnewacht, wat bijdraagt aan de grootsheid en mystiek.

Buckingham Palace is niet alleen een symbool van het Britse koningshuis, maar ook een populaire toeristische attractie. Het paleis herbergt een deel van de Koninklijke Collectie, waaronder kunstwerken van onschatbare waarde en historische voorwerpen.

De wisseling van de wachtceremonie, die plaatsvindt voor het paleis, is een populaire toeristische attractie. Deze attractie is gratis te bezoeken en vind dagelijks plaats. Het is ook echt een aanrader om de wisseling van de wacht te bewonderen. Ook is het leuk om te bekijk hoe de wacht gehouden. Niet alleen bij Buckingham Palace vind een wisseling van de wacht plaats maar ook Horse Guard Parade.

Natural History Museum

Het Natural History Museum London is een wereldberoemde museum die een fascinerende verzameling natuurlijke wonderen herbergt. De geschiedenis van het museum gaat terug tot het midden van de 19e eeuw, toen architect Francis Fowke een wedstrijd won om het gebouw te ontwerpen. De verbluffende architectuur van het museum is een bewijs van de visie van Fowke, met zijn ingewikkelde houtsnijwerk en rijkelijk versierde interieurs.

Het Natural History Museum London herbergt een enorme collectie specimens en tentoonstellingen die de diversiteit van het leven op aarde laten zien. In de belangrijkste galerijen van het museum zijn enkele van de meest spectaculaire tentoonstellingen ooit te zien, waaronder dinosaurusskeletten, ingewikkelde mineraal- en edelsteenontwerpen en de Evolution Gallery.

Bezoekers kunnen ook de vele interactieve tentoonstellingen van het museum verkennen, die een praktische ervaring van de natuurlijke wereld bieden. Een van de beroemdste tentoonstellingen is het Diplodocus-skelet, dat trots in de grote zaal van het museum staat. De tentoonstellingen van het museum veranderen en evolueren voortdurend, en er worden voortdurend nieuwe exemplaren en tentoonstellingen toegevoegd.

Naast de indrukwekkende verzameling specimens en tentoonstellingen is het Natural History Museum London ook een centrum voor onderzoeks- en conserveringswerk. De wetenschappers en onderzoekers van het museum zijn toegewijd aan het bestuderen van de natuurlijke wereld en haar vele wonderen, met bijzondere aandacht voor biodiversiteit en evolutie.

Misschien wel het allerleukste van het museum is dat deze gratis te bezoeken is. Je kunt het museum goed bereiken door de metro te nemen uit te stappen bij South Kensington. Dit metro station ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het museum

Hyde Park

Hyde Park is een historische en pittoreske bestemming in Londen, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Oorspronkelijk eigendom van Westminster Abbey, werd het park in 1536 door koning Hendrik VIII toegeëigend als jachtgebied. In de loop van de tijd is het park uitgegroeid tot een uitgestrekt stadspark van 350 hectare en is het nu het grootste van de parken en groene ruimten in Londen.

Als Koninklijk Park staat het ook op de monumentenlijst, met een unieke mix van natuurlijke schoonheid en culturele betekenis. Het park heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de stad, en de evolutie ervan is een bewijs van het steeds veranderende landschap van Londen.

Hyde Park herbergt een groot aantal attracties en activiteiten waar bezoekers van kunnen genieten. Van het Serpentine Lake tot Marble Arch, Speakers' Corner en de Diana, Princess of Wales Memorial Fountain, er is voor iedereen iets te ontdekken. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan diverse activiteiten, zoals varen, fietsen en paardrijden.

Het park grenst aan Kensington Gardens, waar Kensington Palace is gevestigd, de voormalige residentie van prinses Diana. Het Victoria and Albert Museum, het Natural History Museum en het Science Museum liggen ook op loopafstand, waardoor Hyde Park een centrum van culturele en amusementsactiviteiten is.

Hyde Park is een essentieel onderdeel van de Londense cultuur en identiteit. Als Koninklijk Park is het nog steeds eigendom van de Britse koninklijke familie, maar is het vrij / gratis toegankelijk voor het publiek. Het is al eeuwenlang een verzamelplaats voor Londenaren, met evenementen variërend van muziekfestivals tot politieke demonstraties die plaatsvinden in de open ruimtes.

Het park is een symbool van de toewijding van Londen om zijn natuurlijke schoonheid te behouden en tegelijkertijd zijn culturele erfgoed te omarmen.

British Library's

Het monumentale gebouw van de British Library is een wonder van architectonisch ontwerp en kenmerken. Het gebouw, gelegen in Londen, is ontworpen door architect Colin St. John Wilson en geopend in 1998. Het beschikt over een opvallende buitenkant van rode baksteen en een enorm, met licht gevuld atrium dat dienst doet als middelpunt van het gebouw.

De bibliotheek herbergt ook een aantal unieke en innovatieve kenmerken, zoals een ultramodern conserveringscentrum en een enorme ondergrondse opslagfaciliteit met miljoenen boeken en manuscripten.

Deze architectonische vormgeving en kenmerken maken het monumentale gebouw van de British Library tot een must-see bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne architectuur en design.

Het monumentale gebouw van de British Library is ook van groot historisch en cultureel belang. Als nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk omvat de collectie van de bibliotheek meer dan 2000 jaar menselijke ervaring, van oude Chinese orakelbeenderen tot hedendaagse kranten. De collectie van de bibliotheek omvat meer dan 300.000 boeken gewijd aan het onderzoek van menselijke culturen uit heden en verleden.

