Muizenberg Beach
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
03/28/2024
6 min

De top 7 van de mooiste stranden in Zuid-Afrika 2024

03/28/2024
6 min

Zuid-Afrika wordt door de meeste toeristen in eerste instantie bezocht voor de Safariparken / Safaritochten en de nationale parken. Maar wist je dat Zuid-Afrika je veel meer te bieden heeft. Het land is zeer geschikt voor een rondreis waar natuurlijk de safariparken niet overgeslagen mogen worden, maar ook voor stedentrips en strandvakanties.

Het weer is grandioos en de stranden zijn beeld schoon dus een geweldig combinatie voor een onvergetelijke strandvakantie of voor een dag of een paar dagen aan het strand. Bij veel rondreizen wordt het strand niet overgeslagen. Maar welke stranden zijn nu het mooiste in Zuid-Afrika?

Voor deze blog heb ik voor jouw de 7 mooiste strand van Zuid-Afrika op een rij gezet en uitgebreid beschreven waarom juist dit strand mooi en is bezocht moet worden.

Vakantie naar Zuid-Afrika

De meeste mensen kiezen voor een prachtige rondreis door Zuid-Afrika vooral als ze voor het eerst of de eerste keren naar dit bijzondere land reizen. Dit is ook zeker een goede keuze bij veel rondreizen zit het strand ook in de rondreis. Bij een aantal reisorganisatie kun je ook rondreizen op maat krijgen en één of meerder stranden toevoegen. De Jong Intra is bijvoorbeeld zo´n reisorganisatie.

Goede reisaanbieders die diverse rondreizen aanbieden waar ook zeker één of meer reizen tussen zitten die jouw in de smaak vallen zijn Tui Reizen en Djoser reizen.

Welke reisaanbieder er voor mij bovenuit springt is 333 Travel. Bij deze reisorganisatie is het mogelijk om individuele reizen op maat te maken en kun je in feite alle stranden die jij wil bezoeken integreren in jouw droomreis.

Camps Bay Beach 

Camps Bay Beach is een goede keuze als jij verblijft in Kaapstaad. Het witte zandstrand ziet er prachtig uit dit heeft ook zeker met het helder blauwe water te maken. Bij het strand zijn leuke strandtentjes aanwezig maar wat het strand ook bijzonder maakt is het uitzicht.

Vanaf het Camps Bay Beach het je een schitterend uitzicht op Lions Head en de Twelve Apostles (Twaalf Apostelen gebergte). De Lions Head is het kleine broertje van de Tafelberg. In de piek maanden kan het behoorlijk druk zijn op het strand dit is dan wel een klein min puntje ook kan het behoorlijk hard waaien bij het Camps Bay Beach. Maar buiten de drukte en de wind is het een heerlijke plek en blijft het een prachtig strand.

Wat ik nog extra wil vermelden is dat de promenade echt een aanrader is en erg gezellig en wat ook leuk en bijzonder is is de Camps Bay Tidal Pool. Een uit rots gehouwen zwembad. Waar het water net iets warmer is dan in de zee. Ideaal als jij de zee net iets te koud vind.

Blouberg Beach 

Blouberg Beach ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Kaapstad. Dit mooie strand wordt gezien als één van de beste plekken om te kitesurfen. Want op het strand Blouberg Beach waait het (bijna) altijd lekker stevig tot hard. Ook als je zelf niet surft is het een prachtig plek en kun je genieten van de show die de kitesurfers geven.

Het is niet alleen genieten als je naar de kitesurfers kijkt de omgeving en het uitzicht is ook grandioos je het een panoramisch uitzicht richting de tafelberg over de tafelbaai. Op een heldere dag is het zelfs mogelijk om Robbeneiland te zien.

Wist je trouwens ook dat je een stukje strand hebt waar minder wordt gesurft maar waar je zeer goed kan zwemmen en uiteraard zonnen. Dit stukje strand wordt ook de Big Bay genoemd en is een onderdeel van de Blouberg Beach. Bij de Big Bay vind je bijvoorbeeld ook meer voorzieningen zoals horeca gelegenheden.

De blouberg is wel gezicht voor de ervaren kitesurfer heb jij liever minder grote golfen en wind of ben je een beginner? Dan kun je misschien beter kiezen voor het vlakke water van de Lagune van Langebaan. Dit ligt op een klein stukje van de Blouberg.

