Bangkok-straten
Wereld
Ramon Kuiters
Wereld
03/01/2024
7 min

De top 7 van de leukste privé tours / activiteiten in Bangkok 2024

03/01/2024
7 min

Bangkok de hoofdstad van Thailand, dit is tevens de plek waar de meeste reizigers hun reis beginnen op het vliegveld van Bangkok. Bangkok zelf is een hectische maar ook zeker zeer interessante stand om te verkennen en de moeite waard om hier een aantal dagen te verblijven. 

Bangkok heeft naast vele markten ook diverse bezienswaardigheden waaronder een groot aantal iconische tempels. Van de majestueuze Wat Phra Kaew tot de iconische Wat Arun, elke tempel heeft zijn eigen unieke verhaal en architectuur. Je kunt makkelijk een dag of twee besteden aan het verkennen van de vele bezienswaardigheden, tempels, monumenten, musea en andere hotspots van de stad.

Maar wist je dat er in Bangkok ook diverse privé tours en activiteiten worden aangeboden en die erg leuk zijn om te ondernemen. Je gaat dan samen met een gids in je eigen gezelschap een tour of activiteiten ondernemen. Door de privé tour kan de tour ook aangepast worden aan jou wensen.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste privé tours en activiteiten in Bangkok voor je op een rij gezet. De privé tours van Withlocals.com worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Alternative Bangkok: Urban Jungle Tour

Bangkok wordt ook wel gezien als een echte stadsjungle! Jij kunt nu zelf de stadsjungle met een Engelstalige privégids verkennen. Je komt op de leukste plekken van Bangkok. De privé tour doe jij samen met je gezelschap en de gids. Het is een wandeltour van 3 uur. Naast de standaard mooie plekjes in Bangkok kan de gids ook de tour personaliseren. 

Wat je kunt verwachten van de tour is een bezoek aan lokale markt, een verborgen tempel, diverse straatkunst in Bangkok een oud heiligdom, de Chinese wijk en nog veel meer. Het leuke van deze tour is dat je naast de vele uitleg ook veel kan vragen aan de gids, de gids neemt je mee buiten de gebaande paden die je tegen komt bij de meeste tours. Je komt dus echt op bijzondere plekken waar je geen massa toeristen tegen komt.

Bekijk hier de prachtige Urban Jungle Tour

Bekijk Muay Thai (Thai Boksen)

Thai Boksen / Muay Thai is zeer populair en die geworteld in de Thaise Cultuur. Voor de sportliefhebber en vooral de vechtsportliefhebber is het dan ook een aanrader om een gevecht bij te wonen. Elke zondag worden het mooie Muay Thai wedstrijden gehouden. Deze kun je bezoeken maar het leukste is deze te bezoeken met een privé gids. De wedstrijd duurt in totaal ongeveer 4 uur en je ziet 8 wedstrijden. 

De gids verteld je meer over het Muay Thai boksen en waarom het zo diep geworteld is in de Thaise cultuur. Maar ook wordt er meer verteld over de vechters en de wedstrijden. Je geniet tijdens de wedstrijd niet alleen van de vechters en de informatie van de gids maar ook van de entourage en het fanatieke publiek die wel lijken te leven voor het kickboksen. 

De gids spreekt meerdere talen waaronder Engels en Frans. Spreek jij één van de talen goed en houdt jij van vechtsporten dan is deze activiteiten een schot in de roos voor jou.

Bekijk hier de prachtige tour met Thai Boksen in de hoofdrol

Gordon Ramsay's favoriete 10 Thaise proeverijen tour

Wil jij verschillende heerlijke gerechten proeven in de hoofdstad Thailand. Kies dan voor de Gordon Ramsay proeverij. Je gaat samen met je privégids lopend langs verschillende toko´s waar je 10 heerlijke proeverijen voor geschoteld krijgt. 

De gids verteld je tijdens de tour meer over de gerechten, het Thaise eten maar ook over de cultuur. Onderweg kom je langs leuke plekken. Je kunt kiezen voor een Nederlandstalige privé gids maar ook Engels en andere talen is mogelijk. 

Het leuke aan deze privé tour van 10 proeverijen is dat de proeverijen aangepast kan worden op jouw dieet of wensen. De tour is ongeveer 3 uur, en de drankjes en eten die horen bij de proeverij zijn bij de prijs inbegrepen. 

Tijdens de tour kun je niet alleen genieten van het heerlijke eten maar de gids brengt je ook op leuke plekken die uiteraard te maken hebben met eten. De locaties waar de proeverijen plaats vinden worden ook met zorg uitgekozen. 

