Albanië
Europa
Ramon Kuiters
Europa
01/17/2024
7 min

De top 7 van de goedkoopste vakantielanden in Europa

01/17/2024
7 min

Reislustige avonturiers, opgelet! Als je droomt van een onvergetelijke vakantie zonder je bankrekening te plunderen, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog nemen we je mee op een reis langs de top 7 van de goedkoopste vakantielanden in Europa, waar betaalbaarheid hand in hand gaat met ongeëvenaarde schoonheid en culturele rijkdom.

Of je nu verlangt naar zonovergoten stranden, historische charme of bruisende stadsavonturen, deze bestemmingen bewijzen dat een fantastische vakantie niet duur hoeft te zijn. Laat je inspireren en ontdek waar jouw volgende betaalbare Europese avontuur je naartoe kan brengen!"

  Noord-Macedonië

  Noord-Macedonië (Macedonië voorheen) is een piepklein landje ten noorden van Griekenland. In dit land is het toerisme pas net in opkomst. De lokale bevolking is niet gewend aan de vele toeristen. De bevolking is erg vriendelijk en gastvrij.

  Noord-Macadonië staat ook in de lijst met verrassende landen voor een camper vakantie. Macedonië kent mooie meren, ruige bergen, heuvels en authentieke dorpen.

  De stad Ohrid. Deze stad ligt aan het Meer van Ohrid en heeft een groot historisch centrum. Ook vind je bij het meer het prachtige Klooster van St. Naum en het openluchtmuseum Bay of Bones.

  De hoofdstad Skopje heeft ook veel bijzondere bezienswaardigheden en er zijn veel leuke restaurantjes en uitgaansgelegenheden.

  Noord Macedonië kent ook prachtige bezienswaardigheden in de natuur. Zoals de watervallen van Vevchani, maar ook het Nationaal Park Pelister en het Nationaal Park Galičica mag je niet missen. Je kunt hier ook heerlijk wandelen.

  Bekijk hier het prachtige vakantie aanbod van Noord-Macedonië

  Albanië

  Albanië buurland van Noord-Macedonië is ook al zo'n goedkoop vakantieland. Het Land Albanië is door het strenge communistische regime dat tot 1991 in het land heerste (nog) niet toeristisch. Lange tijd werden toeristische activiteiten verboden door dictator Enver Hoxha.

  Nog steeds komen de meeste toeristen in het land uit Albanië zelf. Door weinig buitenlandse toeristen is de infrastructuur ook nog niet optimaal. Maar dit heeft ook weer zijn charme.

  Ondanks dat Albanië nog niet ontdekt is als vakantieland heeft het zeker veel te bieden. Het beschikt over een lange kustlijn ideaal voor een strandvakantie mede door de prettige temperatuur en de prachtige stranden.

  Tevens beschikt Albanië over een groot cultureel en historisch erfgoed. Doordat het zich in vroegere tijden bevond tussen de twee grootste beschavingen ter wereld, de Griekse en Romeinse, zijn daar overal de overblijfselen nog van terug te vinden. In Albanië waan je je daardoor soms de hele dag in een museum.

  Albanië is een erg goedkoop land vergeleken met de andere landen in Europa

  Bekijk hier het prachtige vakantie aanbod van Albanië

  Bulgarije

  Bulgarije is een land met vele historische monumenten en nationale parken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het land heeft in totaal 9x een plekje op de UNESCO lijst bemachtigd. Naast Kloosters en nationaal parken staat ook de stad Nessebar op de lijst.

  Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee. Ongeveer 70% van de toerisme kiest voor een strandvakantie. De Zwarte Zee is een ideale plek voor je strandvakantie. Goede temperaturen mooie stranden en leuke badplaatsen.

  Zowel voor de wandelaar, de strandliefhebber als de cultuur snuivers zijn op de goede plek in Bulgarije. Ook een stedentrip naar Sofia is zeker een goede optie.

  Sofia is anders dan de andere hoofdsteden van Europa, maar zeker niet minder mooi. Deze stad heeft 2 prachtige kerken Alexander Nevski kathedraal en Sveta Sofia kerk. Een Boulevard met prachtige boetiekjes en winkeltjes. Maar ook de vele parken en het nationaal museum is een bezoekje waard.

  Bekijk hier het prachtige vakantie aanbod van Bulgarije

  Litouwen

  Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Toch is er veel te beleven in Litouwen. De vele pittoreske vissersdorpjes en schiereilanden zijn echt adembenemend mooi.  Ook bezoekjes aan het  het gereconstrueerde kasteel van Trakai, de waterrijke omgeving en het plaatsje Trakai zou je verbazen.

  De binnenstad van de  hoofdstad Vilnius  wordt beschermd door UNESCO. Hier vind je prachtige oude kerken, gebouwen. Maar ook het geld museum en de kunstwerkjes van Literatu Straat is een bezichtiging waard.  De hele straat hangt vol met aparte kunstwerkjes die je gratis kan bezichtigen.
  Op de muren zie je o.a. keramiek, beeldhouwwerken, glazen kunstwerkjes en geschilderde kunst hangen.

