Familietent kopen? De 7 beste modellen en veel info! 2023

Met de hoge prijzen voor de accommodaties kan een eigen tent een goede keuze zijn. Een tent is tegenwoordig makkelijk op te zetten en een stuk betaalbaarder dan een caravan of een camper. Naast tenten voor 1 of 2 personen heb je ook een grote keuze als het gaat om familietenten voor 4, 5 of 6 personen.

Welke familietent het meeste geschikt is voor jullie is afhankelijk van vele factoren. Op deze pagina gaan we de belangrijkste zaken en elementen bespreken voor de tenten. Ook vind je hier de 7 beste familietenten modellen. De modellen zijn heel divers, zodat er altijd wel een goede tent voor je tussen zit.

Welke gezinstent is geschikt voor jou?

Het is mogelijk in 1 zin samen te vatten welke familietent met meest geschikt is voor jullie. Dit is afhankelijk van veel factoren. Met hoeveel personen je op vakantie wil? hoeveel slaap units je wil? Wil je de tent voor 2 weken op 1 locatie gebruiken of elke dag of om deze zoveel dagen een andere plek? Wanneer je wil kamperen in de winter of zomer? Hoeveel ruimte wil je in de tent? etc.

Hieronder vind je de belangrijkste zaken en elementen die van toepassing zijn bij het kiezen van de juiste tent. De elementen en belangrijke zaken worden uitgebreid beschreven zodat jij weet wat voor tent het meest geschikt is voor jullie.


Het formaat: Voor hoeveel personen?

De meeste familietenten zijn tot maximaal 6 personen en er zijn ook familie tenten voor maximaal 8 personen. Als de kinderen ouder worden willen ze vaak graag een eigen tent. houdt hier rekening mee met de aankoop van de tent. Je koopt namelijk niet een tent voor 1 of 2 jaar, je wil er graag vaker en langer gebruik van maken. Hoeveel meer personen in de tent kunnen slapen hoe grote de tent ook wordt. Kijk ook buiten de slaapcabines hoeveel ruimte er beschikbaar is voor bijvoorbeeld voor de boodschappen, gebruikersspullen, tenten, extra slaapplaats, voor je tafels en stoelen als je een keer binnen moet of wilt zitten.


Vast plek of rondtrekken?

Als jij de vakantie op 1 plek wilt blijven is de ruimte en comfort erg belangrijk je wil wel kunnen genieten van je tent i.p.v. overal aan ergeren. Wil jij regelmatig van plek verwisselen dan is het opbouwen en afbreken, maar ook het gewicht een belangrijk aspect. Trekkerstenten zijn vaak een stuk licht ook kleiner maar wel veel sneller op te zetten.

Als jij regelmatig van plek verwisseld of zelfs elke dag is een lichtgewicht en makkelijk op zetten echt een pre. Een optie kan de opblaasbare tenten zijn. Deze tenten worden steeds populairder. De tent stokken zijn vervangen door opblaasbare buizen. Het opzetten gaat gemiddeld binnen de 20 minuten wel een beetje afhankelijk van de grote van de tent. Een opblaasbare tent is wel weer grotere en zwaarder minder handig zijn het backpacken of een trekking.


Wel of geen vast grondzeil in je tent?

Niet iedere familietent heeft een vast grondzeil. Een vast grondzeil heeft veel voordelen, het is makkelijker met het opzetten en ook sneller. Daarnaast zorgt het ook voor minder condens en ongedierte in de tent.

Een los grondzeil of ritsbaar heeft ook voordelen. je kunt het zeil apart inpakken maar ook drogen en schoonmaken. Dit is een stuk makkelijker dan als de tent er aan vast zit. Je hebt wel een extra los artikel wat je mee moet nemen en ook kunt vergeten.


De indeling van de tent

Bij de familietenten zijn er eigenlijk 2 verschillende indelingen. Het verschil zit het in de plaatsing van de slaaptenten en de ingang van de tent.

De slaapcabines achterin is één van de 2 indelingen. De tenten met een slaapcabines hebben een voortent met een leefruimte. De slaapgedeelte kan bestaan uit verschillende slaapcompartimenten. Dit is een zeer goede indeling met jongere kinderen. In de meeste gevallen kan de tussenwand tussen de slaapcabines geopend worden om makkelijk naar de andere slaapcabine te gaan.