Bekijk hier de Gorden Ramsay´s proeverij tour

Magische Ayutthaya Dagtrip

De dagtrip naar de oude stad Ayutthaya buiten Bangkok, waar veel schatten, inzichten en verhalen wachten is een echte aanrader. De lokale gids leidt je rond de bezienswaardigheid en kan je er veel over vertellen. Dit geldt ook voor de historische en de tradities van Bangkok en Thailand.

Ayutthaya is een pareltje en mag eigenlijk niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Thailand en Bangkok. Vanuit Bangkok is de bezienswaardigheid goed te bereiken. Je gaat samen met je privé gids op pad. Dit heeft als voordeel dat de gids zijn aandacht niet hoeft te verdelen en je ook veel kunt vragen. 

Een groot voordeel van het boeken van een privé-tour met Withlocals is dat je kan kiezen voor een gids na keuze. Zo kun je ook kiezen voor een Nederlandssprekende gids, uiteraard is Engels en andere talen ook mogelijk. 

Bekijk hier de prachtige Ayutthaya Dagtrip

Spiritual Experience: Buddhism Monks & Rituals

In Thailand en ook zeker Bangkok speelt het boeddhisme en zijn monniken een belangrijke rol. Met de privé-tour Spiritual Experience: Buddhism Monks & Rituals kun je meer over het Boeddhisme en de monniken. Tijdens de privé tour worden en mooie verhalen verteld over het boeddhisme.

De gids spreekt verschillende talen waaronder Engels, tijdens de tour van ongeveer 3 uur loop je langs de belangrijkste punten die te maken hebben met het Boeddhisme en de monniken. Je bezoekt o.a. Golden Mount, Loha Prasat, Wat Ratchanadda. Je krijgt zowel meer te weten over de geschiedenis als het dagelijkse leven van de monniken. 

Een groot voordeel van een privé-tour is dat jij gerichte vragen kunt stellen, de gidsen zijn een expert op het gebied van de geschiedenis en het boeddhisme, dit betekend dat de meeste vragen ook beantwoordt kunnen worden.  

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat Bangkok bekend staat om het boeddhisme en zijn monniken, maar ken je de verhalen en de oorsprong erachter? Of hoeveel invloed het heeft op het dagelijkse leven van de lokale bevolking? Tijdens deze privérondleiding door de stad staat u een culturele traktatie te wachten!

Bekijk hier de prachtige boeddhistische tour

Avond Tour: Proef de magie van Bangkok

Als de zon ondergaat komt Bangkok tot leven de temperatuur zakt en de lichten gaan aan. Hoe wel het steeds later wordt lijkt het soms ook wel drukker te worden. Dit is niet zonder een reden want het nachtleven van Bangkok leeft. 

Wil jij ook genieten van Bangkok bij night? Kies dan voor de Avond privé tour van Withlocals. Je gaat samen met je eigen gids 2,5 samen lopend op pad langs de leukste plekjes in de avond in Bangkok. Hoogtepunten tijdens de tour zijn o.a. Hua Lam Phong-tempel, Patpong Night Market. Maar je komt ook op plekken waar de locals zelf heen gaan. Het leuke aan de Avond privé tour is dat de Engelstalige gids je mee kan nemen naar de plekken die jij graag wil bezoeken en dus een gepersonaliseerde tour kan maken aan de hand van jou wensen. 

Bekijk hier de prachtige Bangkok Avondtour

Family Friendly Bangkok City Tour

Je verwacht het misschien niet maar Bangkok als Thailand is ook zeer geschikt voor familie vakanties met kinderen. Deze Family privé tour is een pareltje als je met kinderen in Bangkok bent. De gids neemt je mee naar de bekende bezienswaardigheden in Bangkok zoals de bloemenmarkt van Bangkok, Golden Mount en Wat Pho. Maar ook na bezienswaardigheden en plekjes die bij kinderen erg in de smaak valt. 

Deze privé tour richt zich niet alleen op de volwassenen maar ook op de kinderen die mee gaan. De ervaren gids weet niet alleen veel van Bangkok en Thailand maar is ook zeer goed met kinderen. 

De tour is ongeveer 4 uur, tijdens deze vier uur zie je de leukste bezienswaardigheden en plekjes in Bangkok die gezinnen niet mogen missen. De rondleiding is lopen dus gelijk een sportieve activiteit met het hele gezin. Tijdens de tour zijn spelletjes en traktaties inbegrepen, de tour is niet alleen leuk voor de kinderen maar ook zeer leerzaam. De tour is wel in het Engels maar gelukkig hebben veel kinderen hier geen problemen mee. 

Bekijk hier de prachtige Familie tour door Bangkok

Reacties
Categorieën