Algarve Golf
Europa
Ramon Kuiters
Europa
02/09/2024
7 min

De 7 mooiste golfreizen / golfbestemmingen in Europa 2024

02/09/2024
7 min

Als je eenmaal met het golf virus besmet bent, wil je graag zoveel mogelijk golfen. Niet alleen in je vrije tijd thuis maar het liefst ook met de vakanties of misschien nog wel mooie een speciaal golf vakantie. Voor mooie golfreizen hoeft je niet altijd ver van huis, want in Europa heb je prachtige golfbestemmingen en er worden mooie golfreizen aangeboden. 

Voor deze pagina heb ik de 7 mooiste golfbestemmingen / golfreizen voor je op een rij gezet. De golfbestemmingen en reizen worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden. 

IJsland

IJsland is een bestemming die je waarschijnlijk niet verwacht had. Het land is niet alleen mooi om te ontdekken en te bewonderen maar IJsland is ook zeer geschikt als het gaat golfen. Veel golfbanen in IJsland zijn gelegen in een prachtige omgeving met o.a. grille rotsformaties en lavavelden, gletsjers en uitzicht op zee. 

IJsland is niet zo heel groot qua oppervlakte en ook qua aantal inwoners, maar van een groot aanbod van golfbanen is wel sprake. Er zijn namelijk 39 clubs en ruim meer dan 60 golfbanen van 9 en 18 holes. 

Ijsland heeft veel keuze als het gaat om golfen, wat misschien wel jammer is dat IJsland niet echt golfresorts heeft wat je wel bij de andere bestemmingen vind. Maar als je wil Golfen in IJsland is een hotel boeken in Reykjavik een zeer goede opties. Vanaf hier kun je verschillende golfbanen eenvoudig bereiken. Vanuit Reykjavik kun je ook goed IJsland ontdekken, want het zou eeuwig zonde zijn als je niet een mooie combinatie maakt van de prachtige bezienswaardigheden en het golfen. 

Een aanrader is het Middernachtgolf in de zomer. Deze unieke ervaring is mogelijk in IJsland omdat het in de zomer nooit echt helemaal donker wordt! 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor golfvakantie voor een onvergetelijk vakantie

Algarve (Portugal)

De Algarve in Portugal is al jaren één van de meeste geliefde golfbestemmingen van Europa. Het klimaat, de omgeving spelen een grote rol naast de 27 golfbanen die in de Algarve te vinden zijn. De golfbanen zijn in de meeste gevallen wijds en zijn gelegen op glooiende beboste heuvels met vaak prachtige uitzichten op bijvoorbeeld de zee. 

De golfresorts in de Algarve worden gezien als één van de beste golfresorts ter wereld. Het is dan ook geen wonder dat het lekker druk kan zijn met golfers in de Algarve. Een ander voordeel is dat de Algarve en de golfresorts eenvoudig zijn te bereiken via de luchthaven Faro. 

Een Golfbaan die er zeker bovenuit springt is Monte Rei Golf Club. Monte Rei golfbaan is een zeer exclusieve golfbaan. Het clubhuis, de service en het onderhoud van de baan is het neusje van de zalm. De golfbaan ligt op een ruig stuk landschap met waterhindernissen, spierwitte bunkers en de mooiste pijnbomen. Tijdens het golfen heb je de keuze om te genieten van het prachtige uitzicht op de Serra do Caldeirão bergen in het noorden en de Atlantische Oceaan in het zuiden.

Deze par 72 Championship golfbaan heeft een bijzonder ontwerp met veel water. Water speelt bij elf van de achttien holes een rol. De golfbaan heeft prettige reeks van 8 par-4’s, 5 par-3 en 5 par-5 in een uitdagende en onderscheidende lay-out.

Verblijven op Monte Rei Golf? Dit is mogelijk je kunt een verblijf eenvoudig reserveren via Vakantiediscounter.nl.

Als je voor de Algarve kiest heb je naast de keuze uit de vele resorts en golfbanen ook een mogelijk om heerlijk te rust te komen in het prachtige gebied. De Algarve heeft je namelijk veel te bieden, zoals authentieke dorpjes, uitgestrekte zandstranden, heerlijk eten en vele bezienswaardigheden. Wat je ook zeker niet mag vergeten is dat het klimaat ook nog eens heerlijk is en zeer geschikt voor een dagje golf! 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor golfvakantie voor een onvergetelijk vakantie

Schotland

De Old Course in St Andrews in Fife wordt beschouwd als oudste golfbaan van de wereld. Deze golfbaan staat ook bekend als de ¨The Home of Golf¨. Het is dan ook leuk om deze golfbaan te bezoeken als je op golfvakantie gaat naar Schotland. Niet alleen deze baan maakt een golfreis naar Schotland interessant. 

