Nice
Frankrijk
Ramon Kuiters
Frankrijk
01/27/2024
8 min

De top 7 van mooiste badplaatsen aan de Côte d'Azur 2024

01/27/2024
8 min

De Côte d'Azur is het oostelijke deel van de Franse en Monegaskische Middellandse Zeekust en tevens een zeer populair vakantiegebied, ook bij de Nederlandse en Belgische toeristen. De Côte d'Azur in Zuid Frankrijk staat bekend als de duurste en meest luxueuze plekken van de wereld. Diverse beroemdheden en andere rijken hebben een (tweede) huis aan de Côte d'Azur.

Naast alle pracht en praal wat te bewonderen is, zijn er meer belangrijke elementen die de Côte d'Azur erg aantrekkelijk maakt. De vele bezienswaardigheden, de temperatuur en het klimaat, maar ook de stranden. Door o.a. de stranden en de Middellandse Zee is het dan ook niet vreemd dat de badplaatsen aan de Côte d'Azur erg in trek zijn.

Voor deze pagina heb ik de 7 leukste badplaatsen aan de Côte d'Azur voor je op een rij gezet. De badplaatsen worden uitgebreid beschreven en er zijn ook diverse tips aan toegevoegd. Dit allemaal om je een goed beeld te geven van de badplaatsen en de keuze makkelijker te maken. 

Saint-Tropez

Tegenwoordig is Saint-Tropez is een chique badplaats aan de Côte d’Azur, dat zeer geliefd is bij toeristen voor een vakantie. Maar ook een woonplaats is geworden voor beroemde en rijke personen.

Dit was vroeger wel anders Tot 1950 was Saint-Tropez een bescheiden vissersdorp. Dit veranderde toen de bekende actrice  Brigitte Bardot het dorp Saint-Tropex in de film "And God Created Woman" in de spotlight zette. In 2017 is er als eerbetoon een bronzen beeld van Brigitte Bardot tegenover het Musée de la Gendarmerie et du Cinéma geplaatst. 

Onderweg met de auto na Saint Tropez kom je langs de uitgestrekte wijngaarden, eenmaal in Saint Tropez aangekomen ontkom je niet aan de luxe die er heerst. In de haven vind je luxe jachten, maar ook vissersboten. Aan wal kun je genieten van historische pastel gekleurde panden, elegante cafés, vele restaurant en brengen kunstenaar kun laatste werken aan de werken.  Als je door Saint Tropez slentert voel je overal nog het dorpsgevoel heersen. 

Saint Tropez is misschien niet altijd de juiste keuze om te overnachten maar zeker wel de moeite waard om te bezoeken. Het leuke aan Saint Tropez is dat de kans groot is dat je een beroemdheid spot bij een wandel door de badplaats. De leukste tijd op Saint Tropez te bezoeken tijdens één van de vele festivals die er het hele jaar door worden gehouden. Giraglia Rolex Cup (zeilwedstrijd) en Harley Davidson Euro Festival zijn enkele voorbeelden.

Bekijk hier de mooiste aanbieden van Saint Tropex

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime heeft een prachtige ligging het is namelijk gelegen tussen Saint Tropez en Cannes. Uitstapjes maken naar beide plaatsen of de omgeving verkennen is zeer eenvoudig. Naar Saint Tropez kun je met de veerboot een leuk uitstapje naar een bijzondere badplaats. 

Niet alleen de ligging is mooi maar Sainte-Maxime heeft je zelf ook veel te bieden voor een heerlijke vakantie of een dagje.  Een van de mooiste plekken van Sainte-Maxime is de boulevard een heerlijk plekken om over heen te wandelen en alles te bewonderen. Wat ook een kijkje verdiend zijn de imposante boten die liggen in Sainte-Maxime. 

Sainte-Maxime heeft 11 kustlijn waarvan ongeveer 6 kilometer strand. Dus voor de strand liefhebber is er nog ruimte voor een heerlijke plekje. De sfeer in Sainte Maxime is zeer prettig en het is hier een stuk rustiger dan in vele badplaatsen die in de top 7 van mooiste badplaatsen aan de Côte d'Azur.

Dat het in Sainte-Maxime een stuk rustiger is betekend niet dat er niets te doen is regelmatig worden er leuke activiteiten gehouden zoals Live muziek concerten in de zomer. 

Bekijk hier de mooiste aanbieden van Sainte-Maxime

Antibes

Antibes is gelegen tussen Cannes en Nice, een prachtige badplaats dat niet bekend is bij het grote publiek en dit heeft zeker voordelen. Het is een klein stadje met een oud centrum en een haven met luxe jachten. Deze bijzondere plaatsje was ooit een inspiratiebron voor schilders als Picasso. Het dorp staat ook bekend als dorp van Picasso. 

Het museum van Picasso (Musée Picasso) in Antibes is zeker de moeite waard om te bezoeken en heeft veel werk van Picasso hangen. Naast een aantal muurschilderingen vind je hier ook een collectie van porseleinen borden. 

Als je nog niet genoeg kunst hebt gezien in het museum, kun je ook altijd nog de kunstroute wandelen. Tijdens de route kom je langs afbeeldingen van schilderijen, die geplaatst zijn op plekken van de afbeelding of voor inspiratie hebben gezorgd. 

Niet alleen kunst is een belangrijk element in Antibes, ook het strand is populair en geliefd. Met een keuze uit diverse mooi zandstranden moet je toch een fijne plekje kunnen vinden. Leuk om te bezoeken is de lokale Marche Provençale is een overdekt marktje met groente, fruit, vis en bloemen.

