Toronto
Stedentrips
Ramon Kuiters
Stedentrips
03/16/2024
5 min

De top 7 van de leukste bezienswaardigheden in Toronto 2024

03/16/2024
5 min

Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. Deze grote stad is een walhalla aan bezienswaardigheden en heeft de toerist veel te bieden. Gezien de afstand en de kosten wordt er niet zo snel gekozen voor een stedentrip naar Canada of Amerika. Maar Toronto is zeker de moeite waard. 

Voor deze pagina heb ik de 7 mooiste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet, de bezienswaardigheden worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. 

Stedentrip Toronto

Als je kiest voor een stedentrip Toronto heb je in feite 2 keuzes, je kunt kiezen voor een pakketreis een vlucht + hotel of zelf de reis samenstellen. Een pakketreis kan eenvoudig, snel en goedkoop geboekt worden bij Prijsvrij.nl. Prijsvrij heeft niet alleen een betaalbare prijs maar ook een leuke aanbod van accommodaties. 

Zelf een reis samenstellen kan ook eenvoudig met bijvoorbeeld Vliegwinkel.nl of KAYAK.nl voor je vliegtickets. KAYAK.nl kun je ook gebruiken voor het boeken van een hotel of huurauto. Trivago kan ook een goede keuze zijn als het gaat om Hotels in Toronto. 

CN Tower

De CN Tower is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad Toronto en mag zeker niet ontbreken in de lijst met mooiste bezienswaardigheden. 

De toren is gebouwd in 1976 en heeft een hoogte van maar liefst 553 meter. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. De toren kan betreden worden er zijn namelijk verschillende uitkijkpunten waar je naar toe kunt gaan. In de toren vind je ook een restaurant en een bar. 

Het hoogste punt dat je kunt bereiken is de skypod op 447 meter. Deze bereik je met een lift vanaf het uitkijkpunt op 350 meter. De bar en het restaurant vind je ook op een hoogte van 350 meter. 

Zowel vanaf 350 meter als vanaf de Skypod kun je genieten van het uitzicht en mooie foto´s maken. Een prachtige belevenis om de grote stad van bovenaf te mogen bewonderen. 

Hockey Hall of Fame

Canada is een echt ijshockey land, het is ook de meeste beoefende sport in Canada. In Elke stad van het land heb je wel een ijshockeyteam, maar de Hockey Hall of Fame vind je alleen in Toronto. Voor de sportliefhebber is dit dan ook een plek die zeker niet mag worden overgeslagen. Maar ook als je niet zo grote liefhebber bent van ijshockey is de Hall of Fame nog steeds een aanrader.

Het interactieve museum weet iedereen te boeien. Het museum heeft 2 bioscopen die de mooist een beste momenten uit de geschiedenis laten zijn. Ook kun je zelf interactief bezig zijn zoals met het virtual reality spel, waarbij je een doelpunt moet gaan scoren.  

Het museum heeft je nog veel meer te bieden waaronder vele foto´s prijzen en hockeymemorabilia. Kortom een aanrader die je eigenlijk niet mag overslaan in een stad dat hockey ademt.

Toronto Islands

Heel iets anders is Toronto Islands, tot 1958 behoort die stukje land tot het vaste land, maar een hevige storm heeft gezorgd voor een scheiding. Toronot islands is onder verdeeld in 10 verschillende eilanden en ze zijn te bereiken met een ferry. Het is een heerlijk plek om tot rust te komen en op de eilanden zijn vele mooie plekjes en bezienswaardigheden.

De eilanden zijn autovrij maar je kunt het eiland wel verkennen met de fiets omdat de afstanden tussen de bezienswaardigheden best groot kunnen zijn. Ook is het mogelijk een kano te huren of mooie wandelingen te maken. Bij mooi weer kun je ook gaan relax op het strand. Het populairste strand is Hanlan´s piont. 

