Portugal
Europa
Ramon Kuiters
Europa
03/29/2024
8 min

De top 7 van beste fly & drive bestemmingen in Europa 2024

03/29/2024
8 min

Fly & Drive is eigenlijk niet anders dan een vliegreis met een huurauto. Er wordt steeds vaker gekozen voor Fly & Drive en dit is niet zonder een reden. De aanbiedingen zijn vaak aantrekkelijk geprijsd, Je bent veel sneller op locatie dan dat je er heen moet rijden vanuit Nederland. Je hoeft niet met je eigen auto te gaan reizen, dit kan ook veel voordelen hebben. 

Vaak zijn de Fly & drive bestemmingen individuele rondreizen met overnachtingen. Ondanks dat je wel vast zit aan je overnachtingen heb je wel veel vrijheden vooral als het gaat om het bezoeken van de bezienswaardigheden op de route en hoelang je hier verblijft. Bij de fly & drive reizen kom je op de mooiste plekjes en bij de leukste bezienswaardigheden 

Het ene land en bestemming is uiteraard meer geschikt voor een fly & drive vakantie dan het andere. Maar om te zorgen dat jij de juiste keuze maak heb ik voor deze vakantie de 7 mooiste fly & drive stemmingen in Europa voor je op een rij gezet. De bestemmingen worden uitgebreid beschreven en ook heb ik er een aantrekkelijk fly & drive vakantie aangekoppeld om je de mogelijkheden te laten zien. 

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Portugal 

Portugal is een prachtig land en leent zich ook erg goed voor autovakanties, alleen de afstand met je eigen auto is erg ver. Gelukkig is Fly & Drive vakantie een ideale oplossing. Wel heb je één probleem als je voor Portugal kiest, en dat is welke regio kun je het beste kiezen. Kies jij voor de Azoren een eilandengroep in mijn ogen niet de beste keuze als je voor Fly & Drive gaat, Dan zou ik liever kiezen voor het bloemeneiland Madeira of de Algarve. 

Beide bestemmingen zoals Madeira als de Algarve zijn uitermate geschikt om te verkennen met de Auto. Madeira bijvoorbeeld heeft 600 kilometer aan wegen, diverse leuke dorpjes en steden maar ook een prachtig natuur die je ook heel goed fietsend en wandelend kunt verkennen. Bij een rondreis op het eiland kom je op de mooiste plekjes en langs de leuke bezienswaardigheden. 

De Algarve is gelegen in het zuiden van Portugal is een zeer populair en dit is uiteraard niet zonder een reden. De Algarve heeft je veel diversiteit te bieden naast een prachtige natuur is zon, zee en strandvakantie ook zeker mogelijk. Maar vergis je ook zeker niet in de bezienswaardigheden en de leuke stadjes en dorpjes in de Algarve. 

Met een rondreis kom je op de mooiste plekjes en zie je in een korte tijd erg veel van de Algarve. Wist je dat de Algarve een walhalla is voor de Golfer? Ben jij een golfliefhebber sla dan zeker een keer een balletje in de Algarve. 

Bekijk hier de prachtige Fly & Drive reizen voor Portugal

Schotland

Schotland behoort tot één van de mooiste landen en is ook zeer geschikt voor een Fly & Drive vakantie. De auto rit naar Schotland is vrij pittig en lang daarom kan een Fly & Drive een uitstekende keuze zijn. Wist je dat je i.p.v. auto ook zeer goed een rondreis kan maken met de camper door Schotland.

De Natuur is één van de grootste trekpleister van Schotland en is zeer geschikt voor de natuurliefhebber en de wandelaar. Maar schotland heeft ook zoveel mooie plekjes en bijzondere bezienswaardigheden waaronder het meer van Loch Ness, maar ook Gruinard Bay, (een roze strand), en Corrieshalloch Gorge een schitterende kloof. Ook naast natuurlijke bezienswaardigheden zoals deze 3 voorbeelden zijn er ook vele culture bezienswaardigheden. Deze vind je ook veel in de steden, leuke steden om te bezoeken zijn Edingburg, Perth en Glasgow. 

Wist je dat Schotland grossiert in mooie kastelen? Dunrobin Castle is hier een goed voorbeeld van en je vind nog tientalen pareltje van kastelen in Schotland. Kortom Schotland is een uitstekende Fly & Drive bestemming zeker als je van de natuur en cultuur houdt en iets minder mooi weer niet erg vind. 

Bekijk hier de prachtige Fly & Drive reizen voor Schotland

IJsland 

IJsland behoort ook zeker tot de mooiste Europese landen. De natuur is een pareltje en de meeste bezienswaardigheden in IJsland hebben dan ook direct of indirect te maken met de natuur. Veel van de bezienswaardigheden liggen wel een eindje van elkaar. Een auto is dan ook naast onmisbaar als je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden wil verkennen op het eiland. 

Een aantal bezienswaardigheden zoals de actieve geisers, het natuurreservaat Dimmuborgir  mogen niet overgeslagen worden. Uiteraard zijn er nog veel meer bezichtiging waardige bezienswaardigheden en natuurverschijnselen in Ijsland. 

Het aanbod van Fly & Drive reizen is groot wat wel interessant is dat er veel te kiezen is ook als het gaat om het vervoer, naast een normale auto kan er ook gekozen worden voor een 4x4 of een camper. De routes worden uiteraard aangepast aan het vervoer waar voor je kiest. 

