Groningen
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
05/15/2024
4 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor de provincie Groningen 2024

05/15/2024
4 min

De provincie Groningen is een verborgen parel in Nederland met een rijke geschiedenis en cultuur die wacht om ontdekt te worden. Niet alleen de stad Groningen is interessant de provincie heeft je nog veel meer te bieden, kijk maar naar de prachtige plaatsen Bourtange, Appingedam en Winsum. Ook zijn er vele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn.

Wist je trouwens dat de provincie Groningen ook zeer geschikt is voor mooi wandelingen en fietstochten? De reisgidsen op deze pagina laten je de mooiste routes zien. In de reisgidsen zijn niet alleen routes te vinden maar nog veel meer mooie plekjes in Groningen.

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids waaronder de waardering en de recensies.

Time to momo - Groningen

Op pad in de stad, of liever op avontuur op het platteland? Met deze gids kan het allebei

Of je jezelf nou graag omringt met stadse bedrijvigheid of liever het einde van de wereld opzoekt, in de Noord-Nederlandse provincie Groningen kan het allemaal! Binnen no-time laat je het studentengedruis van de gelijknamige hoofdstad achter je en sta je midden in de natuur, op een sup of op het erf van een boerderij.

Maak kennis met de tradities, streekproducten en ambachten van Groningen in dorpjes en stadjes die overal in het landschap opduiken. De 32 trips, samengesteld door onze local Karen, brengen je op de creatiefste, groenste en gezelligste plekken van Groningen. Een opperbeste plek om te onthaasten. Op pad in de stad, of liever op avontuur op het platteland?

Met deze gids kan het allebei

 • Maak je ideale dagje uit, weekendje weg of weekje avontuur op basis van de diverse trips in het boek
 • Fotografie en content mogen gebruikt worden voor producties
 • Auteur beschikbaar voor interviews
 • Met veel achtergrondinformatie over onder meer wadlopen en de typisch Groninger borgen (stenen landhuizen)

ANWB fietsgids 1 - Groningen en Drenthe

ANWB Fietsgids Groningen en Drenthe

De 240 meest populaire fietsroutes zijn gebundeld in een serie van 8 nieuwe fietsgidsen. Deze gids bevat een selectie van 30 routes in de omgeving Groningen en Drenthe. De fietsroutes hebben een lengte variërend van 10-55 kilometer en gaan altijd via knooppunten. De routes zijn gekenmerkt met de verschillende landschaptypes die Nederland rijk is, zo is in één oogopslag duidelijk of de routes door duin, bos of door de polder, langs rivieren of door de stad lopen.

Ook verkrijgbaar in de regio's; Friesland, Kop van Overijssel; Achterhoek, Twente en Salland; Veluwe, Utrecht oost, Flevoland en Gelderse rivieren; Noord-Holland en Texel; Zuid-Holland en Utrecht west; Zeeland, Brabant west en midden; Limburg en Brabant oost.

USP's:

 • Alle fietsroutes gaan via knooppunten
 • 30 routes per gids
 • Met leuke bezienswaardigheden en horeca onderweg

Rondje Groningen

De mooiste plaatsen van Groningen.
Ontdek Groningen eens per fiets. De beschreven routes in dit boek voeren u over de mooiste Groningse natuurgebieden, langs meren en diepen en door prachtige plaatsen als Wedde, Appingedam en Bedum.
Maar... fietsen maakt hongerig. Daarom bevat dit boek ook een aantal heerlijke picknickrecepten.

Rondje wandelen Groningen

11 prachtige wandelingen door het Groningse landschap en 6 heerlijke recepten om klaar te maken en mee te nemen voor onderweg. De afstand van de wandelroutes variëren tussen de 8 en 36 kilometer vanaf verschillende startplaatsen. Bij een aantal routes is het mogelijk om te kiezen voor een korte of een lange versie van de route. De routebeschrijving wordt hier en daar afgewisseld met een stukje extra informatie over de natuur of de geschiedenis van waar u zich op dat moment bevindt. Neem het boek mee tijdens uw wandeltocht en geniet nog meer van de omgeving.

111 plekken in Groningen die je gezien moet hebben

Groningen kent veel verborgen schatten. Ontdek het leugenbankje aan de Noorderhaven of maak een fietstocht door de Onlanden. Bedwing de hoogste klimmuur ter wereld, ga doe-het-zelven met professionele apparatuur in de Stadswerkplaats of suppen bij Teuntje de Slak. Proef de eierbal die het schopte tot cultureel erfgoed, ontspan in lusthof de Prinsentuin, strijk neer in het wielercafé van Groningen of op een van de mediterrane terrassen van de Via Vecchia.

Dick Vos wijst de weg naar 111 bijzondere en onvermoede plekken. Hij biedt de beste insidertips en toont aan dat er ‘niets boven Groningen’ gaat.

Alle fietsroutes in de regio Groningen

De 25 mooiste fietsroutes van het knooppuntennetwerk Voor wie van weidse landschappen en prachtige wolkenluchten houdt, is deze fietsgids een must. Maar Groningen biedt meer dan dat: coulisselandschappen, meren en nieuwe natuur. Geniet van de wierdendorpen, de middeleeuwse kerken en de borgen, molens en musea. In deze gids vindt u:

 • Uitgebreide historische en toeristische informatie bij 25 boeiende fietsroutes over het knooppuntennetwerk in de provincie Groningen.
 • Een lijst met fietsverhuuradressen.
 • Een overzicht van alle gepubliceerde fietsroutes van de regio Groningen, waaronder de te downloaden routes.
 • Een knooppuntenkaart met de 25 routes incl. locaties van horeca, musea, fietsverhuurbedrijven, etc.

ANWB waterkaart 2 - Noord-Groningen

ANWB waterkaart 2 - Waterkaart 2. Noord-Groningen


Reacties
Categorieën