Galapagos
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
03/05/2024
7 min

De top 7 van de mooiste rondreizen in Zuid-Amerika 2024

03/05/2024
7 min

Zuid-Amerika is mooier dan je zou verwachten, je krijgt namelijk niet alleen te maken met de vele verschillende en interessante culturen maar ook de natuur is ook verblindend en zeer divers. De landen in Zuid-Amerika zijn heel divers dit kan het kiezen moeilijk maken als je voor een rondreis in één land kiest. 

Gelukkig worden er ook diverse rondreizen aangeboden waarbij je verschillende landen in Zuid-Amerika kan bezoeken. Als jij verschillende culturen, landen en veel diversiteit qua landschappen en natuur wilt zien raad ik je aan een rondreis door verschillende landen te maken.

Voor deze pagina heb ik de 7 mooiste rondreizen door Zuid-Amerika voor je op een rij gezet. De rondreizen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Rondreis kleurrijk Suriname

De rondreis kleurrijk Suriname is een relatieve korte rondreis van 9 dagen. In deze korte tijd maak je wel kennis met een kleurrijk, levendig en tropisch land. Suriname heeft een rijke en indrukwekkende geschiedenis en een adembenemende natuur met oneindig veel ongerepte regenwouden. 

Tijdens deze rondreis maak je zowel kennis met de historie van Suriname maar kom je ook in de regenwouden. Tijdens de reis wordt je begeleid door een Nederlandse reisleiding die je ook veel meer over Suriname gaat vertellen en de vele bezienswaardigheden die je tegen gaat komen. Een voordeel van Suriname is dat je gewoon ook Nederlands kan spreken en dus ook eenvoudig een praatje kan maken met de mensen daar. 

De hoogtepunten van de rondreis zijn chillen in een tropisch plantagebos, varen in de natuur en het bekijken van de prachtige rijst, kokos en bananen plantage in het westen van Suriname. 

Tijdens deze prachtige groepsreis is er een overvloed natuur en cultuur, met het effect dat je 9 dagen volop aan het genieten bent van al het moois dat Suriname ons te bieden heeft. 

Bekijk hier de prachtige rondreis en laat je verrassen

Rondreis Argentinië & Chili

Deze prachtige rondreis door Argentinië en Chili is 23 dagen, je bezoekt de hoogtepunten uit beide landen waaronder de wereldstad Buenos Aires. Maar ook de bezienswaardigheden Bariloche, de Perito-Morenogletsjer, Ushuaia en Torres del Paine. Bijzonder is dat je op zoek gaat naar de Orka´s en walvissen, mocht je deze niet spotten dan maken de pinguïns en de zeeleeuwen een hoop goed. De landschappen, de prachtige natuur, maar ook de culture bezienswaardigheden gaan veel indruk op je maken. 

Een voordeel van deze reis is dat je 4 binnenlandse vluchten maakt. Hier bespaar je veel reistijd mee en die tijd kun je besteden aan mooie bezienswaardigheden en activiteiten. Tijdens deze indrukwekkende reis wordt je begeleid door een Nederlands sprekende reisbegeleider. Dit niet alleen zorgt dat de reis soepel verloopt maar je ook veel informatie kan geven over de landen en de bezienswaardigheden. 

Leuk is dat je ook diverse wandelingen kan maken door Nationale parken. Ideaal als je van actieve activiteiten houdt. De reis laat je de grote verschillende van de landen zien maar ook de diversiteit van de landen zelf. Van ruige gebieden tot wereldsteden. Een reis om nooit meer te vergeten en om van je bucklist af te strepen. 

Bekijk hier de prachtige rondreis en laat je verrassen

Peru Highlights

De 17 daagse individuele rondreis is echt een pareltje en een aanrader als je Peru wilt verkennen. Maar eigenlijk is er geen reden om Peru niet te willen verkennen. Het prachtige land heeft een oog verblindende natuur en vele mooie plekjes en bijzondere bezienswaardigheden en dan heb ik het nog niet eens over het heerlijke eten gehad. 

De Peruanen zijn vriendelijk en tijdens de reis kom je op de mooiste plekjes van Peru als in de grote stad Lima, maar ook in de ruige berggebieden, bij historische geplekjes en bij de Galapagos van Peru. 

Onderweg kom je oren en ogen te kort door alles wat je ziet en mee maakt. Peru is een land met ontelbaar vele leuke bezienswaardigheden en veel diversiteit als het om culturen gaat. Om de prachtige rondreis krijg je te maken met de vele culturen als de Inca´s.  

333 Travel de aanbieden van deze fantastische en indrukwekkende reis. Heeft een bijzondere rondreis samengesteld met zeer divers vervoer van binnenlandse vluchten tot bustochten waar je onderweg kunt genieten van de prachtige natuur. Alles is in de puntje geregeld en je worden bijvoorbeeld elke keer netjes naar de bussen gebracht of het vliegveld. 

Jij hoeft alleen maar op tijd te zijn en te genieten van jouw wel verdiende vakantie. 

