Poort van Amsterdam
Vakantieparken
Ramon Kuiters
Vakantieparken
03/05/2024
6 min

De 7 pluspunten van Europarcs De Poort Van Amsterdam! 2024

03/05/2024
6 min

Europarcs de Poort van Amsterdam is één van de vele vakantieparken van Europarcs in Nederland en Noord-Holland. De naam van het park doet het al vermoeden dat het vakantiepark niet ver van Amsterdam is gelegen. Het is gelegen in Uitdam midden in de natuur. 

Niet alleen door de ligging is De poort van Amsterdam een echte aanrader maar het vakantiepark heeft meer voordelen en pluspunten. De 7 pluspunten en grootste voordelen van de Poort van Amsterdam vind je op deze pagina. 

De hoogtepunten van Europarcs De Poort van Amsterdam worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven waarom een vakantie naar de Poort van Amsterdam een echte aanrader is. 

Zwembad / Wellness

EuroParcs Poort van Amsterdam heeft misschien geen groot overdekt subtropisch zwembad, maar het zwembad is wel een van Europarcs Poort van Amsterdam is wel een heerlijke plek. 

Het overdekte zwembad kan het hele jaar gebruikt worden om lekker te zwemmen, te spelen en te ravotten. Het zwemmen is ingericht in een piratenstijl en is daarom ook zeer geliefd bij de kinderen. Je vind namelijk zelfs een echt piratenschip in het zwembad. Uiteraard is er ook een veilig kinderbad voor de jonge gasten.

Voor de volwassenen is het ook een lekker zwembad ondanks dat het niet zo groot is. Maar naast het zwembad heb je ook nog diverse wellness mogelijkheden zoals het Turkse Stoombad en een Sauna.

Reserveer hier je vakantie van Europarcs de poort van Amsterdam voor een onvergetelijke vakantie

Amsterdam en omgeving

Met ongeveer 30 minuten van het centrum van Amsterdam maakt een dagje Amsterdam zeer goed mogelijk. Amsterdam de hoofdstad van Nederland bied je veel mogelijkheden van winkelen in de luxe winkelstraat van Nederland (PC hoofstraat) tot de vele markten zoals de Albert Cuypstraat of de bloemenmarkt. Maar ook zijn er vele bezienswaardigheden zoals Rijksmuseum, Madam Tussaud, Red Light district, De Dam, Anne Frank Huis en nog veel meer. Ook leuk is een rondvaart door de grachten van Amsterdam. 

In Amsterdam is een dag vermaken geen probleem ook meerdere dagen kan een goede optie zijn. Maar ook buiten Amsterdam heeft de omgeving je vele te bieden. De Zaanse Schans, De zwarte markt in Beverwijk, een dagje Volendam of Enkhuizen zijn ook leuke uitstapjes. 

Wil je best iets verder reizen is Dierentuin Landgoed Hoenderdaell of Den Helder een goede optie. Maar ook Artis in Amsterdam kan een goede keuze zijn als je van Dierentuin houdt. Het voormalige eiland Marken is ook een aanrader om hier eens middagje heen te gaan. Als je op het schiereiland bent is het museum leuk om te bezoeken. 

De Natuur

De natuur in Uitdam en omgeving is fantastisch zo dichtbij bij Amsterdam en de randstad. Het is een waterrijk gebied met vele mogelijkheden als het de om de watersport gaat. Maar ook de liefhebber van wandelingen en fietstocht zit goed bij Europoort van Amsterdam.  

Ook de vogelaar zit goed in Uitdam en omgeving vanaf de dijk en bij de vele wateren zijn diverse vogels te spotten. In de gemeente waterland waar ook Uitdam onder valt zijn vele bossen en wandelgebieden. 

Op het park kun je e-choppers en fietsen huren om de omgeving te verkennen. In de omgeving liggen diverse mooie fietsroutes. 

Watersport

Door de waterrijke omgeving heb je veel mogelijkheden als het gaat om watersport activiteiten. Europoort de Poort van Amsterdam is gelegen aan het Markermeer en heeft een Jachthaven op het park. Op het park vind je ook een strandje ideaal bij het warme weer om te ontspannen en lekker af te koelen. 

Vanuit het park kun je ook zo het markermeer op varen, er zijn diverse huur mogelijkheden, maar door de jachthaven kun je ook eventueel met je eigen boot komen en deze in de jachthaven aanleggen. 

Suppen is ook een leuke activiteit op het water op diverse plekken in Uitdam en in de omgeving zijn sups te huur voor een leuke suptocht.

Ben je een echte visser? of mag je graag een keer een hengel in het water gooien? Dan zit je ook goed op dit leuke vakantiepark er zijn op het park (markermeer) en de omgeving vele vis mogelijkheden. 

Als laatste wil ik je nog vertellen dat er ook zeiltochten mogelijk zijn vanaf het vakantiepark. Leuk voor de fanatieker zeiler of kennis te maken met de zeilsport. 

Accommodaties

De accommodaties zijn in de vele gevallen een groot pluspunt bij Europarcs en dat is ook zeker het geval bij de Poort van Amsterdam. De accommodaties zien er prachtig uit doet je denken aan de Zaanse Huisjes (de Noord-Hollandse stlijl), als of je door een vissersdorp loopt.

Naast de prachtig accommodaties in stijl heb je ook een mogelijkheid om met je eigen kampeerspullen te komen en een kampeerplaats te huren. De voorzieningen zoals sanitair zijn goed. 

In totaal vind je 23 verschillende type accommodaties tot maximaal 18 personen. Naast geschakelde vakantiehuizen heb je ook vrijstaand bungalows. Alle verblijven zijn sfeervol ingericht met veel comfort en voorzien van alle gemakken. Naast de standaard accommodatie heb je ook extra luxe verblijven met o.a. een sauna. Zodat er voor iedereen geschikte accommodatie te vinden is. 

Bekijk hier de prachtige accommodatie van de Poort van Amsterdam en laat je verrassen

De Faciliteiten

Uiteraard heeft het park ook diverse faciliteiten. Een aantal van de faciliteiten zijn al langs gekomen in de bovenstaande beschrijvingen van de pluspunten de Poort van Amsterdam. Zoals de wellness mogelijkheden en het leuke binnenzwembad. Het verhuur van o.a. fietsen en de jachthaven. Maar er is nog meer te beleven als het om vermaak gaat. 

Voor de kinderen zijn er diverse speeltuinen waaronder een indoorspeeltuin ideaal als het een dag minder mooi weer is of tijdens de winterperiode want dan is de regio minstens zo mooi als in de zomer. 

Op het park kun je ook een potje minigolf spelen. Leuk om je kinderen of je ouders uit te dagen en kijken wie het beste is. Na al die activiteiten moet er ook gegeten worden er is misschien geen restaurant aanwezig op het park maar wel een snackbar met een verrassende menukaart waar er voor iedereen wel wat lekker op staat. 

Vuurwerkvrij

Steeds meer vakantieparken worden rondom de jaarwisseling vuurwerkvrij. Dit is een groot geschenk voor alle hondenbezitters met bange en angstige honden. Maar ook voor mensen die om welke reden dan ook bang zijn voor het geluid of de lichtjes. 

Op EuroParcs Poort van Amsterdam mag tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken.  Daarnaast proberen ze op verschillende manieren zoveel mogelijk vuurwerkoverlast te beperken zodat iedereen een fijne jaarwisseling kan hebben ook als je angstig bent voor vuurwerk.

Reserveer hier je vakantie van Europarcs de poort van Amsterdam voor een onvergetelijke vakantie

Reacties
Categorieën