Clifton Beach

Ten westen van Kaapstad vind je het mooie Clifton Beach die strand bestaat uit 4 stranden die worden gescheiden door grote rotsen. Zwemmen kan zeer goed maar het water wordt wel gezien als fris / koud. Een groot voordeel van Clifton Beach is dat het zandstrand bijna altijd wind vrij is, dit komt door de ligging in de baai. Op het witte zandstrand van Clifton zijn de zonsondergangen wonderschoon.

Het bijzondere aan de strand dit strand is dat weinig toeristen te vinden zijn op het strand en voornamelijk bezocht wordt door locals. Het strand is voorzien van de bekende blauwe vlaggen, die aangeven dat het strand veilig en schoon is. Het heeft ook de award gewonnen voor één van de mooiste stranden van de Wereld.

Llandudno Beach 

Op ongeveer een half uur van Kaapstad is Llandudno Beach gelegen. De route naar het strand is al de moeite waard en is genieten geblazen en dan moet je nog naar het strand zelf. Het strand is paradijselijk en zeer geschikt voor diverse watersporten waaronder het surfen en snorkelen.

In de wintermaanden is het ook een aanrader om het strand te bezoeken. Vanaf september t/m januari is er namelijk een kans om walvissen te spotten vanaf het strand. Dit is niet het enige mooie wat te zien is van het strand ook de zonsondergang is adembenemend. De zon zakt langzaam en de bergen achter je kleuren langzaam goud kleurig.

Op dit prachtige strand zijn er geen tot weinig voorzieningen en zelf een koelbox met drinken en eten is dan wel een aanrader.

Algoa Bay

Niet ver van Port Elizabeht ligt het prachtige strand Algoa Bay, Het strand bestaat uit ruim 40 kilometer en uit kleine strandjes die vallen onder Algoa Bay. Het strand is zeer geschikt voor watersporten zoals: surfen, zeilen en jet-skiën. Ook is zwemmen en snorkelen een goede optie.

Het leuke aan Algoa Bay is dat je hier vele wilde dieren kunt spotten denk hierbij aan walvissen, zeeleeuwen en dolfijnen. Door de lengte van het strand is er altijd wel een leuk of rustig plekje te vinden. Ook zijn er diverse faciliteiten en voorzieningen zoals restaurants en zelfs accommodaties. Het is een leuke en levendige omgeving.

In de baai zelf zijn er ook een paar eilanden zoals Bird Island en Seal Island.

Umhlanga Rocks

Niet alle stranden in Zuid-Afrika zijn even warm als je een strand zoekt aan het water wel heerlijk van temperatuur is moet je bij Umhlanga Rocks. Het strand van Umhlanga is niet aan de Atlantische Oceaan gelegen maar aan de Indische Oceaan. Het hele jaar door kun je hier uitstekend zwemmen in een aangename temperatuur. Dit maakt Umhlanga ook zeer populair en behoort tot meest geliefde strand onder de toeristen.

Bij het strand vind je vele voorzieningen en faciliteiten waaronder een boulevard met diverse horeca gelegenheden en winkeltjes. Het strand ten noorden van Duban heeft wel 1 punt waar je rekening mee moet houden en kunnen namelijk ook haaien zwemmen in de buurt van het strand. Als jij van uitdagingen houdt hoeft dit helemaal geen probleem te zijn maar pas wel goed op.

Muizenberg Beach 

Aan de zuidoostelijke kant van Kaapstad vind je het strand met een prachtige naam Muizenberg. Dit is ook de plek waar de Indisch Oceaan begint en je voelt hier ook meteen dat het gelijk warmer is dan de Atlantische Oceaan. Het water is niet alleen veel warmer maar ook rustige dit is ook ideaal voor gezinnen met kinderen. Daarnaast is het strand ook nog een hagelwit, dit heeft een prachtig effect met de gekleurde strandhuizen. Het geeft je een tropisch gevoel.

Ondanks dat het water hier rustiger is kunt je aan het einde van het strand wel goed surfen, hier bevind zich ook een surfschool. Het is goede plek om surfen te leren en voor de beginnende surfer.

Muizenberg Beach is wel een lang strand met een totale lengte van 34 kilometer, dit strand en de lengte maar het strand ook zeer geschikt voor mooie wandelingen. Tijdens de wandeling of een bezoekje aan het strand kun je wilde dieren spotten zoals dolfijnen en walvissen, niet schrikken het kan zelfs wezen dat je witte haaien kan zien bij het strand.

Op het strand zijn diverse sporten mogelijk ook worden er watersporten aangeboden, Waaghalzen kunnen ook een duik nemen van de kliffen dit is uiteraard niet zonder risico.


Reacties
Categorieën