Bekijk hier de mooiste aanbieden van Antibes

Cannes

De stranden zijn een grote publiekstrekker in Cannes. Cannes heeft in totaal 48 stranden waarvan 2 stadsstranden 13 openbare stranden en 33 privé stranden. Op de privé stranden kun je een ligbed en parasol huren de kosten zijn per strand verschillend maar zitten in de meeste gevallen tussen de €10 en €20. Op de openbare stranden ben je welkom met je handdoek. 

Je kunt ook goedkoper ligbedjes huren bij het strand van Zamenhoff en Plage Macé. Deze huur je van de gemeente. Bij deze stranden kun je ook gratis gebruik maken van de toiletten en de douches.  Bij de stranden zijn ook diverse kiosken aanwezig voor een versnapering en een koel drankje. 

De populairste stranden van Cannes vind je in de buurt van de La Croisette Boulevard. Dit is de zeer elegante hoofdstraat van de stad.

Cannes staat niet alleen bekend om zijn mooie en bekende stranden maar ook om het wereldberoemde filmfestival van Cannes. Die elk jaar gehouden wordt in mei, in het Palais des Festivals et des Congrès. Het congresgebouw vind je aan de Boulevard de la Croisette. Waar je ook de meest luxe hotels van de stad vind. 

Andere leuke bezienswaardigheden in Cannes zijn de oude stadswijk Le Suquet,  l’Eglise Notre Dame de l’Espérance en het Musée de la Castre. Een aanrader is gewoon heerlijk te wandelen door Cannes, via de hobbelige en stenen wandelwegen kom je langs de mooiste plekjes van de stad. Wat je zeker niet mag over slaan zijn de havens met de indrukwekkende jachten. 

Bekijk hier de mooiste aanbieden van Cannes

Fréjus

Fréjus wordt vaak samen met Saint Rahpaël als 1 geheel gezien en ook wel uitgesproken als Fréjus-Saint-Raphaël. Fréjus is een stadje gelegen aan de Argens rivier met een zeer interessant en oud centrum. 

Het Oude centrum is een grote trekpleister voor vele bezoekers en vooral dagjes mensen en toeristen uit de omgeving. De grootste en bekendste bezienswaardigheden zijn het eeuwenoude amfitheater en de gebouwen met de Romeinse architectuur waaronder een aquaduct. Fréjus was ooit een belangrijke Romeinse stad.

Andere leuke plekjes en bezienswaardigheden zijn de kathedralen en kleurrijke huizen. Fréjus heeft ook vele horeca gelegenheden voor een hapje, een drankje of een heerlijke diner. Het strand van Fréjus heeft een kilometer aan strand, dit strand bestaat uit privé stranden en openbare stranden dus keuze genoeg. 

Bekijk hier de mooiste aanbieden van Fréjus !

Menton

Menton is een minder bekende badplaats aan de Cote d'Azur en ligt tegen de grens aan bij Italië. Het is een kleine badplaats maar wel zeer gemoedelijk en sfeervol. Je vind hier prachtige kleurrijke huizen, een bijzonder klokkentoren, een leuke haven en een mooi oud centrum. 

De stranden van Menton zijn lang in totaal vind je hier een aantal kilometers aan strand dus een goed plekken zoeken is niet heel lastig. De boulevard zorgt voor veel gezelligheid en ook s´avonds weten ze hier goed wat gezellig en een feestje is. Je hebt verschillende nachtclubs en ook een casino

De ligging is ook zeer interessant, je bent niet ver van de Italiaanse stad Ventimiglia maar ook Monaco en Nice liggen op rij afstand. 

Bekijk hier de mooiste aanbieden van Menton

Nice

Nice wordt gezien als mooiste stad aan de Côte d’Azur. Het is de Franse stad waar je strand, zee kunt combineren met cultuur en historie. In Nice zelf heb je kilometers aan strand. Naast het strand, de boulevard (Promenade des Anglais) en alles wat er bij hoort is er nog veel meer te beleven in Nice.

Omdat hier zeker strandvakantie mogelijkheden zijn heb ik ook Nice toegevoegd aan de mooiste badplaatsen van de Côte d’Azur. 

Nice zelf is een prachtige stad met mooie pleinen, oude gebouwen, vele boetieks en terrasjes. Het is een prachtige stad met oude gebouwen, mooie pleinen, leuke boetieks en ontelbaar veel aantrekkelijke terrasjes. De Oude stadskern wordt ook wel Vieux Nice genoemd en je vind hier vele autovrije straatjes.

De stad heeft ook diverse bezienswaardigheden is Parque de la Colline du Château. De heuvel waar Nice ooit ontstaan is. Je vind hier een kunstmatige waterval, vanaf deze berg heb je ook een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Place Masséna dit is een plein wat halverwege de 19e eeuw is ontstaan. het plein bevat gebouwen met neoklassieke gevels in rode en oker kleuren en veel van de arcadebogen zijn in de Italiaanse stijl. In Nice zijn er ook diverse musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Nice combineert de bezienswaardigheden van een prachtige stad met de mogelijkheden van feesten, strand en zee vakanties. 

Bekijk hier de mooiste aanbieden van

Zin gekregen in een vakantie naar Nice? Bekijk hier het aanbod voor een onvergetelijke vakantie!

Reacties
Categorieën