Bloemenmarkt Groningen
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
02/05/2024
4 min

De top 7 van leukste markten tijdens Pasen 2024 (paasmarkten)

02/05/2024
4 min

Paasmarkten zijn één van de favoriete activiteiten tijden het Pasen. Pasen is voor veel markten en marktkooplieden het startsein voor het nieuwe seizoen. Onder normale omstandigheden zijn er diverse markten, deze beginnen al op goede vrijdag en gaan door tot 2 tweede paasdag. Kortom 4 dagen lang markten. 

Maar welke paasmarkten zijn nu de moeite waard, er zijn er zoveel en de één is nog mooier dan de andere. Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de leukste markten zijn het paasweekend. 

De markten in onze top 7 worden dus één van deze vier dagen gehouden. De markten worden uitgebreid besproken om je een goed beeld te geven en zijn ook redelijk goed verdeeld over Nederland. 

Paasmarkt Panningen 

Tweede Paasdag wordt in het Limburgse Panningen de traditionele Paasmarkt gehouden. Deze jaarmarkt is al jarenlang een begrip tot ver buiten de gemeente grenzen van Peel en Maas.

Tijdens de paasmarkt vind je zo'n drie kilometer aan marktkramen,  Hier staan ruim  400 marktlieden hun koopwaar aan de man proberen te brengen. Van het lekkerste food tot de mooiste aankopen bij de non-food kramen. 

De mega Paasmarkt in Panningen trekt jaarlijks normaal meer dan 30.000 bezoekers.

Goede vrijdagmarkt Deventer

De Goede Vrijdagmarkt in Deventer is één van de oudste en grootste jaarmarkten van het oosten van het land. De markt wordt traditioneel gehouden op de vrijdag voor Pasen (De goede vrijdag).

Tijdens de goede vrijdagmarkt kun je slenteren langs de circa 300 kramen, Het aanbod is zeer divers van geurende bloemen met de nieuwste en van allerlei food tot aan mooiste accessoires voor in huis.

De markt is te vinden op de Brink, de Zandpoort en in de Keizerstraat. Je vind hier niet alleen kramen maar ook aan vermaak voor de kinderen is gedacht denk hierbij aan een draaimolen en en paasboerderij. 

Paasmarkt Vlissingen

De paasmarkt in Vlissingen wordt gehouden op de eerste paasdag. Op de markt van Vlissingen staan ruim 150 kramen van marktkooplieden uit heel Nederland. 

De markt heeft een groot en divers aanbod. Op deze markt zijn traditioneel ook altijd diverse standwerkers aanwezig die op een leuke en humoristische manier hun handen proberen te verkopen. 

De Boulevard is een prachtig decor voor deze markt en het nodigt je uit om ook van het strand en Vlissingen zelf te genieten nu je er toch bent. 

Deze markt en Vlissingen wordt zeer goed bezocht tijdens de markt op Eerste Paasdag en niet alleen door de Zeeuwen zelf ook vele toeristen uit binnen- en buitenland.

Nijmegen

In het centrum van Nijmegen is het altijd een groot feest op Tweede Paasdag. Niet alleen de gigamarkt zorgt voor veel plezier en vermaak want er is nog veel meer te beleven. De activiteiten naast de grote warenmarkt zijn een kunstmarkt / boekenmarkt en veel vermaak voor de kinderen.  Uiteraard ontbreekt het ook niet aan muziek en gezelligheid. 

Op de Grote Markt, de Ganzenheuvel en het Koningsplein zijn de meeste activiteiten en muziek op het Marlenburgplein vind je een boekenmarkt, platen- en cd beurs en een kunstmarkt. De grote warenmarkt vind je in de volgende straten van Nijmegen: Burchtstraat-Grote Markt-Kelfkensbos-Hoogstraat-Molenstraat-Ziekerstraat en Pauwelstraat. 

De activiteiten zijn van 10.00 tot 17.00 

Bloemen Jaarmarkt Groningen

De vrijdag voor Pasen (goede vrijdag), wordt de binnenstad van Groningen traditioneel omgetoverd tot de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland. 

De Bloemen jaarmarkt bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de hele binnenstad van Groningen. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap en toebehoren: vrijwel alles is er te vinden want met bloemen en de tuin te maken heeft. 

Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote Markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof. Uiteraard kun je ook genieten van de weekmarkt die ook op vrijdag gehouden wordt in de binnenstad van Groningen. 

De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks normaal gesproken zo’n honderd duizend bezoekers, zowel uit Nederland als het buitenland, vooral komen er deze dag veel mensen Duitsland naar Groningen. 

Er is een groot bloemendepot waar iedereen zijn of haar gekochte waren gratis in bewaring kan geven en zo dus ongestoord verder kunt genieten van de markt en de stad zelf. Het bloemendepot is geopend tussen 09:00 en 18:00. De plek van het depot kan per jaar verschillen. 

Den Haag

In Den Haag zijn er vaak diverse markten tijdens de Pasen zowel in de binnenstad als in Scheveningen. De paasmarkt bij de Hofvijver aan de lange voorhout is één van de leukste paasmarkten. Deze prachtige locatie is alleen al een bezoek waard. 

De kerstmarkt is vanaf de zaterdag voor paasdag tot en met de Tweede Paasdag, kortom drie dagen lang feest. Op de Lange Voorhout vind je ongeveer 100 stand van kunst tot food een mooi en divers aanbod voor de liefhebber van mooie spullen. 

Vanaf de markt loop je zo naar de tweede kamer en het centrum van Den Haag binnen. Een prachtige centrale plek dat je makkelijk kunt combineren met het mooie Den Haag. 

Drachten 

In Drachten wordt traditioneel een grote en gezellige paasmarkt gehouden in het centrum van deze Friese stad. De markt loopt door het hele centrum van Drachten en naast deze grote markt is er ook nog een gezellige kermis aanwezig om het feest helemaal af te maken. Uiteraard is er ook muziek en ander vertier aanwezig. 

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl

Reacties
Categorieën