Gautemale
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
02/04/2024
3 min

De top 4 van de beste reisgidsen voor Guatemala 2024

02/04/2024
3 min

Het land Guatemala in Midden-Amerika een land vol bezienswaardigheden voor cultuur- en natuurliefhebbers.Het landschap van Guatemala is een aaneenschakeling van jungle en heeft veel vulkanen. In combinatie met de vele bezienswaardigheden waaronder de Maya Tempels maakt dit Guatemala zeer geschikt als vakantieland.

Als jij meer te weten wil komen over Guatemala of juist je vakantie naar dit prachtige land goed wil voorbereiden raad ik je één van de reisgidsen aan op deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Via de link kun jij de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Bekijk de reizen van Sawadee eens als je interesse hebt in Guatemala! De rondreizen zijn door een ringetje te halen en een echte aanrader.

Trotter Guatemala - Belize

De onmisbare gids voor echte trotters

  • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
  • 22 kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terug vindt

Rough Guide Guatemala

  • ONTDEK elk deel van Guatemala en maak daarbij gebruik van de heldere plattegronden en kaartjes.
  • BEPAAL wat je wilt zien en laat je daarbij inspireren door de mooie foto's.
  • LEES de deskundige achtergrondinformatie, van de rauwe lokale fiëstas tot de indrukwekkende Maya-ruïnes.
  • VERTROUW op onze selectie van de beste plekken om te overnachten en te eten.

Dominicus - Guatemala, Belize en Honduras

Guatemala, een land van tradities en kleurige klederdracht, van tempels uit het verleden, van een overweldigende natuur met actieve vulkanen, dichte jungles en een enorme diversiteit aan flora en fauna. Tevens een land met een heftig verleden van lange burgeroorlogen en gewelddadige machtswisselingen.

Verschillende trekpleisters, zoals Antigua, het meer van Atitlán en de tempels van Tikal, bewijzen al jarenlang hun waarde en zullen altijd blijven behoren tot de hoogtepunten van een reis door Guatemala. Andere gebieden zijn nog niet of nauwelijks geëxploiteerd, maar hebben wel de potentie een belangrijke toeristische attractie te worden. Zoals de recent opgezette ecologische projecten waar de reiziger die geïnteresseerd is in natuur en duurzaamheid zijn hart kan ophalen.

Een bezoek aan Guatemala laat zich goed combineren met een bezoek van enkele dagen of weken aan de buurlanden Belize en Honduras. Deze twee landen, die beide over een lange Caribische kustlijn beschikken en over een archipel van eilanden, gedrapeerd langs het een na grootste koraalrif ter wereld, vormen een mooie aanvulling op een reis door Midden-Amerika.

Marja Kusters maakte vele reizen door Latijns-Amerika. Ze geeft les op de Hogeschool Utrecht.

Guatemala

Guatemala is een land van veel geweld. Natuurgeweld in vorm van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en orkanen. Maar ook menselijk geweld is een constante in de geschiedenis van het land. Na 36 jaar burgeroorlog brachten de vredesakkoorden die in 1996 werden getekend nieuwe hoop. Van alle veranderingen die toen werden beloofd is vooralsnog echter maar weinig terechtgekomen.

Ongeveer de helft van de bevolking van Guatemala stamt direct af van de bouwers van een van de grote precolumbiaanse culturen in Amerika. Het land telt meer dan twintig verschillende volken met Maya-wortels en een voortlevende Maya-cultuur. Met de komst van de Spaanse kolonisten werden de indígenas (inheemsen) gedegradeerd tot tweederangs burgers, en dat zijn ze vandaag de dag nog altijd. Verbetering van hun situatie en beëindiging van hun stelselmatige discriminatie is een voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van Guatemala.

Singlereizen Sawadee

Reacties
Categorieën