Khao Lak
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
03/21/2024
7 min

De top 7 van leukste badplaatsen in Thailand 2024

03/21/2024
7 min

Veel mensen gaan naar Thailand op vakantie om het land te gaan verkennen, dit is uiteraard een goede keuze maar wist je dat Thailand ook zeer geschikt is voor een zon, zee en strand vakantie? Het mooiste is om zowel Thailand te verkennen als een aantal dagen te genieten van het strand, de zee, de zon en de mooiste badplaatsen. 

Aan badplaatsen geen gebrek met een kustlijn van 3.219 kilometer. Voor deze pagina heb ik de 7 leukste badplaatsen die zeer geschikt zijn voor jouw vakantie op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven heb ik de badplaatsen uitgebreid beschreven en diverse tips toegevoegd. 

Pattaya

Pattaya is één van de bekendste badplaatsen van Thailand, Jarenlang stond Pattaya bekend om het beruchte nachtleven en de sekstoerisme. Aan deze reputatie is hard gewerkt en heeft er voor gezorgd dat Pattaya ook zeer geschikt is geworden voor gezinnen met kinderen. Dit komt ook door dat Pattaya ook vele bezienswaardigheden en diverse activiteiten heeft. Denk hierbij aan een groot Aquarium, een familiepark, de drijvende markt en nog veel meer. 

Bij een badplaats zijn de stranden een belangrijk onderdeel daar hoeft jij je bij Pattaya geen zorgen om te maken, de strand zijn niet alleen mooi maar ook nog eens langgerekt, en altijd wel een leuk plekje te vinden. 

Het uitgaansleven is misschien niet meer zo berucht maar nog zeker erg levendig en gezellig. De walkingstreet is het uitgaansgebied van Pattaya. Dit is ook de plek die ´s avonds niet geschikt is voor jongere kinderen. 

Vanuit Pattaya kun je ook mooi excursies ondernemen waaronder met een boot naar de prachtige eilanden Koh Larn, Koh Sak en Koh Krok. Dit zijn ook plekken die zeer geschikt zijn om te snorkelen

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Pattaya

Hua Hin

Hua Hin is niet zomaar een badplaats in Thailand maar een koninklijke badplaats. In de vorige eeuw liet de voormalig Thaise Koning een paleis bouwen. In de loop van de jaren is Hua Hin steeds populairder geworden en zelfs uitgegroeid tot een complete badplaats. Het strand van Hua Hin is ruim 5 kilometer lang en veel hotels en vakantievilla´s liggen direct aan het strand. 

Een leuke plek in Hua Hin is de Night Market, hier kan niet alleen Thaise en lokale lekkernijen gekocht worden maar is ook een goede plek voor hebbedingetjes en souvenirs. Khao Tekiab is een leuke bezienswaardigheid, dit is een tempel die gelegen is aan het einde van het strand op een berg. Uiteraard het paleis bewonderen is ook een aanrader de Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis  (het Paleis van Hoop en Liefde) is deels gemaakt van hout, dit maakt het bouwwerk interessant. 

Hua Hin is op ongeveer 3 uur van Bangkok gelegen en goed te bereiken, vanuit Hua Hin kun je ook leuke excursies ondernemen zoals het nationale park met een zeer grote grot Khao Sam Roi Yot.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Hua Hin

Khao Lak

Khao Lak is gelegen aan de westkust van Thailand te noorden van Phuket. Een groot voordeel van Khao Lak is dat de massatoerisme deze mooie badplaats nog niet heeft gevonden, het is kleinschalig en vaak rustig. Khao Lak in omgeven door bossen en prachtige goudgele zandstranden. Het strand van Khao Lak is gelegen aan de Andaman Zee.

De Adaman Zee en Khao Lak is niet alleen een heerlijk plek om te zwemmen en te zonnen op één van de ligbedden maar ook zeer geschikt voor het snorkelen of duiken. Veel duikers maken ook een uitstapje naar de Similian Eilanden. Een andere leuke excursies is een trekking door de jungle. De jungle ligt in de achterlanden van Khao Lak. 

Met alle mogelijkheden in Khao Lak en de schoonheid van de omgeving is het een wonder dat veel toeristen nog niet kiezen voor Khao Lak, 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Khao Lak

Phuket

Phuket is een zeer geliefde badplaats en gelegen op het eiland Phuket en de hoofdstad van het district Phuket om het maar eens lastig te maken. De badplaats Phuket wordt gezien als meest complete strandbestemming van Thailand. Dit komt mede door de prachtige stranden die hier te vinden zijn, Een paar voorbeelden van de mooi stranden van Phuket zijn: Patong Beach, Kata Beach en Kamala Beach. 

