Eger
Europa
Ramon Kuiters
Europa
01/26/2024
7 min

De top 7 van de mooiste plekken in Hongarije 2024

01/26/2024
7 min

Hongarije niet het land waar je meteen aan denkt bij een vakantie, maar zeker een vakantieland dat je niet mag onderschatten. Het landen heeft nog een ongerepte natuur en vele bezienswaardigheden. Hongarije heeft ook interessante steden met als koploper de hoofdstad Boedapest. Hier vind je ook een tal van prachtige bezienswaardigheden. De gastvrijheid, en niet te vergeten en het eten en drinken speelt ook een rol.

Het Balatonmeer is de meest populaire plek bij de vakantiegangers, het Balatonmeer is niet zomaar een meertje maar zelfs het grootste meer van Centraal-Europa en een uitstekende plek om je vakantie te vieren. Hier ontbreekt hier aan niet mooie vakantieparken tot een levend uitgaansgebied.

Het Balatonmeer is niet de enige mooie plek in Hongarije, op deze pagina heb ik de 7 mooiste plekjes / bezienswaardigheden van Hongarije voor je op een rij gezet. De bezienswaardigheden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Uiteraard ontbreekt het ook niet aan vele tips.

Vakantie naar Hongarije.

Tui heeft een mooie aanbod als het gaat om vakanties naar Hongarije. Je kunt kiezen voor een stedentrip naar Boedapest maar een vakantie bij het Balatonmeer is ook een mogelijkheid. Als het om het Balatonmeer gaat is het vakantiepark Vargesztes een echte aanrader.

Suncamp.nl heeft 2 prachtige campings in het assortiment aan het Balatonmeer. Wil jij liever op een gezellige camping van je vakantie genieten. Bekijk dan beide campings eens en laat je verrassen.

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest heeft de naam “Parijs van het Oosten” niet zomaar gekregen. De stad combineert romantiek samen met geschiedenis, kunst en architectuur.

De Donau heeft de stad in tweeën gedeelte in Boeda en Pest. Boeda is heuvelachtig en erg groen. Aan deze kant van de Donau vind je o.a. het oude koningspaleis en het kasteelcomplex. Op verschillende plekken heb je ook een prachtig uitzicht over Boedapest, bijvoorbeeld vanaf de burchtheuvel en het vissersbastion.

Pest is een stuk vlakker en is het levendige hart van Boedapest, met drukke winkelstraten, grote pleinen en mooie boulevards. Ook voor de culturele liefhebber is er in het gedeelte Pest voldoende te beleven met de ontelbare musea en theaters.

Het sprookjesachtige parlementsgebouw Országház, is direct gelegen aan de Donau en is een echte aanrader. De Burchtheuvel is ’s avonds een echte aanrader dan heb je een prachtig uitzicht over Boedapest terwijl alle lichtjes branden. De Burchtdistrict en de Andrássyboulevard staan op de Werelderfgoedlijst en zijn adembenemend mooi en mag niet over worden overgeslagen bij een romantische stedentrip in Boedapest.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Boedapest en laat je verrassen

Balatonmeer

Het Balatonmeer is een populaire vakantiebestemming tijdens de zomervakantie. Vooral tijdens het festival Batalon Sound komen er veel toeristen naar het grootste meer van Centraal-Europa. Het festival wordt meestal eind juni gehouden en duurt maar liefst 4 dagen.

Maar ook als er geen groot festival gehouden wordt is het genieten aan het Balatonmeer. Je vindt hier alles wat je bij een badplaatsen en een toeristisch gebied verwacht, van mooie dorpjes tot uitgaansgelegenheden, maar ook een glamoureuze haven, historische centrums en vele bezienswaardigheden. Het meer wordt namelijk omringd door kuuroorden en kastelen.

Maar uiteraard vind je hier ook prachtige stranden waar je heerlijk kunt ontspannen en bruinbakken tijdens je vakantie. Wil je iets meer uitdaging bezoek dan een van de geiers, kratermeren, grotten of de vulkanische heuvels wat ook dit is te zien en te bewonderen bij het Balatonmeer.

Ook de watersport kan zich helemaal uitleven bij het Balatonmeer de mogelijkheden lijken wel onbeperkt. Een groot voordeel is dat het meer op zijn diepste maar 2 meter is. Dit heeft als grote voordeel niet alleen dat het vrij veilig is maar ook dat het water snel opwarmt.

Vanaf het Balatonmeer zijn de bergen met de terrassen vol druiven niet te missen. Wist je dat je in het dorpje Cspok wijn maken van deze druiven. Ben je een wijnliefhebber is dit zeker een aanrader.