  De mooiste bezienswaardigheid in Litouwen is de De Heuvel der Kruisen. Hier staan honderdduizenden kruisjes, gigantisch groot of petieterig klein, Hoe dichter je bij dit monument komt, hoe imposanter het wordt.
  Beklim de trappen tussen deze vreemde verzameling en laat je verwonderen door de schoonheid van deze plek.

  Bekijk hier het prachtige vakantie aanbod van Litouwen

  Roemenië

  Roemenië bezit een grote verscheidenheid aan culturen. De grootste groepen, naast de Roemenen, zijn de Hongaren, Duitsers en de Roma zigeuners. Al deze culturen nemen hun eigen tradities mee. Het land is daardoor rijk aan volkskunst en komt overal terug: in klederdrachten en tafelkleden maar ook in muziek en dans.

  Door de grote gebieden met ongerepte natuur, is Roemenië bij uitstek geschikt voor ontspannen wandel- en fietsvakanties.

  Maar ook de hoofdstad Boekarest is de moeite waard. In de jaren tussen beide Wereldoorlogen werd het zelfs ‘klein Parijs’ genoemd. Helaas is het zijn bijnaam kwijt geraakt. Toch is het een stad in ontwikkeling en mag niet overgeslagen worden. Mede door de volgende bezienswaardigheden.

  Het Parlements gebouw, Het gebouw is maar liefst 86 meter hoog en 92 meter diep onder de grond. Binnen vind je ruim 2000 kamers. Het Roemeense parlement is er nog steeds gevestigd in die imposante gebouw. Maar ook het oude centrum, de parken en het Curtea Veche (het oude koninklijke hof).

  Bekijk hier het prachtige vakantie aanbod van Litouwen

  Slowakije

  Op 1 januari 1993 werd Tsjecho-Slowakije opgedeeld in twee landen: Tsjechië en Slowakije. Tsjechië is voor de toeristen sindsdien het meest populair. Maar Slowakije is als vakantieland zeker niet minder mooi.

  Het biedt namelijk een grote diversiteit aan landschappen en historisch erfgoed. Vooral de bergachtige gebieden zijn populair onder de mensen die het land bezoeken. De uitzichten zijn dan ook adembenemend.

  Het kasteelcomplex Spišský hrad mag zich de grootste van Midden-Europa noemen met een oppervlakte van 4 hecatare. De oudste delen van dit kasteel dateren van de elfde/twaalfde eeuw. Dit is 1 van de vele bezienswaardigheden.

  Een andere plek wat je zeker niet mag missen is de Slowaakse Karst. Een ertsgebergte met ongeveer 4450 kalksteengrotten waarvan enkele geopend zijn voor publiek. De meest interessante zijn de Jaskyňa Domica, Jasovská, Gombasecká en Ochtinská aragonitová.

  Bratislava is de hoofdstad van Slowakije, maar lijkt meer op een middelgroot stadje. Het doet een beetje Oostenrijks aan.  Aan de ene kant heb je panden die je kent van de bergdorpjes, aan de andere kant juist de statige gebouwen zoals je ze ook in Wenen ziet.

  Een fietstour door Bratislava 1 van de aanraders. Tijdens deze tour zie je de mooiste gebouwen en plekken van de stad. Een andere vind ik het Kasteel van Bratislava (Bratislavský hrad).

  Bovenop de heuvel vind je het kasteel van Bratislava, een typisch voorbeeld van een prinsessenkasteel: groots, wit en met een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Binnenin vind je een museum (gesloten op maandag), maar je kunt ook gewoon vrij rondom het kasteel lopen.

  Bekijk hier het prachtige vakantie aanbod van Slowakije

  Hongarije

  Hongarije heeft voor de vakantieganger veel te bieden en dat wordt door een groeiend aantal toeristen ontdekt. Door het afwisselende landschap van bergen, het Balatonmeer en de verschillende steden valt er veel te verkennen. Daarnaast houden de Hongaren ook nog eens van lekker eten en drinken. De goulashsoep en de Hongaarse nationale schotel zijn traditionele gerechten.

  Een Echte aanrader is een stedentrip naar Boedapest, deze bestaat uit twee delen. de stad wordt gesplitst door de rivier de Donau. Het linker deel is Boeda. Dit stadsdeel bevindt zich op een heuvel en hier kun je de prachtige Burcht van Boeda bezoeken. In deze burcht zijn meerdere musea te vinden en je hebt er een prachtig uitzicht op de rivier en het stadsdeel Pest.

  In het rechter stadsdeel Pest, kun je genieten van gezellige straatjes, pittoreske pleinen en veel leuke winkels en restaurants. Ook is een bezoekje brengen aan het prachtige parlementsgebouw de moeite waard.

  De Debrecen de tweede grootste stad van Hongarije is ook een aanrader dit geld ook voor het nationaal park Aggtelek met indrukwekkende grotten.

  Hongarije is een land voor jong en oud en mede door de lage prijzen erg aantrekkelijk.

  Bekijk hier het prachtige vakantie aanbod van Hongarije

  Reacties
  Categorieën