Zoo Berlijn
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/28/2024
6 min

De top 7 van de mooiste dierentuinen in Duitsland 2024

01/28/2024
6 min

Dierentuinen zijn niet alleen geliefd bij de gezinnen met kinderen, ook stelletjes en volwassen gaan graag naar dierentuinen. In Nederland hebben wij relatief veel dierentuinen naar een aantal grote ook diverse kleinere dierentuinen. Maar wist je dat je een dierentuin wil bezoeken ook heel goed terecht kunt in Duitsland?

Direct over de grens vind je een aantal dierentuinen waaronder Tierpark Nordhorn maar ook iets verder Duitsland in vind je verschillende mooie dierentuinen. De dierentuinen in Duitsland zijn over het algemeen goedkoper dan in Nederland en minstens zo mooi.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste dierentuinen in Duitsland voor je op een rij gezet. Leuk voor een dagje weg om te combineren tijdens je vakantie in Duitsland. De dierenparken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de dierentuin.

Zoo Berin / Zoologischer Garten

In de lijst met de mooiste dierentuinen van Europa staan ook veel oude dierentuinen, Berlijn is er hier één van. Berlin zoo wordt ook wel De Zoologischer Garten Berlin genoemd en ligt in het centrum van Berlijn. .

De Berlijne Dierentuin is zeer populair er trekt vele bezoekers, het kan ook niet anders met meer dan 20.000 dieren. Een van de hoogtepunten in deze dierentuin is het gigantische aquarium waar niet alleen vissen te bekijken zijn maar ook reptielen en amfibieën.

Dierenpark Berlijn staat bekend als de dierentuin in Europa met de meeste diersoorten er zijn meer dan 1400 verschillende diersoorten naast veel bekende soorten zoals de leeuwen, nijlpaarden, oerang-oetans en giraffes. Maar ook onbekendere diersoorten zijn te bewonderen in deze prachtige dierentuin. De dierentuin Berlijn draagt bij aan verschillende fokprogramma's voor bedreigde diersoorten over de hele wereld.

Berlijn Zoo is te groot om in 1 dag helemaal te bewonderen, een overnachting is dan ook wel aanbevolen. Hotelspecials heeft vele hotel in de buurt van de dierentuin en ook nog eens aantrekkelijk geprijsd zodat jij ook alle 1400 soorten kunt gaan bekijken.

Allwetterzoo Münster

Op ongeveer een uur van de Nederlandse Grens vind je de Allwetterzoo Münster. Een leuke dierentuin ook zeer geschikt met kinderen. Want buiten de 3000 dieren is er ook veel te beleven, zoals leuke loopbruggen, safaripaden,  (educatieve) voershows en nog veel meer. De naam allwetterzoo zegt het al de dierentuin heeft ook veel overdekte gedeeltes dus ook bij een dag minder mooi weer is de Allwetterzoo Münster een goede keuze.

In één van de overdekte gedeeltes van de dierentuin vind je een paardenmuseum met veel informatie over lokale paardenrassen. Voor de kinderen zijn er mechanische paardjes waarop ze rond kunnen rijden. Ook een leuk is de overdekte tropische vogeltuin en het aquarium. Buiten vind je uiteraard ook vele dieren waaronder zeeleeuwen, pinguïns, gieren, apen en olifanten.

De oppervlakte van de dierentuin is ongeveer 35 hectare en is hiermee de grootste dierentuin in de buurt van de Nederlandse grens. De dierentuin is ook goed te combineren met de stad Münster. In de winter is de stad prachtig versierd in de kerstsfeer ook de kerstmarkten in Münster zijn een aanrader.

Wil je overnachten in Münster ondanks de geringe afstand van de grens met Nederland, Parkhotel Hohenfeld Münster is een goede keuze als het om hotels gaat. Dit mooie 4 sterren hotel is gunstig gelegen en betaalbaar.

Tierpark Hagenbecks (Hamburg)

Vanaf Groningen rij je ongeveer in 3 uur naar de dierentuin in Hamburg. De rit is misschien een beetje ver voor alleen een dierentuin maar is zeker de moeite waard. Ook goed te combineren met Hamburg zelf een prachtige stad en zeer geschikt voor een stedentrip.

De Dierentuin uit 1907 is niet de grootste dierentuin in Duitsland en heeft een oppervlakte van ongeveer 19 hectare. Ondanks de dierentuin al meer dan een eeuw bestaat is het één van de modernste dierentuinen en behoort ook tot de meeste diervriendelijke dierentuinen. Je ziet hier geen dieren in kooien maar natuurlijke barrières tussen de dierensoorten en het publiek.

In de dierentuin leven ongeveer 1800 dieren, er is een mooie mix van verschillende diersoorten. er zijn verschillende leefomgevingen ontwikkeld zoals de arctische afdeling met o.a. ijsberen en pinguïns. Maar je hebt ook een Afrika Panorama en een olifanten verblijf van 8000 m². Minstens zo mooi is het tropen-aquairum waar je ook reptielen en spinnen kan bewonderen.