Vis-á-vis familietent indeling is anders. De deur en de leefruimte bij deze tenten zit in het midden van de tent aan bij weerszijde zijn de slaapcabines. Deze indeling is zeer prettig voor gezinnen met oudere kinderen. Op deze manier is er meer privacy en heeft iedereen een eigen gedeelte.


Het materiaal

Het materiaal van de tent is erg belangrijk, het materiaal van de buitentent bepaald mede het gewicht van de tent en het binnenklimaat. De meeste gebruikt materialen voor de familietent zijn katoen, polykatoen (technisch katoen), nylon en polyester.

Katoen: een katoenen tentdoek ademt goed, hierdoor is komt er minder condens in de tent en de warmte kan ook makkelijker uit de tent. Ben je van plan om naar een warme bestemming te gaan met de tent kan katoen een goede keuze zijn. Katoen is duurzaam maar wel duurder dan de andere materialen, droogt moeilijker, is zwaarder en neemt ook veel ruimte in vergeleken met andere materialen.

Polykatoen: Polykatoen wordt ook wel technisch katoen genoemd. Dit materiaal is een combinatie van polyester en katoen. Het voordeel van dit materiaal is dat het lichter is en sneller droogt dan 100% katoen. Daarin tegen ademt het wel minder goed en krijg je ook sneller last van condens ten op zicht van 100% katoen. Dit komt vooral voor in het vroege voorjaar en in de herfst. Polykatoen is wel goedkoper dan 100% katoen.

Polyester: Polyester tentdoek is goedkoop en licht, het materiaal droogt snel maar ademt niet. Veel tenten worden gemaakt van polyester omdat het goedkoop is en licht. Bij het gebruik van meerdere personen kan er veel condensvorming ontstaan. Dit is vooral het geval bij 4 of meer personen. Polyester kan ook erg warm worden vooral als het pal in de zon staat. Veel tenten hebben een Fresh & Black doek deze reduceert de warmte.

Nylon: Nylon gezinstenten zijn gemaakt van kunststof vezels. Het tentdoek met nylon wordt gecoat met een UV werende en waterbestendige laag. Naast dat de tent nu waterdicht is en UV werend is het tentdoek ook extreem licht, sterk en droog ook nog eens snel. De tenten zijn vooral geschikt voor trekkingen en korte overnachtingen op 1 plek. Het materiaal rekt uit als het nat is, waardoor deze slap kan gaan hangen en gevoelig is voor UV-stralingen. Langdurig op één plek laten staan is dus niet aan te raden.


Extra kenmerken en opties

Hieronder worden een aantal kenmerken en opties van de tent besproken:

Donkere slaapcabine: Niet alle tenten hebben een donkere slaapcabine, gelukkig wel steeds meer. Dit kan een groot voordeel zijn voor kinderen en iedereen die moeilijk kunnen slapen. Dit is vooral een groot voordeel in de zomermaanden wanneer het lang licht blijft en ook eerder licht wordt.

Afsluitbare slaapcabine: Een afsluitbare slaapcabine is in veel gevallen met een rits of klittenband of een gordijn. Als de slaapcabine afsluitbaar is, kun jij je beste beschermen tegen bijvoorbeeld muggen, ook geeft dit voor veel mensen een prettig gevoel.

Horren: Een hor kan je helpen bij het buitenhouden van insecten. Een hor bij de buitendeur kan wel heel handig zijn. Je kunt zo goed ventileren en de dieren buiten houden.

Luifel: Goedkopere tenten hebben vaak geen luifel, je kunt een aparte trap gebruiken. Een tent met een luifel en zijwanden kan heel prettig zijn een stukje privacy, je hebt zo ook een stukje extra schaduw, je kunt uit de wind zitten en ook met slecht weer heb je extra ruimte dat overdekt is.

Opbergvakken: Opbergvakken kan handig zijn, zodat je eenvoudig een aantal belangrijke spullen kan opbergen. Denk hierbij aan toiletspullen, medicatie, opladers, brillen, sleutel etc. Spulletjes die je graag bij de hand hebt.

Stahoogte: Nederlanders zijn lang en in je tent wil je ook graag staan. De meeste familietenten hebben een hoogte van minimaal 190 centimeter. Als jij of één van je mede vakantiegangers lang is houdt hier dan zeker rekening mee het is niet prettig om altijd krom te moeten staan in de tent.

Scheerlijnen: Bij diverse tenten zitten alleen het voorste en achterste gedeelte van de tent scheerlijnen. Dit kan in veel gevallen voldoende zijn bij extra veel wind of een storm zijn extra scheerlijnen wel handig. Let wel op hoe je de scheerlijnen plaatst, je kunt er namelijk makkelijk overheen vallen.