Houden jullie van de natuur en van uitdagingen? Dan is IJsland een zeer goede keuze als het gaat om Fly & Drive reizen! 

Bekijk hier de prachtige Fly & Drive reizen voor Ijsland

De Toscane - Italië

Italië is een geweldig land om te bezoeken en zeer geschikt voor autovakanties. Het noorden van Italië is vanuit Nederland en België goed te bereiken maar als jij naar de Toscane, Sardinië, Puglia of Sicilië wilt ben je lang aan het reizen met de auto en kun je eigenlijk beter kiezen voor een Fly & Drive vakantie naar Italie. 

Er zijn vele mooie plekken in Italië en geschikt voor een Fly & Drive vakantie, één van de beste bestemmingen als het gaat om Fly & Drive vakanties is de Toscane. De Toscane staat bekend om de prachtige historische dorpen, de oog verblindende landschappen, mooie stranden, bijzondere bezienswaardigheden en het heerlijk eten van de Toscaanse keuken. 

Wist je dat de Toscane ook prachtige steden heeft die je eigenlijk niet mag overslaan bij een bezoekje aan de Toscane. Florence en Pisa zijn de bekende voorbeelden maar ook Volterra is een pareltje. 

De Toscane is een mix van cultuur, historie, schoonheid en gezelligheid en heeft je veel te bieden. Het grote voordeel van een Fly & Drive vakantie is dat je op de mooiste plekken komt en dat je veel vrijheid hebt tijdens het reizen. Een onvergetelijke ervaring in het mooie Italië. 

Bekijk hier de prachtige Fly & Drive reizen voor de Toscane

Griekenland

Bij Griekenland wordt er vaak gedacht aan zon, zee en strand vakanties maar Griekenland heeft de vakantieganger veel meer te bieden. Griekenland is ook zeer geschikt voor Fly & Drive vakanties dit komt omdat de keuze en de diversiteit heel groot is. 

Je kunt kiezen om 1 eiland te bezoeken en alle hoekjes van het eiland te gaan verkennen met de auto. Kreta kan een goede keuze zijn als je een eiland wil verkennen. Het is ook mogelijk om te eiland hoppen tussen de verschillende eilanden of voor 2 eilanden te kiezen. 

Er is ook een mogelijk te kiezen voor het vaste land van Griekenland. Het vaste land is een prachtig stukje Griekenland dat vaak wordt onderschat. Elke bestemming heeft zijn eigen charme, leuke dorpjes en steden, heerlijk eten en niet te vergeten een prachtige natuur waar genoten van kan worden. 

Het grootste probleem bij een Fly & Drive naar Griekenland is dat je een bestemming moet kiezen, gelukkig is elke bestemming een paradijsje op zich met vele bijzonderheden. 

Bekijk hier de prachtige Fly & Drive reizen voor Griekenland

Kroatië

Kroatië is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer geliefd vakantieland voor zowel de Belgische- als de Nederlandse vakantiegangers. Veel vakantiegangers komen voor zon, zee en strand vakanties maar wist je dat Kroatië je veel te bieden, het behoort tot één van de mooiste landen van Europa als het gaat om de natuur. Maar het land heeft ook vele bezienswaardigheden om je vingers bij af te likken. Naast de leuke badplaatsen vind je ook interessante steden zoals Dubrovnik en Split. 

Kroatië is een flink eind vanuit België en Nederand Fly & Drive is een uistekend alternatief. Je bent met een relatief korte vlucht in het prachtige Kroatië. Met de huurauto kun jij het land of een bepaalde regio uitstekend verkennen. Onderweg heb jij vrijheid en kun je zelf veel bepalen, daarnaast hoeft jij je geen zorgen te maken over de overnachtingen wat deze zijn al voor jou geregeld. 

Onbezorgd op vakantie en genieten van alles wat Kroatië te bieden heeft. Aanraders zijn bestemmingen als Istrië, (Noord) Dalmatië maar ook een rondreis door Kroatië zelf. 

Bekijk hier de prachtige Fly & Drive reizen voor Kroatië

Andalusië

Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje de meeste Nederlandse en Belgische vakantiegangers kiezen voor de Costa Brava of het noorden van Spanje. Het zuiden van Spanje is ook een hele tocht met de auto. Een goede oplossing hier voor is Fly & Drive. Na een korte vlucht kun jij gelijk in je huurauto stappen en genieten van al het moois want Andalusië jouw te bieden heeft. 

Andalusië is door een ringetje te halen en bied je ook nog eens vel diversiteit van stranden, tot de mooiste bezienswaardigheden, van mooie steden en pittoreske dorpjes tot de fascinerende natuur en bijzondere landschappen. 

Fly & Drive naar Adalusië is populair en dit is uiteraard niet zonder een reden. Dit zie je ook wel terug in het aanbod. De reizen zijn divers dit zorgt er voor dat er voor iedereen wel een geschikte reis te vinden is. Waar je bij elke reis te maken mee krijgt is het heerlijke eten en de tapas waar Spanje ook bekend om staat. Zeker geen straf. 

Bekijk hier de prachtige Fly & Drive reizen in de regio Andalusië

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Reacties
Categorieën