Roadtrip
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
05/22/2024
10 min

De top 7 van de leukste roadtrip landen / bestemmingen 2024

05/22/2024
10 min

Roadtrip is eigenlijk niets ander dan een reis over de weg, in de meeste gevallen wordt dit ondernomen met een gemotoriseerd voertuig zoals een auto, motor, camper. Maar dit kan uiteraard ook met de fiets.

Roadtrips heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen ook onder de jongeren vakantiegangers. Het geeft de reiziger het gevoel van avontuur en vrijheid en dit wordt ook steeds belangrijker als het om het reizen gaat. Een roadtrip kun je vaak ook zo duur maken als je zelf wil en zelf helemaal uitstippelen.

Kortom een roadtrip heeft vele voordelen maar wel landen en bestemmingen zijn nu het meeste geschikt voor een roadtrip. Op deze pagina vind je de top van de leukste bestemmingen en landen. De bestemmingen worden uitgebreid beschreven en aan de beschrijving heb ik diverse tips toegevoegd.

IJsland 

iJsland behoort ook zeker tot de mooiste Europese landen. De natuur is een pareltje en de meeste bezienswaardigheden in IJsland hebben dan ook direct of indirect te maken met de natuur. Veel van de bezienswaardigheden liggen wel een eindje van elkaar. Een auto is dan ook naast onmisbaar als je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden wil verkennen op het eiland.

Sterker nog als je met de auto door IJsland rijdt lijkt het wel een aaneenschakeling van bezienswaardigheden en mooie plekjes. Dit komt ook zeker door prachtige landschap waardoor je heen rijdt.

Een aantal bezienswaardigheden zoals de actieve geisers, het natuurreservaat Dimmuborgir  mogen niet overgeslagen worden. Uiteraard zijn er nog veel meer bezichtiging waardige bezienswaardigheden en natuurverschijnselen in IJsland.

Er zit wel een groot verschil tussen de winter en de zomer als het om IJsland gaat. In de zomer zijn de wegen goed te berijden, dit geldt niet voor de winter. De omstandigheden zijn dan helemaal anders, op veel wegen ligt er dan vaak een dik pak sneeuw. Dit wil niet zeggen dat het niet mogelijk is om in de winter IJsland te verkennen het is alleen een stuk uitdagender. Beide seizoenen de winter en zomer hebben voordelen en nadelen

IJsland is niet alleen zeer geschikt met de auto of 4X4 voor ruigere terreinen maar ook met de camper is het een goede keuze om het land te verkennen. Wist je dat er een groot aan aanbod is als het gaat om van Fly & Drive reizen. Een Fly & Drive reis is eigenlijk niet anders dan een vliegreis en een individuele rondreis met een auto of een camper. Bij veel fly & drive reizen zijn de hotels al voor je gereserveerd je hoeft er alleen nog maar heen te rijden en onderweg te genieten.

Uiteraard kun je zelf ook een camper of een huurauto huren en vliegtickets reserveren. Vliegtickets kun je eenvoudig regelen met Kayak.nl ook hier kun je terecht voor de hotels en huurauto. Een huurauto is ook goed te regelen bij Sunnycars. Worldwidecampers is mijn favoriet als het gaat om campers huren.

Bekijk hier het prachtige fly & Drive aanbod en laat je verrassen

Canada 

Canada het land met 47 Nationale Parken en ontelbaar vele bezienswaardigheden zowel in de natuur als in de steden. Kijk alleen maar na Vancouver deze moderne stad met veel hoogbouw heeft bijvoorbeeld al 180 stadsparken. Eén van de mooiste bezienswaardigheden in Canada is de Niagara Watervallen. Dit is één van de breedste watervallen ter wereld.

Canada is een groot land en leent zich erg goed voor mooi auto tochten en rondreizen zowel met de auto als met een camper. Omdat het land groot is moet er vaak wel een keuze gemaakt worden tussen Oost en West Canada.

In Oost Canada draait het iets meer om de steden, terwijl je West Canada het echt van de natuur moet hebben. Bij delen van Canada zijn prachtig dus het kiezen blijft lastig.

Veel reizen die worden aangeboden zijn rondreizen, naast groepsreizen zijn er ook diverse individuele reizen met de camper of de auto ook wel Fly & Drive genoemd. Een voordeel van een individuele rondreis is dat je veel vrijheid hebt maar ook zekerheid denk hierbij aan hotels etc, en je weet ook zeker dat je op de mooiste plekken van Canada en de regio komt.