De stranden zijn ook zeer geschikt voor watersport activiteiten zoals, snorkelen, duiken, zeilen, surfen/windsurfen, kajakken en nog veel meer. Niet alleen het strand is een geliefde plek ook het uitgaansleven wordt goed bezocht in Phuket. Je vind hier diverse gezellige nachtclubs waar je kan feesten tot het weer licht wordt. 

Phuket wordt niet voor niets gezien als complete badplaats en heeft naast een uitgaansleven en stranden ook diverse bezienswaardigheden. De witte boedha, Chaloem Phrakiat Park, de watervallen en huket City Old Town enkele voorbeelden van. Vanuit Phuket kun je ook mooie excursies ondernemen zoals boottochten of de Jungle verkennen. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Phuket

Jomtien

Jomtien is gelegen ten zuidoosten van de hoofdstad Bangkok dat op ongeveer 150 kilometer afstand ligt en goed te combineren is met Bangkok. De badplaats Jomtien is grenzend aan de bekende badplaats Pattaya. 

Jomtien is een stuk rustiger dan Pattaya en kleiner maar wordt wel steeds populairder, die kun je ook zien aan het nachtleven dat zich langzaam met zeker ontwikkelt. Het strand van Jomtien is bekend en een echte trekpleister, het strand is ook langer dat het lange strand van Pattaya. 

In Jomtien vind je diverse familie hotels en dat is uiteraard niet zonder reden omdat het een goede keuze is voor families, Ook ideaal is dat je de drukte op kan zoeken en snel in Pattaya bent . In de weekenden kan het in Jomtien wel drukker zijn dit komt ook dat veel Thaise toeristen naar Jomtien trekken.

Het centrum van is Jomtien is misschien wel aan de kleine kant maar je vind het wel leuke winkels, goede restaurants en diverse uitgaansgelegenheden. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Jomtien

Cha-am

Aan de westkust van de Golf van Thailand vind de populaire badplaats Cha-Am. Cha-Am ligt ongeveer 25 kilometer boven Hua Hin. De badplaats is zeer geliefd bij families en is ook een stuk rustiger dan vele andere badplaatsen in deze lijst. 

Cha-Am staat bekend om de lange zandstranden en de Internationale Amerikaanse Scool De Webster Academy met ongeveer 300 studenten. Van oorsprong is Cha-Am een vissersdorp dat sinds de jaren tachtig heeft ontwikkeld tot een leuke badplaats. Vis is nog wel steeds belangrijk in Cha-am die zie je ook wel terug in de vele goede restaurants in de badplaats. 

Naast de visrestaurant is er uiteraard ook meer horeca, en er zijn diverse winkeltjes voor leuke souvenirs en hebbedingetjes. Een Leuke bezienswaardigheden in Cha-am is het Santorinipark, een themapark geheel in de stijl van het Griekse eiland Santorini. Het Santorinipark heeft winkels, restaurants ook een pretpark en een waterpark. De zeer goede plek voor gezinnen met kinderen.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Cha-am

Ao Phra Nang Beach

Ao Phra Nang Beach is een stuk zuidelijker gelegen dan de andere badplaatsen in de top 7 van mooiste badplaatsen in Thailand. De badplaats Ao Phra Nang Beach is maar een klein dorpje maar is wel van alle voorzieningen voorzien voor een onvergetelijke vakantie. 

Ao Phra Nang Beach wordt niet voor niets gezien als één van de mooiste Thaise bestemmingen. De natuur is door een ringetje te halen en doet je verbazen hoe mooi. De helderblauwe zee in combinatie met prachtige rotspartijen. Een voordeel van de kalkstenen kliffen die boven het strand uitsteken is dat het niet alleen prachtig is maar ook nog eens veel schaduw bied tegen de hete zon. 

Ao Phra Nang Beach is niet alleen geschikt als je wil genieten en tot rust komen maar ook als je van watersport activiteiten houdt heb je veel keuze. 

De badplaats Ao Phra Nang Beach heeft een paar kleine nadelen maar de natuur compeseert het goed. Een nadeel is dat het verder gelegen is van Bangkok dan de meeste badplaatsen en een duurdere bestemming is dan vele andere badplaatsen. Maar daarin tegen is Ao Phra Nang wel een droombestemming die je nooit meer vergeet. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor Ao Phra Nang


Reacties
Categorieën