Bekijk hier het prachtige aanbod van het Balatonmeer en laat je verrassen

Szeged

De Universiteitsstad Szeged behoort zeker in de lijst met mooiste plekken in Hongarije. Szeged heeft als bijnaam ¨De stad waar de zon altijd schijnt¨. In deze zonnige stad schijnt meer dan 2000 uur per jaar de zon. Dit maakt Szeged tot warmst stad van het land. Naast de warmt is de stad ook zeer kleurrijk en heeft vele bezienswaardigheden.

De oude paleizen zijn er heen één van, wat meteen opvalt aan de paleizen en veel andere prachtige gebouwen in Szeged is de Hongaarse bouwstijl. Ondanks de vele gebouwen vind je ook veel groene parken in Szeged en boulevard. De boulevard is een goede plek om iets te nuttigen. Een aanrader zijn de artistieke koffietentjes.

Kunst is volop aanwezig in de universiteitsstad. Szeged staat niet alleen bekend om de uniseriteit maar ook om de Pick Salami en de scherpe rode paprike. Szeged vind je in het zuid-oosten van Hongarije. Als je in de buurt bent is het een zeer goede optie voor een leuke dag met vele bijzonderheden.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Szeged en laat je verrassen

Nationaal Park Hortobágy - (Hongaarse Poesta)


Het Nationale Park Hortobágy is het oudste Nationale Park van Hongarije en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoederenlijst. Park Hortobágy staat bekend als één van de beste plekken om vogels te spotten en te observeren. In de herfst bijvoorbeeld leven hier tienduizende kraanvogels. Maar ook vele andere vogelsoorten zijn hier te spotten het hele jaar door.

Het Nationale park bestaat uit grote vlaktes met moeras, rivieren en weides. Ook is hier de Hongaarse Poesta te vinden. Een steppe landschap dat bekend staat om de herders met kuddes schapen en ruiters. De Hongaarse Poesta wordt ook wel eens vergeleken met het Wilde Westen in Amerika.

Het Nationale Park heeft ook een rijke geschiedenis dat terug is te zien in het park. Er zijn verschillende route waar je vele dieren en bezienswaardigheden tegen komt.

Eger

In het noorden van Hongarije vind je een prachtige stad genaamt Eger. Eger is gelegen tussen de  Mátra- en Bükkgebergte. De historische stad Eger heeft vele bijzondere bezienswaardigheden en vele barokke gebouwen.

De Burcht van Eger is een gebouw uit de 13de eeuw, deze burcht speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Hongarije en werd in 1552 belegerd door het Turkse leger. De Turkse invoeden zijn nog steeds te vinden in Eger zoals de Ottomaanse minaret van 40 meter hoog die 97 traden heeft en te beklimmen is.

In Eger vind je ook de beroemde thermale baden, maar bekend staat Eger om e wijn. De wijn Egri Bikavér wordt ook wel het stierenbloed van Eger genoemd. Waarom deze wijn zo wordt genoemd heeft te maken met het verhaal dat in 1552 wijn werd vermengd met stierenbloed om de 30.000 Ottomaanse indringers te verslaan.

Eger is zeker interessant om te bezoeken vooral als je een liefhebber van historie en cultuur bent. Door de vele bezienswaardigheden is een middag Eger zo voorbij.

Bekijk hier het prachtige aanbod van Eger en laat je verrassen

Nationaal Park van Bükk

Niet ver van Eger ook in het Noorden van Hongarije vind je het Nationale Park van Bükk. Bükk is een ruige kalkgebergte met steile hellingen en uitgestrekte bossen. De bossen zijn zowel oude als jonge bossen. De grootste trekpleister van het Nationale Park zijn de spectaculaire grotten. Je vind hier ook de diepste grot van Europa.

Het natuurgebied Bükk is ook een walhalla voor de vogelaar, je vind hier namelijk zeer veel verschillende vogels. De Hazelhoen leeft hier bijvoorbeeld ook en je kunt als je goed luistert en zoekt ook 9 verschillende specht soorten vinden. Als je het Nationale Park van Bükk bezoek kun je ook kennis maken met de oude ambachten zoals het kool en het kalkbranden

Thermale baden

Hongarije wordt vaak in één adem uitgesprken met Thermale baden. Het helende water in Hongarije is te danken aan de vulkanische bodem. Een leuk weetje is dat er in Hongarije meer warmwaterbronnen zijn dan in IJsland, terwijl IJsland het bekendste is als het gaat om warmwaterbronnen.

Door het hele land heen vind je verschillende kuuroorden en vele badhuizen. De ene nog mooier dan het andere, diverse badhuizen zijn ook gecombineerd met een aquapark zodat het een leuk uitje is voor het hele gezin.

De bekendste badhuizen vind je in de hoofdstad Boedapest zoals badhuis Gellert en Szechényi Fürdö

Reacties
Categorieën