hamburg
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/28/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Hamburg 2024

01/28/2024
3 min

Havenstad Hamburg wordt vaak overgeslagen als het om stedentrips gaat. Dit is eigenlijk een schande, de stad heeft veel te bieden en is ook nog eens vanaf de Nederlandse grens bij Groningen zeer goed te bereiken.

Hamburg heeft een bruisend uitgaansleven en gebouwen met een bijzondere architectuur, het is een stad met prachtige bezienswaardigheden en zit vol contrasten. De reisgidsen op deze pagina over Hamburg vertellen je meer over de rijke geschiedenis, de vele bezienswaardigheden en de mooiste plekjes.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een link van Bol.com, een uitgebreide beschrijving toegevoegd. Via de link van de Bol.com kun je de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Tui reizen is een uitstekende partner als het gaat om stedentrips. Dit geldt ook zeker voor Hamburg een aantrekkelijk aanbod! 

De Groene Reisgids - Hamburg weekend

 • Met extra aandacht voor de must sees en must do's in Hamburg
 • Hamburg in 3 dagen: met een uitgewerkt reisplan
 • Meer dan 100 adressen om gezellig te tafelen, een glaasje te drinken, uit te gaan of te shoppen
 • De hoogtepunten van Hamburg, met de handige Michelin sterrenbeoordeling
 • Overzichtelijke stadsplattegronden op basis van de beproefde Michelincartografie

Time to momo - Hamburg

Met de time to momo reisgids Hamburg op zak kun je 100% onvoorbereid het vliegtuig in stappen en op je eigen tempo de stad ontdekken aan de hand van tips van locals. We leiden je met onze routes langs de échte highlights van Hamburg en onze favoriete restaurants, cafeetjes, musea, galeries, winkels en bezienswaardigheden: langs de plekken in onze stad waar we zelf graag komen en een leuke tijd hebben. Dus misschien kom je ons wel tegen! Zo sla je de drukke shopboulevards over en wandel je, onderweg een must see meepikkend, via een fijn restaurant naar de leukste conceptstores. Wij willen dat je 100% van je stedentrip Hamburg geniet!

Wil je nog meer uit je stedentrip naar Hamburg halen? Download de Hamburg routes dan ook gratis in onze time to momo app met de code die je achterin de stedengids vindt.

Dominicus Bremen, Bremerhaven en Hamburg

Deze Dominicus stedengids geeft een duidelijk beeld van de twee internationale havensteden Hamburg en Bremen. De geschiedenis van beide steden en de actuele situatie wordt aangevuld met achtergronden, cultuur of leuke eigenaardigheden. Natuurlijk ontbreekt ook de nodige praktische informatie niet, waardoor de bezoeker nergens lang naar hoeft te zoeken. Verdwalen zal met dit boek in de hand niet snel lukken, hoewel het eigenlijk wel aan te raden is!

HAMBURG is na Berlijn de belangrijkste Duitse stad, een veerkrachtige stad die steeds weer als een feniks uit zijn as herrijst. Sterk en hard, maar ook groot, groots, ruig en spannend. Een mooie stad om in te winkelen, maar ook uitgaan kan hier prachtig. Een stad om eindeloos te ontdekken en met een grote kans je volledig in te verliezen.

BREMEN heeft een romantische en gezellige historische kern met daaromheen de steeds meer opbloeiende kennisindustrie. Een stad met bijna meer groen dan bebouwing. Bremerhaven, de nieuwe, moderne haven van 60 km ten noorden van Bremen, is gericht op de toekomst en voorzien van veel uiteenlopende grote musea. Net buiten Bremen vind je een lekker groen en schoon watergebied om te wandelen, te fietsen, te varen en cultuur op te snuiven.

Merian live! - Hamburg

De reisgids met veel informatie over:

 • Winkelen
 • Uitgaan
 • Eten & Drinken
 • Overnachten
 • Wandelingen
 • Excursies
 • Bezienswaardigheden.

ANWB Extra - Hamburg

ANWB Extra reisgids Hamburg - Duitsland

Ontdek Hamburg met de compacte reisgids ANWB Extra Hamburg!
Hamburg is een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Een van de redenen is een bezoek aan de haven, na de Rotterdamse de grootste containerhaven van Europa. Hamburg is ook ongelofelijk groen, maar liefst 250.000 bomen langs de straten zorgen voor genoeg frisse lucht.

De ANWB Extra reisgids Hamburg biedt naast diverse routes door de stad en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je citytrip niet mag missen. Vaar mee met de rondvaart door de haven, beklim de kerktoren van de barokke St. Michaelis of flaneer over een van de 19e-eeuwse promenades van Jungfernstieg.

Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de handtas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor overnachten, winkelen, eten en drinken en uitgaan.

Reacties
Categorieën