Lindner Park-Hotel Hagenbeck is een zeer goed 4 sterren hotel nabij de dierentuin maar ook het centrum is vanuit het hotel goed bereikbaar.

Zoologischen Garten Köln (Kölner Zoo)

Zoologischen Garten Köln is een bijzondere dierentuin, de dierentuin is niet extreem groot maar heeft wel meer dan 10.000 dieren en 700 verschillende soorten dieren over de hele wereld. De binnen en buitenverblijven zijn ruim. Het olifanten verblijf bijvoorbeeld met 10 Aziatische Olifanten is één van de grootste verblijven van Europa. De Hippodrom is ook een bijzondere blek waar je Nijlpaarden en Nijlkrokodillen kan bewonderen.

Het aquarium is ook een pareltje met verschillende onderwaterwerelden van rivieren, zeeën, oceanen. Het aquarium is niet alleen mooi maar ook nog een educatief. Dit is natuurlijk niet alles wat je kunt bekijken en beleven in de dierentuin, wat je komt vele bijzondere dieren tegen en mooie plekken zoals de insecten- en de vlindertuin.

Een ander groot voordeel van de Kölner Zoo is dat de dierentuin vanuit Nederland goed te bereiken is. Köln is ook zeer geschikt voor een citytrip in combinatie met de dierentuin. Hotelspecials heeft een mooi aanbod van hotels in Keulen.

Zoo Osnabrück

Zoo Osnabrück is ook een dierentuin die vanaf de Nederlandse grens goed te bereiken is. In 1936 is de Dierentuin geopend met inheemse diersoorten. Tegenwoordig zijn er ongeveer 300 verschillende soorten met vooral veel exotische diersoorten. De dierentuin heeft een oppervalte van ruim 23 hectare.

Als je Zoo Osnabrück bezoekt lijkt wel dat je een wereldreis maakt. Je gaat in de dierentuin door verschillende werelddelen met de bijhorende decors, landschappen en dieren. De laatste jaren zijn veel nieuwe gedeeltes in het park gebouwd waaronder de Unterirdischer Zoo met verschillende gravende diersoorten.

Het werelddeel Afrika speelt een grote rol je vind in het Afrika gedeelte o.a. Afrikaanse Olifanten, witte neushoorns, diverse apensoorten en nog veel meer. Een andere schitterende plek is de tijgertempel van Angkor met Sumatra tijgers.

Select Hotel Osnabrück is een goede keuze als je wil overnachten in Osnabrück eenvoudig en goed te reserveren die Hotelspecials.nl

Leipziger Zoo

Leipziger Zoo is een dierentuin in Leipzig op ongeveer 5 uur rijden van de Nederlandse grens. Leipzig zelf is ook een interessant stad om te bezoeken, een stedentrip om de stad en de dierentuin te bezoeken is dan ook een aanrader.

De dierentuin Leipzig is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het is namelijk één van de dierentuinen met de meeste diersoorten in Europa. Naast de vele diersoorten die je vind in de Leipziger dierentuin vind je hier ook bijzonder dieren zoals het Chniese Schubdier en de Siberische Tijgers.

Een geweldige plek in de dierentuin het overdekte regenwoud, naast vele bijzondere planten en exotische dieren kom je hier ook honderden apen tegen. Het is de op één na grootste binnenregenwoud te wereld en echt de moeite waard om te bezoeken. Naast het regenwoud zijn er meer mooie verblijven en plekjes in de dierentuin

Hotelspecials heeft een groot aanbod als het gaat om hotels in Leipzig en in de directe omgeving. Naast luxe hotels zijn er ook budget accommodaties.

Stuttgart Zoo (Wilhelma Zoologisch-Botanischer Garten)

De laatste dierentuin in de lijst is zeker niet de minste dierentuin. Stuttgart Zoo ligt op ongeveer 4 uur rijden van Nederland. Het is een dierentuin in combinatie met een unieke botanische tuin. Het park is fantastisch aangelegd en er valt veel te zien en te beleven. Je vind hier niet alleen vele dieren en diersoorten maar ook de biodiversiteit qua planten, bomen, bloemen is ongekend.

De dierentuin is bij de Nederlandse bezoekers niet zo bekend en dat is bijzonder het behoort echt tot de mooiste dierentuin in Duitsland en Europa. De combinatie van flora en dieren is schitterend en verveeld ook geen moment.

De dierenverblijven zijn mooi en zeer ruim, leuk is dat de dierenverblijven goed verdeeld zijn over het hele park dus telkens kom je weer prachtige dieren tegen. De hoogte punten van Stuttgart Zoo zijn het Aquarium, de populatie beren en de orchideeën.

Wil jij overnachten en ook Stuttgart zelf verkennen? Bekijk dan eens het Novum Hotel

Reacties
Categorieën