Het groot eiland Centre Island heeft zelfs een eigen vliegveld. Algonguin island is misschien wel de mooiste zeker als je van bijzondere dingen houdt, creativiteit speelt namelijk een grote rol op dit eiland, dit is goed terug te zien aan de huisjes en tuinen. 

Casa Loma 

Net buiten het centrum in het noorden van Midtown vind het kasteel Casa Loma. (Casa Loma betekend huis op de heuvel). Het kasteel staat inderdaad op een heuvel namelijk op een hoogte van 140 meter. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over Toronto. Het leuke is dat je het kasteel kan bezoeken waaronder één van de torens. Om het kasteel heen vind je een prachtige tuin. Het is dan ook een aanrader om een mooie wandeling te maken door de tuinen van het kasteel.

Het kasteel stamt uit 1914 en is gebouwd door Sir Henry Pellatt. Het kasteel heeft tientallen uites, balzalen, torentjes, geheime doorgangen. Een groot deel van deze kamers en ruimtes kun je ook bezoeken. Het kasteel kun je bereiken door de heuvel te beklimmen of te kiezen voor de 110 traptredes. 

Kensington Market

Kensington Market is een hippe wijk met vele culturen en een kunstenaarssfeer. De wijk trekt niet alleen kunstenaars maar ook vele toeristen. Dit heeft ook te maken met de diverse evenementen die hier regelmatig gehouden wordt. Dit is niet het enige wat toeristen naar deze wijk trekt. Je vind hier vele marktkraampjes met bijzondere producten, kleine cafeetjes en vele restaurants. 

Door de vele culturen is het aanbod van eten ook groot en zeer divers een echte aanrader om hier eens te gaan eten en je te laten verrassen door een nieuwe keuken of gerecht. Kensington Market bestaat uit smalle straatjes en kleurrijke huizen. 

De straten zijn erg levendig, met veel mensen en muziek. Een van de dagen dat het misschien wel het gezelligste is in Kensington is 21 december dan wordt hier namelijk Kensington Karnaval gevierd. Er zijn dan allerlei kaarsverlichte optochten met mensen in opvallende kostuums.

Royal Ontario Museum 

Voor liefhebbers van kunt en museum is er eigenlijk maar 1 bezienswaardigheid die zeker niet overgeslagen mag worden en dat is het Royal Ontario Museum. Dit museum is één van de grootste musea van heel Noord-Amerika en bevat meer dan 6 miljoen objecten. De objecten laten je meer van de geschiedenis van onze planeet en verschillende culturen zien. De objecten en de tentoonstellingen zijn uit verschillende historische periodes.

De objecten zijn ook heel divers zowel kunst, kleding sieraden, mineralen, meteorieten, dinosaurusbotten, mummies en nog veel meer. In het museum zijn ook interactieve onderdelen die ook erg interessant zijn voor kinderen.

Een ander museum die helaas niet de top 7 heeft gehaald waar wel een benoeming verdiend is Art Gallery of Ontaria hier vind je meer dan 80.000 schilderijen. 

Distillery District 

Het Distillery District is een prachtige historische wijk dat is gelegen in het Oosten van Toronto. In de straten van deze wijk vind je vele rode stenen huizen die zijn versierd met bijzondere kunstwerken. Kunst is een belangrijk thema in de wijk dat is ook terug te zien aan de kunstgalerijen. Ook interessant zijn de vele boetiekjes en de gezellig cafeetjes 

De wijk heeft iets bijzonders soms lijkt het wel dat je in een andere eeuw loopt, ook zie je overal nog sporen van de oude whiskey distilleerderij. Vroeger maakt (bijna) alle gebouwen in deze wijk deel uit van de grootste distilleerderij ter wereld. Tegenwoordig is het een hippe wijk zoals diverse wijken in Toronto. 

Een leuk detail van de wijk is dat het autovrij is en je zo goed de straten kunt verkennen zonder steeds op auto´s te moeten letten wat er valt genoeg te zien en te beleven in Distillery


Reacties
Categorieën