Benidorm
Spanje
Ramon Kuiters
Spanje
01/31/2024
6 min

De top 7 van de leukste plaatsen aan de Costa Blanca 2024

01/31/2024
6 min

De Costa Blanca valt onder de provincie Alicante en is gelegen aan de Middellandse Zee. Aan de Middellandse zee vind je 74 strand met 240 kilometer aan kustlijn. De Costa Blanca is de meeste bekende en toeristische kustlijn van Spanje.

Dat de Costa Blanca populair is, is zeker niet zonder reden. de prachtige baaien, stranden en natuurgebieden zorgen dat jij je niet hoeft te vervelen, en dan heb ik het nog niet eens over de bezienswaardigheden en dat attracties gehad. Wat de Costa Blanca ook zeer aantrekkelijk maakt zijn de leuke steden en dorpen.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 7 leukste steden, dorpen en badplaatsen aan de Costa Blanca. De plaatsen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Wist je dat je al reizen hebt  vanaf € 177,- inclusief vlucht en hotel als het om de Costa Blanca gaat? 

Calpe

Calpe staat ook wel bekend als Calp en is één van de belangrijkste toeristische kustplaatsen van de Costa Blanca. De twee trekpleisters in Calpe zijn Peñón d’Ifach en de Baños de la Reina.

Natuurpark / de berg Peñón de Ifa is een hoge berg van 330 meter die direct aan / in zee ligt. Dit natuurpark is een geweldige plek om wandelingen te maken. Je kunt tot aan de top lopen vanaf hier heb je ook een prachtig uit zicht.

Baños de la Reina is een Romeins complex wat ooit is gebruik als viskwekerij maar tegenwoordig is het een natuurlijk zwembad waar je uitstekend kunt zwemmen. Andere leuke plekken in Calpe zijn de 3 stranden en de vissershaven waar het meeste valt te beleven door gebrek aan een oude stadskern.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Calpe

Benidorm

Benidorm is uitgegroeid tot een van de bekendste badplaatsen in Europa en een van de meeste bezochte steden van Spanje. De stad straalt niet veel Spaans uit en is niet zo authentiek als veel andere plaatsen in deze top 7 van leukste plaatsen aan de Blanca Costa. Benidorm wordt juist vergeleken met Manhattan,

Je vind in Benidorm vele hotels en appartementen, drukke stranden veel horeca waaronder Nederlandstalige barretjes en restaurants. Benidorm is in de winter een overwinterplaats voor ouderen. De plek waar ook veel Nederland, Britten en Belgen overwinteren. In de zomer wordt Benidorm gezien als party bestemmingen waar naast veel jongeren ook diverse gezinnen komen hun vakantie te vieren.

Het centrum van Benidorm is klein en oude gedeelte is wel echte de moeite waard te bezoeken. De bezienswaardigheden buiten het nachtleven, de horeca, stranden en de winkeltjes zijn de Parochiekerk San Jaime uit de 18e eeuw en het park L'Aigüera

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Benidorm

Dénia

Dénia is tegenwoordig een moderne badplaats met 20 kilometer aan stranden, terwijl het ook een rijke historie heeft. Het is één van de oudste nederzettingen uit de regio. Het kasteel in Dénia komt uit de Islamitsche periode uit de 11e eeuw. Je kunt bij die kasteel een wandeling over de muren maken.

Andere mooie gebouwen in Dénia stammen uit de 18e en de 19e eeuw. Het sfeervolle plein Plaza de la Constitution met het oude stadshuis en Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

De haven van Dénia is nog steeds een belangrijke plek voor de stad naast dat hier elke nog visser hun vangst brengen, is het ook een belangrijkste jachthaven van de Costa Blanca. Ook is het de plek van de veerboten dit de verbinding zijn tussen het Spaanse vasteland en de Balearen.

Port Denia is een aanrader als het om hotels gaat in deze badplaats. Dit hotel ligt bij het strand en op een paar minuten van de haven van Dénia. Het hotel heeft 3 sterren en een heerlijk zwembad.

Alicante

Alicantie is de grootste stad van de Costa Blanca en tevens hoofdstad van de provincie Alicante. Het leuke aan Alicante is dat ondanks de toeristen het echt een Spaanse stad is gebleven. De meeste hoogte punten van de stad vind je in het oude stadsdeel Santa Cruz. Dit stadsdeel heeft nog een historische kern met een mooi kasteel die de moeite waard is om te bezichtigen. Dit kasteel ligt op een heuvel en heeft wisselende exposities. In Santa Cruz vind je ook vele leuke winkels en diverse concert en culturele zalen.

Een andere leuke plek om te bezoeken is de wandelboulevard Explanada de España, hier vind je onder andere een zeer grote jachthaven. Alicante heeft ook een zeer leuk strand dus de stad verkennen en zonnen is een goede combinatie. Over de stad verkennen, met de fiets kun je Alicante juist stekend verkennen.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Alicantie

Altea

Altea wordt gezien als één van de meeste authentieke kustplaats van de Costa Blanca. De stad bekend om zijn witte gevels, maar heeft ook vele bezienswaardigheden zoals het oude centrum (Altea Vella), De vissershaven, Nuestra Señora del Consuelo kerk met blauwe koepel en de promenade Paseo Marítimo.

Altea is ook zeer geschikt om lekker door heen te slenteren je hebt hier prachtige straten, leuke terrasjes en verrassende winkeltjes. De kust van Altea is het toeristische deel hier vind je ook vele hotels. Enkele luxe hotels liggen ook meer richting binnenland iets rustiger gelegen.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Altea

Jávea

Jávea wordt ook wel Xábia genoemd en is legen tussen Calpe en Dénia. Het dorp Jávea is een oud vissersdorp. In de haven is nog steeds vrijwel dagelijks de visvangst gebracht een mooi gezicht. De grootste inkomsten bron is de toerisme geworden in Jávea. In de zomermaanden zijn hier ook veel Belgen en Nederlanders die hier hun vakantie vieren.

Een prachtige plek in Jávea is het strand Grandadella, dit wordt gezien als één van de beroemdste en mooiste stranden van Spanje met kristalheldere wateren en 2 adembenemde matiene grotten die je kunt bezichtigen met Kajaks.

De dorpkern is ook zeker leuk om te bezoeken deze ligt aan de haven en het noorden van de plaatst. In het zuiden van Jávea vind je het nieuwere en toeristische deel van de stad. Ondanks de toerisme is hier nog geen sprake van massa toerisme en zijn de hotels en gebouwen allemaal laagbouw.

Torrevieja

 is het zuidelijkste en één van de laatste plaatsen van de Costa Blanca. Deze kustplaats is vooral geliefd bij Spanjaarden die hier veelal een eigen vakantiewoning bezitten. Ondanks dat het geen eeuwen oude plaats is met vele oude gebouwen zijn er wel een aantal euke bezienswaardigheden.

De kerken Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción en Iglesia de Nuestra Señora del Rosario zijn leuk om te bezoeken. Maar ook een wandeling over de Paseo del Dique de Levante is leuk. De stranden zijn uitnodigend en Rosa Lagune is een echte aanrader dit is een roze meer een prachtig gezicht.

Bekijk hier het aantrekkelijk aanbod voor Torrevieja  

Reacties
Categorieën