Wanden: Diverse tenten hebben schuine wanden dit komt vooral voor bij kleinere tenten, wanden die erg schuin lopen gaan ten koste van de leefruimte. Tunneltenten hebben juist weer veel ruimte.


De 7 beste familietenten / gezinstenten.

Nu je als het goed is weet wat je van een tent verwacht, is het tijd voor de 7 beste familietenten van dit moment. De tenten zijn in verschillende prijsklasse van budget tot de duurdere tenten met meer optie en mogelijkheden. De familietenten worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Ook is er een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft nog extra informatie en ook de recensies en waardering weer van de gebruikers. Via de link kun je de tent ook eenvoudig en snel bestellen.

Coleman Meadowood 4L Tunneltent – Familie Tent – 4-Persoons – Verduisterend

De Meadowood™ 4L is een ruime tunneltent voor het hele gezin, uitgerust met onze gepatenteerde BlackOut Bedroom®-technologie voor extra privacy en comfortabel slapen voor gezinnen. De revolutionaire extra grote BlackOut Bedrooms blokkeren tot 99% van het daglicht voor een langere slaap en helpen ook om een comfortabele binnentemperatuur te behouden, waardoor de slaapcabines van de tent overdag tot 5 graden koeler zijn en ’s nachts tot 1 graad warmer. Meerdere ingangen bieden gemakkelijker in- en uitgang in slechte omstandigheden.

De Meadowood™ 4L heeft een royale en lichte leefruimte naast de ruime luifel met veel ruimte om samen te eten of om kampeerspullen en tassen op te bergen. Het materiaal van de buitentent is brandvertragend en voor extra veiligheid zorgen de ritsstoppen op de tentdeuren ervoor dat de ritsen in geval van nood altijd binnen handbereik zijn, zelfs voor kinderen.

Zware regenval kan niet op tegen de polyester buitentent met een waterkolom van 4000 mm en volledig getapete naden, dit in combinatie met het stevige, geïntegreerde polyethyleen grondzeil zorgt voor een droge en insceten vrije binnentent. De buitentent is ook behandeld met Coleman’s UVGuard™ die SPF 50 bescherming biedt tegen zonnestralen.

Extra functies zijn onder andere een vrije toegang voor gemakkelijke verplaatsing in en uit de tent, zowel hoge als lage ventilatie om het risico op condensatie te verminderen en verstelbare vensters met ritssluiting voor extra privacy.


Coleman Cook 4 Tunneltent – Familietent – 4-Persoons – Groen

De Coleman Cook 4 Tunneltent is een zeer ruime en extra hoge 4-persoons tent. Dankzij het quick and easy set-up systeem is deze eenvoudig op te zetten met twee personen. De tent heeft twee slaapcabines, een ruim leefgedeelte en twee ingangen. De buitentent is gemaakt van polyester en wordt geleverd met glasfiber stokken. De perfecte tent voor een kampeer vakantie.

Waterkolom en grondzeil
De Cook 4 tent heeft een buitentent met een waterkolom van 3000 mm, getapete naden, een PE-grondzeil met opstaande randen in de voortent en een volledig geïntegreerde grondzeil. De ventilatieopeningen zorgen voor een goede luchtstroming door de tent, waardoor er minder condensatie zal ontstaan.

Afmetingen en gewicht
Deze tent heeft een ruim leefgedeelte van wel 6 m2. De totale afmetingen wanneer de tent is opgezet zijn 420 x 300 cm en heeft een comfortable hoogte van 200 cm. De tent weegt 13.7 kg en wordt compleet geleverd met draagtas, scheerlijnen en haringen. Tentluifel voor de Cook 4 tent is apart verkijgbaar en niet inbegrepen.

Veiligheid
De polyester stof van de tent is van brandvertragend materiaal gemaakt. Hierdoor zal deze niet op een gevaarlijke en ongecontroleerde manier in brand vliegen. Dankzij de samenstelling van het materiaal zal deze zelfs automatisch worden gedoofd. Ook is de stof behandeld met Coleman’s UVGuard™-technologie die bescherming bied tegen UV straling.