Bekijk hier de prachtige rondreis en laat je verrassen

Rondreis Ecuador & Galapagos

De groepsrondreis van Educador & Galapagos is 21 dagen en tijdens deze dagen wordt je begeleid in Ecuador door een Nederlands sprekende reisbegeleiding. De reis is zeer indrukwekkend je ziet niet alleen een prachtige natuur maar gaat ook kennis maken met de verschillende culturen. Onderweg kom je vele bezienswaardigheden tegen de ene nog mooier dan de andere. 

Een aantal hoogtepunten van de reis zijn o.a de kleurrijke markt van Otavalo. het bezoeken van de warmwaterbonnen in Baños, de Chimborazovulkaan maar ook het Nationale Park El Cajas. Dit is nog lang niet alles wat je gaat ook de unieke Galapogaoseilanden bezoeken en waar je ook tijd krijgt om hier echt te tijd voor te nemen. Uiteraard is dit nog lang niet alles. 

Tijdens deze bijzondere rondreis slaap je ook 3 nachten in een ecolodge midden in de Jungle. Ook slaap je op 3 verschillende eilanden en maak je een binnenlandse vlucht om tijd te besparen. Het prettige van deze reis is dat alles tot in de puntje voor jouw is geregeld en dat jij ontspannen kunt genieten van de reis. Kijk alleen maar na de vliegreis deze is rechtstreeks zodat je niet de spanning hebt van het overstappen. 

Bekijk hier de prachtige rondreis en laat je verrassen

Groepsrondreis Brazilië Hoogtepunten

Brazilië is ook al zo´n prachtig land in Zuid-Amerika en echt de moeite om te verkennen. Het land heeft een rijke geschiedenis, veel cultuur en een waanzinnige natuur. De unieke en prachtige reis van 19 dagen is met zorg samengesteld voor jouw.  Tijdens de reis maak je ook kennis met het echte Braziliaanse leven door bijvoorbeeld met het openbaar vervoer te reizen, ook maak je 3 binnenlandse vluchten om tijd te besparen en ook te zorgen dat je alle mooie bezienswaardigheden in het grote land kan bewonderen. 

De locaties die je bezoekt zijn ook heel diverse van de wereldstad Rio de Janerio tot de koloniale stad Salvador, maar ook het Amazone gebied en een paradijselijk strand waar jij de vakantie gaat afsluiten.  Je bezoekt nog veel meer leuke plekken en niet te vergeten bijzondere bezienswaardigheden waaronder de watervallen van Iguazu. 

Tijdens de 19 dagen kom je van de ene verbazing in de andere hoeveel schoonheid Brazilië te bieden heeft. Ook goed om te weten en leuk om te doen zijn de actieve activiteiten waar jij aan deel kunt nemen zoals kajakken, fietsen, wandelen en snorkelen. Dit zorgt er voor dat jij op bijzondere plekken komt die je niet snel meer gaat vergeten. 

Bekijk hier de prachtige rondreis en laat je verrassen

Groepsrondreis Colombia

De groepsrondreis Colombia is ook weer een bijzonder rondreis die op je bucketlijst hoort te staan. Het land heeft een prachtige natuur, een rijke geschiedenis veel cultuur. Daarnaast is de wordt Colombia als één van de meest gastvrije landen in Zuid-Amerika met een zeer vriendelijk bevolking. 

Dit zorgt ook mede voor de bijzondere sfeer in Colombia. Onderweg tijdens deze rondreis kom je op bijzondere plekken zoals Medellin bekend van Pablo Escobar, het paradijselijk Nationale Park Tayrona. Ook kom je tijdens deze 21 daagse rondreis op caribische stranden, koloniale steden en bij archeologische vindplaatsen. 

Tijdens de rondreis heb je verschillende keuze moment of je bijvoorbeeld deelt neemt aan een excursies, ook maak je gebruik van een binnenlandse vlucht van Medelin naar Santa Matra om tijd te besparen. De rondreis wordt in de punt geregeld zodat jij alleen maar hoeft te ontspannen tijdens je reis. 

Bekijk hier de prachtige rondreis en laat je verrassen

Rondreis Bolivia, Chili & Paaseiland

De 23 daagse rondreis voor Bolivia, Chili en een bezoek aan het Paaseiland is een unieke rondreis samen gesteld voor Djoser de expert in bijzondere rondreizen. Het grote voordeel van deze rondreis is dat deze heel divers is. Dit komt ook zeker door dat het kleurrijke Bolivia en het indrukwekkende Chili ook heel verschillend zijn. 

Tijdens de rondreis maakt je kennis met de traditionele bevolking maar kom je ook op bijzondere plekken en bij de mooiste bezienswaardigheden van beide landen. Als klap op de vuurpijl bezoek je ook nog het Paaseiland met de mysterieuze. Moai-beelden en een prachtig Polynesisch landschap. 

De bezienswaardigheden die je onderweg tegen gaat komen zijn vulkanen, geisers, zoutvlaktes, het Andes gebergte, de Atacamawoestijn en nog veel meer. Een leuke activiteit is met een jeepsafari. 

De rondreis is met 4 binnenlandse vluchten om afstanden te kunnen overbruggen en veel tijd te besparen. Onderweg wordt je begeleid door een Nederlandse reisbegeleiding die alles soepel en relax laat verlopen.

Bekijk hier de prachtige rondreis en laat je verrassen


Reacties
Categorieën