Bulgarije
Reisgidsen en vakantieboeken
Ramon Kuiters
Reisgidsen en vakantieboeken
01/18/2024
4 min

De top 7 van de beste reisgidsen voor Bulgarije 2024

01/18/2024
4 min

Er wordt steeds vaker gekozen voor Bulgarije als vakantieland, de meeste vakanties naar Bulgarije zijn zon, zee en strand vakanties, deze vakanties zijn ook erg geliefd bij de jongeren. Bulgarije heeft leuke badplaatsen aan de Zwarte zee en is nog relatief goed. Ook weten ze hoe er een feestje gebouwd moet worden.

Maar Bulgarije is zoveel meer dan alleen een zon, zee en strandvakantie. De reisgidsen die ik voor deze pagina heb geselecteerd vertellen je meer over het prachtige land, de mooiste plekjes en de bezienswaardigheden. 

Om je een goed beeld te geven van de reisgidsen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de reisgids en via de link kun jij de reisgids eenvoudig en snel bestellen.

Tip: Vakanties.nl is een uitstekende partner als het gaat om budget reizen naar Bulgarije. Bij Vakanties.nl heb je namelijk de laagste prijs garantie en betaal je nooit te veel voor je vakantie! 

Bulgarije wereldreisgids

ANWB Wereldreisgids Bulgarije De ANWB Wereldreisgids Bulgarije is een complete en praktische reisgids voor jouw droomvakantie door Bulgarije. Bulgarije is vooral bekend als bestemming voor een strandvakantie aan de Zwarte Zee. Maar er is zoveel meer. Bekend van rozen en wijn, als wandelparadijs met adembenemende natuur, bergen en veel historisch en cultureel erfgoed. 

Bulgarije heeft elke vakantieganger veel moois te bieden. De uitgebreide Bulgarije reisgids telt meer dan 435 pagina’s boordevol hoogtepunten, originele tips, schitterende wandelroutes en alles over de achtergronden van land en volk. Daarnaast alle praktische informatie zoals openingstijden van musea, tips voor overnachtingen en vervoerstijden. Inclusief stadsplattegronden, overzichtskaarten en achterin een uitneembare kaart

Trotter - Bulgarije

  • Het echte verhaal achter de klassieke trekpleisters
  • Tips om de verborgen parels buiten de platgetreden paden te verkennen
  • Verrassende anekdotes en topervaringen van Trotter
  • Honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca-adressen
  • Kaarten en plattegronden waarop je al onze adressen terugvindt

Sofia

ofia is absoluut de moeite waard. Met deze Odyssee-stadsgids Sofia ontdek je de Bulgaarse hoofdstad in al haar facetten.

Ontdek het onbekende Sofia Sofia is een buitengewoon gezellige, interessante en onvoorspelbare stad. Met deze Odysseegids ontdek je de Bulgaarse hoofdstad in al haar facetten. Kerken en musea komen uitgebreid aan bod, maar ook socialistische blokwijken, tsaristische paleizen en de restanten van de Ottomaanse overheersing. Gezellige typisch Bulgaarse marktjes en achterafstraatjes passeren de revue. 

Sofia is een bijzondere, nog wat onbekende stad op het kruispunt van oost en west. Het centrum van de stad is goed te voet te verkennen. Wie behoefte heeft aan natuur, kan binnen een uur rijden genieten van de uitzichten vanaf het Vitoshagebergte. Maak met deze gids in de hand een tocht door het verleden en heden. En ontdek de geheimen van deze boeiende Bulgaarse hoofdstad. 

Deze Odyssee Reisgids biedt: Bekende en onbekende bezienswaardigheden Heldere, kleurrijke lay-out Duidelijke kaarten en sprekende kleurenfoto’s Relevante informatie over cultuur en geschiedenis Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden

Capitool reisgidsen - Bulgarije

De reisgids Bulgarije is ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis. Inmiddels is Capitool, met meer dan 100 titels, al jaren marktleider onder de reisgidsen. Door de combinatie van visuele uitbundigheid in de vorm van driedimensionale tekeningen van bezienswaardigheden en heel veel kleurenfoto's én praktische bruikbaarheid door middel van verhelderende kaarten en compacte teksten onderscheiden de Capitool Reisgidsen zich van alle andere.

De Capitool Reisgidsen bevatten heel veel foto's, illustraties en kaarten, opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden en driedimensionale beelden van historische wijken. Met ook restaurants, accommodatie en vervoer.
Capitool laat je de wereld zien!

Het land ontdekken: 

  • Sofia
  • Zuid-Bulgarije
  • Centraal-Bulgarije
  • Noord-Bulgarije
  • Zwarte Zeekust

Globus Bulgarije

Deze Globus reisgids geeft u waardevolle informatie over uw reisbestemming. Zoals beknopte beschrijvingen van alle belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden met vele vrijetijds- en cultuur tips. Ook beschreven staan de mooiste uitstapjes en wandelingen. Achterin de gids vind u praktische tips, achtergrondinformatie, een kleine woordenlijst, een culinaire woordenlijst, nuttige adressen, reisinformatie en diverse kaarten.

Informatie 128 - Bulgarije

Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa, aan de Zwarte Zee. Het heeft oeroude bossen, uitdagende skipistes en goudgele zandstranden, maar ook de oudste steden van Europa. In dit boek lees je over de geschiedenis en de cultuur van het land. Tegelijk kom je erachter hoe modern Bulgarije is, zeker nu het lid is van de EU. Met nieuwe wegen en bruggen en een groeiende industrie is het land volop in ontwikkeling. Duizenden Bulgaren zijn in Nederland en België komen wonen. Waarom? Ook daar lees je over.

Wat & Hoe taalgids - Bulgaars

Wat & Hoe Taalgids Bulgaars is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie.

Wat & Hoe Taalgids Bulgaars is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen en duidelijke aanwijzingen voor uitspraak kom je altijd uit je woorden. Vlot de rekening vragen? Een gesprekje aanknopen? Met Wat & Hoe Taalgids Bulgaars lukt het allemaal.

De gids bevat overzichtelijke woordenlijsten, praktische tekeningen en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. De Wat & Hoe Taalgidsen zijn al meer dan 75 jaar verkrijgbaar en staan bekend om hun kwaliteit en volledigheid. De Taalgidsen zijn samengesteld in samenwerking met Van Dale.

Wat & Hoe is al sinds 1926 een betrouwbare reispartner, met voor elke reiziger een geschikte reisgids. De Wat & Hoe Taalgids is een onmisbare hulp voor wie een taal probeert te begrijpen en te gebruiken.


Reacties
Categorieën