Amsterdam
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
01/30/2024
4 min

De 7 voordelen van de I Amsterdam card 2024

01/30/2024
4 min

Amsterdam de hoofdstad van Nederland heeft zowel de buitenlandse als de Nederlandse toerist veel te bieden. De stad is uitermate geschikt voor een dagje winkelen of een avond uitgaan. Maar in Amsterdam vind je ook een onbeperkt aantal bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Een nadeel van een stedentrip / een dagje Amsterdam is dat het vaak kostbaar is. 

Gelukkig zijn hier diverse oplossingen voor bezoek bijvoorbeeld de gratis bezienswaardigheden in Amsterdam of maak gebruik van de I Amsterdam Card. De I Amsterdam Card is een uitkomst, de card bied je vele mogelijkheden. Op deze pagina vertel ik je meer over de I Amsterdam Card en de 7 voordelen. 

I Amsterdam Card

Is een kaart speciaal voor Amsterdam, met de aanschaf van deze kaart kun je gratis en eenvoudig verplaatsen door Amsterdam en tevens meer dan 70 bezienswaardigheden gratis bezoeken. De kaart is online eenvoudig te bestellen zodat als jij in Amsterdam aankomt je gelijk gebruik kan maken van de kaart. 

Bekijk hier informatie over de I Amsterdam Card en bestel hier gelijk je kaart voor je volgende bezoek aan Amsterdam

Musea / Galerijen 

Als je een I Amsterdam Card hebt kun je 57 musea en galerijen in Amsterdam en omgeving gratis bezoeken. De musea die je gratis kan bezoeken is te zien via de website van IAmsterdam.com. Naast de bekende musea in Amsterdam zoals het Rijksmuseum, Nemo Science, het Stedelijkmuseum, het Scheepvaartsmuseum, etc ook vele onbekende musea en bekende Nederlandse bezienswaardigheden zoals de Zaanse Schans en het Zuiderzeemuseum. 

Openbaar vervoer

Veel bezienswaardigheden liggen in de buurt van elkaar en zijn lopend goed te bezoeken. Een aantal bezienswaardigheden liggen verder uit elkaar en je kunt vaak met het openbaar vervoer ook snel op een bepaalde locatie komen. Denk ook aan het vervoer naar de stad toe, bijvoorbeeld van een parkeerplaats en naar een bepaald gedeelte van de stad of je hotel. 

Met de I Amsterdam kaart hoeft jij je niet meer druk te maken om het openbaar vervoer je kunt zolang de kaart geldig is gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Amsterdam. Met het gratis openbaar vervoer wordt bedoelt, de tram, metro, bus en de pont. Dus je kunt je gratis en makkelijk verplaatsen door Amsterdam zonder vele kilometer te hoeven lopen. 

Fietsen

Ik heb zelf vaak het idee dat er meer fietsen zijn dan inwoners in Amsterdam, je komt overal fietsen tegen in de binnenstad. Het voordeel van de fiets is dat jij je makkelijk en snel kan verplaatsen zonder op de bus te hoeven wachten of over te moeten stappen. De fiets parkeren kan ondanks de drukte vaak ook zeer goed. 

Een voordeel van de I Amsterdam kaart is dat je 24 uur lang gratis een fiets kan huren. Je kunt uiteraard met de fiets de bezienswaardigheden bezoeken, maar minstens zo leuk is een fiets tocht door Amsterdam. In Amsterdam zijn diverse fiets routes die zeker de moeite waard zijn om te fietsen

Attracties

Je kunt niet alleen gratis musea en galerijen bezoeken maar het is ook mogelijk een aantal attracties en activiteiten gratis te ondernemen met de I Amsterdam card. In Amsterdam vind je vele interessante activiteiten en attracties en met de kaart kun je deze bezoeken zonder extra kosten te maken. In totaal kun je tientallen attracties bezoeken en activiteiten ondernemen, enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Artis (Dierentuin)
 • Johan Cruijf Arena (Stadion Ajax) 
 • Hortus Botanicus Amsterdam
 • Fort Eiland Pampus
 • GASSAN Diamonds 
 • This is Holland - The Ultimate 5D Flight Experience

Meerdere dagen

Een groot voordeel van de I Amsterdam Card is dat je zelf kunt kiezen voor hoeveel dagen je gebruik wilt maken van de kaart. Je kunt zoveel bezoeken en ondernemen met de kaart dat je niet alles in 1 of 2 dagen kunt bekijken en ondernemen. Daarom is het een voordeel dat je de kaart voor meerdere dagen kunt bestellen. 

De I Amsterdam Card gaat niet per dag deel dit heeft wel als voordeel dat als je in de middag aankomt je niet al de ochtend verloren hebt, je koopt de kaart voor een aantal uren. De mogelijkheden zijn 

 • 24 uur
 • 48 uur
 • 72 uur
 • 96 uur
 • 120 uur 

De eerste 24 uur zijn het duurste daarna wordt het elke 24 uur verhoudingsgewijs een heel stuk goedkoper. De aanschaf lijkt misschien niet heel goedkoop maar wist je dat een rondvaart al minimaal € 13 euro kost en een bezoekje aan het rijksmuseum € 23,50. Dit zijn maar 2 activiteiten en je wilt er vast nog wel meer ondernemen als je in Amsterdam bent. Vergeet ook niet het openbaar vervoer dat kan ook aardig in de kosten lopen als je vaak de bus of tram pakt. 

Kortingen

Je kunt veel gratis bezienswaardigheden en musea bezoeken, maar je wilt uiteraard ook wel een keer een hapje eten, drinken of misschien een souvenir kopen voor je zelf of voor het thuisfront. Met een I Amsterdam kaart krijg je bij veel restaurants, winkels (souvenirs)  bezienswaardigheden en activiteiten (dit niet gratis zijn) een leuke korting. 

Op de website van IAmsterdam.com vind je waar je overal korting kun krijgen met je I Amsterdam Card. 

Rondvaart

In Amsterdam zijn er vele aanbieders van rondvaartboten en tochten, hoewel een rondvaart door Amsterdam hetzelfde lijkt is dit zeker niet het geval er zitten vele verschillen tussen. Je kunt kiezen voor een grote rondvaart boot met een standaard tochtje door de grachten en andere leuke plekken van Amsterdam, maar je kunt ook kiezen voor een privé rondvaart of een romantische rondvaart met diner. 

Vele rondvaart tochten kun je gratis aan deelnemen met je I Amsterdam Card om Amsterdam op een andere manier te verkennen en op leuke en bijzondere plekjes te komen. Naast de mogelijkheid om van de gratis rondvaart tochten gebruik te maken krijgt je bij de luxe rondvaarttochten korting met je I Amsterdam pas. 


Reacties
Categorieën