333 Travel is een uitstekende partner als het gaat om rondreizen met een huurauto, de reisorganisatie bied naast vele rondreizen met de auto ook kamperreizen aan in Canada!

Bekijk hier het prachtige fly & Drive aanbod en laat je verrassen

Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika wordt niet alleen gezien als één van de mooiste landen in Afrika maar behoort tot de mooiste landen van de Wereld. Het land heeft je veel cultuur, een rijke geschiedenis en een wonderschone natuur te bieden met vele wildparken en nationale parken. Maar vergis is ook niet in de strandvakanties. Vooral de stranden aan de Indische Oceaan zijn een aanrader hier is de temperatuur van het water een stuk warmer dan van de Atlantische oceaan.

Het land heeft ook prachtige steden waaronder de hoofdstad Kaapstad. De kans is groot dat je ook hierop vliegt en de stad is zeker de moeite waard om mee te beginnen of te eindigen en mag eigenlijk niet overgeslagen worden.

Zuid-Afrika is een groot land en heeft op vele plekken mooie bezienswaardigheden en plekjes die je moet bezoeken. Daarom is een rondreis ook echt een aanrader dit kan uitstekend met de auto of camper.

Een individuele rondreis raadt ik dan ook zeker aan, je hebt je vrijheid wanneer je vertrekt en hoelang je ergens blijft, maar ook zekerheden zoals dat je langs de mooiste plekjes komt en bezienswaardigheden, hotels die al gereserveerd voor je zijn en je kunt terug vallen op de reisorganisatie.

Afrikaplus is een goede aanbieder van reizen naar Zuid-Afrika. De reisorganisatie bied zowel groepsreizen als autoreizen en kamperreizen aan. Het aanbod is zeer groot en heel divers dus kan haast niet anders of er zit wel een geschikte reis voor jullie tussen.

Bekijk hier het prachtige fly & Drive aanbod en laat je verrassen

Australië 

Australië is uiterst geschikt om met een camper door het land heen te trekken, het land is prachtig en heeft je heel veel te bieden en is ideaal voor de avontuurlijke reiziger. Naast de adembenemende natuur vind je hier ook prachtige steden, mooie stranden, bijzondere dieren en vele bezienswaardigheden.

Niet alleen met de camper kun je Australië goed verkennen ook met de auto in combinatie met kamperen of met hotels. Prachtige roadtrips zijn o.a.  Stuart Highway Australië van Noord naar Zuid, 75 mile Highway is een strandtocht een 4x4 is hierbij wel een aanrader en de Highway 1 de roadtrip voor de natuurliefhebber.

Riksja Travel is een zeer goede reisaanbieder als het gaat om reizen naar Australië. De reisaanbieder is de specialist in het creëren van een droomreis op maat. Naast reizen op maat is er ook een mooi aanbod van individuele reizen in Australië.

Bekijk hier het prachtige fly & Drive aanbod en laat je verrassen

Portugal 

Portugal is een prachtig land en leent zich ook erg goed voor autovakanties, alleen de afstand met je eigen auto is erg ver. Gelukkig is Fly & Drive vakantie een ideale oplossing. Wel heb je één probleem als je voor Portugal kiest, en dat is welke regio kun je het beste kiezen. Kies jij voor de Azoren een eilandengroep of voor het bloemeneiland Madeira, maar ook Algarve kan een goede keuze zijn..

Al deze bestemmingen zijn geschikt om de auto te verkennen. Madeira en Algarve zijn een stuk groter en bieden je voor autovakanties meer mogelijkheden. Madeira bijvoorbeeld heeft 600 kilometer aan wegen, diverse leuke dorpjes en steden maar ook een prachtig natuur die je ook heel goed fietsend en wandelend kunt verkennen. Bij een rondreis op het eiland kom je op de mooiste plekjes en langs de leuke bezienswaardigheden.

De Algarve is gelegen in het zuiden van Portugal is een zeer populair en dit is uiteraard niet zonder een reden. De Algarve heeft je veel diversiteit te bieden naast een prachtige natuur is zon, zee en strandvakantie ook zeker mogelijk. Maar vergis je ook zeker niet in de bezienswaardigheden en de leuke stadjes en dorpjes in de Algarve.    Met een rondreis kom je op de mooiste plekjes en zie je in een korte tijd erg veel van de Algarve. Wist je dat de Algarve een walhalla is voor de Golfer? Ben jij een golfliefhebber sla dan zeker een keer een balletje in de Algarve.

