Chili
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/30/2024
3 min

De top 5 van de beste reisgidsen voor Chili 2024

01/30/2024
3 min

Chili is één van de meeste veelzijdige landen in Zuid-Amerika en heeft de vakantieganger ontzettend veel te bieden. Het land is geschikt voor de liefhebber van cultuur, natuur maar ook de actieve vakantieganger zit hier op zijn plek. Lekker hiken in de bergen bijvoorbeeld of een tocht door de woestijn. Chili grossiert ook in de mooie stranden en wist je trouwens dat de wijngebieden ook al zo prachtig zijn.

Je leest het al er is veel te zien en te beleven en dat is dit nog niet eens het topje van de ijsberg. In de reisgidsen op deze pagina lees je alles over Chili maar ook waar je de mooiste plekjes vind en welke bezienswaardigheden zeker niet overgeslagen mogen worden.

De 5 reisgidsen worden uitgebreid beschreven, naast een boekomschrijving vind je hier ook nog een link van Bol.com. De link geeft extra informatie over de reisgids, via de link kun je de reisgids ook eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Bekijk de 3 prachtige rondreizen van Djoser reizen eens voor Chili. Aantrekkelijke en verrassende rondreizen!

ANWB Wereldreisgids - Chili

ANWB Wereldreisgids Chili & Paaseiland De ANWB Wereldreisgids Chili & Paaseiland is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Chili en Paaseiland. 

Chili, het land van stille natuur en verstedelijking, bossen en woestijnen, maar ook studentikoze kunstenaarsmilieus, boerenfeesten, wijngaarden en een eindeloze sterrenhemel. Paaseiland is het meest geïsoleerde, bewoonde eiland ter wereld en beroemd om zijn ruim 1000 stenen beelden en spectaculaire, ruige landschap. 

De uitgebreide Chili & Paaseiland reisgids telt meer dan 400 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart. 

Kortom: een onmisbare ANWB gids voor een geweldige rondreis door Chili & Paaseiland!

Chili

Dominicus staat voor veel inhoud en complete achtergrondinformatie – dat is zelfs de kracht van de Dominicus-reeks. In de serie Dominicus TXT ziet een dwarsdoorsnede van de vertrouwde Dominicusgidsen het daglicht in een compacte vorm. Hierbij is gekozen voor uitsluitend tekst, dus zonder fotomateriaal. Alle gidsen in de Dominicus TXT-reeks bevatten dezelfde tekst (inclusief kaders en kaarten) als de uitgebreide versie en hebben een prettig leesbare lay-out.

Te gast in... - Argentinie & Chili

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die de nodige tips bevatten voor je reis naar Argentinië en Chili. 

Onderwerpen die in deze editie aan bod komen zijn de recente geschiedenis die in beide landen nog voelbaar is, het leven van de gaucho's, herinneringen aan Hollandse zeevaarders en de populariteit van Condorito, de Chileense Donald Duck. De reisreportages brengen je naar Buenos Aires, de stad waar grandeur en vergane glorie hand in hand gaan. In Chili gaan we op zoek naar de nalatenschap van Pablo Neruda, de bekende Chileense dichter. En we reizen naar de wonderschone landschappen van Patagonië en Vuurland in het zuiden en de adembenemende Atacama woestijnvlakte in het noorden. De rubriek 'reisinformatie' bevat de nodige praktische tips. En voor wie zich verder wil oriënteren is er een lijstje met boekentips. 

Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die Argentinië en/of Chili willen bezoeken. Voor iedereen die interesse heeft in deze landen en in korte tijd een goede indruk wil krijgen.

Chili

Chili is een land dat zich uitstrekt als een smalle sliert van maximaal 150 kilometer breed en 4000 kilometer lang langs de Grote Oceaan. Met het Andesgebergte in het Oosten als enige constante varieert het landschap van zoutmeren, woestijnen en hoogvlaktes in het Noorden tot regenwouden en ijskappen in het Zuiden.

Laat u verleiden door de schitterende natuur, de wildernis van Patagonië, het bruisende Santiago of de vulkanen van de Andes en maak kennis met de gastvrije bevolking. Dit reishandboek biedt u alle informatie om een reis naar dit unieke land tot een succes te maken.

Reishandboek Chili

Ondanks de bizarre topografie is Chili een makkelijk land om te bereizen. Met een efficiënt openbaar vervoer, een goede hygiëne, stabiele economie, relatieve welvaart en grote veiligheid steekt Chili gunstig af tegenover een aantal buurlanden. Al deze aspecten maken van Chili een ideale reisbestemming.


Reacties
Categorieën