In Schotland vind je veel prachtige golfbanen die ook nog eens zijn goed aangeschreven. Dat de golfbanen geliefd zijn heeft ook zeker de landschappen te maken. Schotland mag dat wel niet bekend staan als een bestemming met hoge temperaturen en zon maar dit betekend niet dat er niet gegolft kan worden. De meeste golfbanen zijn het hele jaar geopend in de winter en het naseizoen is extra kleding wel aanbevolen. De golfbanen liggen het hele jaar er keurig en netjes bij. 

Een echte aanrader voor een golfvakantie vind ik St. Andrews Bay Golf Resort & Spa dit 5 sterren hotel heeft naast diverse wellness faciliteiten ook 2 prachtige golfbanen. 

Golfen kan zeer goed gecombineerd worden met de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden in Schotland. Dit maakt Schotland ook zeker aantrekkelijk als Golfbestemming in Europa. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor golfvakantie voor een onvergetelijk vakantie

Turkije

Turkije is een land dat is gelegen in Europa en Azië en daarom ook opgenomen in de lijst van mooiste golfbestemmingen van Europa. Als het om golf en Turkije gaat kom je in de meeste gevallen bij in de regio Belek. Hier vind je meerdere golfbanen en resorts oftewel een paradijs voor de golfer. 

Een groot voordeel van de golfreizen naar Turkije is dat ze betaalbaar zijn, relatief dichtbij, een zeer goed klimaat waardoor je het hele jaar door kan golfen in Turkije. Daarnaast zijn er ook prachtige golfbanen in de regio van Belek te vinden. 

Het 5 sterren Titanic Deluxe Belek Golf Resort is wel één van de pareltjes als het gaat om de golfresorts. Het resort is gelegen tussen 2 prachtige golfbanen, waardoor er ook nog echt iets te kiezen is. Ook de spa is een echte aanrader in het hotel met een oppervlakte van 13.000m2 groot

Bekijk hier het prachtige aanbod voor golfvakantie voor een onvergetelijk vakantie

Spanje

Spanje mag zeker niet ontbreken in de lijst met beste golfbestemmingen in Europa. Golfers uit heel de wereld komen naar Spanje toe om te genieten van de prachtige golfbanen en uiteraard Spanje zelf. 

Spanje heeft meer dan 300 golfbanen dus er is keuze genoeg. Veel van deze golfbanen zijn gelegen in de buurt van de kust en zijn dus ook goed te combineren met de Spaanse kust en de vele bezienswaardigheden. 

Het klimaat is zeer aangenaam, dit zorgt er ook voor dat je het hele jaar door goed kan golfen in Spanje. In het zuiden van Spanje aan de Costa del Sol vind je de meeste golfbanen. Deze regio wordt door de golfers ook wel Costa del Golf genoemd. De golfbanen zijn hier gelegen op heuvelachtige terrein en bieden je dus veel uitdagingen. Een andere zeer goede regio voor je golfvakantie is Costa de la Luz.

Bekijk hier het prachtige aanbod voor golfvakantie voor een onvergetelijk vakantie

Cyprus

Cyprus heeft 6 golfclubs die zijn gelegen in de omgeving van Paphos. Dit is een prachtige rustige omgeving ver van de drukke toeristische centra. Dit je wel eenvoudig kunt bereiken als hier behoefte aan is. 

Cyprus is een land met diverse mooie golfbanen zoals Aphrodite Hills, Elea Estate, Secret Valley en Minthis Hills.  Deze golfbanen zijn 18 holes, want in Cyprus vind je enkel en alleen 18 holes golfbanen. Het klimaat is ideaal en vaak lekker warm. 

Een ander groot voordeel is dat je op Cyprus mooie golfresorts vind zodat je naast het golfen ook kunt genieten van de vele faciliteiten van het resort / hotel. Buiten het golfen is er vast ook nog wel tijd om het land zelf te verkennen. 

Het 5 sterren Aphrodite Hills Hotel & Golf Resort is een echte aanrader en wordt ook gezien als één van de mooiste golfresorts van Cyprus. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor golfvakantie voor een onvergetelijk vakantie

Duitsland

Duitsland misschien niet het land waar je meteen aan denkt als het gaat om golfen, maar is wel zeer geschikt voor je golfvakantie. In Duitsland zijn ruim 700 golfclubs. Vele golfbanen in Duitsland zijn ook zeer geliefd ook bij de toeristen zoals amburger Golfclub e.V. Falkenstein, Golfclub Gut Lärchenhof, WINSTONgolf. 

Naast prachtige golfbanen / golfclubs vind je in Duitsland ook een aantal golfresorts die soms helemaal niet van de Nederlandse grens van zijn gelegen. 

Andere redenen waarom je goed voor Duitsland kunt kiezen als het gaat om golfen zijn de verschillende landschappen en diversiteit aan golfbanen. Maar ook het klimaat is in veel gevallen gunstig. Milde winters en niet al te extreme zomer temperaturen waardoor je ook in de zomer goed kunt golfen in Duitsland. 

Bekijk hier het prachtige aanbod voor golfvakantie voor een onvergetelijk vakantie

Golreis Golftime

Reacties
Categorieën