De Belangrijskte kenmerken van de Coleman Cook 4 Tent op een rij:

 • Ruime tent met twee slaapcabines.
 • Afmetingen (lxbxh): 420 x 300 x 200 cm.
 • Glasfiber stokken, polyester tentdoek en getapete naden.
 • Waterkolom van 3000 mm en geïntegreerd grondzeil.
 • Gemaakt van brandvertragende en UV-werende materialen.
 • Geleverd inclusief draagtas, scheerlijnen en haringen

Skandika Gotland 5 Tent

Skandika Gotland 5 Tent groen

 • COMFORT: Grote 5-persoons kampeertent met ingenaaid grondzeil, binnentent met ademende stof en muskietengaas bij alle ingangen en ramen voor insecten- en tochtvrij comfort.
 • FUNCTIONELE EXTRAS: Goed ontworpen grote familietent met veel functionele extra’s zoals lampophanging, kabelopening, praktische opbergvakken, ventilatieopeningen en een ingang die als zonnezeil kan worden gebruikt.
 • RUIM: Ruime 5-persoons tunneltent met een comfortabele stahoogte van 210 cm, veel ruimte in het leefgedeelte voor bagage en vrienden en een ruime slaapcabine met een praktische scheidingswand voor een rustgevende nachtrust.
 • WEERBESTENDIG: Snel en eenvoudig op te zetten met onbreekbare glasvezelstokken, maar toch robuust en stabiel. Bijzonder weerbestendig met waterafstotende buitentent met 5000mm waterkolom en hoge kwaliteit met versterkte naden.
 • LEEFOMVANG: Zeer veilig met brandwerend tentmateriaal en gezellig met verduistering voor alle ramen. Complete accessoires inclusief robuuste draagtas, grondpennen, montagehandleiding en reparatieset.

Een prachtige kustlijn, een mild klimaat en opmerkelijke historische bezienswaardigheden maken van het Zweedse eiland Gotland een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Net als het eiland, is de Skandika Gotland 5 tent een geweldige keuze voor een familievakantie. Met een vloeroppervlak van 10 vierkante meter biedt hij voldoende ruimte voor maximaal 5 personen, en omdat de tent zo lekker hoog is, kun je comfortabel rechtop staan in de Gotland 5.

Dankzij de vele ramen schijnt er heerlijk licht in de tent. Dankzij het robuuste waterdichte materiaal, de getapete naden en de zelfgenaaide tentbodem blijft alles droog, zelfs bij slecht weer. Muggengaas zorgt ervoor dat insecten buiten blijven, en met een privacyscherm kunnen de ramen snel worden afgedekt.

Het opzetten is helemaal niet ingewikkeld, dus je kunt het in een mum van tijd gemakkelijk maken! De Gotland tent is ook beschikbaar voor 4 en 6 personen.

Ideaal voor je gezinsvakantie
Deel je liefde voor kamperen met familie en vrienden. Ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor vrienden die veel bewegingsruimte en bergruimte nodig hebben.

Eenvoudige montage en demontage
De uitrusting, de vele functies en de eenvoudige op- en afbouw zorgen voor vakantieplezier en maken van je kampeervakantie samen een onvergetelijke belevenis.

Slaaphutten
De slaapcabine biedt voldoende ruimte voor maximaal vijf personen. Het is verdeeld door een scheidingswand. Het materiaal van de binnentent is ademend – geoptimaliseerd voor toevoer van frisse lucht. En dat betekent: ideaal tentklimaat in weer en wind!

Ruim woongedeelte
Het woongedeelte heeft een vloeroppervlakte van meer dan 8 m². Genoeg ruimte voor vijf personen! En zo hoog dat bukken of kruipen er niet bij is. Er valt veel licht in de woonkamer door de vele deuren en ramen.

Veel mooie details
Grote familietent met veel functionele extra’s zoals lampophanging, kabelopening, organiserzakken, ventilatieopeningen en een ingang die als zonneluifel kan worden gebruikt.

Hoogwaardig vakmanschap
De ruime, lichte tent biedt veel bewegingsvrijheid en dankzij de bijna verticale zijwanden kan het vloeroppervlak volledig worden benut. Er kan geen water binnendringen door regen, omdat het grondzeil en de buitentent stevig aan elkaar zijn genaaid en afgedicht.

Muggengaas en privacyscherm
Enorme 5-persoons kampeertent met drie ingangen en drie binnententen met ademend materiaal en een eigen ingenaaide vloer, privacyscherm en muskietennet voor insecten- en tochtvrij slaapcomfort. Houd insecten en nieuwsgierige blikken buiten: alle openingen van de tent zijn voorzien van muggengaas en privacyschermen.

