Schiphol
Overige vakantie + Tips
Ramon Kuiters
Overige vakantie + Tips
01/22/2024
5 min

De 7 beste alternatieven voor het vliegen van en naar Schiphol 2024

01/22/2024
5 min

Schiphol is het grootste vliegveld van Nederland en is ook een belangrijk internationaal vliegveld. Er vliegen vanaf Schiphol ongeveer 104 vliegtuigmaatschappijen, rechtstreeks naar 97 landen en 332 bestemmingen. 

Geen wonder dat er veel gekozen wordt voor Schiphol. Het vliegen vanaf Schiphol heeft ook nadelen. Het vliegveld is gelegen bij Amsterdam / Haarlem en om hier te komen moet je vaak door de drukte, de kans op files is groot, vooral als je een afstand af moet leggen. Het parkeren is erg duur op Schiphol, niet alleen als je de auto er laat staan als je op vakantie gaat maar ook als je iemand weg brengt of ophaalt betaal je veel geld aan parkeergeld. 

Schiphol is druk dit komt ook door de vele vluchten voor tijdens de vakanties en speciale dagen. Nu er ook nog eens een zwaar te kort is aan personeel en regelmatig stakingen, is het regelmatig een grote chaos met lange wachtentijden en geannuleerde vluchten. 

Dit kunnen goede redenen zijn eens te kijken welke alternatieven er zijn als het gaat om vliegvelden in en dichtbij de Nederlandse grens. De vliegvelden worden uitgebreid besproken en er worden ook tips gegeven voor goedkope vliegvakanties (is dat even prettig).

Eindhoven Airport

Steeds meer mensen kiezen voor Eindhoven Airport niet alleen de mensen die in het midden of zuid Nederland wonen ook de noordelingen vliegen graag vanaf Eindhoven Airport. Het vliegveld is klein maar de wachttijden zijn over het algemeen erg kort je hoeft niet zo lang van te voren aanwezig te zijn op dit overzichtelijke vliegveld. 

Op het vliegveld vind je een goede selectie van winkels en restaurants waar jij je perfect kan vermaken. Bij mooi weer is het buitenterras een echte aanrader. Er vliegen verschillende vliegtuig maatschappijen vanaf Eindhoven Airport, veelal low-budget maatschappijen naar meer dan 85 bestemmingen in voornamelijk Europa

Het parken gaat eenvoudig en is ook goedkoop zeker als je het vergelijkt met Schiphol. Ook is het vliegveld makkelijk te bereiken zowel met het openbaar vervoer als met de auto. 

Goedkope vliegtickets vanaf Eindhoven Airport kun je reserveren bij Kayak.nl. Wil jij liever een complete reis met hotel, (transfer er naar toe) en de vliegreis kijk dan eens bij Corendon die vliegt vanaf Eindhoven naar diverse bestemmingen. 

Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde is ook een goed alternatief voor als je niet van Schiphol wil vliegen. Vanaf Eelde zijn er wel minder bestemming beschikbaar zeker vergeleken met Schiphol en Eindhoven maar bied je wel veel mogelijkheden en voordelen. 

Het vliegveld is zeer goed te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Er wordt altijd gesproken over Groningen Airport Eelde. Het vliegveld is gelegen in Eelde (Drenthe) maar ligt niet ver van de stad Groningen. Als je met de auto komt kun je parkeren voor de deur. Het inchecken gaat snel en is heel ontspannen zoals het hoor als je op vakantie gaat. 

Naast zonnige bestemming kun je ook kiezen voor Zweden een wintersport bestemming vanaf Groningen. Bij Kayak.nl kun je goedkope losse vliegtickets bestellen voor vluchten van en naar Groningen Airport Eelde. 

Wil je liever een complete reis reserveren met een hotel, transfer en je vliegreis vanaf Groningen Airport Eelde. Kies dan bijvoorbeeld voor TUI Reizen. Tui bied mooie vakanties aan vanaf Groningen naar heerlijk zonnige bestemmingen. 

Rotterdam The Hague Airport

Het Rotterdam The Hague Airport heeft al verschillende namen gehad en is het 2de grootste regionale vliegveld van Nederland en tevens een goed alternatief voor Schiphol. Het vliegveld is goed te bereiken zowel met de auto als met het openbaar vervoer (vanaf Rotterdam). Het parkeren is niet zo goedkoop als bij sommige andere alternatieven maar nog steeds wel goedkoper dan Schiphol.

Vanaf Rotterdam The Hague Airport kun je vliegen naar meer dan 50 bestemming doormiddel van een rechtstreekse vlucht. Dit zijn zowel vluchten geschikt voor een stedentrip als voor een heerlijke zonvakantie in Europa. Er vliegen verschillende vliegtuigmaatschappijen vanaf Rotterdam, hebt dus iets te kiezen en dat kan je dus veel geld schelen. 