De bibliotheekcatalogus van verluchte manuscripten, die meer dan 3.000 afbeeldingen uit de 8e tot 15e eeuw bevat, biedt een kijkje in de kunst en cultuur van Groot-Brittannië en daarbuiten. De rol van de bibliotheek bij het behouden en delen van deze enorme verzameling kennis en geschiedenis maakt het tot een essentiële instelling voor wetenschappers, onderzoekers en iedereen die geïnteresseerd is in het culturele erfgoed van de wereld.

Naast zijn historische en culturele betekenis dient het monumentale gebouw van de British Library ook als een belangrijk onderzoeks- en informatiecentrum. De bibliotheek biedt een scala aan diensten en bronnen, waaronder toegang tot miljoenen boeken, manuscripten en ander materiaal.

De British Library is de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk en behoort tot de grootste bibliotheken ter wereld. De bibliotheek herbergt ruim 150 miljoen documenten. De bibliotheek kan dagelijks gratis worden bezocht.

Sky Garden

Sky Garden London is een unieke en verbluffende attractie gelegen in het hart van de stad. Het is de hoogste openbare tuin van Londen en biedt bezoekers een 360 graden uitzicht op de iconische skyline. De toegang tot Sky Garden is volledig gratis, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Bezoekers krijgen toegang tot de tuin door online een gratis kaartje te reserveren, dat elke maandag wordt vrijgegeven. Sky Garden London is een bestemming die je absoluut moet bezoeken voor iedereen die de schoonheid van Londen vanuit een uniek perspectief wil ervaren.

Een van de belangrijkste kenmerken van Sky Garden London is het adembenemende uitzicht over de stad. Bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de skyline van Londen vanaf het openluchtterras, dat wordt omgeven door weelderig groen en exotische planten.

De tuin herbergt een verscheidenheid aan mediterrane en Zuid-Afrikaanse planten, waaronder olijfbomen, agapanthus en paradijsvogel. Naast het adembenemende uitzicht beschikt Sky Garden London ook over twee restaurants en twee bars, die bezoekers een scala aan eet- en drinkgelegenheden bieden.

Of u nu wilt genieten van een maaltijd met uitzicht of van een cocktail wilt genieten terwijl u geniet van het adembenemende landschap, Sky Garden London heeft voor ieder wat wils.

Borough Market

Borough Market is een historische markt in de wijk Southwark in Londen. De markt heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de 13e eeuw, en heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan. Oorspronkelijk was het een groothandelsmarkt, maar het is uitgegroeid tot een populaire bestemming voor zowel foodies als shoppers.

Tegenwoordig is Borough Market een gedeeltelijk overdekte winkelmarkt gelegen aan Southwark Street en Borough High Street, net ten zuiden van Southwark Cathedral en het zuidelijke uiteinde van London Bridge.

Een van de belangrijkste trekpleisters van Borough Market is het grote aanbod aan eten en drinken. Met meer dan 100 kraampjes, stands, restaurants, bars en winkels kunnen bezoekers een scala aan speciale producten, straatvoedsel en lokale delicatessen vinden.

De markt biedt een scala aan keukens, van traditionele Britse gerechten tot internationale gerechten, en heeft iets voor elke smaak en dieetvoorkeur. Bezoekers kunnen van alles proeven, van ambachtelijke kazen en vleeswaren tot versgebakken brood en gebak. De markt biedt ook een selectie ambachtelijke bieren, wijnen en sterke dranken, waardoor het een geweldige plek is voor een drankje en een hapje.

Het kopen van producten, eten en drinken is dan niet gratis, maar de markt zelf kun je gratis bezoeken en is een leuke activiteit.

Tate Modern

Tate Modern, gevestigd in Londen, is een wereldberoemd museum voor internationale moderne en hedendaagse kunst. Het museum opende zijn deuren in 2000 en is sindsdien een mijlpaal geworden vanwege zowel de indrukwekkende collectie als de unieke architectuur van het gebouw zelf.

Het gebouw was oorspronkelijk een elektriciteitscentrale, maar onderging een aanzienlijke transformatie om het museum te worden dat het nu is. De transformatie van het gebouw was een subversieve daad, aangezien het aanvankelijk niet bedoeld was als museum, maar eerder als een statement over de kracht van kunst en haar vermogen om ruimtes te transformeren.

De collectie van Tate Modern is enorm en divers, met werken van kunstenaars over de hele wereld. De tentoonstellingen van het museum veranderen voortdurend en er worden regelmatig nieuwe en spannende werken toegevoegd. Bezoekers kunnen moderne en hedendaagse kunst van over de hele wereld ontdekken, en de toegang tot de galerie is gratis.

Het museum organiseert ook speciale tentoonstellingen en activiteiten, zoals de officiële ontdekkingstocht van Tate Modern/ Enkele van de afgelopen tentoonstellingen in het museum omvatten werken van gerenommeerde kunstenaars als Modigliani, Giacometti en Wolfgang Tillmans.

Naast de indrukwekkende collectie en tentoonstellingen biedt Tate Modern unieke kenmerken en attracties die het tot een must-visit bestemming voor kunstliefhebbers maken. De locatie van het museum aan de oever van de rivier de Theems biedt een prachtig uitzicht over de stad.


Reacties
Categorieën