Waterkolom
Hoge veiligheid met brandwerend tentmateriaal en weerbestendig met 5000mm waterkolom en hoogwaardige gesealde naden. Complete accessoires inclusief robuuste draagtas, grondpennen en montagehandleiding.


High Peak Como 6.0 Koepeltent Nimbus – Nimbus Grijs – 6 Persoons

De High Peak koepeltent Como 6.0 is voorzien van een aluminium coating. De coating versterkt het buitendoek, het werkt warmte-reducerend tot 17% en heeft een UV-zonbeschermingsfactor 80 (UV-norm 801).De Como 6.0 is een veelzijdige familietent waarbij de slaapcabines gescheiden zijn en tegenover elkaar liggen voor meer ruimte en comfort; ideaal dus voor een vakantie met kinderen of vrienden. Het koepelvormig woongedeelte met stahoogte is voorzien van een gaasvenster en een helder folievenster, beiden met afdekflap.

De topventilatie en 2 permanente ventilaties zorgen in alle weersomstandigheden voor een continue luchtcirculatie en een rustgevende slaap. Hou de ventilaties daarom ook altijd open voor een doeltreffende werking. De blauwe afboordingen zijn afgestemd op de scheerlijnen en stokken van dezelfde kleur. De zeer stabiele 5 mm staal-grondpennen gaan niet buigen bij een harde ondergrond. De buitentent wordt eerst opgebouwd en dan wordt de binnentent erin gehangen zodat dat bij regen de binnententen droog blijven!

De naden zijn getapet om lekkages te voorkomen. De verduisterde XL binnententen zorgen voor een rustgevende slaap en zijn uitgerust met de High Peak Vario Vent Control: de muskieteningang houdt vervelende insecten uit de tent en kan van binnenuit variabel bediend worden a.h.v. een afdekflap. Deze berg je makkelijk op in het daarvoor voorziene vak. De 2 hoge ventilaties verluchten de binnentent ook bij gesloten Vario Vent Control. De extra opbergzakken aan de binnenkant en de lamphouder zorgen voor extra comfort.

De Como 6.0 is een perfecte tent voor 6 personen en biedt veel ruimte voor kampeerspullen. Geweldig voor jonge gezinnen of vrienden die van een campingvakantie willen genieten.


Skandika Hurricane 8 Protect Tent

Het merk Skandika staat voor een actieve en bewuste levensstijl. Al meer dan 15 jaar ontwikkelen wij met passie producten voor een actieve levensstijl. Wij hechten veel belang aan kwaliteit en duurzaamheid. Al onze tenten worden gekenmerkt door hun goede waterkolom, ademende stof en goede afwerking, zodat je lang plezier zult hebben van de tent. Getest door professionals en optimaal uitgerust met vele extra’s en praktische details, staat niets je volgende kampeeravontuur nog in de weg.

Skandika Hurricane 8 Protect Tent in grijs/oranje

Zoals een Hurricane een storm van superlatieven is, zo is onze Hurricane 8 Protect een buitengewone tent. Deze ruime tent is voor 8 personen. Zo kun je genieten van een zorgeloze vakantie met familie en vrienden. Dankzij de tunnelvorm wordt de binnenruimte van de tent optimaal benut en is het er gezellig en vriendelijk dankzij de hoeveelheid licht die door de ingangen, ramen en het lichtgekleurde tentmateriaal naar binnen valt.

Steile wand tent
De Skandika Hurricane 8 Protect biedt veel bewegingsvrijheid en de bijna verticale zijwanden maken een volledig gebruik van het vloeroppervlak mogelijk. Perfect voor vakanties met familie, vrienden of in groepen.

Ingenaaide tentvloer
De tunneltent heeft een ingenaaide tentvloer om het interieur te beschermen tegen vocht en vuil. De muskietennetten op de slaapcabines en de ramen van de slaapcabines houden ook insecten buiten.

Grote gezinstent
De tent van 650 x 310 cm met een stahoogte van 215 cm heeft een totale oppervlakte van 20 m². Dankzij de tunnelvorm en de cabines aan beide zijden, wordt de binnenruimte optimaal benut en is er voldoende privacy voor maximaal 8 personen.

Verduisterde slaapcabines
Zowel de deur van de slaapcabine als de buitentent ter hoogte van de twee slaapcabines van 210 x 280 cm zijn met zilver bekleed en dragen bij tot een merkbare verduistering zonder de circulatie van frisse lucht negatief te beïnvloeden.