Prijsvrij heeft een zeer aantrekkelijk aanbod met verschillende bestemmingen en accommodaties met vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport. Losse vliegtickets kun je snel en goedkoop reserveren via Kayak.nl

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is een uitstekend alternatief vooral als je over de rivieren woont. Dit kan je veel kilometers en lange files besparen. Daarnaast heeft vliegveld Maastricht ook nog eens diverse voordelen. De bereikbaarheid is goed te noemen en er ook voldoende (gratis) parkeergelegenheden bij het vliegveld. 

Een ander groot voordeel is het inchecken die gaat in de meeste gevallen heen snel waardoor je ook niet lang van te voren aanwezig hoeft te zijn. Op dit moment wordt er gevlogen op 12 verschillende bestemmingen in en buiten Europa. Naast Londen zijn dit voornamelijk zonnige bestemmingen. 

Corendon is één van de vliegtuigmaatschappijen dat vliegt vanaf Maastricht. Via Corendon kun je dan ook eenvoudig en goedkoop reizen boeken inclusief vlucht en hotel. Voor losse vliegtickets is Kayak.nl echt een aanrader. 

Brussel Airport

Brussel Airport in België kan een goed alternatief zijn voor Schiphol vooral als je in het zuiden woont. Vanaf Breda kun je met een uurtje bij de luchthaven in Brussel zijn. Brussel is een groot vliegveld en vliegt op vele bestemmingen in en buiten Europa in totaal meer dan 200 bestemmingen. Ook steeds meer low-budget reizen gaan via Brussel. 

Het vliegveld is eenvoudig te bereiken, in de buurt van het vliegveld zijn vele parkeergelegenheden de prijzen zijn wel heel verschillend en interessant om te zoeken na een goedkope optie. 

Via Kayak.nl kun je eenvoudig losse vliegtickets reserveren. Wil je een pakketreis kijk dan eens bij de Vakantiediscounter.nl, steeds meer reizen worden aangeboden via Brussel dit is ook vaak de goedkoopste optie. 

Düsseldorf Airport

Düsseldorf is één van de 2 Duitse vliegvelden in de lijst met alternatieven voor het vliegen vanaf Schiphol. Het vliegveld Düsseldorf Airport is de op 2 na grootste luchthaven van Duitsland. Uit eigen ervaring kan ik spreken dat het vliegveld niet zo groot aan voelt ondanks dat er vele vluchten vertrekken en aankomen. De bestemmingen van Düsseldorf Airport zijn internationaal ook vele reizen buiten Europa. 

Een groot verschil met Schiphol is wel dat er na de douane niet veel winkels en restaurants zijn, die vind je voor de douane. Düsseldorf Airport ligt aan de rand en is doorgaans wel goed te bereiken, al kan het wel op bepaalde tijden druk zijn naar Düsseldorf. Kiezen voor Düsseldorf is vooral aantrekkelijk voor de mensen in het oosten en het zuiden van het land. Düsseldorf Airport ligt op ongeveer 40 minuten vanaf Venlo en 1,5 uur van Arnhem. 

Verschillende vluchten zijn ook een stuk voordeliger vanaf Düsseldorf Airport ten opzichte van Schiphol. Dit kan dus ook een goede reden zijn om voor Düsseldorf te kiezen. Via Kayak.nl kun je eenvoudig en goedkoop losse vliegtickets boeken. 

Suntip is niet alleen aantrekkelijk als het om de vakanties gaat vanaf Düsseldorf het is ook nog eens een zeer overzichtelijke website en alle bestemming in een duidelijk overzicht. De reizen die ze aanbieden zijn met vliegreis en hotel. 

Weeze Airport

Weeze Airport is ook een vliegveld in Duitsland. Dit vliegveld is klein en ligt dichtbij de Nederlandse grens. Het vliegveld ligt op ongeveer 33 km van Nijmegen en 26 km van Venlo. Dit kleine vliegveld heeft vele voordelen. Parkeren is eenvoudig voor de deur en zeer betaalbaar voor nog geen € 50,- per week kun je al parken op P3 bij het vliegveld. 

Doordat het vliegveld klein is ben je ook zo bij de gate en zijn de wachttijden zeer kort. Je kunt na ongeveer 40 bestemmingen vliegen vanaf Weeze Airport. Dit zijn voornamelijk zon bestemmingen in Europa. Vooral Spanje is goed vertegenwoordig met 10 bestemmingen. 

Via Kayak.nl kun je ook goedkoop vliegtickets boeken. Voor complete reizen inclusief hotel kun je zeer goed terecht bij Prijsvrij. Er zijn niet alleen veel bestemmingen te boeken via Prijsvrij, maar deze zijn ook nog eens erg aantrekkelijk geprijsd. 

Reacties
Categorieën