Amsterdam Rondvaart
Dagjes weg
Ramon Kuiters
Dagjes weg
03/15/2024
7 min

De 7 leukste privé tours en activiteiten in Amsterdam 2024

03/15/2024
7 min

Onze hoofdstad Amsterdam is een wereldstad dat vele bezoekers trekt over de hele wereld. Maar wist je dat Amsterdam ook super leuk is om als Nederland te bezoeken. Jongstleden zijn wij met onze dochter voor het eerst naar Amsterdam geweest en de stad verkent. We hebben o.a. genoten van een rondvaart door Amsterdam. Maar wist je dat er nog veel meer leuke activiteiten en tours zijn in Amsterdam.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste activiteiten en tours voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te kunnen geven van de mogelijkheden in Amsterdam heb ik de tours en activiteiten uitgebreid beschreven. Ook heb ik een link van Whitlocals.com geplaatst een aanbieder van de leukste tours en activiteiten in Amsterdam en vele andere steden. 

Bezoekje aan het Rijksmuseum met een privé gids. 

Ontdek de mysteries van het Rijksmuseum en haal het meeste uit je bezoek tijdens deze schitterende tour met je privé gids. De tour door het bekendste en door vele als mooiste musea beschouwd in Nederland. Dit is niet zomaar een bezoek aan het rijksmuseum maar je gaat samen met je eigen gids door het museum tijdens deze tour van ongeveer 2 uur kom je alles te weten over het Rijksmuseum. 

Dit is een unieke en speciale tour waardoor jij ook echt alles te weten komt van de kunstwerken en het rijksmuseum zelf. Je kunt kiezen uit verschillende gidsen. Via de website van Whitlocals is een privé tour door het musea eenvoudig te reserveren op jouw gewenste dag. 

Een groot voordeel is dat je na de tour van 2 uur met je eigen gids, de mogelijkheid hebt om het musea nog een keer te bekijken of juist langer te genieten van je favoriete objecten. De gidsen waar je uit kunt kiezen hebben veel kennis op het gebied van geschiedenis, kunst. cultuur en historie. 

Bekijk hier meer informatie over de Privé tour Rijksmuseum en laat je verrassen

10 heerlijke en typische proeverijen in Amsterdam


Foodtours en culinaire uitstapjes worden steeds populairder, dit geldt ook voor Amsterdam. Er worden diverse foodtours aangeboden de foodtour die er uitspring is de wel de The 10 Tastings of Amsterdam. 

Tijdens deze tour kun je genieten van 10 heerlijke en typische proeverijen die variëren van zoet tot hartig, evenals drankjes die je kunt nuttige tijdens de 3 uur duurde foodtour.  Je gaat op pad samen met je eigen fijnproevers gastheer. Tijdens de tour wordt je meer over het eten, Amsterdam en combinatie verteld. 

Je kunt kiezen voor een Nederlandstalig tour maar ook in een tal van andere talen of een combinatie indien gewenst als je met meerdere nationaliteiten op pad gaat. (Uiteraard in overleg). Een groot voordeel van deze foodtour is dat je 100% kan worden aangepast aan jouw food wensen. 

Tijdens de foodtour kom je op 10 verschillende plekken onderweg kun je genieten van al het moois wat Amsterdam te bieden heeft. Dus je gaat tijdens de tour niet alleen genieten van het food maar ook van Amsterdam zelf. De gids kan je uiteraard ook meer vertellen wat je onderweg tegen gaat komen. Je legt de route naar de 10 proeverijen lopend af samen met je gids. 

Bekijk hier meer informatie over de Prive Tour Nederlandse / Amsterdamse lekkernijen en laat je verrassen

Privé rondvaart met drankjes 

Je gaat op vaart met de kapitein door de prachtige grachten van Amsterdam. Deze privé rondvaart is zonder andere vaarders, alleen met jouw en eventueel jouw gezelschap. Onderweg onder genot van een drankje kun je genieten van al het moois wat vanaf het water te zien is. Onderweg wordt je meer verteld door de gids over Amsterdam. Denk hierbij aan de gebouwen maar ook de historie en meer over de architectuur van de stad. Uiteraard wordt er ook meer over Amsterdam zelf verteld. 

Het voordeel van deze privé vaart is dat je vragen kunt stellen over je eigen interesse en het dus een persoonlijke rondvaart wordt. Een van de hoogtepunten is een vaart over de wallen. Je krijgt zo een unieke kijk op de wallen vanaf het water. 

Wil jij vanaf het water meer zien en vooral meer te weten komen over Amsterdam en houd jij van een persoonlijke benadering en privé dan is deze privé rondvaart echt iets voor jullie. 

