Ardennen Wintersport
Wintersport
Ramon Kuiters
Wintersport
01/24/2024
3 min

De mooiste 7 skigebieden in België 2024 (Wintersport)

01/24/2024
3 min

Bij Wintersport word er niet meteen aan België gedacht dat de Nederland bijvoorbeeld dichtbij wil skiën of snowboarden wordt er veel gekozen voor Winterberg terwijl België ook een optie kan zijn. De voorwaarden moet wel zijn dat er sneeuw valt anders gaat het helaas niet lukken. 

In totaal zijn er 12 plekken waar jij kunt genieten van de wintersport in België. De gebieden zijn niet alleen geschikt voor het langlaufen, maar ook voor het skiën en snowboarden. De skigebieden in de Ardennen zijn niet te vergelijken met de berggebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, maar is zeker leuk voor een dagje of een korte weekendje wintersporten. 

Een dagje of een weekendje skiën in de Belgische Ardennen is zeker mogelijk (de begin Ardennen ligt op ongeveer 80 à 90 kilometer van Maastricht). Maar welke skigebieden zijn nu het meest geschikt en het leukste in België? Voor deze pagina heb ik de 7 leukste wintersport gebieden voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. 

Tip: Wil je overnachten in de Belgische Ardennen om langer te kunnen genieten van je Wintersport? Kijk dan eens bij Heerlijkehuisjes.nl voor de mooiste vakantiehuizen. 

Ovifat

Ovifat is een skigebied dat is gelegen in de Hoge Venen. In totaal zijn er 3 skipistes met ongeveer 2 kilometer aan pistes. In Ovifat is snowboarden niet toegestaan helaas. Skiën gelukkig wel. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht. 

Ovifat ligt op iets meer dan een uur van Ovifat en zeer geschikt voor een dagje. In het weekend kan het heel druk zijn doordeweeks is het hier vaak rustig. In totaal zijn hier 3 liften en de maximale hoogte is 600 meter. 

Baraque de Fraiture

Baraque de Fraiture is het hoogst gelegen skigebied in België. Ondanks dat Baraque de Fraiture het hoogste wintersport gebied is, is uitstekend te bereiken, het skigebied ligt op ongeveer een kilometer van de snelweg. 

In het skigebied ligt 2 kilometer aan skipistes, ondanks de hoogte van het skigebied zijn de pistes ook zeer geschikt voor de beginnende wintersporter (skiën en snowboarden). De hellingen zijn vrij eenvoudig. Het skigebied heeft 3 skiliften. In het hoogseizoen kan het hier goed druk zijn. De hoogte van het wintersportgebied is tussen de 565 en 650 meter. 

Val de Wanne

Val de Wanne is een skigebied dat ook goed met de trein te bereiken is het station ligt op ongeveer 4 kilometer van het skigebied. Vanaf het station kun je eenvoudig met de bus naar de pistes. 

Val de Wanne heeft de lange piste in België van ruim een kilometer. In totaal zijn er ruim 2 kilometer aan pistes met 2 liften. Naast skiën en snowboarden zijn er ook langlauf mogelijkheden. Je vind hier diverse langlaufroutes zelfs een prachtige route van 8 kilometer. 

De hoogte van dit skigebied zit tussen de 360 tot 500 meter en is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. 

Thier des Rexhons - Spa

Het skigebied Thier des Rexhons – Spa heeft 1 piste met een lente van 600 meter. Aan de zijkant van deze afdeling is nog een korte afdeling voor sleetjes. Er is 1 lift deze ligt kan op drukke dagen een wachtrij hebben. 

In het kleine skigebied zijn ook drie langlauf parcoursen te vinden. Van drie, vijf en tien kilometer. Verder vind vind je hier een restaurant en kun je hier je wintersport materialen huren waaronder sleetjes. 

Le Monty- Liernieux

Het skigebied Le Monty - Lierneux heeft 2 blauwe pistes met een totale lengte van 1,2 kilometer. Er zijn 2 liften beschikbaar en de hoogte ligt tussen de 430 en 510 meter. Naast de mogelijkheid voor skiën kun je hier ook rodelen en langlaufen. 

Voor de liefhebbers van het langlaufen is er zelfs nog te kiezen. Je hebt hier 3 parcours waarvan de langste 10 kilometer is. 

Mont des Brumes

Mont Des Brumes is een skigebied voor de licht gevorderde wintersporter. De piste is 850 meter lang maar heeft wel een flinke hellingsgraad. In totaal ligt hier 1,1 kilometer aan pistes. Met 3 liften. 

Een voordeel van dit skigebied is dat de piste op het noordwesten zijn gelegen en de zon minder snel vat krijgt op de sneeuw en is omstandigheden hier langer goed blijven. Ondanks dit grote voordeel is het skigebied vergeleken met de andere skigebieden in België vaak rustig. 

Skiën Ferme Libert

Ski- en sleepiste van de Ferme Libert ligt in de buurt van het leuke dorpje Malmedy. De piste van een lengte 500 meter en is geschikt om vanaf te skiën, snowboarden en te sleeën. Skiën, Sleeën en snowboarden is hier gratis, wel betaal je voor het gebruik van de lift. De hoogte ligt tussen de 400 en 500 meter. 

Ontdek uw ideale vakantiehuis op heerlijkehuisjes.nl

Reacties
Categorieën