Ook is het interressant om de mooie steden in Portugal te bezoeken dit kan mooi in combinatie met de prachtige natuur en de vele bezienswaardigheden. Kortom Portugal is zeer geschikt om met de auto of camper te verkennen. De afstand kan misschien ver zijn maar onderweg door Frankrijk en Spanje is het al genieten. Je kunt ook kiezen voor een Fly & Drive vakantie. Vliegen na portugal en vanaf hier de regio verkennen met een camper of auto.

Bekijk hier het prachtige fly & Drive aanbod en laat je verrassen

Noorwegen 

Noorwegen behoort tot de mooiste landen van Europa en wist je dat hier ook de luchtkwaliteit erg goed is en ook tot beste landen van Europa hoort als het gaat om de luchtkwaliteit. Het land Noorwegen is zeer geliefd in het voorjaar en de zomer bij de toeristen, De natuur is dan op zijn mooiste, ondanks dit is Noorwegen ook zeer geschikt in de winter vooral als je rond gaat reizen.

Want in de winter valt er veel te zien en te ondernemen, waaronder diverse winteractiviteiten (ijsvissen, langlaufen, skiën, achter op de hondenslee etc). en de noorderzon bekijken. Maar ook de Fjorden en de Nationale Parken zijn in de winter adembenemend mooi.

Noorwegen bied je naast de vele bezienswaardigheden en een indrukwekkende natuur ook heel veel rust en ruimte, je komt hier geen massa toerisme tegen. Ook heel positief is dat er in Noorwegen steeds meer campings bij komen en ook campings die in de winter geopend zijn dit is ideaal. Daarnaast is het ook nog mogelijk om in Noorwegen onder bepaalde voorwaarden wild te kamperen.

Voor campings raad ik wederom Eurocampings.eu aan het aanbod is aantrekkelijk en er wordt een duidelijk omschrijving gegeven wat je kunt verwachten van de camping.

Noorwegen is ook zeer geschikt om met je eigen auto te verkennen met een ferry kun je Noorwegen makkelijk bereiken, uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor Fly & Drive. Het land is groot dus keuzes maken is wel belangrijk vooral als je maar beperkt de tijd hebt. Wist je trouwens dat Noorwegen een kustlijn heeft van 25000 kilometer lang en een landschap heeft met vele bossen en ruige bergen?

Bekijk hier het prachtige fly & Drive aanbod en laat je verrassen

Nieuw-Zeeland 

Nieuw-Zeeland is een perfect land om met de camper door te reizen. Er is heel veel te beleven en het land is niet zo heel groot. In enkele weken kun je het grootste deel van het land bekijken. Je kunt een camper huren in Nieuw-Zeeland dit is vaak wel prijzig. Je ziet ook steeds meer toeristen een camper kopen en na de reis verkopen, ondanks de mogelijke waarde verlies is het altijd nog goedkoper dan huren. Ook worden de campers doorgaans makkelijk verkocht.

Een voordeel van Nieuw-Zeeland dat je op veel plekken vrij kunt kamperen, je hebt hier een zelfstandige camper voor nodig. Je hebt ook een mogelijk om gebruik te maken van het netwerk van campings deze wordt beheerd door het ministerie van natuurbehoud. Je kunt hier gratis staan of voor een klein bedrag dit is afhankelijk van de faciliteiten / voorzieningen en de locatie. De locatie zijn in de meeste gevallen prachtig, in de buurt van stranden, meren en midden in de natuur.

Nieuw-Zeeland heeft je veel te bieden naast de wereldsteden Auckland en Queenstown, is de natuur de grootste trekpleister zoals de tropische sferen in de Bay of Island. Je vind in Nieuw-Zeeland geisers, flestjers en fjorden. Ook kun je met een beetje geluk walvissen spotten. Maar ook de Mount Cook bergen zijn een echte aanrader.

Ondanks de gratis camperplaatsen is het land prijzig maar ondanks dit wel zeker de moeite waard. De bevolking is vriendelijk en gastvrij, dit draagt zeker bij aan een prettig verblijf in Nieuw-Zeeland. Het is wel een stukje reizen en goed te combineren met Australië of Bali. Hoe er wel rekening mee dat het in de zomer maanden erg warm kan worden een airco is daarbij een uitkomst, beter gezegd een bittere noodzaak.

Uiteraard kun je ook kiezen voor Fly & Drive vakantie voor Nieuw-Zeeland. Met de auto kun je ook goed reizen en gebruik maken van de hotels of andere mooie overnachtingsmogelijkheden in Nieuw Zeeland.

Bekijk hier het prachtige fly & Drive aanbod en laat je verrassen


Reacties
Categorieën