Leuk en om te weten is dat er ook een avond / nachttour mogelijk is. Dit is iets magisch varen onder de verlicht bruggen van Amsterdam en er zijn vele bijzondere bruggen. Ook de verlichte panden zijn een aanrader om van te genieten. 

Bekijk hier meer informatie over de Privé rondvaart en laat je verrassen


Een 100% Gepersonaliseerde citytour door Amsterdam.

Amsterdam heeft vele prachtige bezienswaardigheden en leuke plekjes, met een stadstour kom je op veel plekken, maar nooit op allemaal plekken die jouw interesse hebben. Dat is nu wel mogelijk met een 100% gepersonaliseerde citytour door Amsterdam. Dit kan door de binnenstad zijn maar ook door bepaalde buurten zoals de Jordaan bijvoorbeeld. 

De lokale gids die Amsterdam op zijn duimpje kent neemt je mee naar de plekken van jouw interesse en kan je meer vertellen over de bezienswaardigheden en plekken die jullie tegenkomen. Het voordeel van een 100% gepersonaliseerde citytour is dat het een privé tour is en alleen door jou en de door jouw geboekte gasten beschikbaar is. 

Het leuke aan deze citytour dat je er ook bijvoorbeeld een gebeurtenis of thema aan kan koppelen en plekken bezoek die hier mee te maken heeft vrijgezellenfeest bijvoorbeeld. Tijdens de citytour verteld de gids je ook tips en trucs om Amsterdam goed door te navigeren en hoe je Amsterdam het beste kan bewonderen buiten de stadstour. 

Bekijk hier meer informatie over de gepersonaliseerde citytour en laat je verrassen

De fiets tour door Amsterdam 

De fiets is een uitstekend vervoersmiddel in Amsterdam. Je kunt je eenvoudig en snel verplaatsen van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Maar nog veel leuke dan zelf Amsterdam verkennen is met een privé gids. Tijdens je een fietstour van ongeveer 2,5 uur laat de gids je de leukste plekjes van Amsterdam zien. 

De gids verteld je ook meer over Amsterdam en de prachtige plekjes en bezienswaardigheden waar jullie langs komen. De schilderachtige route neem je o.a. mee naar de Westerkerk en de Magere Brug. 

Bij de privé fietstour is fietsverhuur inbegrepen, een groot voordeel van een privé tour is dat alleen jij en je gezelschap kunnen genieten van de fietstocht. De gids die alle hoeken van Amsterdam kent neemt je mee langs de veilig fietsroutes zodat je ook tijdens het fietsen kunt genieten van al het mooi wat je tegenkomt. 

Bekijk hier meer informatie over de fiets tour door Amsterdam en laat je verrassen

Wandeltour: Anne Frank en Joodse Cultuur 

Meer weten over de geschiedenis van Amsterdam? Dan is de wandeltour Anne Frank en de Joodse Cultuur een echte aanrader. Tijdens deze wandeltour wordt je niet alleen veel verteld om de Amsterdam geschiedenis maar ook over de Joodse Cultuur in Amsterdam en over Anne Frank. 

De gids die je mee neemt op deze privé tour is een geschiedenisexpert en weet je dus ook echt van alles te vertellen. Dit kan in de Nederlandse taal maar ook in diverse andere talen of een combinatie ervan. 

Tijdens de wandeltour van 3 uur komt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden met een historische waarde. Uiteraard is het ook mogelijk om van te voren aan te geven waar jij meer over te weten wil komen of graag wil bezoeken. 

Bekijk hier meer informatie over de Joodse Cultuur en laat je verrassen

Highlights en verborgen juweeltjes van Amsterdam

Dit is mijn persoonlijke favoriet, Amsterdam verkennen in 3 uur. Je kom tijdens deze privé tour op de mooiste plekjes en bij de leukste bezienswaardigheden van de stad. Denk hierbij aan het Koninklijk Paleis, en het Rembrandtplein. Maar minstens zo mooi zijn de verborgen juweeltjes die je normaal gesproken niet gauw bezoekt omdat deze niet aan de toeristisch paden zijn gelegen. 

De gids die er alleen voor jullie is, vertel je tijdens de wandeltocht meer over Amsterdam en over de bezienswaardigheden en plekjes waar jullie langs komen. Het grote voordeel van een privé tour is dat je alle aandacht krijgt van de gids en dat je ook vele vragen kunt stellen, daarnaast kun je ook zelf aangeven waar je graag meer over te weten komt of wil bezoeken. 

Wil jij een persoonlijke stadstour in Amsterdam waar jij meer te weten komt over Amsterdam? Maar ook naast de bekende plekken en bezienswaardigheden ook de onbekende bezienswaardigheden en de verborgen parels wil verkennen? Dan is deze tour echt iets voor jullie.

Bekijk hier meer informatie over de privé tours met verborgen paltertjes en laat je verrassen


Reacties
Categorieën