Stabiel en weerbestendig
De combinatie van stalen palen en glasvezelpalen zorgt voor extra stabiliteit. De buitentent met een waterkolom van 5.000 mm en de hoogwaardige gesealde naden maken van de Hurricane 8 Protect een tent die perfect bestand is tegen weer en wind.

Flexibel
De slaapcabines kunnen flexibel worden losgekoppeld. Als alleen de slaapcabine aan één kant nodig is, kan de cabine aan de tweede kant gemakkelijk worden losgekoppeld om de binnenruimte te vergroten.

Goede ventilatie
De weerbestendige ventilatieopeningen en het ademende tentmateriaal zorgen voor een gezonde luchtcirculatie in de tent. Dit zorgt voor een aangenaam tentklimaat wanneer de deuren gesloten zijn en vermindert de vorming van condenswater.

Privacy
De grote tegenoverliggende hutten voor 4 personen kunnen ook worden gescheiden in twee 2-persoonshutten van 210 x 140 cm met een optionele scheidingswand voor meer privacy.

Praktische extra’s
De tunneltent biedt veel praktische extra’s, zoals opbergvakken, een plafondhaak voor een campinglamp en een kabelopening. De levering omvat scheerlijnen, haringen, een draagtas, een reparatieset en montage-instructie


Outwell Parkdale 6PA – Familie tunnel tent 6-persoons – Donkergroen

De Parkdale 6PA, met zes slaapplaatsen in drie Premier-slaapgedeeltes met panoramisch uitzicht, heeft drie zones voor een flexibel tentleven met Quick & Quiet-toegang tussen de buitenste en binnenste zones. Voorgevormde luchtbuizen maximaliseren de binnenruimte en de vele ramen zorgen voor veel licht binnenin. Het Rear Ventilation System biedt opties van volledig open tot zorgvuldig afgesloten door een rits.


Coleman Bering 6 Vis-a-Vis tent – Familietent – 6-Persoons – Groen

De Coleman Bering 6 Vis-a-Vis tent is een ruime familie tent met genoeg plaats voor het hele gezin. De tent is een ruime, comfortabele en goed geventileerde 6-persoons tent met twee slaapcabines tegenover elkaar. Deze tent is perfect voor een langere kampeer vakantie. Dankzij de stahoogte in het midden van de tent van 205 cm kan iedereen makkelijk bewegen in het leefgedeelte. In de meegeleverde draagtas neem je alle toebehoren makkelijk mee naar de camping.

Kenmerken van de Bering 6 tent
De tent heeft glasvezel tentstokken, tentdoek van polyester en een ruime ingang. De binnententen van de slaapgedeeltes zijn van ademend polyester. Opgezet is de familie tent 230 cm breed en 620 cm lang. Opzetten doe je door de vier tentstokken in de buitentent te steken, houdt de tent omhoog, steek haringen in de grond, haak de binnentent vast en het genieten kan beginnen. Afmetingen meegeleverde draagtas als de tent is opgeborgen zijn 59 x 28 x 27 cm.

Waterkolom en grondzeil
De Bering 6 tent heeft een buitentent met een waterkolom van 3000 mm, getaptete naden, een een apart PE-grondzeil met opstaande randen in het leefgedeelte en een volledig geïntegreerd grondzeil in het slaapgedeelte. Hiermee is de tent goed beschermd tegen eventuele zware regenbuien. De ventilatieopeningen in de tent zorgen voor een goede luchtstroming door de tent, waardoor er minder condensatie zal ontstaan.

Veiligheid
Bijna bij alle tenten van Coleman is de stof van de tent van brandvertragend materiaal gemaakt. Ook bij de Bering 6 tent. Hierdoor zal deze niet op een gevaarlijke en ongecontroleerde manier in brand vliegen. Dankzij de samenstelling van het materiaal zal deze zelfs automatisch worden gedoofd. Ook is de stof behandeld met Coleman’s UVGuard™-technologie die bescherming bied tegen UV straling.

De Belangrijskte kenmerken van de Coleman Bering 6 tent op een rij:

 • Tent met twee slaapcabines tegenover elkaar
 • Tentdoek is afgewerkt met getapete naden.
 • Tent inclusief draagtas om de tent mee te nemen
 • Gemaakt van brandvertragende en UV-werende materialen.
 • Waterkolom van 3000 mm en geïntegreerd grondzeil in slaapcabines
 • Glasvezel stokken en polyester tentdoek

Bezoek ons online of in de winkel

Vergelijkbare berichten